Fanciest Author Box: Най-доброто авторско решение за WordPress?

Управлението на мулти-авторски WordPress сайт е като различен свят в сравнение с провеждането на шоу за един човек (или такъв) човек покажете, в интерес на политическата коректност ;-)).


Имате редица нови съображения, за да следите: ролите и възможностите на потребителя, редакционните задължения и т.н. Но възходящите страни са огромни – тъй като създаването на съдържание е толкова отнемащо време, като много писатели, работещи в блога ви, могат да бъдат изключително полезни. Не само това, но създаването на екип може да създаде усещане у читателите, че вашият блог е много по-голяма (и по-ценна) операция, отколкото преди.

Имайки това предвид, трябва да се стремите да извлечете максимума от състоянието на мулти-авторите на блога си, като показвате всеки писател. Това не се прави лесно с WordPress извън кутията, но в тази публикация искам да ви представя страхотен плъгин, който улеснява работата по популяризирането на авторите.

Авторски кутии

Ако сте редовен читател на блога на WPExplorer, вероятно сте забелязали био полето на автора в долната част на всеки пост. Ето моето:

Най-фантастичната авторова кутия

Доста готин, нали? Както можете да видите, тя съдържа моята глава с моето име и кратка биография. Освен това има раздели за моите профили в социалните медии, както и един за най-новите публикации, които съм писал тук на WPExplorer.

За сайт с много автори тези „авторски кутии“ са перфектни – те показват вашите писатели, което от своя страна показва мащаба и качеството на вашия блог. Алтернативата е да се включат няколко реда в края на публикацията, което едва ли има същото въздействие. Що се отнася до мен, авторски кутии като примера по-горе са само начин да покажете автори във вашия блог на WordPress.

Което ме отвежда към Fanciest Author Box. С две думи, плъгинът ви позволява да вмъквате авторски био кутии на множество места на вашия уебсайт WordPress. Това е най-основната му функционалност.

Най-фантастичната авторова кутия

Дисплеят на полето Fanciest Author Box.

Вярвате или не, ние използваме Fanciest Author Box на този сайт. Докато нашите авторски кутии изглеждат много различно от примера по-горе, това отчасти демонстрира неговата гъвкавост и лекота на използване.

Нека разгледаме по-отблизо!

Основите

След като инсталирате Fanciest Author Box, различни нови полета ще бъдат добавени към всеки от профилите в WordPress:

Някои от настройките на екрана с профили.

Някои от настройките на екрана с профили.

За да станете и да стартирате, просто добавете съответната информация в горните полета и натиснете Запазване. Това е! Вече ще имате напълно разработена авторова кутия на вашия сайт.

Ако просто се интересувате от ставане и работа с авторски полета за вашия сайт, всичко, което трябва да се притеснявате, е да попълните тази информация. Fanciest Author Box ще направи всичко останало вместо вас.

Като каза това, със сигурност можете да направите, за да се възползвате максимално от функционалността на този плъгин.

Авторският кутия подробно

Нека да разгледаме пример на живо – блог с много автори, в който работя в момента: Безплатни онлайн запознанства за запознанства.

Нямам време да създам цялото съдържание сам, така че съм възложил голяма част от написаното на малък екип. Това е печалба / печалба – получавам висококачествено съдържание, произведено за сайта и (отчасти чрез използването на Fanciest Author Box), мащабът на моя блог изглежда толкова по-голям за този факт.

Ето един от профилите на моя автор в този блог:

Най-фантастичната авторова кутия

Както можете да видите, Джина е включила дръжката си в Twitter и потребителското си име във Facebook, така че тези раздели са добавени автоматично. Кликването върху раздели в социалните медии ви дава възможност да я следвате или харесвате.

Както можете да видите от моето собствено авторско поле тук на WPExplorer, има редица потенциални раздели:

 • кикотене
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • Последни публикации

Можете също да включите раздел „Персонализиран“, който може да включва почти всичко, което искате.

Снимката на потребителския профил ще бъде автоматично изтеглена от имейл адреса на профила “ Gravatar, но ако нямате такъв, винаги можете да свържете потребителския профил към URL на снимката.

Кутията „Много приложения на най-фантастичните автори“

Използването по подразбиране на Fanciest Author Box е доста очевидно – тя се появява в долната част на всеки пост (можете също да го настроите да се показва на страници). Но там не е безкрайното му използване; всъщност можете да го настроите да се показва навсякъде чрез джаджи, къси кодове или PHP код.

Използвах тази функционалност, за да представя всички автори на страницата на сайта ми за запознанства. Ето моите редовни писатели:

Редовни писатели

И някои от моите сътрудници:

Сътрудници

Вместо да се налага да дублирам техните шапки и био информация на страницата About, мога просто да използвам [[Ts_fab]] кратък код за показване на авторските кутии.

Този кратък код може да бъде персонализиран по много начини – в горния пример издърпах отделни профили и премахнах раздели (показва само био), използвайки следния код: [[ts_fab authorid = "xx" tabs = "bio"]].

Както можете да видите, с Fanciest Author Box е изключително лесно да покажете авторите си почти навсякъде, където искате.

Персонализиране на полето с авторите

По-рано споменах, че стилирането на авторските кутии е персонализирано (както е показано от нашите авторски полета тук на WPExplorer). Изключително лесно е да промените основното форматиране чрез страницата Настройки:

Настройки на цвета

Както можете да видите, можете да промените цветовете на всеки елемент на светкавица с помощта на вградения WordPress инструмент за избор на цвят. И ако съжалявате за избор на див цвят, винаги има опция за нулиране по подразбиране.

Ако търсите нещо по-малко по поръчка, тогава можете да персонализирате CSS – ще установите, че всеки от елементите, които съставят полето на автора, е ясно етикетиран и лесен за редактиране, както сметнете за добре. Точно това направихме тук в WPExplorer, за да създадем авторска кутия, която безпроблемно се вписва в дизайна на блога.

Безплатната опция

Докато Fanciest Author Box е премиум приставка, той ще ви върне само 10 долара Това е достойна цена да платите за такъв добре проектиран и документиран плъгин (да не говорим за страхотната поддръжка и факта, че момчетата от Тематична супа страхотни са и заслужават парите!).

Вземете кутията с най-фантастичните автори

Ако обаче искате да пробвате, преди да поемете, просто дайте Fancier Author Box отивам. Това е безплатна версия на приставката, достъпна за изтегляне от WordPress.org. Почти перфектната оценка за звезди би трябвало да ви убеди, че това е най-доброто авторско решение!

Перфектен плъгин?

Всеки път, когато преглеждам плъгин, полагам усилия, за да открия недостатъците, дори ако смятам, че това е чудесно решение като цяло. Въпреки това, с Fanciest Author Box не мога да измисля нищо друго, освен най-незначителните хватки.

Например, би било добре да имате опция за качване на снимките в профила, вместо да се налага да качвате изображението отделно и след това да поставите URL адреса в съответното поле. Освен това би било готино да имате съответните емисии в раздели Twitter, Facebook, Google+ и LinkedIn, а не само опция за абониране.

Но това е, за да бъда честен – не мога да измисля друг начин да подобря тази приставка. Сигурен съм, че момчетата от Themato Soup ще измислят някои страхотни нови функции, но въображението и креативността им надминават моето!

С две думи, ако искате да създадете висококачествен блог с много автори и да дадете на писателите си експозицията, която заслужават, Fanciest Author Box е на решение. Той е безличен и предлага почти безупречен набор от функции. Аз го използвам сам и можете да го видите тук на WPExplorer – какво по-добро одобрение е това?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map