Преглед на Elementor 2.0: Промяна на лицето на уеб дизайна

Преглед на Elementor 2.0: Промяна на лицето на уеб дизайна

В този преглед на Elementor ще разгледаме този добре известен плъгин за създаване на страници и скорошната му версия на Elementor 2.0. Независимо дали искате да персонализирате няколко уеб страници или да създадете изцяло нов сайт, новата версия на Elementor 2.0 разполага с инструментите и функциите, които да ви помогнат да реализирате своята креативна визия.


Прочетете нататък, за да научите повече за това, което Elementor може да предложи, и да придобиете задълбочено разбиране на най-новите функции, пуснати с Elementor 2.0. Ще разгледаме и предимствата на надграждането до Elementor Pro. И разширените функции, които предлага това разширение за премии. Да започваме…

Въведение в елемента

Elementor

За тези от вас, които не са използвали Elementor и не знаят малко за приставката, ще започнем с бързо запознаване с това решение и ще разгледаме какво може да предложи.

Elementor е популярен плъгин за създаване на страници на WordPress, който удивително стартира едва преди по-малко от две години. По това време Elementor се превърна в сериозен конкурент в света на плъгините за създаване на страници. Тя осигурява впечатляващо изживяване и богат функции, което води до постоянно нарастваща клиентска база.

Elementor поддържа и a Безплатно и премиум версия на техния плъгин. Elementor Pro е разширение на безплатния плъгин и предоставя съвременни инструменти за подобряване на работния процес и увеличаване на реализациите и продажбите. По-нататък в статията ще обсъдим Pro версията на Elementor. Но засега нека да проверим какво предлага безплатната основна версия на Elementor …

Характеристики на елемента

Elementor включва интуитивен редактор за плъзгане и пускане, който позволява на потребителите лесно да проектират или персонализират всяка страница или персонализиран тип публикация в WordPress. И всичко това, без да се докосва ред от код. Всички персонализиране могат да бъдат направени в предния край на вашия сайт, така че можете да видите, че дизайна на вашите страници се осъществява в реално време.

Библиотеката с шаблони на Elementor съдържа над 300 красиво изработени шаблона, от които да избирате, създадени да се погрижат за всяка индустрия и ниша. След като бъде избран шаблон, редакторът на Elementor ви предоставя огромен контрол върху всеки стилизиращ детайл. Шаблоните и дизайните на страници могат да бъдат запазвани и използвани отново, както и експортирани за използване на други уебсайтове.

Elementor предоставя и пълен пакет джаджи безплатно. Тези джунджурии работят в създателя на страници на живо, което ви позволява да добавяте безкрайни възможности за дизайн на вашите страници. Ето само няколко от джаджите, които можете да използвате на страниците си …

 • Галерия с изображения.
 • Изображение въртележка.
 • Google Maps.
 • Бутони.
 • Видео.

Джаджи и плъгини на трети страни също могат да бъдат вградени в съставителя на страницата на Elementor. Следователно можете да се заобиколите с всички ваши любими дизайнерски елементи.

Ето някои от другите топ функции че Елементър предлага …

 • Общо персонализиране над оформлението.
 • Видео фонове.
 • Редовно редактиране.
 • Изображение и галерия Lightbox.
 • 800+ Google Шрифтове.
 • Дизайн на целевата страница.
 • Мобилно редактиране.
 • Приятелски за програмисти.

Elementor също предлага широка поддръжка, включително видео уроци и задълбочени статии. Те учат стъпка по стъпка как да използвате този плъгин за създаване на зашеметяващи уебсайтове.

Така че сега знаем малко за Elementor и някои от функциите, които той включва в своята безплатна версия на ядрото. Следващ поглед върху последната версия на Elementor 2.0 и ще разберем какви инструменти и функционалности са добавени към този вече богат на функции плъгин.

Новите функции на Elementor 2.0

През февруари екипът на Elementor започна да се разгръща Elementor 2.0. С всяка нова версия на функцията те се надяват да разрешат проблемите, пред които хората, използващи WordPress, срещат всеки ден, когато се опитват да проектират и персонализират уебсайтове. И така, какви функции са въведени и как ще подобрят преживяването на Елементатора?

Елементни блокове

блокове

Една от първите функции, която беше пусната под Elementor 2.0, беше Елементни блокове. Тази напълно безплатна функция осигурява гъвкав начин за бързо и ефективно създаване на страници.

Блоковете са по същество предварително проектирани секции, които в комбинация могат да създават пълни страници. Прегледайте и филтрирайте през различните налични опции за дизайн и след това добавете съответните блокове към всяка страница на вашия уебсайт само с едно натискане на бутон. Това ви дава по-голяма гъвкавост от шаблоните на страници, но все пак достатъчно дизайнерска поддръжка, за да ви спести време и да гарантира, че създавате удобен за потребителите, професионален и привлекателен уебсайт.

Всеки блок може да бъде персонализиран, което ви позволява да трансформирате съдържанието и бързо да превърнете мислите и идеите си в уебсайт. И блоковете са предварително изградени с настройки на джаджи и оформление, така че можете просто да се концентрирате върху процеса на проектиране и да не се притеснявате за техническите аспекти на създаването на страница. След това блоковете могат да бъдат запазени и използвани отново в различни страници.

Избирането и избора на блокове за създаване на страница не е само забавен начин за дизайн. Блоковете ще оптимизират работния ви процес и ще управляват процеса на вашето създаване, което води до завършени, висок клас страници, за нула време.

Понастоящем в библиотеката на блоковете има 253 различни блокови типа, разпространени в 15 категории, включително Цена, Екип, Препоръки, Портфолио, Призив към действие и Абониране. Екипът на Elementor също ще добавя към тази библиотека с течение на времето, като гарантира, че какъвто и да е вашият проект, ще има блокове, които да се поберат.

API за разработчици на Elementor

API за програмисти

През април Elementor обяви новото си Център за програмисти за разработчиците на Elementor. Това е нов сайт и наистина впечатляващ ресурс – този, който ще окаже голямо влияние върху всеки разработчик на WordPress, който иска да разшири Elementor или да го интегрира в продукт.

Центърът за програмисти има две секции …

Нека разгледаме и двете по-подробно …

Ресурси за разработчици на Elementor

Центърът за ресурси за разработчици съдържа стъпка по стъпка ръководства, ръководства и примери за кодове, обясняващи как разработчиците могат да създават свои собствени разширения на Elementor или персонализирани решения за клиенти. Има както информация за плъгини и разработчици на теми, така и информация за последните стандарти за кодиране на WordPress и най-новите най-добри практики.

Код на елемента на елемента

Използвайки референтните документи за кода на елемента, можете бързо да научите какво прави всяка функция, клас, метод и кука на Elementor. Тук можете лесно да търсите справочник за код, за да намерите конкретен код, който се актуализира автоматично с всяко ново издание на версията на Elementor. Екипът на Elementor също планира в обозримо бъдеще да добави фрагменти и примери на кодове към Code Reference.

Ако сте приставка за WordPress или разработчик на теми, Центърът за разработчици на Elementor е безценен ресурс и си струва да проверите.

Elementor Pro 2.0 – Създател на теми

Тема Builder Elementor 2.0

Изданието на Elementor Pro 2.0 е добавено, че този плъгин за създаване на страници е надстроен, за да включва възможности за създаване на теми. Досега не беше възможно да персонализирате определени области на вашата тема с редактора на Elementor Pro, като заглавката, долния колонтитул, единична публикация и архив.

Elementor Pro Theme Builder разшири концепцията за шаблоните и въведе нови типове шаблони за заглавки, колонтитули и други области на вашия сайт. Това дава възможност сега да проектирате и персонализирате всяка част от вашия уебсайт, а не само областите на съдържанието, като използвате редактора за плъзгане и пускане на Elementor. Затова кажете сбогом на кода!

The Elementor Pro Builder за теми работи върху всяка тема на WordPress и ви позволява да изградите всеки аспект на вашия уебсайт визуално, в предния край на вашия уебсайт. Използвайки динамични шаблони, можете да създадете рамката за съдържанието си и след това да я приложите в целия си сайт. След това шаблоните се пълнят с динамично съдържание от вашия уебсайт само с едно кликване.

Предлага и Elementor Pro 2.0 25+ блока на заглавията и долните колонтитули, както и функция с лепкава заглавка, която да ви помогне да започнете. Вече няма да бъдете ограничени от заглавката и долния край на вашата тема. Вече можете да използвате блоковете Elementor, за да създадете стилни и привличащи вниманието дизайни, които работят с останалата марка на уебсайта Ви.

Elementor Pro 2.0 – Функции, които все още предстоят

Тепърва предстои

Както споменахме по-рано, Elementor 2.0 се разгръща на етапи. А за Elementor Pro 2.0 все още предстоят функции.

Интеграцията на WooCommerce трябва да бъде скоро с нас, като предоставяме мощен дизайнерски контрол върху вашия магазин на WooCommerce, страници с продукти и други елементи на електронната търговия чрез редактора на Elementor. Приспособленията ще включват …

 • WooCommerce Products Widget – Показвайте и филтрирайте вашите продукти на WooCommerce на вашия сайт.
 • WidCommerce Categories Widget – Изберете кои категории продукти се показват.
 • Woo Elements Widget – Добавете страници за електронна търговия към вашия сайт, включително страница на количката, страница с един продукт, страница за плащане и други.
 • Woo Add to Cart Widget – Показване на бутон „Добави в кошницата“.

Тези интеграции ще направят Elementor перфектният инструмент за проектиране на сайт за електронна търговия според вашите точни спецификации.

Предстои и широка подкрепа за Разширени персонализирани полета (ACF) и набор от инструменти. С тази функционалност ще можете да създавате полета за съдържание в ACF или Toolset и след това визуално да ги включите във всяка страница. Което за разработчиците навън може да бъде смяна на игри.

Трябва ли да надстроите до Elementor Pro?

Elementor Pro

След като прочетете за забележителния Theme Builder, който екипът на Elementor е включил в разширението Elementor Pro, както и интеграциите на WooCommerce, ACF и Toolset, които са зад ъгъла, може би ще се чудите дали трябва да надстроите до Pro.

Затова нека разгледаме накратко какво още може да предложи Elementor Pro …

 • Pro Шаблони – Изберете от селекция от професионални шаблони от висок клас.
 • Форми – Проектиране и добавяне на формуляри за контакт, формуляри за абонамент, формуляри за вход и др.
 • Медия – Показване на изображения и видео с помощта на джаджа на карусели или слайдове.
 • Персонализиран CSS – Добавете свой собствен код и го видите в действие върху редактора на живо.
 • Интеграции – Лесно се интегрира с MailChimp, Facebook SDK, reCAPTCHA и Adobe TypeKit, за да назовем няколко.
 • Социални медии – Добавете бутони за споделяне, социални икони, интеграции във Facebook и други.

Потребителите на Elementor Pro също могат да се възползват от денонощна поддръжка на клиенти. Бързо се оказвайте помощ при всякакви проблеми и отговори на всякакви въпроси, които могат да възникнат. Очевидно, Elementor Pro е забележителен инструмент и ако се отнасяте сериозно към качеството на дизайна на уебсайта си, надстройката до Pro трябва да е на вашия радар.

Финални мисли за Elementor 2.0

Както можете да видите, Elementor 2.0 може да се похвали с някои впечатляващи нови функции. От Elementor Blocks и Developer API, до фантастичния нов Elementor Pro 2.0 Theme Builder и модерни интеграции, Elementor променя облика на уеб дизайна. Това, че плъгинът Elementor е задължителен за всеки, който проектира или персонализира уебсайт, разбира се – но дали ще изберете безплатната или премиум версия?

Имате въпроси относно новите издания на Elementor 2.0? Моля, не се колебайте да попитате в коментарите по-долу …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map