GoDaddy Управляван преглед на хостинг WordPress & Ръководство за стартиране

GoDaddy освободен Управляван хостинг на WordPress до някои смесени отзиви. Но ние сме тук, за да ви разгледаме безпристрастно как работи техният управляван хостинг WordPress план и някои от функциите, които ще намерите, ако решите да го опитате.


Преглед на хостинг планове на WordPress

Какво управлява хостинг на WordPress означава за вас

Така че искате да започнете свой собствен блог или може би уебсайт за вашия бизнес или страница за пръскане на вашата група – независимо от причините ви, вие сте направили чудесен избор, като изберете да стартирате вашия сайт в WordPress. Това е една от най-лесните и най-популярните платформи на уебсайтове. Не е нужно да сте дизайнер или разработчик, за да създадете свой собствен уебсайт. Но ви е необходим хостинг, за да стартирате WordPress и за да улесните живота на себе си Управляваният хостинг е пътят.

Преди сме писали за това какво трябва да знаете за управлявания хостинг на WordPress и как да изберете правилния хостинг за WordPress за вас, а реалната полза е, че можете да си починете лесно, като знаете, че вашият хост се грижи за инсталирането на WordPress за вас. Те инсталират основните актуализации на WordPress, проверяват плъгините за съвместимост и управляват вашата сигурност.

Това означава, че няма повече стрес от запомнянето да актуализирате инсталацията си в WordPress, няма повече разбиване на уебсайта ви благодарение на измамен плъгин и няма повече престой през нощта, чудейки се дали вашият уебсайт е изключително уязвим за хакерска атака. Като цяло, управляваният хостинг на WordPress означава по-малко време и енергия, изразходвани да се притеснявате за поддръжката на вашата инсталация, така че имате повече време да работите върху съдържанието си.

WordPress хостинг, управляван от GoDaddy

GoDaddy прави всичко, което току-що споменахме и още. Плановете за хостинг на WordPress, управлявани от GoDaddy, започват от едва 6,29 долара на месец и ви дават надеждни и автоматични актуализации на WordPress, увеличаване на скоростта на кеширане, полезен черен списък с плъгини и достъп до sFTP & phpMyAdmin (ако това е нещо, което знаете как да използвате, но за начинаещите тази последна функция вероятно не е тази, която ще използвате в момента).

Когато закупите годишен план за управляван хостинг на WordPress от GoDaddy, вие също получавате a безплатно име на домейн. Това помага да направите настройката още по-лесна. Тъй като името на вашия домейн също е от вашия доставчик на хостинг услуги, няма нужда да го насочвате към вашия сървър, спестявайки ви няколко отнемащи време стъпки при създаването на нови сайтове. Друг спестител на време е вградено кеширане. Няма нужда от добавени приставки или планове – Вграденото кеширане на GoDaddy не само помага за ускоряване на вашия сайт, но е още една функция, която не е нужно да настройвате сами.

Друга страхотна характеристика е поддръжка в таблото. След като настроите вашия WordPress сайт, вдясно на екрана ще видите удобен син раздел за „Обратна връзка и поддръжка“. Просто кликнете върху раздела и се отваря лайтбокс, където можете да търсите в базата знания на GoDaddy, да четете идеи на хората за актуализации и да изпращате собствени билети за поддръжка и обратна връзка. Този раздел присъства на всяка страница от таблото ви за управление, така че ако срещнете проблем или мислите за креативно решение, можете да изпратите бързо съобщение на GoDaddy.

GoDaddy Caching

Когато влезете в сайта си в WordPress, ще видите потребителска лента с инструменти в горната част на страницата си. Тук GoDaddy е добавил няколко полезни бързи връзки, за да ви спести време. Първо, връзката Flush Cache изчиства кеша ви, за да можете да виждате всички промени в темата, които сте направили на живо.

Тази лента с инструменти включва и връзка към вашите настройки за GoDaddy. Кликнете върху тази връзка, за да отидете до вашия личен GoDaddy шлюз, където можете да видите снимки на всички ваши хостинг акаунти. Това е чудесен инструмент, ако планирате да създавате много уебсайтове на различни планове (например, ако сте уеб дизайнер или управлявате множество уебсайтове) и прави лесно да намерите вашата информация за SFTP и база данни, ако имате нужда от това.

Настройки на GoDaddy

GoDaddy също предлага много други страхотни функции с техните управлявани планове, включително нощни резервни копия, Сканиране за злонамерен софтуер, 24/7 поддръжка и някои полезни безплатни рекламни кредити, които можете да използвате, за да промотирате чисто нов уебсайт. Ограниченията за посещение на страницата и пространството за съхранение варират в зависимост от всяко ниво на плана, така че просто се уверете, че когато купувате план, изберете този, който отговаря на нуждите ви от трафик и данни..

Единствената функция, която GoDaddy липсва, е мулти-сайт. Имаше въпроси относно добавянето на многосайтови сайтове в страницата им в Google+ и в други публикации за съобщения, когато хостингът беше пуснат за първи път, но не изглежда, че това е функция, която е добавена досега. Но освен това, те имат всичко, което другите управлявани WordPress хостове имат на много разумна цена.

Тест за поддръжка на GoDaddy

Като услуга за вас решихме да изпробваме поддръжката на GoDaddy за себе си. Като тест първо запазихме перманентните връзки на нашия тестов сайт, за да сме сигурни, че са зададени да използват имената на публикациите. След това отидохме в нашите настройки на GoDaddy и кликнахме върху бутона Настройки, за да извлечем SFTP и да се свържем с нашия сървър. След това изтрихме целия .htaccess файл и го заменихме с усмихнато лице �� по същество разбиваме уебсайта нарочно, за да видим дали поддръжката може да го разбере. Затова сега, когато обновихме нашия тестов сайт, изглеждаше така:

Тест за поддръжка на GoDaddy

Когато изпратихме нашия билет, имаше 0 минути време за изчакване за обаждане за поддръжка и 5 часа средно време за изчакване за имейл отговор. Тръгнахме по имейл маршрута.

Тест билет за поддръжка на GoDaddy

В крайна сметка изчакахме отговор, но след 4 дни се предадохме и решихме да се обадим на екипа си за поддръжка. След бърза 1 минута изчакване супер полезен техник мигновено реши проблема и демонстрационният сайт се стартира и работи! Така че, ако решите GoDaddy за свой хост и случайно се сблъскате с шнор, не забравяйте да им се обадите. Поддръжката им по телефона е практически моментална, супер приятелска и много ефективна. Така че, ако имате важен въпрос, не забравяйте да се обадите, в противен случай представете билет за поддръжка.

Приготвяме се да започнем

GoDaddy прави целия процес възможно най-лесен. Не е нужно дори да инсталирате WordPress – тъй като сте избрали управляван хостинг план на WordPress, той вече е инсталиран за вас. Всичко, което трябва да направите, е да настроите вашия уебсайт.

Първо, влезте в профила си в GoDaddy. Ще видите превключвател за уеб хостинг в раздела Продукти. Отворете го и щракнете върху бутона Стартиране за вашия нов хостинг план.

WordPress хостинг, управляван от GoDaddy: Стартиране на акаунт

След това ще трябва да създадете уебсайт или да мигрирате сайт, който вече сте създали. За тази разходка решихме да настроим нов сайт, който да ви покаже всички опции, които GoDaddy може да предложи.

WordPress хостинг, управляван от GoDaddy: Създайте вашия сайт

Когато решите да създадете нов сайт за WordPress, GoDaddy ви дава бърз формуляр за попълване. Трябва вече да сте закупили име на домейн за вашия уебсайт и ако сте го закупили от GoDaddy, просто го изберете от падащото меню. Ако все още нямате домейн, използвайте опцията за временен домейн (GoDaddy ще назначи случайно име на домейн, който да използвате). След това добавете информацията за акаунта на вашия администратор и щракнете върху Готово.

WordPress хостинг, управляван от GoDaddy: Настройка на акаунт

Щом щракнете върху този бутон, GoDaddy ще започне да създава вашия уебсайт и само след няколко минути ще видите чисто новото си табло.

WordPress хостинг, управляван от GoDaddy: Табло за управление на WordPress

От тук имате две възможности: или щракнете върху големия зелен бутон Първи стъпки за бърза настройка на GoDaddy, или качете и инсталирайте собствена тема и приставки.

Опция за бърза настройка

GoDaddy улеснява много начинаещия потребител да получи настройката си за уебсайт WordPress. Вие буквално просто трябва да следвате указанията и да използвате опциите, дадени на вас, и вие ще имате вашия уеб сайт за нула време. Първата стъпка е да кликнете върху големия зелен бутон, който споменахме преди.

Следващият екран, който ще видите, е първата стъпка към вашия нов уебсайт. Изберете категория, която най-добре описва какъв тип уебсайт изграждате. Това личен уебсайт ли е за вас и вашите интереси? Това е по-професионален уебсайт за вашия бизнес? Галерия за вашата фотография ли е? Или това е стандартен блог? Просто кликнете върху една от опциите.

GoDaddy Quick Setup: Изберете Тип на сайта

В зависимост от това коя опция сте избрали, за вас ще се показват различни теми. GoDaddy включва тези безплатни теми за WordPress, за да ви помогне да настроите и стартирате. Ако няма човек, когото обичате, винаги можете просто да изберете такъв, за да започнете настройката сега и да преминете към премиум тема WordPress по-късно.

GoDaddy Quick Setup: Изберете тема

След като изберете тема, можете да започнете да добавяте малко съдържание. GoDaddy ще ви даде основни опции за съдържание въз основа на избраната от вас тема и какви опции има тази тема (като страница за контакт или страница с галерия). Попълнете секцията Блог с първата си публикация в блога. Добавете информация за вас или вашия бизнес в секцията About, която ще се използва на страницата ви относно. Ако искате страница за контакти, просто щракнете върху бутона Добавяне под контакт и попълнете формуляра с вашата информация. Ако искате да започнете галерия, има и опция да добавите първите си 3 изображения, които да ви помогнат да започнете. И накрая, можете да добавите допълнителни персонализирани страници за всичко останало, което може да искате да включите (като страница на персонала, декларация за мисия или нещо друго). Когато сте готови, кликнете върху бутона Публикуване на уебсайт.

Бърза настройка на GoDaddy: Добавяне на страници и съдържание

Следващият екран, който виждате, трябва да е нещо подобно:

GoDaddy Бърза настройка: Завършена

И сте готови! Официално имате уебсайт на WordPress, задвижван от GoDaddy. Щракнете върху синия бутон, за да видите вашия уебсайт.

GoDaddy Quick Setup: Вашият уебсайт

Вероятно ще искате да промените настройките си за постоянна връзка, да промените джунджуриите си и да направите други ощипвания на уебсайта си, преди да го споделите с други. Плюс това, че добавяте в повече публикации, категории, маркери и страници, ще стигнете до богат на съдържание уебсайт, който новите ви читатели ще харесат.

Бърза настройка на GoDaddy: Вашият уебсайт с настройки

Ако бързата настройка не е за вас, ако сте закупили първокласна WordPress тема, която искате да използвате, ако искате просто да видите как да започнете без съветника за настройка, продължете да четете!

Стандартна опция за настройка на WordPress

С хостинг на WordPress, управляван от GoDaddy, винаги можете да преминете по-традиционния маршрут за настройка. След като създадете своя нов WordPress сайт, не е нужно да щракнете върху този голям зелен бутон, изкушаващ такъв, какъвто е. Вместо това можете да качите своя собствена тема на WordPress и плъгини (като се има предвид, че плъгините, за които е установено, че са вредни, са добавени в черния списък, за да поддържате инсталацията си безопасна и в добро състояние и не можете да инсталирате тези плъгини).

Първо отворете Външен вид> Теми. Една от възможностите е да използвате раздела Търсене, за да намерите безплатна тема от WordPress.org. Друг вариант е да закупите премиум WordPress тема, изградена с нужните функции.

Настройка на GoDaddy: Инсталирайте тема

За да качите тема, щракнете върху раздела Качване, след което прегледайте ципа на темата.

Настройка на GoDaddy: Качване на тема

След като го качите, активирайте темата. В зависимост от избраната от вас тема може да искате да инсталирате препоръчаните приставки. Много автори на теми ще включват известие „Препоръчителни приставки“, за да ви улеснят. Просто щракнете, за да инсталирате и активирате препоръчаните приставки.

Настройка на GoDaddy: Инсталирайте приставки

Ако искате да инсталирате други плъгини, просто отворете страницата на приставките, щракнете върху добавяне на нови и след това потърсете или качете нови приставки (точно като добавяне на тема).

Следващата ви стъпка включва настройка на вашите постоянни връзки, създаване на страници, добавяне на менютата ви, избор на джаджи, създаване на публикации, добавяне на лого, избор на персонализирани цветове и други. Какви опции имате на разположение всички зависи от темата и плъгините, които имате активни. Някои теми включват много опции за персонализиране като нашата Total Premium WordPress Theme, докато други са много направо напред и прости като темата на WordPress Twenty Twelve. След като направите всички свои промени, сте готови. Продължете и прегледайте уебсайта си – той трябва да изглежда чисто нов!

Настройка на GoDaddy: Нова тема на WordPress

заключение

Независимо дали използвате опцията за бърза настройка или традиционния метод за настройка, GoDaddy управляваният WordPress хостинг улеснява целия процес за вас. Това го прави особено чудесно за начинаещи, които тепърва започват с WordPress, както и за ветерани, които може да създават сайтове, които да раздават на клиентите. Не е нужно сами да инсталирате WordPress и ако сте закупили име на домейн от Go Daddy, не е нужно да го насочвате към вашия сървър. Плюс това, след като настроите уебсайта си GoDaddy управлява всички ваши основни актуализации и сигурност на инсталацията на WordPress за вас (въпреки че трябва да разгледате нашите съвети за сигурност на WordPress, за да сте сигурни, че вашият сайт на WordPress е защитен).

Положителните резултати на управляваният WordPress хостинг на GoDaddy далеч надвишават няколко ограничения – харесахме колко лесно беше да настроим нашия тестов сайт, колко бърз беше уебсайтът, страхотна поддръжка по телефона и достъпната цена е страхотна (плановете започват от едва 6,29 долара на месец за един уебсайт). Единствените негативи, които можехме да намерим, бяха бавната поддръжка по имейл и фактът, че не можете да имате многосайтова инсталация. И това всъщност не е толкова важно, тъй като повечето потребители не се нуждаят от многосайтови възможности, а поддръжката по телефона беше толкова голяма, че практически дори не е необходимо да предлагат поддръжка по имейл. Така че не забравяйте да разгледате техните възможности за хостинг – GoDaddy просто може да има перфектния план за хостинг на WordPress за вас.

Вашите преживявания

Ако сте използвали управляваният от WordPress хостинг GoDaddy, уведомете ни какво мислите в коментарите по-долу. Ще се радваме да чуем от вас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map