Най-добрият преглед на GridBuilderWP: Гъвкави мрежи и филтри

Най-добрият преглед на GridBuilderWP: Гъвкави мрежи и филтри

Когато седнете да гледате игра на футбол, можете лесно да забележите суперзвездите от километър разстояние.


Техната стилна и излъскана игра ги разделя и често променят резултата от мача. Феновете и мениджърите ги обичат, защото когато играят, те са в своя абсолютен най-добър.

Същото важи и за суперзвездите в музикалната индустрия. Обикновено те се влагат в работата, серенадират ни с хитове и все продължават. Звездите са майстори на търговията си и тласкат въображението ни до границите.

Знаеш ли, просто като Gridbuilder WP, предмет на днешния преглед.

Ето грунд: Знаем, че изграждането на макети на мрежата не е за слабите, повече за начинаещи. Това е предизвикателна задача дори за достатъчно опитни потребители.

И все пак оформлението на мрежата е невероятен начин за показване и филтриране на съдържание на вашия уебсайт WordPress. Нещо като това:

демонстрация за електронна търговия на строител

Gridbuilder WP Демонстрация на електронната търговия

Или това:

демонстрация на портфейл на плъгини на WordPress

Gridbuilder WP Демо портфейл

Но за съжаление създаването на оформления на мрежата за вашия уебсайт WordPress не е просто. Или така беше преди появата на мрежовите приставки на WordPress.

За да създадете фантастични схеми на мрежата, без да счупите пот, имате нужда от проста, но мощна приставка за WordPress.

Ако търсите такъв плъгин, Gridbuilder WP пасва перфектно на сметката.

И в днешната преглед / статията за начина, ще разберете защо Gridbuilder WP е приставката за мрежи и филтри за избор на все по-голям брой потребители на WordPress. Поглеждаме под капака и играем с приставката, така че вече знаете, че ще бъде забавно.

Без допълнително обожание, нека запретнем ръкави и да се изцапаме.

Какво е Gridbuilder WP?

gridbuilder

Известен също като WP Grid Builder, Gridbuilder WP е красива приставка за WordPress, която ви позволява бързо да създавате разширени оформления на мрежата. Той разполага с интуитивен потребителски интерфейс, който е доста приятен за използване.

Приставката се предлага с красив пакет от Характеристика идеален както за начинаещи, така и за разработчици. За начинаещия WP Grid Builder е цялостно решение за създаване на гъвкави и филтрируеми схеми на мрежата и за филтрирането им без знания за кодиране. Ако сте разработчик, създателят на мрежата идва с много действия и функции, за да ви занимава.

Тя работи с всички теми на WordPress и се интегрира с повечето от любимите ви инструменти безпроблемно. На всичкото отгоре плъгинът се предлага с добавки, които презареждат схемите на вашата мрежа и филтрите за търсене (познати като фасети).

По време на писането те предлагат само премиум версия на WP Grid Builder, но това може да се промени в бъдеще. Или като Loic Blascos – разработчикът – казва в имейл, изпратен веднага след моето запитване:

wp имейл за поддръжка на строител на мрежи

Все едно, те имат три плана, които струват между 49 и 249 долара годишно. Изберете плана, който е подходящ за вашите нужди.

Ако не сте доволни от покупката си, WP Grid Builder ви предлага 14-дневна гаранция за връщане на пари. Плюс това, те хвърлят отлични отстъпки при подновяване (20% за основния план, 30% за план Premium и 40% за крайния план) за добра мярка.

За да подсладят сделката, експертите на WordPress хвалят WP Grid Builder. Ето един щастлив клиент:

Както удобен за потребителите, така и разработчиците, Gridbuilder ᵂᴾ е страхотен продукт и нова парадигма за този вид функции. Добре интегриран в WordPress Core, той предлага приятен администратор UX и пламтящо бързо изживяване отпред. – Jb Audras, WordPress Core Developer.

Дори Крис Лема, едно от най-големите имена в WordPress кръгове, няма нищо друго освен похвала за WP Grid Builder:

Крис лема възхвалява мрежовия строител wp

Това, плюс, вие получавате бърза поддръжка от световна класа и подробна документация, която да ви помогне да инсталирате и конфигурирате WP Grid Builder широко.

Сега знаем с какво работим, нека да разгледаме накратко функциите на WP Grid Builder WP.

Gridbuilder WP Характеристика

функции на строителната мрежа

WP Grid Builder се доставя с всички функции, от които се нуждаете, за да разширите оформлението на мрежата като професионалист. За разлика от конкурентите, плъгинът прави твърде лесно създаването на оформления за вашия магазин за електронна търговия, уебсайт за портфолио, блог и директория, наред с други..

Можете да очаквате следните функции в своето копие на WP Grid Builder:

 • Лека интеграция с WooCommerce, Лесно цифрово изтегляне, SearchWP, Relevanssi, Polylang, WPML, Разширени потребителски полета и Гутенберг
 • 100% отзивчив и мобилен готов с поддръжка на допир за лайтбокс и въртележка
 • SEO приятелски – WP Grid Builder е съвместим с W3C и използва най-добрите SEO практики
 • Светкавично бързо изпълнение благодарение на персонализирани крайни точки AJAX
 • Усъвършенствана система за филтриране, която ви позволява да сортирате WordPress съдържанието по (персонализирани) таксономични условия, публикационни полета или персонализирани полета ефективно
 • 15+ вида фасети, включително радиостанции, квадратчета за отметки, плъзгачи, селекции, рейтинги, плъзгачи, оценки, бутони с още зареждане, бутони за нулиране и други, което позволява на потребителите да стесняват резултатите от търсенето
 • Импортиране и експортиране на функционалност, за да можете лесно да преместите настройките на WP Grid Builder на друг сайт
 • Вграден лайтбокс
 • Съставител на мрежи с влачене и пускане
 • 20+ готови и лесни за персонализиране мрежови карти. Освен това можете да създавате вашите карти от нулата
 • 900+ Google Шрифтове
 • 250+ SVG икони, за да украсите вашите мрежови карти по желание
 • Подкрепа за социално споделяне, която ви позволява да споделяте съдържание в социалните мрежи направо от вашите мрежи
 • Поддръжка за изображения, видео (включително вграждане от сайтове като YouTube), галерия и аудио публикации
 • 3+ оформления на мрежата, включително зидария, обоснован и метро
 • Мързеливо зареждане, което подобрява скоростта на зареждане на страницата
 • 20+ анимации за зареждане, което намалява възприетото време за зареждане от потребителите
 • 20+ разкриват анимации
 • Поддръжка на RTL за езици, написани в посока отдясно наляво
 • Интуитивно табло за управление на администратора
 • И още много настройки

Какъв впечатляващ списък от функции? Сега, нека инсталираме WP Grid Builder и да тестваме какво можем да постигнем с мрежовия конструктор като никой друг.

Как да инсталирате Gridbuilder WP

Сега забавната част ��

Инсталирането на WP Grid Builder е толкова лесно, колкото A, B, C. Ако знаете как да инсталирате премиум приставка, не би трябвало да имате проблем с инсталирането на WP Grid Builder. След като закупите приставката, можете да намерите ZIP папката WP Grid Builder във вашия акаунт или имейла за покупка.

Първо изтеглете ZIP файла на WP Grid Builder ZIP. След това влезте в административното табло на вашия WordPress и отворете Приставки> Добавяне на нови, както е показано по-долу.

как да инсталирате нов приставка за WordPress

След това щракнете върху Качване на приставката бутон, изберете WP Grid Builder ZIP файл, който сте изтеглили и натиснете Инсталирай сега бутон, за да вкарате нещата в движение. Ето екранна снимка, очертаваща процеса:

инсталиране на плъгин за wordbuilder wordpress ръчно

След това активирайте WP Grid Builder:

активиране на мрежов модул wp плъгин

Активирането на приставката добавя Gridbuilder WP елемент в менюто ви за администриране на WordPress. След това отидете до Gridbuilder WP > Табло за управление, както подробно описваме по-долу.

Елемент от менюто на wp grid builder

След това въведете имейл лиценза и лицензния си ключ и щракнете върху Активирате Plug-in бутон:

wp активиране на лиценз за изграждане на мрежа

За да се възползвате от автоматичните актуализации, можете да активирате лиценза си, който е наличен в имейла за потвърждение на вашата поръчка или страницата на вашия акаунт:

лицензионен ключ

Сега, когато сме инсталирали и активирали WP Grid Builder, можем да създадем първото си разположение на мрежата.

Как да конфигурирате Gridbuilder WP

В следващия раздел научавате как да създадете функционална мрежа. Ще направя всичко възможно да покрия повечето (ако не всички) настройки. Отличната новина е, че функциите на WP Grid Builder имат ясни описания в администраторския интерфейс. Трябва да започнем с назоваването на новата ни мрежа за бъдеща справка.

Именуване на нова мрежа

За да създадете ново оформление на мрежата, отворете Gridbuilder WP > Всички мрежи в админ менюто си на WordPress:

Това ще ви доведе до Всички мрежи екран, който засега е празен. След това щракнете върху Създайте мрежа бутон:

създайте нова решетка

Като алтернатива можете да импортирате демонстрациите от wpgridbuilder.com. Забележете обаче, демонстрациите са само за целите на настройките на оформлението. Съдържанието, което се показва във вашите мрежи, зависи от вашите публикации, медии, продукти и т.н..

За нашите тестови цели, аз преминах с първата опция, създавайки нова решетка от нулата. Най- Създайте мрежа бутонът ви води към следната страница:

именуване на нова решетка в wp grid builder

На горния екран можете:

 • Дайте име на вашата мрежа. Използвам „Тестова галерия“ за нашия пример
 • Добавете и генерирайте потребителски клас CSS, така че можете да добавяте персонализирани стилове към вашата мрежа, ако желаете
 • Определете съобщенията за грешка, които потребителите виждат, ако не намерят резултати

Изберете медия за показване в вашата мрежа

Време е да изберете медията, която искате да показвате във вашата мрежа. За това преминете към следващия раздел, т.е.., Настройки на мрежата> Изходно съдържание, както е показано по-долу.

настройки на източника на съдържание

Както е показано по-горе, имате под три вида източници Тип източник:

 • Тип публикация – Можете да изтегляте съдържание от вашите публикации, страници, медийна библиотека или друг тип потребителски публикации
 • термин – Можете да изпращате материали въз основа на категории, маркери или всякакви други персонализирани таксономични условия.
 • потребител – Тази опция ви позволява да изпращате съдържание от конкретни потребители на WordPress

Под това можете да зададете броя на елементите на страница. Използвайте стойността „-1“, за да покажете всички публикации. Нулата (0) по подразбиране е броя на публикациите на страница в настройките на WordPress.

Секция с запитвани мнения

Под това имате Изпратена публикация раздел:

запитвани публикацииНа горния екран можете да направите няколко неща, както следва:

 • Изберете типа или публикациите си под Типове публикации както е отбелязано на изображението. Ако искате да създадете решетка за публикациите в блога си, изберете Публикации. Ако създавате решетка за медиите си (например, искате да създадете визуално портфолио), изберете средства, както в нашия пример по-горе. Другият наличен вид публикация е Страници.
 • Под типовете публикации можете да изберете състоянието на публикацията на съдържанието, което искате да се покаже във вашата мрежа. Имате няколко варианта, но бих ви препоръчал да се придържате Публикуван. Освен това можете да изберете автори на публикации, типове мими и да включите / изключите конкретно съдържание от вашата мрежа.
 • Както е показано от номер три (3) в горното изображение, можете да включите директно други носители, което може да ви спести много време, особено когато искате бързо да разгърнете мрежа.

Докато превъртате до долната част на екрана, ще отбележите опции, които ви помагат да поръчате съдържанието на вашата мрежа по стойности, тагове и персонализирани полета. Тези опции ще се нуждаете само от фина настройка на вашата мрежа:

Настрана: За да не загубите прогреса си случайно, щракнете върху Запазите промените бутон, докато създавате вашата мрежа. Да настроим медийни формати.

Медийни формати

Навигирайте до Настройки на мрежата> Формати на медиите:

медийни формати на строителни мрежи

Можете да изберете медийните формати, които искате да използвате в своите мрежи. WP Grid Builder поддържа галерии, видео и аудио. В долната част на екрана можете да зададете миниатюра по подразбиране във всяка решетъчна карта (или плочка), в случай че съдържанието липсва.

На същия екран можете да изберете автоматично да заснемете първата медия в публикациите си (в случай че съдържанието липсва). Освен това можете да активирате слайдшоута на галерията във вътрешността на мрежовите карти, да използвате плакати от вградени видеоклипове и да отворите видеоклипове в лайтбокс вместо решетъчната карта.

Решетка стил

Отидете на Настройки на мрежата> Стил на мрежата за да персонализирате вашата мрежа, както е показано по-горе. По подразбиране имате три стила на решетката: зидария, метро и обоснован. Използвам масонството за илюстрация. Освен това преди това бях публикувал изображения в медийната си библиотека. WP Grid Builder автоматично добавя снимките към мрежата.

Освен това, можете да контролирате други опции, като например поведение на мрежата, изместване на размерите на картите и контрол на отзивчивостта. Запишете се за избора на стил на решетка и преобладаващи размери на картата, едва ли ще докоснете настройките. Изберете вашия стил на мрежата и нека да преминем към следващия раздел.

Решетка на решетката

wp оформление на мрежа

Тук няма много какво да се види. Имате два типа оформления за вашите мрежи; стандартният вертикален дизайн и оформлението на въртележка. На всичкото отгоре можете да направите решетките си с пълна ширина. Работя със стандартния дизайн и решетката ми е на пълна ширина.

Продължаваме напред.

Grid Composer

решетка композитор

Grid Composer е полезен, когато персонализирате вашите мрежи с фасети, например филтър, оценка, търсене, квадратчета за зареждане, зареждане на повече, страници и много други.

В долната част на екрана ще намерите конструктор на оформление на влачене и пускане на решетка. Например, по-долу, вижте моя пример с три аспекта: Филтриране по дата, Търсене, и Зареди още бутон.

Ако публикувам решетката си на този кръстовище, виждам следната мрежа, заедно с трите ми (3) напълно функционални страни:

Не е лошо �� Изобщо не е лошо Надявам се, че ще получите същността на нещата, само че ние не сме готови. Да се ​​върнем към администраторската зона на WP Grid Builder.

Стилове на карти

Разделът Стил на картата, показан по-горе, ви позволява да персонализирате вашите мрежови карти. Grid картите са просто правоъгълни или квадратни плочки, които съставляват решетката. Когато започнете да използвате WP Grid Builder, може да се наложи да импортирате демонстрациите, както е показано на изображението по-горе. Можете обаче, създайте вашите карти от нулата, което отключва безкрайни възможности.

Затова продължих и импортирах всички карти и назначих карта по подразбиране към моите мрежи. След това избрах карта за всеки тип публикация, включително моята медия. Аз използвам берил като моя карта по подразбиране. Ето моята тестова решетка в действие сега:

Изглежда доста надежден, този строител на WordPress мрежа, оцвети ме впечатлен. След това имаме анимации.

Анимации

анимации на gridbbuilder

Тук отново няма какво да се види; само няколко анимации за разкриване на карти в мрежата, когато потребител превърта или натиска Зареди още бутон. Функцията е невероятно лесна за използване и създава красиви ефекти, които увеличават ангажираността на потребителите.

Зареждане

След това имате опции за зареждане, както подробно описахме по-горе. На екрана можете да включите мързеливо зареждане, за да увеличите значително скоростта на вашите мрежи. Мързеливо зареждане зарежда медиите само когато е в полето за преглед на потребителя, което може да намали времето, което вашите мрежи отнемат за зареждане.

От друга страна, лентата или иконата за зареждане намалява възприеманото време за зареждане от потребителите. Зареждащото устройство се появява, когато потребителят зарежда набор от публикации. Той се появява при зареждане на мрежовата страница и когато потребителят филтрира или сортира мрежа. Това е удобен и лесен за използване начин за поддържане на потребителите на вашия сайт.

персонализиране

Спомняте ли си потребителския клас CSS, който добавихме в нашата мрежа по-рано? Е, вие използвате класа, за да модифицирате CSS стилове на приставки в Настройки на мрежата> Персонализиране прозорец. Ако не знаете пътя си около CSS, по-добре е да наемете помощ отвън, ако е необходимо.

Gridbuilder WP Добавките,

добавки за изграждане на мрежи

Добавките ви позволяват да разширите функционалността на приставка за WordPress. WP Grid Builder се доставя с няколко добавки, които можете лесно да инсталирате, като навигирате до Gridbuilder WP > Добавки. В момента WP Grid Builder се предлага с четири добавки, а именно:

 • Карта Facet – Позволява ви да добавяте карти от Google Maps, Mapbox или листовка и да показвате маркери
 • Кеширане – за ускоряване на мрежите чрез кеширане на съдържание и фасети
 • LearnDash – Показване на информация за курса върху карти
 • Многоезичен – Интегрирайте WP Grid Builder с Polylang и WPML

Други Gridbuilder WP Настройки

глобални настройки

За достъп до общите настройки на WP Grid Builder, отидете на Gridbuilder WP > Настройки. На екрана ще намерите опции като:

 • Позволете на WP Grid Builder да изобразява блокове в Гутенберг
 • Активиране на поддръжка за публикационни формати
 • Показване на опции за публикации и срокове (формати на публикации и цветовете на термина)
 • Изчистете таблиците за стил кеш и чистка
 • Промяна на глобалните цветове
 • Задайте допълнителни размери на изображението
 • Конфигурирайте своя плъгин Lightbox
 • Нулиране на глобалните настройки на приставките

заключение

WP Grid Builder е страхотна WordPress решетка и плъгин за филтри, подходящи както за начинаещи, така и за разработчици. Той се доставя с богат списък от невероятни функции, които правят създаването на отзивчиви оформления на решетката лесно. На всичкото отгоре те ви предлагат гъвкава структура на цените и бърза поддръжка.

Какво мислиш за Gridbuilder WP? Пропуснахме ли нещо? Моля, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map