Envato хостван управляван WordPress хостинг преглед

Envato хостван управляван WordPress хостинг преглед

Днес ще прегледам една много конкретна услуга, която се предлага от гигант в бизнеса с WordPress. Говоря за Енвато. Услугата се нарича Envato Hosted и е сравнително нова услуга, управлявана от WordPress, а в случая на Envato – напълно управлявана във всички смисъла на думата.


Тази хостинг услуга е прекратена и настоящите потребители се препоръчват да преминат към друга управлявана хостинг услуга. Можете да проверите нашия най-добър WordPress хостинг пост за нашите актуални препоръки.

Какво е домакин на Envato?

Envato Hosted е любопитна услуга по няколко причини. На пръв поглед изглежда като най-лошата идея, която бихте могли да измислите. Имайки всички видове хостинг услуги там, Envato услугата изглежда изключително опростена до степен, че е почти болка за използване за опитни потребители, но не позволявайте това да ви заблуди. Зад тази маска на изключителна простота се крие много мощна услуга с един голям бонус … реалните хора ви помагат навън през цялото време.

Но преди да започнем с Hosted, ето кратко обобщение на това какво е и не е включено:

  • Включено с домакин на Envato: Вашите 16 долара на месец (за инсталация) включват безплатно 1 WordPress тема (разбира се, препоръчваме популярната и мощна Total WordPress тема, но има много дизайни за избор), безплатна миграция на сайтове, управлявани актуализации и поддръжка, 100k посещения, 5GB дисково пространство, 100GB честотна лента, ежедневно архивиране, сигурност и страхотна поддръжка на клиенти
  • Какво не е включено: С Hosted няма електронна поща, няма поддръжка на многосайтови сайтове и ще трябва да закупите вашето име на домейн / SSL отделно

Регистрирайте се с домакин

Вземете домакин на Envato

Ако искате да видите пълна информация за процеса на регистрация, проверете нашето ръководство в блога Envato. Но това е доста ясно. Просто намерете тема, която харесвате в Themeforest и вижте дали тя идва с Hosted. Кликнете върху бутона, за да се регистрирате.

В тази публикация ще предположим, че можете сами да се справите с тази порция и да прегледате качеството на хостваното в Envato.

Първи стъпки с домакин на Envato

Таблото за управление е толкова опростено, че е почти проблематично, тъй като първото нещо, което забележите, е основен потребителски интерфейс, в съчетание с факта, че няма да ви позволят да ощипвате нищо, освен вашия домейн, може да ви даде всички грешни идеи за услугата.

Домакин на Енвато ще ви позволи да използвате собствените си домейни но освен, че няма да можете да качите собствена база данни, няма да имате никаква поща, освен да конфигурирате Google Apps и няма да можете да обработвате файлове за липса на програма за преглед на файлове. Това е като услуга Godaddy WordPress, но дори по-основни.

Настройките на DNS ви позволяват да се справите с всички свързани задачи в случай, че хоствате домейна в Envato. Както вече казах, едно добро нещо за тази услуга е, че те ще ви позволят да използвате собствения си домейн и ще ви помогнат да го конфигурирате правилно. Услугата има и SFTP достъп и настройки за архивиране.

Регистрацията на домейни е доста проста и ще ви позволи да направите всички първи стъпки с лекота. Изглежда, че хостваната услуга на Envato основно насочени към нови потребители и специално тези, които планират да купуват теми и плъгини от Envato, така че процесът е оптимизиран за регистриране на нов домейн и разполагане с вашия нова инсталационна инсталация на WordPress за нула време.

Можете да проверите статистиката на тази лесна за достъп страница със статистически данни, която ще ви даде точните номера, разрешени от вашия план. С дискова квота до 5GB на план за $ 16. Това не е евтино, така че вземете предвид, че услугата е наистина доста скъпо.

Но искам да мигрирам текущия си уебсайт

Със сигурност, ако вече имате сайт, Envato Hosted ще направи живота ви лесен като миграцията е абсолютно безплатна на тази услуга, просто трябва да поискате миграцията с информация за текущото ви влизане в WordPress.

След като въведете цялата информация, ще бъдете отведени на страницата за поддръжка и ще трябва да изчакате някъде между 1 час и до 10, в зависимост от сложността на сайта. Просто вземете предвид това услугата не е автоматична и ще се нуждае от човешко взаимодействие от тяхна страна така че това може да не е най-добрата алтернатива за онези, които знаят как да направят миграция и искат да го направят сами, защото това просто не е възможно тук.

Същият проблем ще възникне и с имейлите, в случай че боравите с домейна с Envato, няма никаква пощенска услуга. Те ще ви позволят да конфигурирате MX записи за услуги на Google Apps, но е изключително ограничен в обхвата си. Потребителите, които разчитат на персонализирани имейли за своите сайтове, ще имат по-голям късмет другаде.

След като миграцията приключи …

След като сайтът ви е готов да се покачи, ще можете да насочите домейна си към CNAME, свързан с услугата. Важно е да запомните, че Envato няма правилен начин за показване на временния домейн, който ще трябва да използвате за CNAME, в случай че искате да използвате персонализирания си домейн и трябва да разберете какво е, като се опитвате да влезете до WP-администратор. След това маршрутизираният поддомен може да бъде насочен като CNAME към вашия първоначален поддомейн. Те използват поддомейни за маршрутизиране като начин за динамично балансиране на тяхната услуга, така че бъдете наясно да не се използват IP адреси при възлагане на вашия домейн.

След като сайтът ви приключи мигрирането, ще бъдете посрещнати с Съобщение за добре дошли и кратко проучване. Малко натрапчив за моя вкус, но лесно избягващ, в който Envato ще пита какъв сайт, тип и бизнес тип имате. След като това е направено, вашият сайт е готов да гърми.

Техническа поддръжка: Сърцето на услугата

Необходимостта да инсталирате или мигрирате вашия сайт и да го пускате в интернет никакви действия от ваша страна защото по-голямата част от нещата се обработват чрез техническа поддръжка. Услугата се управлява изцяло и напълно, те се грижат за производителността, базите данни, сигурността и всичко за WordPress, така че няма да ви се налага да редактирате един файл, нито да работите върху базата данни, нито да назначавате потребители и разрешения за нея. Въпреки че това е така прекрасни новини за нетехническа тълпа хора като мен могат да се чувстват разочаровани от това. Вземете под внимание това ще загубите способността си сами да се справяте с проблеми и функции на сървъра. Тази услуга се управлява наистина.

Техническата поддръжка е сърцето на тази услуга. Тъй като потребителският интерфейс е изключително ограничен и няма нищо, което бихте могли да направите през повечето време, услугата ще трябва да има изключително добра технологична поддръжка ако иска да успее и изглежда изглежда така Имам нулеви оплаквания от това взаимодействие. Те не само отговориха на всичките ми въпроси, те са изключително прозрачен относно ограниченията на услугите и това не е нещо, което ще видите в други услуги. Те също отговарят в натура. Ако видят, че сте човек на техниката, ще ви обяснят подробно защо имат такива ограничения.

Без значение колко добър е UI панел или колко страхотна е новата автоматична инсталация наистина. Ако услугата за техническа поддръжка не е добра, тя може да стане доста безполезна, особено когато ви е най-необходима. Изглежда, това не е така при Envato Hosted.

производителност

Въпреки това, ако и производителността не е добра, само техническата поддръжка няма да може да балансира услугата. Това също е добър момент за Envato, тъй като ефективността му е доста добра.

Първият път за байт е изключителен и сайтът се зарежда доста бързо като цяло.

Както можете да видите, уеб сървърът отне само 70 минути, за да отговори с общо FTTB от 216 ms, което е изключително добър като цяло.

Зареждането на уебсайта от Швеция също дава много добър резултат.

От друга страна, зареждането му от Австралия не е добра идея и услугата изглежда най-много се възползва от потребителите от Северна Америка и Европа.

Докато разгледах заглавката, можете ясно да видите, че използват nginx като техния резервен файл с a Структура на кеша това прави динамично маршрутизиране в случай, че нещо не успее. Това е добре, защото вашият сайт ще остане онлайн независимо от всичко. Наличието на маршрутизираща структура, която динамично разпределя вашия сайт към друга мрежа, без да се притеснявате за него, е нещо, което трябва да имате предвид, когато получавате такъв вид услуга.

Какво ми хареса

Услугата Envato Hosted е напълно новак приятелски, плюс получавате безплатна тема (като Total), когато се регистрирате. Не е нужно да правите нищо, за да имате своя сайт, тъй като почти всичко се обработва чрез билет за техническа поддръжка. по същия начин, техническата поддръжка е изключително приятелска и готови да помогнат във всяка стъпка от пътя. Усещам любовта, която техният персонал има към услугата и те ще направят всичко възможно, за да ви помогнат. Това означава, че дори и да имате нужда от нещо специално, те ще бъдат там, за да ви помогнат. Ако сте от онези момчета / момичета, които обичат добра технологична поддръжка и не искат сами да се занимават с нещо техническо, Envato Hosted е перфектен.

Какво не ми хареса

Лошата имплементация на потребителския интерфейс и пълната липса на опции кара тази услуга да се чувства още по-зле от WordPress, управлявана от GoDaddy, за напреднали разработчици и техници. Високата цена е друг въпрос, тъй като цялата маршрутизирана / динамична структура и допълнителната технологична поддръжка не са евтини. Трябва да платите 16 долара за толкова малко място за съхранение не е полезно за големите уебсайтове или като увеличаване на размера ще ви струва много.

Обобщавайки

Ако сте техник / момиче или напреднал разработчик, няма да харесате услугата Envato Hosted, тъй като тя ще направи вашия опит безполезен, като не можете да направите нищо сами, плюс ще трябва да изчакате всяка промяна като техническа поддръжка трябва да ви съдействам във всяка стъпка. Но Envato Hosted е услуга, която все още се разработва и те са готови да добавят нови функции. Те приемат всички критики за неща, които трябва да бъдат подобрени и имат изключително приятелско отношение към клиентите, така че всъщност се чувствате специални хостинг с тях.

Наличието на такава добра техническа поддръжка е почти от първостепенно значение да продават услугата си. Лесно мога да видя нов програмист, който да има нов уебсайт с тях и да не искам да се занимава с инсталации на плъгини / теми, в този сценарий Envato Hosted е идеална услуга. Ще се почувствате като у дома си, като знаете, че действителните хора се уверяват, че сайтът ви работи така, както трябва да бъде.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map