Ръководство и преглед на Beaver Builder WordPress Plugin

Ръководство и преглед на Beaver Builder WordPress Plugin

Създателите на страници говорят за общността на WordPress от известно време. Тези инструменти са популярни отдавна, но с въвеждането на новия редактор на блокове мнозина се питат колко актуални са те все още..


Въпреки че редакторът на блокове е нова интригуваща функция, обаче, нищо не бие приставки за създаване на страници, когато става въпрос за проектиране на персонализирани страници и публикации. Най- Приставка за Beaver Builder WordPress е перфектен пример за предимствата, които този вид инструменти предлага – са едновременно лесни за употреба и изненадващо мощни.

В тази публикация ще разгледаме отблизо Beaver Builder. Ще обсъдим основните му характеристики и цени, след което ще ви покажем как работи в действие, така че можете да решите сами дали това е правилното решение за създаване на страница за вашия уебсайт.

Нека скочим веднага в новото ни и подобрено, актуализирано ръководство за създателя на страницата на Beaver Build WordPress!

Защо може да се нуждаете от WordPress Page Builder

Освен ако не сте съвсем нови в платформата, вероятно сте запознати с редактора на Classic WordPress:

Класическият редактор на WordPress

Докато беше функционален, това винаги беше система с голи кости. Почти цялото ви съдържание беше добавено в едно поле, включително текст, медия и т.н. Създаването на уникални оформления и добавяне на готини функции беше възможно, но често се изисква кодиране на ноу-хау и / или някои допълнителни приставки.

Наскоро обаче разработчиците на WordPress представиха съвсем нова версия на редактора, захранвана от Gutenberg:

WordPress Gutenberg Editor

Тази промяна идваше дълго време, но също така не е нищо особено ново. Блок редакторът е рационализирана версия на създател на страници – решение, което е популярно от потребителите на WordPress от известно време..

Въпреки че всеки създател на WordPress страници е различен, на основно ниво те почти всички се базират на една и съща основна концепция. Те ви предоставят селекция от предварително изградени елементи и ви позволяват да изграждате съдържание от тези парчета. Целта е да се улесни и по-интуитивно да се изгради съдържание с уникални оформления и функции, дори и да нямате опит в проектирането или кодирането..

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че редакторът на блокове е много ограничена функция. Тя ви позволява да проектирате публикации и страници по по-визуален начин, но предлага малка библиотека от блокове и малка поддръжка за сложни оформления. Ето защо все още си струва да разгледате вашите други опции за създаване на страници – като приставката, която ще обсъждаме през останалата част от тази публикация.

Основи на Beaver Builder

Beaver Builder за WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Beaver Builder е един от най-популярните плъгини за създаване на страници там, и то с добра причина. За начинаещите е лесно да вземете, но предлага широка гама от възможности за игра. На фундаментално ниво това е система за плъзгане и пускане за създаване на публикации и страници – подобно на всеки друг създател на страници. Въпреки това, той предлага и много допълнителна функционалност.

Някои от основните функции на този плъгин включват:

 • Голяма библиотека със съдържание „модули“, вариращи от основни опции (като модули за текст и изображения) до по-разширени функции (Call To Action, карти и галерии, модули и т.н.).
 • Персонализиран интерфейс за редактиране, който ви позволява да създавате визуално страници, публикации и персонализирани типове публикации и да виждате промените си веднага.
 • Възможността за създаване на сложни оформления с много колони и коригиране на размери, разстояние и други.
 • Предварително изградени секции и шаблони на страници, които ви позволяват да започнете процеса на проектиране, който можете да променяте, ако е необходимо.
 • Възможността да създадете и запишете свои собствени шаблони за по-късна употреба.
 • Опции за добавяне на персонализиран HTML и вашите собствени CSS класове за по-напреднали потребители.

Разбира се, цялата тази функционалност идва на цена. Докато има а Beaver Builder Lite версия, предлагана безплатно, предлага само няколко основни модула и не включва много основни функции като шаблони и опции за импортиране / експортиране. Въпреки това, Lite версията е полезна за провеждане на пробен старт на този създател на страници и за проверка дали харесвате как работи.

Ако планирате сериозно да използвате Beaver Builder, ще искате да вземете премиен лиценз, за ​​да получите достъп до пълния пакет. Те започват от $ 99 за използване на неограничени уебсайтове и една година поддръжка:

Ценообразуване на Beaver Builder

Този конкретен инструмент прави изискват предварителна инвестиция. Първоначалната цена може да се изплати в спестено време и по-ефективен уебсайт в дългосрочен план, така че не е лошо, ако е в рамките на вашия бюджет.

Как да започнете работа с Beaver Builder

Когато сте на оградата за това дали да вземете или не нов плъгин за уебсайта си, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да научите всичко, което можете за него. Когато става въпрос за създателите на страници, това включва как изглеждат, как работят и какви опции предоставят.

Имайки това предвид, нека разгледаме какво е да вземем Beaver Builder и да започнем да го използваме за създаване на публикации и страници. Естествено, това първо нещо, което ще трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката.

Освен това ще искате да активирате лицензния си ключ, ако сте закупили премиум версията (която ще използваме в този урок). След това можете да получите право на работа.

Стъпка 1: Достъп до редактора на Beaver Builder

Когато инсталирате приставката, на таблото за управление ще видите нов раздел Beaver Builder. Тук ще бъде записано вашето персонализирано съдържание – например, ако създадете свои собствени уникални шаблони.

Можете също да създадете съдържание с създателя на страницата, като отидете на Beaver Builder> Добавяне на ново. Като алтернатива можете просто да отидете на Страници> Добавяне на ново (или еквивалент за публикации и персонализирани типове публикации). Ще видите нова опция:

Стартиране на Beaver Builder

Това означава, че можете да създадете съдържанието си в редактора по подразбиране WordPress или в съставителя на страници. Нека ударим Стартирайте Beaver Builder бутон:

Редактор на страници на Beaver Builder

Както можете да видите, ще бъдете прехвърлени към изцяло нов интерфейс. Тук можете да създадете съдържание и да видите как точно ще изглежда на страницата.

Стъпка 2: Изберете начален шаблон

Струва си да се отбележи, че не е нужно да използвате шаблони, ако не искате. Можете да създавате своите страници и публикации изцяло от нулата, като добавяте каквито модули харесвате. Най-лесният начин да научите е като започнете с шаблон, което е, което ще демонстрираме тук.

В менюто от дясната страна на редактора изберете Templates в горната част и ще видите много опции. Просто кликнете върху шаблон или го плъзнете на страницата и ще видите пълната версия:

Шаблони на Beaver Builder

Това ви осигурява начално оформление, заедно с текст и изображения на запазени места. За щастие, всеки елемент тук може да бъде заменен и модифициран по желание, така че можете да създадете нещо уникално за вашия уебсайт.

Стъпка 3: Редактиране на отделни модули

Всеки отделен елемент в редактора на Beaver Builder е самостоятелен модул. За да видите какво имаме предвид, можете да задържите курсора на мишката върху парче текст, изображение или функция на началния си шаблон. Ще видите модула, очертан в син цвят и ако щракнете върху него, ще видите ново меню:

Настройки на модула Beaver Builder

Това е полето за настройки за този модул. Той съдържа всички опции за персонализиране на избраното съдържание. Точно какво включва, следователно, ще зависи от типа съдържание, с което работите.

Например, the снимка модул ви позволява да промените кой файл се използва и да добавите надпис и / или връзка. Можете също да преминете към стил раздела, за да промените подравняването, рамката и други изображения на изображението:

Настройки за стил на Beaver Builder

Повечето модули разполагат и с напреднал раздела, където можете да оправите маржовете му, да го направите видим само на определени видове устройства, да добавите персонализиран HTML и т.н.:

Разширени настройки на Beaver Builder

Както можете да видите, персонализирането на вашите модули на Beaver Builder е голяма роля. Ще ви отнеме малко опит, за да се запознаете с опциите, които всеки тип модул предлага, но след като го направите, ще намерите как да добавяте собствено съдържание за нула време.

Стъпка 4: Персонализирайте организацията и оформлението на съдържанието си

Заедно с извършването на промени в отделни модули можете да персонализирате и страницата си като цяло. Един от начините за това е чрез добавяне и премахване на модули. За да добавите модул, просто изберете един от главното меню на редактора и го плъзнете на място на страницата:

Модул за контакт на Beaver Builder

От друга страна, можете да премахнете модули, като натиснете х което се появява, когато задържите курсора върху тях. Можете също да плъзнете модули нагоре и надолу или отстрани, за да ги пренаредите по желание.

Освен това можете да промените цялостното оформление на страницата си. За да видите пример за това в действие, задръжте курсора на мишката върху модул и натиснете Редактиране на колона> Настройки на колоната:

Колони на Бийвър строител

Тук можете да намерите опции, отнасящи се до всички модули в конкретната колона. Можете например да промените цвета на фона и разстоянието на колоната и дори да добавите рамка.

Сега задръжте курсора на мишката върху фона на страницата и изберете Настройки на реда в горния десен ъгъл:

Редове за строител на бобър

Ще видите подобно меню, но този път опциите се прилагат към съответния ред модули. Можете да зададете реда на фиксирана или пълна ширина, да персонализирате цветовете и да направите много от същите промени, които имате на разположение, с колони.

И накрая, отново изберете главното меню на редактора и отидете на Редове раздел:

Опции за колона на Beaver Builder

Тук можете да добавите нови редове и колони към страницата си, което ви позволява да промените драстично нейното оформление. В допълнение, това е първото място, което ще искате да отидете, ако създавате страница или публикация от нулата. Първо можете да определите оформлението на съдържанието си, след което да добавите модули, където искате.

Стъпка 5: Разширете набора от функции на съставителя на страници (незадължително)

Заслужава да се отбележи, че има много други функции и опции в Beaver Builder – тук сме надраскали само повърхността. Преминахме обаче основната функционалност, която ще трябва да разберете, за да започнете. След това практическият подход е най-добрият начин да научите въжетата.

Преди да приключите, трябва да отбележим, че има няколко начина, по които можете да извлечете повече от този конкретен конструктор на страници. Първо, има длъжностно лице Темата за създателя на Beaver, която получавате безплатно с първите две лицензионни нива:

Тема за рамка на Beaver Builder

Можете да използвате Beaver Builder с каквато и тема да ви хареса. Този обаче е изграден от основата, за да функционира успоредно със създателя на страници. Той предоставя основна рамка, която можете да оформите в много различни видове и стилове на уебсайтове.

Има и допълнителна добавка Themer Beaver:

Бивър Темер Адон

С този допълнителен плъгин можете да използвате и конструктора на страници за плъзгане и пускане на Beaver Builder в заглавките и долните колонтитули на вашия сайт, страниците с архив, 404 и страниците за търсене и други. Това ви позволява да проектирате почти целия си уебсайт, като използвате същата система.

При $ 147 той може да не се вписва във всеки бюджет, но е полезно допълнение за уебсайт, който възнамерявате да осигурите на приходи, или за разработчици и дизайнери, работещи на множество сайтове.


Изборът на конструктор на страници за вашия уебсайт е голям ангажимент. Промяната на начина, по който създавате и проектирате съдържание по пътя, може да доведе до проблеми със съвместимостта, така че е най-добре да започнете с инструмент, за който знаете, че ще се радвате да го използвате в дългосрочен план.

за щастие, Beaver Builder е солидна опция както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители. Освен това е лесно да започнете с това, както видяхте по-горе.

Използвали ли сте някога Beaver Builder и какъв беше опитът ви? Споделете с нас в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map