Как да споделяте съдържанието си в WordPress с помощта на Blog2Social

Как да споделяте съдържанието си в WordPress с помощта на Blog2Social

Ако искате да извлечете максимума от съдържанието на вашия WordPress сайт, не можете да си позволите да пренебрегвате социалните медии. Ще искате да споделите работата си на възможно най-много платформи, за да помогнете за увеличаване на аудиторията си и увеличаване на трафика към вашия сайт. Това обаче може да отнеме много време, ако нямате помощ. Един плъгин, който може да улесни значително процеса е Blog2Social.


Този инструмент ви позволява лесно да споделяте съдържанието си в WordPress в най-популярните социални медийни платформи. Той също така ви държи да контролирате как изглеждат вашите публикации, когато се споделят – и дори можете да автоматизирате процеса.

В тази публикация ще обсъдим защо е важно да използвате социалните медии и да ви запознаем с приставката Blog2Social. След това ще ви преведем през стъпките, за да започнете да споделяте вашите публикации. Да започваме!

Защо споделянето на съдържанието ви в социалните медии е жизнено важно

Ако четете това, е много малко вероятно да ви е необходимо въведение в социалните медии. През последното десетилетие платформите за социални медии като Facebook и Twitter се превърнаха в закрепване на ежедневието. Над 2 милиарда хората са активни потребители на Facebook, например, докато Twitter привлича повече 300 милиона потребители. Големи са вероятностите сами да имате профили в тези мрежи.

Чистият обем от потребители прави тези платформи решаващи, когато става въпрос за разширяване на аудиторията за вашия уебсайт WordPress. В свят, в който почти половината от всички хора на планетата използват социални медии, никога не е имало изход, който да е способен за разпространение на съдържанието ви към глобално разнообразна група хора.

Повечето сайтове вече са осъзнали това и 78% на малкия бизнес използват социални медии, за да привличат клиенти. Това има смисъл, тъй като социалните медии позволяват на потребителите да се ангажират по-пълно с вашето съдържание. Освен това, ако можете да получите повече социални споделяния в публикациите си, това от своя страна може да помогне за увеличаване на трафика към вашия сайт или магазин.

За да гарантирате успеха на съдържанието си в WordPress, следователно трябва да се стремите да имате ефективна стратегия за социални медии. Това включва да знаете кога да споделяте съдържанието си, кои платформи да насочвате и какъв график е оптимален. За щастие всичко това е много по-лесно, ако имате правилния инструмент.

Представяме ви Plugin Blog2Social

Blog2Social Plugin

Ако търсите начин да управлявате ефективно стратегията си за социални медии, малко инструменти са също толкова полезни Blog2Social за WordPress. Това е плъгин, който ви помага да публикувате съдържанието си в няколко от най-популярните социални медийни платформи.

Blog2Social прави задачата да бъдете в крак с вашето присъствие в социалните медии. С него можете да свържете вашия сайт към Facebook, Twitter, Instagram, Reddit, Pinterest и много други платформи. Само че споделянето на вашето съдържание е най-малкият минимум от това, което Blog2Social може да направи. Нека разгледаме няколко от по-полезните му функции, една по една.

Автоматично споделяйте съдържание в множество платформи за социални медии

Както споменахме Blog2Social поддържа голям брой сайтове за социални медии. Те варират от най-големите като Facebook, Twitter и Instagram до повече нишови мрежи като Medium и BlogLovin:

Автоматично споделяйте съдържание в множество платформи за социални медии

Най-хубавото е, че след като настроите приставката, има още малко неща, които трябва да направите. Blog2Social може автоматично да споделя вашите публикации в посочените от вас мрежи, като използвате желаните от вас настройки. Това намалява времето, което отделяте, за да извадите думата за съдържанието си до почти нула. Всичко, което трябва да направите, е да се концентрирате върху създаването на качествени публикации и когато те бъдат публикувани, всичките ви последователи ще знаят веднага.

График на публикации отделно на различни сайтове

Споделянето на съдържанието ви, като го публикувате в социалните медии веднага след публикуването му, е обща стратегия и обикновено работи добре. Това обаче не е единственият възможен метод. Можете също така да искате да планирате публикациите, които да се споделят в определено време, а не мигновено.

Например, можете да публикувате няколко различни бройки едновременно, но не искате да спамвате профилите си в социалните медии едновременно с редица връзки. Като алтернатива може би сте положили усилия да разследвате най-добрите времена за споделяне съдържание в различни мрежи и искате да увеличите максимално броя импресии и нивото на ангажираност.

Blog2Social дори ви дава възможност да планирате публикации в социалните медии за различно време в зависимост от платформата (което е много подобно на начина, по който планирате публикациите в блога си). Това означава, че имате пълен контрол над стратегията си за социални медии, независимо от това колко задълбочено искате да се захванете с нея.

Управление на вашите постове и споделяния

Ако жонглирате много съдържание и платформи, лесно може да ви бъде трудно да следите кои публикации споделяте и къде. За да ви помогне, Blog2Social съдържа табло за управление, където можете да получите преглед на всичките си акции във всяка мрежа:

Управление на вашите постове и споделяния

Този календар улеснява проследяването на вашите споделяния и филтрирането им въз основа на конкретни публикации и мрежи. Проследявайки съдържанието си по този начин, можете да сте сигурни, че стратегията ви се спазва и можете да оптимизирате подхода си, когато пожелаете. Можете дори да споделяте отново по-стари публикации, които може да не са били добре изпълнени от първия път.

Персонализирайте външния вид на споделените си публикации

Социалните медии са нещо повече от обикновен текст и връзки, хвърлени заедно без друга мисъл. Всъщност да се гарантира, че вашите публикации изглеждат добре, когато се разпространяват в различни мрежи, са ключов проблем. Blog2Social ви позволява да зададете външния вид на всеки пост, когато се публикува на различни платформи:

Персонализирайте външния вид на споделените си публикации

Можете да добавите мета тагове за включване на изображения и дори да определите какво точно ще кажат заглавката и описанието. Това е и най-лесният начин да добавите Open Graph и Twitter Cards към вашите акции, тъй като не е необходимо да се забърквате с никакъв код или допълнителни плъгини. Винаги имате пълен контрол върху това как изглеждат вашите публикации по всяко време.

Генерирайте Hashtags от WordPress тагове

И накрая, друг важен аспект на социалните медии са хештегите. За непосветените това са метод за маркиране на публикации според темата им или потенциалната аудитория (# blog2social). Чрез включване на hashtags в публикациите си, оставяте потенциалните читатели да видят кои теми ще бъдат обхванати в самото съдържание и улеснявате потребителите, които вече се интересуват от темата, да намерят вашите публикации:

Генерирайте Hashtags от WordPress тагове

С Blog2Social можете да генерирате хеш-маркери автоматично, като използвате маркерите на WordPress, които сте посочили във всяка публикация. По този начин не е необходимо да включвате ръчно съответните хештегове, но можете да разчитате на тези, които плъгинът създава за вас. С други думи, това е друг удобен начин за автоматизиране на стратегията ви за социални медии.

Как да споделяте съдържанието си в WordPress в платформи на социални медии, като използвате Blog2Social (в 2 стъпки)

Сега, когато разгледахме основните причини Blog2Social е толкова мощен инструмент за споделяне на социални медии, нека да бъдем практични. В следващото ръководство ще ви покажем как да използвате този плъгин за споделяне на публикация в различни платформи за социални медии.

1. Свържете профилите си в социалните медии

След като изтеглите и инсталирате приставката Blog2Social (тук е нашето ръководство за това как да инсталирате приставки, ако имате въпроси), първото нещо, което трябва да направите, е да свържете профилите на социалните медии, които искате да използвате. Това ще бъдат платформите, където вашите публикации се споделят, така че е важно да добавите всички сайтове, които ви интересуват предварително (въпреки че винаги можете да включите още по-късно).

Отворете Blog2Social> Мрежи в таблото за управление на администратора, за да видите списък с наличните платформи:

Blog2Social: Свържете профилите си в социалните медии

Ще забележите, че някои платформи ви дават възможност да изберете няколко опции, като например Page или Group. Както може да очаквате, тези избори ви позволяват да споделяте съдържание директно на управлявани страници и групи, както и на основния си профил.

Когато щракнете върху бутон до конкретна платформа, ще се появи нов изскачащ прозорец. Ще бъдете помолени да упълномощите акаунта си в тази услуга:

Blog2Social: Разрешаване на социален достъп

В зависимост от платформата може да се наложи да въведете данните на акаунта си и да потвърдите, че искате да осигурите достъп. След като направите това, прозорецът ще се затвори и ще видите вашия профил под мрежата в списъка:

Blog2Social: Facebook Connect

Просто повторете този процес с всички акаунти, страници и / или групи, които искате да свържете. След като приключите със създаването на необходимите платформи, ще сте готови да започнете споделянето веднага.

2. Споделете съдържанието си в сайтове за социални медии

Стандартната процедура за публикуване на съдържание чрез Blog2Social е много проста. За да илюстрираме процеса, нека споделим основна публикация в блога във Facebook. За да работи това, публикацията трябва вече да бъде публикувана или планирана да бъде публикувана.

Отворете публикация, която отговаря на един от тези критерии и ще забележите ново поле в горната част на интерфейса за редактиране (наричано Автоматично публикуване в социалните медии):

Blog2Social: Автоматично публикуване в сайтове за социални медии

Тук можете да кликнете върху Персонализиране и график на публикациите в социалните медии, за да конфигурирате публикацията, преди да я споделите. Това ще отвори нова страница, където можете да персонализирате как ще изглежда публикацията в посочената ви мрежа:

Blog2Social: Автоматично планиране след публикуване

В този случай мрежата е Facebook. Така публикацията ще бъде придружена от изображение от статията, както и нейното заглавие и мета описание. Тези опции ще варират в зависимост от мрежата, която сте избрали, както и дали използвате безплатната или премиум версия на приставката (повече за това за момент).

Сега можете да кликнете върху Споделяне, за да публикувате публикацията във вашия Facebook профил. След това можете да проверите профила си, за да видите публикацията:

Blog2Social: Публикувано съдържание

С това свършихте успешно Blog2Social за споделяне на публикация в WordPress!

Разбира се, това е просто надраскване на повърхността на това, което можете да направите с приставката. Както споменахме по-рано, можете също да планирате публикации, като използвате Blog2Social или автоматично споделяте съдържание в профилите си. Можете да получите достъп до тези разширени функции, като надстроите до един от приставките премиум планове, които започват от 69 долара годишно.

заключение

Много потребители разчитат на социалните медии, за да намерят съдържание, така че трябва да можете да споделяте своите публикации в WordPress лесно и с минимални караници. Един от начините да опростите този процес е като използвате Blog2Social плъгин. Този инструмент ви позволява да персонализирате начина, по който споделяте публикации, и дори да автоматизирате процеса.

В тази статия ви показахме как да започнете с Blog2Social и как да го използвате. За да резюмирате, всичко, което е необходимо за споделяне на публикация, е да следвате тези две стъпки:

  1. Свържете профилите си в социалните медии.
  2. Споделете съдържанието си в сайтове за социални медии.

Имате ли въпроси относно споделянето на съдържанието си в социалните медии или как Blog2Social може да помогне? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map