Преглед на WP Compress: Лесна и бърза оптимизация на изображения за WordPress

Изображенията са основна част от всеки блог и с WordPress добавяйки до 5 до 10 миниатюри към всяко изображение, което качваме, управляваме и компресираме тези изображения се превърна в нещо наистина важно, особено ако искаме да поддържаме ефективността на сайта.


Компресирането на изображения на WordPress след качването се превърна в някаква стандартна техника, когато се опитвате да ускорите WordPress. Досега имахме няколко възможности за това. Или чрез използване на специални инструменти в Linux или чрез инсталиране на плъгин в WordPress и използване на нашия сървър, за да свърши работата. Това не беше мозък за системните администратори и хората с достатъчно количество CPU ресурси, но какво да кажем за „типичния“ потребител на WordPress? Някой, който току-що закупи нов хостинг план и няма неограничени ресурси на процесора? Това е мястото, където WP Compress влиза в игра.

Запознайте се с WP Compress

WP Compress е мощен плъгин за оптимизиране на изображения за WordPress който всеки собственик на уебсайт може да използва, за да свие размерите на изображенията и да подобри пъти за зареждане на страницата. WP Compress облекчава задачата за компресиране на снимки в движение, като използвате облака, така че можете да компресирате изображения, без да използвате ресурси от собствения си хостинг план (поддържане на вашия уеб сайт бързо).

Но WP Compress не намалява само размерите на файловете. Има и полезни опции за преоразмеряване на вашите изображения, докато компресирате за още по-големи намаления, интелигентни настройки на компресия (предварително зададени от загуби до ултра), автоматизирани компресии на фона на Otto и неограничени резервни копия към облака (така че винаги можете да „отмените“ изображението, ако е необходимо) , Тази плюс най-добрата поддръжка прави WP Compress страхотна опция за компресиране на изображение за всеки уебсайт. И тъй като тяхната версия 4 се актуализира, WP Compress предлага също CDN, адаптивни изображения, мързеливо зареждане, отчитане с бели етикети за агенционни планове и други.

Каква е цената??

WP Compress е безплатен за първите ви 100 изображения. Това го прави страхотен вариант за блогърите, тъй като няма да наруши банката. Но за сайтове с тонове изображения WP Compress предлага редица месечни премиум планове за компресиране на произволен брой изображения.

WP компресиране на месечни планове

Месечните планове започват от само 5 долара за 500 изображения на месец, до 25 долара на месец за 10 000 изображения на месец. тези плановете предлага изобилие от оптимизации за повечето сайтове, от блогове до сайтове за споделяне на снимки или големи корпорации.

По-добрият начин за компресиране на изображения

WP компресиране на жизнените планове

По-добрият (смея да кажа най-добър) начин за компресиране на вашите изображения е да се възползвате от WP Compress доживотно членство. Когато вземете специален за цял живот, плащате една ниска цена за буквалния живот на мощността на компресиране на изображението. Така че вместо да плащате месец по месец, можете да плащате само $ 149 за живот, за да получавате 1k компресии на изображения (или повече) всяка година, завинаги. Какво не е да обичаш?

Как работи компресирането на WP?

WP Compress е приставка, обвързана с услуга. Плъгинът може да бъде инсталиран във всеки блог на WordPress – можете да го намерите през таблото си за управление, ако отидете на Приставки> Добавяне на нови и търси WP Compress). Или можете да го вземете направо от хранилището на WordPress.org:

Вземете WP Compress

След това просто трябва да свържете вашия WordPress сайт с вашия акаунт за WP Compress Cloud API, за да потвърдите инсталирането на приставката си и сте готови да започнете!

След като щракнете върху бутона „Започнете“, ще бъдете подканени да въведете имейл адреса си, за да създадете акаунт (не се притеснявайте – първо можете да започнете с безплатните 100 изображения и да надстроите по-късно). Когато се регистрирате с WP Compress, уникален API ключ се генерира и изпраща до вас по имейл. След получаване на вашия ключ за API, това е основният екран.

Няколко опции са деактивирани по подразбиране и безплатният план ви позволява да тествате услугата, но не забравяйте, че тя е ограничена до 1000 изображения без включени включения. След като изразходвате всичките си кредити, ще видите предупреждение за надграждане. Подсказка – това е страхотно време да се регистрирате за план за цял живот, тъй като той започва само от $ 29 (или насочете приятел).

WP Compress Premium функции

За този преглед ще анализирам как се държи услугата, използвайки Gold Membership. Този абонамент има по-бърза от нормалната скорост и всички активирани включения, включително полезните Otto функционалност (познат също като Otto the Image Optimizing Owl). Това е чиста услуга, която позволява на приставката автоматично да компресира снимки в няколко различни дни през деня, така че ще получите по-бързи скорости за качване на вашите изображения и компресия на фона, без да използвате ресурсите на вашия собствен сървър.

Най- ниво на оптимизация може да се зададе от Ultra да се Интелигентен чак до долу Lossless. Според мен, Ultra отива малко по-далеч със сгъстяването, което прави вашите изображения да изглеждат малко размити, особено ако са представени такива. Най- интелигентен ниво е мястото, където повечето хора ще се чувстват комфортно и Lossless ще премахне само нежизнени части от изображението, без да прави компресия на загуба изобщо. Разрешаването запазване на EXIF ​​данни почти ще отмени компресията без загуба и обикновено не се препоръчва, тъй като повечето блогове така или иначе няма да се нуждаят от тези данни.

Използване на WP Compress за оптимизиране на нашата медийна библиотека

За този тест реших да инсталирам приставката в моя блог за WordPress, който съдържа не по-малко от 2 милиона снимки и това е много активен блог с повече от 8 години онлайн. Може да се каже, че това е малко екстремно, но това, че системата работи в блог, този размер ще означава добри новини за всички останали.

WP Compress добави приятен бутон към медийната библиотека, който ви позволява да направите ръчен компрес, което е полезно, ако имате розово масло деактивиран, тъй като във фонов режим няма да се извършва оптимизация. С включен Otto не е нужно да компресирате ръчно снимки, тъй като те ще се компресират няколко пъти през деня, което прави компресирането автоматизиран процес.

Процесът на компресия може да бъде бавен, ако и вие като мен имате много активен блог. Плъгинът трябва да се свърже с облака и да изпраща / получава информация за всяка картина. Ако след компресиране искате оригиналното си изображение да не го изпотите – приставката има a Възстанови вграждане на функционалност. Това е много полезно, когато не ви харесва как дадено изображение се компресира и искате да се върнете обратно.

WP Compress ви позволява също снимки на етикет да пропуснете компресията – полезно допълнение, когато искате да поддържате изображения с високо качество / разделителна способност, но искате да компресирате всичко останало, за да спестите място. Само не забравяйте, че това, че разполагате с много действително място за съхранение на вашия хостинг, не означава, че ще получите бърз сайт. Намаляването на размера на изображенията е от първостепенно значение, ако искате да имате бърз уебсайт. Без значение от скоростта или пространството за съхранение, изображенията трябва да пътуват през мрежата и не всеки има супер бързи връзки (поради което също препоръчваме да използвате безплатен cdn).

WP Compress ви позволява да обработвате до 2 изображения едновременно. Всичко повече и ще трябва да изчакате, тъй като няма да се правят допълнителни връзки към облака, докато едно от тези изображения не бъде завършено. Ето защо препоръчваме включването на Ото и просто маркиране на снимки, за да пропуснете компресията. Това е много по-бързо (и по-лесно), отколкото ръчно компресиране на всяко изображение.

Интелигентен

Предварителната настройка за компресия е Интелигентен. Опитах няколко снимки с Intelligent и процесът спестява много място. Средно снимките се отслабват с около 38 до 44%, но артефактите за компресия са видими, особено ако имате добро око. Ако и вие като мен сте дизайнер, ще забележите артефактите на компресия отблизо, но средният ви читател на блогове вероятно няма да види голяма разлика.

Проучвайки получената картина и сравнявайки размери, разбрах, че WP Compress намалява качеството на JPEG до около 77. Ето защо може да се виждат малки артефакти. Общоприетото правило е, че 85 е повече от достатъчно, нищо по-малко от това ще започне да въвежда видими артефакти. Разбира се, нищо не спира WP Compress да добавя повече опции в бъдеще, за да се поберат по-добре повече нива на компресия.

Lossless

Най- Lossless предварително е настроен там, където ми е най-удобно. Никога не съм използвал ниво на компресия, което може да намали качеството на снимките и всеки дизайнер, който обича презентацията, ще направи същото. Предварителната настройка без загуба ще премахне всички EXIF ​​данни и като цяло ще позволи на WP Compress да съблича около 15 до 34% от размера.

Сравнявайки WP Compress с EWWW Image Optimizer Разбрах, че те дават идентични резултати при използване на метода Lossless, така че и двете са добри опции, ако просто искате да се отървете от ненужните данни.

производителност

Що се отнася до производителността, WP Compress въведе някои проблеми със закъсненията в моя блог. Само не забравяйте, че това е много голям блог с повече от 2 милиона снимки. Първоначалното тестване добави много голяма латентност и разбрах, че отне повече от 9 секунди, за да се отворят публикации в блога и медийната библиотека.

Екипът за поддръжка на WP Compress беше много полезен при диагностицирането на този проблем и те успяха да намалят тази закъснение от 9 на 3 секунди, завещавайки нивото на ангажираност към своя продукт. От деактивирането на приставката до активирана, латентността от последната версия е следната:

 • От 1,5s до 3s за отваряне на публикации в блога
 • От 1s до 2s качване на снимка
 • Около 6s за компресиране на една снимка в ръчно

Разбира се, ще трябва да направите много компресиране в началото, но един, в който сте хванат повечето блогове, вероятно качва по-малко от 100 изображения на ден (и това е щедро) и ако имате активирано автоматично компресиране на Ото, не трябва да забележете голяма част от забавянето.

Разбира се, ако използвате много мощен сървър (като моя с 24 нишки и 48 GB RAM, работи под nginx и PHP 7.2 през Plesk Onyx с много ресурси на ваше разположение, отколкото безплатен плъгин, използващ вашите собствени ресурси, може да бъде по-бърз. За например, WP Compress успя да получи добри времена, но като цяло беше на 1-2 секунди зад EWWW на моя собствен сървър.

Но за обикновения блогър или уебмастър, използващ хостинг план от Bluehost или Flywheel или друга хостинг компания с определено количество ресурси, ситуацията се обръща с главата надолу. WP Compress непрекъснато осигурява по-добро време за компресия от опции като оптимизатора на изображения на EWWW и без използване на локални ресурси.

Ото Спасителят

Точно след като прочетете последния ред, може да си помислите, защо изобщо да използвате WP Compress, ако мога да инсталирам оптимизатора на изображения EWWW безплатно? Не е толкова просто. Има много важен страничен ефект от използването на EWWW всеки ден.

По подразбиране WordPress компресира изображения в движение, когато добавите плъгин за компресия като EWWW и това добавя допълнителна латентност към всяко качване на изображение заедно с увеличена употреба на процесора. Така че за всяко качване на изображение използвате допълнителни ресурси на вашия хостинг, за да компресирате тези изображения. Има няколко проблема, които могат да възникнат от това. Някои странични ефекти включват: по-бавно време за качване, възможни HTTP грешки по време на качване, изчакване, ако нямате правилно конфигуриран PHP и т.н..

Това не е така, когато използвате WP Compress като него не компресирайте изображения в движение. Плъгинът предлага два режима за компресия, било то ръчно от Media Library или чрез активиране на Otto. По-късната опция компресира изображения няколко минути след като ги качите в блога си и в няколко различни времена през деня. Това е много по-добра алтернатива от това да го правите в движение, докато пропускате практически всички възможни странични ефекти и използвате нула местни ресурси в процеса.

Обобщавайки

WP Compress е отлично решение за онези, които искат незабавно да използват услугата за компресиране на изображения и нямат местни ресурси или опит, за да внедрят решение. За неекспертите (и като цяло за блогърите) използването на WP Compress е безпроблемно. Това е бързо, лесно и просто работи. Otto е един от най-добрите атрибути на услугата, тъй като ви позволява да конфигурирате компресия и да забравите за нея. За експерти или графични дизайнери със собствени планове на VPS и с високо захранване, EWWW Image Optimizer все още може да бъде по-добрият избор.

Спестете 30% на планове за компресиране на WP

Все още не се продава на WP Compress? Ами ако ви кажем с код WPEXPLORER можете да спестите 30% за всеки план, пакет или добавка. Възползвайте се от тази невероятна сделка и се заемете с оптимизиране на вашите изображения днес!

Спестете 30% при WP Compress

Но без значение от вашия опит, WP Compress е солидна услуга, която премахва ограниченията от използването на хостинг процесор за компресиране на вашите изображения. Плюс опцията за възстановяване на изображението, функциите на Otto и възможността за маркиране / прескачане на компресии съставляват добро цялостно изживяване. Екипът се ангажира да подобри и оптимизира още повече приставката, а техническата поддръжка е приятелска и полезна.

За много големи сайтове може да очаквате добавена латентност, но за нормални блогове всяка незначителна латентност изобщо не се забелязва, а предимствата да имате облачна услуга, която автоматично компресира всичките ви изображения е просто фантастична, освен това цената е приблизително.

Имате ли въпроси относно WP Compress? Или оптимизация на изображения като цяло? Оставете мислите си по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map