Мрежов храм, управляван WordPress хостинг преглед и ръководство за стартиране

Въпреки че Media Temple отдавна е в хостинг бизнеса, управляваният хостинг на WordPress все още е сравнително нов (той беше пуснат едва през март 2014 г.). Но не позволявайте това да ви задържа – новите им планове за WordPress са по-добри от всякога. В тази публикация ще поговорим за това какво е включено в управляваният хостинг план на WordPress за хостинг на Media Temple и ще ви покажем стъпка по стъпка колко лесно е лесно да получите настройка.


Вземете WordPress хостинг, управляван от Media Temple

Функции за управляван хостинг на WordPress

Добре, време да се разровите в това, което идва с управляван акаунт за хостинг на WordPress от Media Temple. Много от хостинг плановете от Media Temple включват страхотни функции, които бихте искали за всеки уебсайт: неограничена честотна лента за прехвърляне на данни, 20 GB SSD съхранение, прекрасен персонализиран акаунт „всичко в едно“, център за бързи SSD сървъри, 1000 имейл адреси и разбира се страхотна 24/7 поддръжка. Но красотата на техните управлявани хостинг планове за WordPress са добавените функции, които получавате, които са създадени специално за потребители на WordPress.

Автоматични актуализации на WordPress & Security
WordPress вече включва опцията за автоматични актуализации за поправки за поддръжка и защита, но с управляваният WordPress хостинг на Media Temple не е нужно да се притеснявате за актуализации. Те щателно тестват и прилагат всяка актуализация за вас, така че вашите инсталации са винаги актуални.

Автоматично сканиране на злонамерен софтуер
Сигурността трябва да бъде основен приоритет за всеки уеб администратор, а Media Temple ви прави още по-лесно да добавите допълнителен слой защита към уебсайтовете си в WordPress. Техният управляван хостинг план на WordPress включва автоматично сканиране на злонамерен софтуер, който може да помогне за защитата на сайтовете ви от фишинг и хакерски атаки.

Ежедневни резервни снимки
Друг бонус за сигурност са автоматичните ежедневни архиви на вашите сайтове. За всяка ваша инсталация Media Temple съхранява резервни снимки на стойност 30 дни. Ако нещо се случи и някога ви се наложи да възстановите вашия сайт, всичко, което трябва да направите, е да отидете в настройките на вашия Център за акаунти и да изберете една от архивите си от падащ списък. Възстановяването с едно щракване улеснява бързото оправяне на сайтовете ви.

Поставяне с 1 щракване
Така получавате 3 инсталации с вашия план, но можете също така да създадете 2 сайта за постановки за всяка. Това означава, че можете безопасно да тествате нови теми, да правите промени, да добавяте персонализиран тип публикация и още повече, без да се налага да създавате локална инсталация на WordPress или да бъркате с вашия сайт на живо. За разработчиците това е огромно предимство. Плюс това има персонализиран плъгин на Site Stager, който се активира автоматично на всяка от вашите WordPress инсталации, така че обединяването на вашия сайт на живо с един от вашите сайтове за поставяне е толкова лесно, колкото няколко кликвания.

Сайтове за постановка на медийни храмове

Клониране на сайт
Друга функция с едно кликване, можете да клонирате всеки от сайтовете си, за да създадете чисто нов, пикселен перфектен дубликат като нов сайт. Това може да ви бъде много полезно, ако планирате да развиете група от подобни блогове, магазини или други сайтове, където искате същата тема, плъгини и дори настройки.

Изключителни теми
Кой не обича хубава безплатна тема? Разбира се, тук в WPExplorer имаме много страхотни безплатни теми за WordPress, вие получавате няколко хубави безплатни теми, когато използвате управлявания WordPress хостинг на Media Temple. Това са страхотни опции за вашия блог или сайт за портфолио или да използвате временно, докато търсите премиум тема WordPress, която отговаря на вашите нужди.

Изключителни теми за храм на медиите

Така че само за да обобщим, това е напълно управляван хостинг на WordPress. Не е нужно да повдигате пръст, за да управлявате вашия сървър или да актуализирате основните си инсталации на WordPress. Технологиите на Media Temple се грижат за това вместо вас. Освен това получавате множество страхотни функции като поетапно изпълнение с 1 клик, имейл акаунти, поддръжка без спиране и други. Има само няколко предупреждения, които трябва да знаете.

Ограничения за хостинг на WordPress

За някои началната цена от 20 долара на месец за личния план може да изглежда малко скъпа в сравнение с други хостинг планове, които започват на по-ниски цени (като цяло другите планове за споделен хостинг са много евтини – но и бавни). Но трябва да запомните, че допълнителният разход, който плащате, е изцяло управляван хостинг на WordPress. Ако искате да спестите малко пари, винаги можете да заредите споделен хостинг план на друго място, но няма да получите функциите, бързината и поддръжката, които намерите при управляван хостинг.

Има и добър брой от забранени плъгини с Media Temple, но това наистина не би трябвало да ви въздейства твърде много, след като погледнете списъка. В по-голямата си част плъгините са забранени, защото дублират функции, вече изпълнявани от Media Temple, или защото могат да причинят проблеми с производителността поради начина им на работа или количеството ресурси, от което се нуждаят.

Другата функция, която може да пропуснете, е многосайтовата. Опитах се да го активирам и преминах през всички стъпки добре. Осъществих достъпа до сайта ми чрез FTP (можете да вземете информацията си за SFTP направо от страницата за настройки на вашия Център за акаунти), редактирах моите .htaccess и wp.config файлове и го активирах през моето табло за управление на WordPress. Дори създадох няколко подсайтове, но за съжаление нито един от тях не работи – просто ме връщаха към главното табло за управление всеки път, когато се опитвах да отида на нов подсайт. Но може би това е функция, която Media Temple би могла да помисли за добавяне в бъдеще.

Освен тези няколко ограничения, управляваният WordPress хостинг на Media Temple е страхотен. Той има множество страхотни функции, които вие (или вашите клиенти) със сигурност обичате.

24/7 Поддръжка на Media Temple

Една особеност, която си струва да разгледаме по-отблизо, е поддръжката. Media Temple предлага денонощна поддръжка чрез билети, чат, телефон и Twitter – можете да получите помощ навсякъде и по всяко време, когато имате нужда от това. И тъй като се опитвах да активирам мултисайт, реших да потърся подкрепа. Просто влезте в своя Център за акаунти за достъп до връзки за поддръжка на билети, чат или телефон. Чакането на билета за поддръжка беше малко под 5 часа и аз не бях много готов да чакам толкова дълго …

Поддръжка на билети за медиен храм

Затова вместо това избрах тяхната поддръжка за чат. Само с 4 минути чакане с удоволствие видях дали могат да помогнат.

Поддръжка на чат Media Temple

Ами те го направиха! И дори не трябваше да чакам цели 4 минути. Много полезен помощен персонал ми помогна с многобройните си обърквания и отговори на въпросите ми в рекордно кратко време. Така че поддръжката за чат определено получава A + според мен.

Ръководство за бърз старт на Media Temple

Сега, когато знаете за всички вкусотии, които ще получите с управлявания хостинг на WordPress от Media Temple, нека да настроите всичко! Първо влезте в акаунта си в Media Temple. От началната страница на вашия акаунт кликнете върху бутона за администратор.

Екран за влизане в медийния храм

Тук са изброени всичките ви настройки за WordPress сайтове в този акаунт. Кликнете върху бутона Добавяне на нов сайт.

Media Temple Добавяне на нов сайт

Сега трябва да видите екран, подобен на този по-долу, който ви подтиква да настроите администраторския си акаунт. Едно нещо, което отново споменаваме (и почти във всеки пост в блога, който пишем за сигурността на WordPress), е, че не трябва да имате администраторски акаунт с името Админ. Силно ви препоръчваме да създадете администраторски акаунт с различно име – име, име, длъжност, име на компанията, просто изберете нещо, което ще запомните. Проверете два пъти дали е посочен правилния имейл адрес, след това въведете вашата парола и щракнете върху Създаване на сайт.

Подробности за администратора на медийния храм

Next Media Temple ще свърши цялата тежка работа за инсталиране на WordPress, конфигуриране на настройки и добавяне на вашия администратор потребител за вас. Докато всичко това се случва в бекенда, ще видите текущ екран като този.

Настройката на медийния храм е в ход

Ще отнеме само една минута Просто отидете да проверите имейла си или да гледате смешно видео от YouTube за минута, след което се върнете и опреснете страницата си. Вашият сайт трябва да е добър. Трябва само да кликнете върху временното име на домейн или да кликнете върху моментната снимка на уебсайта (която е празна в момента, тъй като все още не сте добавили тема или съдържание).

Media Temple Управление на сайта

От този екран можете да управлявате всичките си страхотни функции на уебсайта, които се предлагат с вашия хостинг на WordPress на Media храм. Първи сайт за постановка. Можете да добавите 2 сайта за поставяне за всеки от вашите WordPress сайтове. Това е чудесно за създаване на сайтове, преди да искате да излязат на живо или за използване като тестова зона, за да можете да настроите нова тема, преди да я активирате на сайта си на живо.

Media Temple Account Center

На тази страница също има опция за клониране на целия ви WordPress сайт. Може да искате да направите това с цел тестване, за да сте сигурни, че нова тема играе добре с цялото ви задължително съдържание и плъгини или ако искате да използвате повторно текущия си сайт, за да създадете нов.

Следващата опция, която ще видите при превъртане надолу, е да импортирате уебсайт. Ако вече имате WordPress сайт на друга инсталация или дори на друг хост, можете да го импортирате чрез FTP. Всичко, от което се нуждаете, е малко информация (включително FTP сървър / IP адрес, FTP потребителско име и парола, път към WordPress сървъра и вашето администраторско име и парола на сайта, който искате да импортирате) и можете да преместите цялата информация за вашия сайт върху ( теми, приставки, съдържание, коментари и всички).

ЗАБЕЛЕЖКА: Не можете да мигрирате сайт от WordPress.com към самостоятелно хостван WordPress, като използвате тази опция в Media Temple.

Последната функция на тази страница е за възстановяване на сайта с едно кликване. С Media Temple автоматично прави резервна снимка на вашите сайтове всеки ден и след това те спестяват последните 30 дни за вас точно тук. Ако по някаква причина сайтът ви се счупи и трябва да го възстановите, всичко, което трябва да направите, е да изберете една от архивите си от падащия списък и щракнете върху Възстановяване. Това е толкова лесно.

Има няколко други полезни връзки, които може да искате да се възползвате. Ако щракнете върху Настройки, ще намерите информацията за вашия домейн и SSH / SFTP, връзка за влизане във вашия phpMyAdmin и връзка за изтриване на целия ви сайт. Това е мястото, където можете да промените основния си домейн. Ако сте закупили името на домейна си от Media Temple, ще ги видите като част от падащия списък. Ако сте закупили вашето име на домейн другаде, ще трябва да го насочите към вашия сървър на Media Temple (GUIDE ???). Ако кликнете върху имейл, можете да управлявате всички акаунти за електронна поща, които сте настроили в този акаунт, и връзката „Ръководства“ включва полезни видео ръководства за използване на опции в (mt) теми.

Настройки на Центъра за акаунти на Media Temple

Сега, когато видяхте вашия Център за акаунти, нека продължаваме да се чукате и кликнете върху бутона за WP администратор в горния десен ъгъл, за да отидете на нашето табло за управление на WordPress.

Media Temple WP Admin Button

Ако все още използвате временно име на домейн, ще бъде забелязано само да ви напомня. Можете да го пренебрегнете сега или да кликнете върху връзката, за да промените основното си име на домейн. Освен това, ще забележите, че вашият WordPress сайт е готов и е готов!

Media Temple WP табло

Има няколко допълнителни връзки, които няма да намерите във всички инсталации на WordPress чрез други хостове. Media Temple добавя своя собствена (mt) приставка за поща, за да ви предостави бърз достъп до имейл акаунтите си, както и тяхната плъгина на Site Stager (която все още работи), което прави създаването на сайт за стадиране и по-късно обединяването му с вашия сайт на живо по-лесно от всякога (не се страхувайте, на главната страница има подробни инструкции, когато щракнете върху елемента от менюто на Stager на сайта). Другата функция, която наистина харесвам, е връзката Flush Cache в горната лента на администратора. Когато добавям ново съдържание към сайт, обичам да промивам кеша, само за да съм сигурен, че всички виждат подходящите скорошни публикации и какво ли още не. Тази връзка към Flush Cache е много по-удобна, отколкото да се налага да се придвижвате до друга част на таблото за управление на WordPress.

За да настроите вашия WordPress сайт, първо трябва да изберете Тема. Отворете Външен вид> Теми, където можете да използвате една от предварително заредените теми, като задържите курсора на тема и щракнете върху бутона Активиране. Или качете свой собствен, като кликнете върху бутона Добавяне на нов в горната част на екрана, за да качите zip файл за тема на WordPress, която сте изтеглили другаде (нашата най-продавана тема Total WordPress е чудесна за всеки сайт благодарение на супер гъвкавата, вградена, в, преобразувател на страницата за изтегляне и пускане и други страхотни опции за персонализиране).

Медиен храм Изберете тема

След като изберете тема, трябва също да отидете на Settings> Permalinks, за да сте сигурни, че линковете ви имат форматирането, което искате за вашия уебсайт. Ако искате да инсталирате някакви приставки, просто отидете на Plugins> Add New, където можете да прегледате библиотеката на плъгини WordPress.org за безплатни плъгини като Contact Form 7 или WordPress SEO или да качите всички премиум приставки, които сте закупили.

След като настроите добре всички настройки на уебсайта си, можете да започнете да добавяте съдържание! В зависимост от темата, която използвате, може да имате блог, портфолио, персонал, препоръки или други персонализирани типове публикации. След като започнете да добавяте публикации, категории и страници, не забравяйте да настроите менютата си и да добавяте приспособления към всички странични ленти или области на долния колонтитул. Друго тогава, че сте готови! Ако не сте преминали от временното име на домейн, вашият уебсайт все още не е активен. Или използвайте връзката в известието на таблото за управление на WordPress или се върнете на страницата с настройки на Media Temple Account Center, за да изберете активния домейн, който искате да използвате за вашия сайт.

Media Temple Нов сайт на WordPress

И това е! След (надяваме се) по-малко от час имате напълно функциониращ WordPress сайт (отидете!). Media Temple улеснява бързото инсталиране на техните WordPress сайтове за всеки потребител, начинаещ професионалист. И управлението на сайтовете ви не може да бъде по-лесно благодарение на страхотния Център за акаунти.

Преглед на медийния храм

Така че сега, когато знаете какво може да предложи Media Temple, и видяхте колко лесно е да започнете с управлявания хостинг на WordPress, какво ви спира? Влезте веднага и се регистрирайте за акаунт още днес! Управляваният хостинг на WordPress не само ще ви спести време, но с всички добавени функции за момчета за бързина, сигурност, имейл, поддръжка 24/7 и всичко останало, което със сигурност ще ви спести пари в дългосрочен план. Media Temple знае уебсайтове и те знаят WordPress.

Вземете WordPress хостинг, управляван от Media Temple

Използвате ли управляваният WordPress хостинг на Media Temple? Или имате? Бихме искали да знаем какво мислите и за вас да споделите опита си с другите ни читатели в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map