Преглед на WP RSS Aggregator: Създаване на персонализирани RSS канали за автоматично блокиране

Преглед на WP RSS Aggregator: Създаване на персонализирани RSS канали за автоматично блокиране

Ако търсите много информация по който и да е предмет, не е ли досадно да посетите стотици уебсайтове, за да го намерите? Няма ли да е много по-лесно, ако имате достъп до всичко на едно място? Точно това правят уебсайтовете за агрегиране на новини за RSS – те събират и показват на едно място статии (заглавия + фрагменти), свързани с всяка тема, за удобство на читателите. Те правят това, като се абонират за емисиите на различни блогове, импортират съдържанието на тези блогове и след това ги показват по атрактивен и удобен начин на собствения си уебсайт за агрегатори. Разбира се, публикациите са свързани с оригиналния източник, където читателите имат достъп до цялото съдържание. В тази публикация ще се запознаем повече с плъгин, който ще ви помогне да изградите един такъв уебсайт без никакви затруднения – WP RSS агрегатор.


WordPress хранилището има редица приставки за импортиране и запазване на емисии на вашия сайт. И WP RSS Aggregator е сред най-добрите в лота.

WP RSS Pgregin за агрегиране

Като начало ви позволява да създавате всякакъв вид списък, който искате – от списъци с недвижими имоти и цени на акции, до спортни събития и публикации в Instagram. Тя ви позволява да импортирате емисии от множество източници и да ги показвате на вашия сайт. Можете да разпръснете сайта си с качествено съдържание, внесено от различни източници, и да ги направите сортируеми. И след като определите настройките, останалото се случва почти при автоматичен пилот. Още повече можете да персонализирате дисплея с помощта на къси кодове и да го направите привлекателен с миниатюри и откъси.

Най- безплатен плъгин за агрегиращ RSS WP RSS ви помага да добавяте емисии към уебсайта си за нула време. Например, успях да добавя RSS емисия на WPExplorer (ей, това сме ние!) За нула време към моя уебсайт.

Frontend за показване на емисии

По същия начин мога да добавя множество емисии от различни блогове на WordPress и да накарам уебсайта си да постави за всичко WordPress (точно като WPNewsDesk). Добре, това може да е прекалено опростяване на нещата, но вие получавате дрейфа?

Основният плъгин е безплатен за изтегляне и се предлага с куп пет премиум добавки и два пакета, които подобряват производителността и дисплея.

Сега, когато знаем малко за функциите на приставката, нека да преминем към урок, който обхваща използването му и след това да видим как премиум добавките могат да ни помогнат да подобрим емисиите.

Настройка и конфигуриране на WP RSS агрегатор

Инсталирането и активирането на основния плъгин и всички негови добавки беше гладко.

След активиране отидете на Plugins и потърсете новата опция „WP RSS Aggregator“ отляво на таблото за управление на WordPress. Ето екранна снимка на елементите от менюто, които се показват, след като щракнете върху това …

Елементи от менюто

…. и бързо писане за това какво означават тези елементи от менюто:

 • Източници на фуражи: Тук ще се покаже списък с всички източници на емисии
 • Добави нов: От тук ще можете да добавяте нови емисии
 • Елементи в емисията: Всички елементи на емисиите, които импортирате чрез емисиите си, ще се покажат тук
 • Черен списък: Можете да пропуснете импортирането на всеки елемент от емисията, като го изброите тук
 • Внос износ: Тази функция ви помага да импортирате няколко емисии наведнъж, както и да експортирате емисии
 • Настройки: Ето къде трябва да конфигурирате редица настройки за приставката
 • Отстраняване на грешки: Това помага за актуализиране или изтриване на елементи от емисии
 • Още функции: Налични са редица премиум добавки и можете да разберете за тях тук, както и да ги закупите и инсталирате
 • Помощ и поддръжка: Осигурява достъп до документацията, често задавани въпроси, както и премиум поддръжка

Сега, когато имате преглед, нека да пристъпим към конфигуриране на приставката.

1. Общи настройки за агрегиращ RSS RSS

Работейки от страницата „Общи настройки“, ще можете да проверите опциите, за да оптимизирате импортирането и показването на емисиите си в съответствие с предпочитанията на уебсайта си. Ще можете да определите максималната възраст на импортираните елементи на емисията, както и максималния брой елементи на емисия.

Общи настройки на приставките

Освен това тук можете да контролирате много неща – честотата на импортиране (където и да е между всеки 15 минути до веднъж всеки ден), реда на импортиране на елементи от емисии или да зададете персонализиран URL адрес на емисията (за който можете да научите повече за тук), както и заглавие.

2. Добавете емисии към WordPress

При щракване RSS агрегатор> Добавяне на ново, ще стигнете до екрана по-долу. Ето къде трябва да добавите URL адресите на блоговете, чието съдържание искате да импортирате във вашия WordPress. За целите на тази публикация ще използвам емисията на WPExplorer като източник.

В повечето случаи URL адресът на сайта ще работи, но за най-добри резултати авторите на плъгини препоръчват да използвате URL адреса на RSS емисия. Ако не сте сигурни как да намерите източник на емисия, вижте тази документация.

Добавяне на нова емисия

Ето какви настройки ви помагат да направите на този екран:

 • Можете да проверите дали URL адресът на емисията работи добре, като кликнете върху „Валидиране на емисиятаОпция
 • Освен това можете да ограничите броя на елементите от импортираната емисия, които ще се съхраняват, след което по-старите елементи ще бъдат изтрити автоматично. Ако проверите „Връзка към заграждението‘Опция, можете да получите достъп до връзки към изображения, аудио, видео, файлове за прикачени файлове и флаш съдържание
 • Само уникални заглавия„Опцията е полезна, за да се избегне дублирането, когато има няколко перманентни връзки за един и същ артикул или когато се променят перманентните връзки
 • Освен това можете да активирате свързването на източника на емисиите със сайта на източника на RSS
 • Когато достигнете тази точка, насочете вниманието си към панелите вдясно. В полето за обработка на емисията ще можете да направите пауза, да изтриете стари елементи и да зададете интервал за актуализиране

За да проверите дали емисията работи добре, натиснете публикувам бутон. Полето за визуализация на емисията ще ви покаже най-новите елементи със заглавието на статията, URL адреса, датата на публикуване и източника. След по-малко от минута моите емисии бяха изтеглени и те автоматично се появиха в Предварителен прозорец както и в Меню „Елементи на емисиите“ както е показано по-долу.

Елементи в емисията

И когато щракнете върху Източници на фуражи ще видите списък с всички емисии, които сте добавили към уебсайта си.

Източници на фуражи

3. Внос и износ

За да добавите разнообразие към съдържанието си, със сигурност ще искате да импортирате публикации с помощта на множество емисии. В противен случай наистина не предлагате никаква стойност.

Функцията за импортиране в WP RSS Aggregator е полезна за извличане на съдържание от много различни източници. Например, ако сте уебсайт за новини, може да искате да покажете куриран списък от, например, новинарски източници от 50+. Тази функция ще ви помогне да ги импортирате всички наведнъж.

Внос на насипни емисии

Ще трябва да въведете името и URL адресите на емисиите си, като ги разделяте със запетая на всеки ред. Например, Име на емисия, http://www.myfeed.com

Освен това, като използвате стандартната функция за импортиране и експортиране на WordPress, можете да импортирате и експортирате източници на емисии. За да експортирате източниците си на фуражи, посетете Инструменти> Експорт, проверете радио бутона Източници на фуражи и след това щракнете върху Изтеглете експортния файл бутон. След това WordPress ще създаде XML файл, съдържащ всички източници на емисии. По същия начин, за да импортирате източници на фуражи, посетете Инструменти> Импортиране.

Можете също да експортирате всички Настройки използван от WP RSS агрегатор. На втория сайт на WordPress можете да импортирате файла и да натиснете бутона Импортиране на настройки, а WordPress ще направи всичко останало за вас.

Настройки за импортиране и експортиране

4. Черен списък

Може да се случи, че искате да пропуснете някои елементи, докато импортирате емисии. В такива случаи всичко, което трябва да направите, е да въведете заглавието на статията и то ще бъде пропуснато, докато извличате статии. Всеки елемент на емисията, който изброявате тук, ще бъде пренебрегнат, докато импортирате нови елементи от вашите източници на емисии.

5. Показване на емисии в страница, публикация или джаджа

Не е достатъчно да добавяте източници на емисии и да конфигурирате импортирането на елементи от емисиите във вашия уебсайт. Също така трябва да настроите как те се показват на вашия WordPress. Опциите под Общи настройки на дисплея контролирайте начина, по който елементите на емисиите се показват на вашия сайт.

Общи настройки на дисплея

Тук можете да зададете максималната дължина на заглавието и да го свържете с оригиналната публикация, да покажете името на автора за всеки елемент на емисията и да зададете връзки за отваряне в нов раздел. Има опция за свързване към видео елементи или вграждане на видеоклипа на страницата ви, ограничаване на броя на елементите за показване и избор на „По-стари публикации ”/„ По-нови публикации”Страница.

Най- Дисплей на източника настройките ви позволяват да показвате името на източника на емисия за всеки елемент на емисията, както и да свързвате името на източника на емисията с оригиналния сайт.

Настройки на дисплея на източника

Когато става дума за показване на дати, по подразбиране датата е датата на публикуване на публикацията в GMT. Можете също да изберете формат на датата и на преди време когато публикуваната емисия е публикувана.

Какво се случва, ако не харесвате стандартния стил на показване? Плъгинът ви позволява да използвате собствен персонализиран CSS, за да стилизирате дисплея. За да можете да направите това, поставете отметка в квадратчето, за да деактивирате всички стилове, използвани в този плъгин.

Стилове

За показване на елементи от емисиите в публикация, WP RSS Aggregator предоставя кратки кодове. Можете да получите достъп до този кратък код, като щракнете върху иконата на RSS в Visual Editor на публикацията.

Добавете кратък код

Добавете генерирания кратък код към публикацията си и той автоматично ще покаже всички емисионни елементи в публикацията. Ако използвате краткия код WP-RSS агрегатор- без да добавяте нищо към него, всички елементи на емисиите се показват. Ето как е показана емисия на WPExplorer в публикация на моя уебсайт.

Frontend за показване на емисии

Всички ваши емисионни елементи ще се показват в публикацията по организиран начин и ще бъдат свързани с източника. Можете също да покажете конкретна емисия, като използвате атрибута source в краткия код. Броят на артикулите също може да бъде ограничен.

6. Отстраняване на грешки

Тази функция ви позволява да актуализирате всички емисии с едно щракване. Той проверява всички източници на емисии за нови елементи на емисията и няма да променя съществуващите елементи на емисиите.

Тази страница също ви помага да разрешите всички проблеми, които срещате с приставката. Трябва обаче да имате предвид, че актуализирането е активна ресурс дейност, особено ако импортирате чрез множество емисии.

Отстраняване на грешки

Можете също да изтриете всички внесени елементи на емисии и да ги импортирате отново, като кликнете върху бутон.

Добавки към агрегиращия RSS RSS

Както казах по-рано, макар и добре организиран, показването на елементи от емисиите във вашата публикация изглежда доста основно. Добавките ви помагат да правите много повече неща с приставката като

 • Показвайте импортираните елементи като публикации
 • Принудете пълната емисия да импортирате право в собствения си сайт
 • Филтрирайте елементи на емисиите, като използвате ключови думи
 • Добавете категории към източници на фуражи
 • Подобрете показването на емисиите чрез добавяне на миниатюри и откъси

Налични са пет премиум добавки. И ако не сте сигурни кои добавки ще ви трябват, можете да използвате този инструмент да открия.

Преглед на добавките за агрегиращ RSS на WP RSS

Ето моментна снимка на премиум добавките:

WP RSS Premium добавки

Нека разгледаме накратко как всяка от петте добавки може да подобри функциите на приставката.

1. Feed to Post

Ако сте запален авто-блогър или искате да добавите повече стойност към вашия сайт със свързано съдържание, добавката Feed to Post определено е за вас. Тя ви позволява да импортирате RSS елементи на емисии като публикации в WordPress или всеки друг персонализиран тип публикация, включително медия, елемент от навигационното меню, oEmbed Response и TablePress таблици. Той създава публикации в блога автоматично от елементи на емисиите.

Емисия за добавки за публикуване на обща настройка

Има много настройки, които помагат да се контролира съдържанието, показано в импортираните публикации.

 • Състояние на публикацията: чернова, публикувана, планирана, кошничка, частна или чакаща (или всякакъв друг статус, използван на вашия сайт)
 • Категории и автори
 • Формат на публикация за присвояване на импортираната емисия: стандартен, чат, връзка, цитат, изображения, видео, аудио (или други персонализирани формати, които се използват)
 • Дата на публикуване: оригинална дата на публикуване или импортирана дата
 • Връзка обратно към оригиналната публикация в началото на съдържанието на публикацията
 • Премия услуга за преобразуване на вашата RSS емисия в пълен текст RSS емисия

Освен това, тази добавка ви позволява да конфигурирате как да обработвате изображения, намиращи се във емисии, да съкращавате URL адреси и да активирате коментари. Можете също така да зададете автора на импортираните публикации да бъде всеки съществуващ автор или дори автоматично да създавате автори във вашата система въз основа на подходящи данни в емисията – ако е предвидено.

2. Пълен текст RSS емисии

Добавката за пълни текстови RSS емисии подобрява възможностите за автоматично блокиране на предишната добавка. Свързвайки се с първокласна пълнотекстова услуга, ще можете да импортирате цялото публикационно съдържание за неограничен брой елементи на емисии на източник на емисия, дори когато самата емисия не я предоставя. Ако желаете, можете да изберете да използвате вашата собствена система за внос на пълен текст RSS.

След като изберете падаща услуга Premium Full Text от падащо меню в страницата с настройки, отворете Източник на емисията, намерете източника на RSS емисия и щракнете редактиране. След това превъртете надолу и маркирайте квадратчето за отметка Принудително пълно съдържание. Завършете, като актуализирате емисията. Вашите съществуващи емисионни елементи няма да бъдат засегнати – ще трябва да изтриете тези публикации от конкретния източник на емисии и след това да кликнете върху Извличане на публикации (просто бъдете внимателни, защото старите публикации, които вече не са в RSS емисията, не могат да бъдат повторно импортирани). Вашият уебсайт ще показва цялото оригинално съдържание заедно с връзката към оригиналната публикация.

Настройка на пълния текст за RSS

Безплатната услуга на приставката по подразбиране е ограничена до 5 елемента за емисия на източник на емисия. Това означава, че когато използвате опцията „Принудително пълно съдържание“ с опцията „Безплатна услуга“, избрана в Основни настройки, ще можете да импортирате само последните 5 публикации от всеки източник на емисии, без значение колко елементи от емисии присъстват в самата емисия. Не само това, резултатите се кешират и за 20 минути.

Ако имате нужда от неограничени елементи от емисии и няма кеширане, ще трябва да закупите добавката за пълния текст RSS емисии заедно с Feed to Post.

3. Филтриране на ключови думи

Ако посочите ключовите думи, фрази или маркери, които една статия трябва да съдържа, Филтрирането на ключови думи гарантира, че чрез емисиите се импортира само подходящо съдържание.

Филтриране на ключови думи за добавки

При липса на ключови думи и / или маркери, статия няма да бъде импортирана. По този начин можете да пропуснете статии, които не са важни за вашия уебсайт.

4. Откъси и миниатюри

Миниатюрите в който и да е списък винаги правят по-привлекателен дисплей. Тази добавка взема изображение от позицията на емисията и го показва заедно с откъс към елементите на емисията. Заглавието, датата и източникът на всеки елемент на емисия също се показват при използване на краткия код на WP RSS Aggregator (за разлика от опциите Feed to Post или Full Text, които ще заемат стила на вашата тема).

Настройки на миниатюра на добавката

Какво се случва, ако в импортирания артикул няма изображение? Е, можете да изберете всяко изображение, което да се показва като миниатюрно изображение по подразбиране.

5. Категории

Категоризира източниците си на емисии и ви позволява да показвате елементи на емисии от определена категория в рамките на вашия сайт, използвайки параметрите на краткия код.

Категории за добавки

Тази добавка ви помага да присвоите източници на емисии на категории и може да бъде наистина полезна, ако имате редица емисии на вашия сайт.

Цени за добавки за агрегиращ RSS WP RSS

Всички плащания са годишни, за да продължите да получавате актуализации и поддръжка. Въпреки че можете да закупите добавките поотделно, закупуването им като пакети ще ви спести малко пари. Както бе споменато по-рано са налични два пакета:

1. Прост пакет за емисии която включва три добавки: Откъси и миниатюри, категории и филтриране на ключови думи. Тези добавки служат за филтриране на вашата емисия, отделяне на тях в категории и показване на елементи от емисиите заедно с откъси и миниатюри с помощта на краткия код.

Има смисъл да купувате трите добавки в пакет, тъй като това води до значителни икономии. Поотделно ще отделите 30 долара (един уебсайт), 60 долара (до пет уебсайта) и 180 долара (до двадесет уебсайта) за всяка добавка. Но като пакет, ще плащате само 70 долара за един уебсайт, 140 долара за до пет уебсайта и 280 долара за до двадесет уебсайта.

Както можете да видите, трябва да спестите 20, 40 и 260 долара.

2. Пакетът за разширени емисии включва три добавки: Feed към публикация, пълнотекстови RSS канали и филтриране на ключови думи. Тези три добавки са това, от което се нуждаете, ако уебсайтът ви разчита на автоматично записване на съдържание, с филтриране на ключови думи ви позволява да филтрирате съдържанието, което е импортирано.

Отново закупуването им като пакет може да бъде по-добър вариант. Поотделно, двата добавки за автоблокиране носят ценова цена от 80 долара (един уебсайт), 160 долара (до пет уебсайта) и 300 долара (до двадесет уебсайта) всеки. Филтрирането на ключови думи се продава на цена от 30 долара за един уебсайт, 60 долара за до пет уебсайта и 180 долара за до двадесет уебсайта. В същото време можете да закупите пакета от $ 150 за един уебсайт, $ 300 за до пет уебсайта и $ 600 за до двадесет уебсайта.

И тук ще спестите пари – съответно 40, 80 и 180 долара.

Вижте пакетите за агрегиране на WP RSS

Плюсове и минуси на агрегиращия RSS RSS

Професионалисти – Ще откриете, че за плъгина се случват много неща:

 • Лесен за инсталиране и конфигуриране, след това работи на автопилот
 • Улеснява управлението на RSS емисии на уебсайтове на WordPress
 • Ще можете да поставите на пауза и да рестартирате импортирането чрез източници на емисии
 • Възможно е да се планира вноса на фуражи за отделни източници
 • Тя работи перфектно с Lightbox и дори може да обработва видеоклиповете от YouTube, DailyMotion и Vimeo
 • Добавка – Feed to Post – предоставя настройка на Canonical Link. Това ви позволява лесно да укажете каноничната връзка за импортирани публикации, която ще сочи към първоначалния ресурс. Това помага да се уведомяват търсачките какъв е оригиналният източник на съдържанието и по този начин да се преодолее проблемът с „дублирано съдържание“
 • Плъгинът постоянно се актуализира с проверки за актуализации на всеки 12 часа до няколко минути – зависи от вас!

Против – Наистина не бих нарекъл тези „минуси“, повече като проблеми със сървъра, които трябва да бъдат адресирани:

 • Импортирането на хиляди елементи от стотици източници на емисии е интензивно ресурсно и може да повлияе на производителността на уебсайта. Можете да заобиколите този проблем до степен, като използвате настройките на приставката, за да планирате импортиране на емисии или да ги поставите на пауза и рестартирате..
 • Може да се наложи да коригирате ресурса на WordPress памет, за да се справите с едновременното импортиране чрез множество източници на фуражи.

Обобщавайки

Тази близка среща с WP RSS Aggregator може да ви убеди, че това е цялостно решение за събиране на съдържание и сайтове за автоматично блокиране.

Основният плъгин върши чудесна работа за импортиране чрез множество емисии и показване на елементи от емисиите по основен начин, почти изцяло на автопилот. Някои потребители могат да отнемат малко време, за да се запознаят с късите кодове. Но след като ги разберете, с тях е по-лесно да се работи.

За пълноправен сайт за обобщаване на съдържание обаче добавките ви позволяват да изпитате пълната степен на ползите от автоблогирането. От преобразуването на емисия в публикация, категоризиране и филтриране на емисии, добавяне на откъси и миниатюри за показване на емисии – добавките преобразуват агрегирането на съдържанието и показването им в един гладък процес. Дори иначе, добавките ви дават възможност да предлагате по-добра стойност на читателите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map