MaxCDN преглед: най-добрият CDN за WordPress?

 1. 1. Ръководство за начинаещи за разбиране на вътрешните функции на WordPress
 2. 2. Какво е кеширане на WordPress и защо е важно?
 3. 3. Как работи кеширането на WordPress?
 4. 4. Как да инсталирате и настроите кеширане на WordPress с WP Super Cache
 5. 5. Как да настроите WordPress кеширане с W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. В момента четете: Преглед MaxCDN: Най-добрият CDN за WordPress?

Мрежа за доставяне на съдържание (CDN) е взаимосвързана система от компютри в Интернет, която предоставя уеб съдържание бързо на многобройни потребители, като дублира съдържанието на множество сървъри и насочва съдържанието към потребителите въз основа на близост. Това е абсолютно необходимо за уебсайтове с голям трафик и сайтове за електронна търговия. Днес ще прегледаме MaxCDN – една от най-популярните CDN компании в бранша.


MaxCDN беше стартиран от Крис Уеланд през 2009 г. Те предлагат широк спектър от CDN услуги, включително специализирани услуги за основните системи за управление на съдържанието (CMS) като WordPress, Magneto. С решения както за уебсайтове за човек, така и за компании на ниво ниво, MaxCDN бързо спечели титлата №1 на марката CDN.

Урок по история:

maxcdn сливане

До последния месец на 2013 г. компанията-майка на MaxCDN беше NetDNA – доставчик на CDN на ниво предприятие. На 17-титата от декември, блогът на MaxCDN обяви събиране на баща и син под едно име – MaxCDN. Към април 2014 г. в MaxCDN работят над 50 души, разположени в различни части на света.

Избор на сървър:

maxcdn мрежа

Глобалната партньорска мрежа на MaxCDN се състои от 53 PoP локации, с 22 в Северна Америка и 31 в Европа. В Азия и Южна Америка те се обединиха с водещи интернет доставчици, за да осигурят възможно най-бързата мрежа за доставка на съдържание.

Клиентската база на MaxCDN:

maxcdn клиентска база

MaxCDN има внушителна армия от клиенти зад трона си. Водещи в индустрията управлявани WordPress хостинг компании като WPEngine и ZippyKid се обединиха с MaxCDN, за да доведат до своите клиенти супер бързи пъти за зареждане на уеб страници, независимо от тяхното местоположение. Други забележителни компании включват Forbes, The Washington Post, The Next Web, AndroidCentral, TemplateMonster, Тест на уеб страница, Купувайте Продаване на реклами, StumbleUpon и Yoast.

Защо да използвате CDN?

CDN драстично подобрява времето за зареждане на вашия сайт, като разпространява статичното съдържание на всички сървъри в тяхната глобална мрежа за пиърсинг. Когато посетител поиска страница, статичните файлове се обслужват от сървъра на CDN, който е физически най-близо до неговото (нейното) местоположение. Статичните файлове включват JavaScript и CSS файлове, изображения, персонализирани уеб-шрифтове и други уеб обекти.

Предимства от използването на CDN:

 • Има значително увеличение на скоростта и цялостната ефективност на сайта
 • Запазва се значително количество пропускателна способност на хост сървъра
 • Балансиране на натоварването по време на „шипове на трафика“
 • Бързият сайт спомага за подобряване на процента на реализация и класирането на търсачките (Google счита скоростта на сайта като един от факторите си за класиране)

Предимства от използването на MaxCDN

Изброих някои от функциите, които най-много ми харесват в MaxCDN. Надявам се да ги намерите за интересни и полезни като мен:

1. Лесен за използване Контролен панел

maxcdn табло

MaxCDN има контролен панел, който включва всичко, което прави изпълнението на задачи спонтанно събитие, дори и за първи път потребител. Качих няколко скрийншота на контролния панел MaxCDN.

издърпайте настройки за зони

Създаването и управлението на push / pull зони в MaxCDN е разходката в парка.

maxcdn отчети

Най- Доклади панелът ми предоставя най-новата информация за консумацията на честотна лента на моя сайт.

2. Няколко вида зони на CDN:

видео по поръчка

CDN традиционно предлага „Издърпване на зони“ и „Push Zones“. MaxCDN също предлага VOD зона и зона на живо. Основната разлика между двете е фактът, че VOD зона се използва за стрийминг на предварително записан видеоклип, докато последният се използва за поточно видео на живо. Както можете да разберете от линковете, често задаваните въпроси са добре документирани.

3. Поддръжка на няколко CMS:

cms поддръжка

MaxCDN предоставя обширна документация и видео уроци, за да ви помогне да настроите MaxCDN с множество CMS платформи, портали за електронна търговия и софтуер за форум. Базата от знания на MaxCDN съдържа всички техни уроци по чист, организиран начин. Ето списък на всички поддържани понастоящем CMS платформи: WordPress, Drupal, Joomla, Magneto, PrestaShop, OpenCart, X Cart, SocialEngine, IPBoard, vBulletin и PyroCMS.

4. Познаваема поддръжка на клиенти

Всяка компания трябва да предложи добра поддръжка на клиенти. С безплатната поддръжка за телефон, факс, имейл и чат – 365 дни в годината, поддръжката на клиентите на MaxCDN не е нищо друго освен отлично. Корпоративните клиенти получават специализиран мениджър за поддръжка, на когото могат да се обадят както и когато се изисква. Няма повече безкрайно чакане, отговор от ботове с предварително зададени думи. Получавате решения, съобразени с вашите нужди.

Позволете ми да споделя личен опит с вас. Бях се свързал с поддръжката на MaxCDN за клиенти чрез портала за чат. Няколко дни по-късно получавам имейл от предлагане на отстъпка. Имам месечен абонамент само за един долар!

5. Сериозна сигурност

Дневник дейност

Вашият MaxCDN акаунт е защитен с помощта на SSL, двуфакторна автентификация, проактивни сигнали за електронна поща, IP списък с бележки и пълен дневник на дейностите. Можете да добавите нови членове към вашия акаунт, така че те да могат да създават / променят зони, без да споделят подробности за вашия акаунт. Това е изключително полезно за екипи, работещи под един акаунт. Отворете изображението за по-добър вид.

6. API

MaxCDN предлага мощен API за лесна интеграция във вашите приложения, на език за програмиране по ваш избор. Те имат хранилища в GitHub за следните езици:

 1. .NET
 2. Ruby on Rails
 3. Питон
 4. PHP
 5. Perl
 6. Възел (NPM)

7. Конкурентни цени

стандартно ценообразуване 2

MaxCDN предлага много разумни цени, въпреки стойността на марката. Годишен абонамент ще получи два месеца безплатно. Плановете започват от 9 USD на месец, с лимит от 2 зони. Същият план ще ви струва 90 USD годишно (вместо обичайните 108 USD).

Ценообразуването с голям обем започва от 499 USD / месец за 10TB, включително разговор за настройка 1 на 1. И познайте какво, годишната отстъпка важи и тук!

8. Доходоносна партньорска програма

партньорска програма

Партньорската програма на MaxCDN заслужава специално споменаване. Те се отнасят към своите клиенти, както и към хората, които им носят клиенти – с еднакво уважение. Минимумът, който печелите от реферал, е 20 USD. Максимална? Двоен семестър финансира $ 12 500 USD. За да направят нещата още по-неустоими, те имат специализиран партньорски екип с двама души, който да ни помогне – по телефона, имейл или Skype!

9. Те се връщат

Чували ли сте някога за метрото, което хранеше бездомните в петък вечерта? MaxCDN прави същото в Интернет. Е, не се хранят бездомните на дума, но те спонсорират множество проекти с отворен код – някои сериозни консумиране на честотна лента като Bootstrap CDN, jQuery и FontAwesome. Разгледайте всички проекти, спонсорирани от MaxCDN. Това е наистина похвално усилие от MaxCDN и те имат моето уважение.

Заключение: Кога трябва да използвам CDN?

Млада красива жена в бизнес облекло по време на работа

Както можете да си представите, услуга на CDN не е безплатна. Въпреки че има безплатни CDN за WordPress като CloudFlare или Incapsula, които работят добре до определен момент, идва момент, в който е необходим преход. Важното е, че когато инвестирате в нещо, винаги има въпрос на съотношение цена / качество – „взрив за долара“, ако искате. И така, в кой момент започвате да използвате CDN?

 • Хората с голям трафик (над 500 посетители на ден) уебсайтове с много изображения трябва да използват CDN.
 • Ако вашият уебсайт е на по-малко от три месеца и получава около 100 преглеждания на страници всеки ден, тогава CDN е безсмислен – вашият сървър трябва да е достатъчен да се справи с натоварването
 • Сайтовете за електронна търговия трябва да използват CDN още от първия ден. Всяка рекламна кампания чрез телевизионни, радио или социални медийни канали като Facebook или Twitter ще привлече огромно количество посетители във вашия сайт. CDN ще балансира натоварването на сървъра и ще предотврати престоя.

Както винаги, ние обичаме да чуем вашите мисли. Кой е твоят любим CDN? Каква е вашата дневна консумация на честотна лента? Очакваме да се чуем! Ако имате някакви въпроси, формулярът за коментар е изцяло ваш.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map