Преглед на DesktopServer: Лесно стартирайте локални инсталации на WordPress

Всеки разработчик на WordPress има свой собствен скрипт от инструменти, плъгини и процеси, които улесняват живота им и им спестяват време при разработване или управление на сайтове. Един, за който ще чуете отново и отново да изрежете е DesktopServer. С две думи DesktopServer създава среда на уеб сървър на вашия локален компютър и ви позволява бързо и лесно да въртите WordPress сайтове, които работят локално. Той е създаден от ServerPress и е достъпен както за Mac, така и за компютър в безплатна и премиум версия.


Вземете Desktop Server →

Преди DesktopServer ще трябва да инсталирате MAMP, WAMP или XAMPP и да го конфигурирате сами за всеки нов сайт, който искате да стартирате (редактиране на хост файл, създаване на база данни и т.н.). Особено за непрограмистите не е много лесен за потребителите процес, особено ако искате да стартирате няколко сайта. Дори за разработчиците, които нямат проблем да се занимават с Порти, бази данни и други подобни, DesktopServer е предпочитан, защото прави процеса толкова по-бърз. DS може да създаде нов сайт с няколко клика на мишката и няколко секунди. Той инсталира всички необходими WordPress файлове и създава базата данни за вас. Но точно там започва страхотното.

Защо да стартирате WordPress локално?

десктоп-сървър-местни сайтове

За непрограмистите разполагането с локална версия на вашия сайт осигурява пясъчна кутия – безопасна зона, където можете да играете с вашия сайт. Можете да изпробвате приставки, да променяте теми и т.н., без да нарушавате вашия сайт на живо. Можете да изпробвате най-новото надграждане на WordPress и предварително да видите дали това ще доведе до хаос с вашия сайт. Вече не трябва да се страхувате от бутона за актуализиране, защото ще бъдете подготвени за това, което ще се случи!

За разработчиците местната среда ви позволява да напишете и тествате своя персонализиран код, преди да го избутате към стационарен или жив сървър. Можете също така да свършите работа, без да е необходимо да бъдете свързани с интернет.

Вторично предимство е наличието на локално архивиране на всички сайтове, върху които сте работили. Това е удобно, когато клиентът се върне с проблем или нова задача – имате готовност за разработване и тестване среда. Тъй като тези сайтове не са на живо в интернет, не е нужно да се притеснявате за поддържането и актуализирането им с цел сигурност.

скици

десктоп-сървър-план

Има вероятност да имате някои любими приставки или конфигурации, които искате да използвате в почти всеки сайт на WordPress, който изграждате. Функцията за чертане на DesktopServer ви позволява да създадете тази основна конфигурация, така че когато създавате нов сайт, той вече има всички плъгини, които искате да отидете, спестявайки ви допълнително време.

Импортиране на съществуващ сайт

Много пъти не изграждате сайт изцяло от нулата – работите със сайт, който вече се намира в интернет и искате да го внесете в локална среда, за да играете с него или да направите някои модификации без коубойско кодиране “. Има много плъгини, като Duplicator, BackWPUp и други, които можете да стартирате на вашия сайт на живо, за да създадете zip файл на целия си сайт, включително базата данни. Функцията за импортиране на DesktopServer е съвместима с много от тях, като по този начин ви позволява лесно да приведете съществуващия си сайт в локалната си настройка и да започнете да работите върху него веднага.

десктоп-сървър-бързо разгръщанеДиректно внедряване

След като създадете своя шибан нов местен сайт, трябва да го върнете обратно до сървъра. Има много начини да направите това, включително използването на плъгини и / или ръчен труд. Но премиум версията на DS се предлага с функция Direct Deploy, която опростява процеса. Това е особено чудесно за непрограмистите.

Подкрепете страхотни хора

Екипът на DesktopServer е направо страхотен. Стивън Карнам, разработчикът зад DesktopServer, е известен с това, че се обажда лично на хората, за да им помогне с проблемите (знам, защото когато бях нов потребител, той ми се обади да съдейства, през уикенда не по-малко) и осигурява чудесна подкрепа. Тези момчета са активни членове на общността на WordPress и просто рок. Така че не само получавате страхотен продукт, но и подкрепяте страхотен екип.

Това не е всичко

Тук не съм разгледал подробно всички функции, но за да ви дам представа какво още може да направи DesktopServer – можете също така: да направите копие на всеки от съществуващите си локални сайтове с едно натискане на бутон, да споделите местен сайт чрез LAN за тестване на мобилни устройства, интегрирайте DesktopServer с функциите за предварителен преглед на Dreamweaver и Coda2.

Опитайте безплатно

DesktopServer се предлага както в безплатни, така и в първокласни вкусове. Безплатната версия няма всички функции, но тя ще бъде адекватна за някои потребители. Разработчиците или хората, управляващи множество сайтове, вероятно ще искат да получат Премиум версията (която в момента е на цена от $ 99.95).

Изтеглете Desktop Server →

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map