Добавете съвет за работа към вашия WordPress сайт с WP Job Manager

Добавете съвет за работа към вашия WordPress сайт с WP Job Manager

Ако имате уебсайт, базиран на конкретна ниша, има вероятност да обмислите създаването на някаква форма на борда за работа за вашата общност.


Някои уебсайтове имат доста изключителни табла за работа. Ако искате да следвате по техните стъпки, имате няколко различни възможности.

Има премиум теми и плъгини, специално разработени за WordPress, които ви позволяват да създавате напълно автоматизирани табла за работа, както и приставки, които ви позволяват да добавите функционалността на дъската за работа към съществуващия си сайт (въпреки че обикновено изискват да ги поддържате сами).

Нека да разгледаме един от тези приставки.

WP Jop Manager WordPress Plugin

WP Job Manager е безплатен плъгин за WordPress, който ви позволява да създадете обикновен съвет за работа, за да публикувате и управлявате списъци със задачи директно от таблото си за администратор или чрез формуляр за подаване на работа.

Плъгинът ви дава възможност ръчно да добавите всички работни места, както и позволява на вашите регистрирани потребители да публикуват обяви за работа. Също така ви позволява да закупите премиум добавки, които увеличават функционалността му, като позволяват платени списъци и сигнали, както и няколко други опции.

С въвеждането му извън пътя, нека преминем през стъпките за стартиране и работа на WP Job Manager на вашия сайт.

1. Инсталирайте и конфигурирайте WP Job Manager

След като плъгинът е инсталиран и активиран, можем да започнем да го конфигурираме за вашите конкретни нужди на борда за работа. Разделът за настройки на приставката е сравнително минималистичен. Разбита е на два раздела: Обяви и обяви за работа.

Обявите за работа дават основна информация за начина, по който се показват задачите на вашия сайт:

Настройки - обяви за работа

Изпращанията за работа диктуват как се изпращат заданията и дали те изискват потребителски акаунт на вашия сайт за това:

Настройки - Изпращане на работа

2. Създайте категории задания

Категории работа

Работите могат да бъдат разделени в категории в зависимост от вашите нужди.

Категориите за обяви за работа са толкова лесни за създаване, колкото обикновената категория публикации в блога. Това се прави в новия раздел за обяви за работа на таблото ви под Категории работа опция за меню.

Всяка категория съдържа име, служебен URL адрес и описание. Както при категориите за публикации, можете да създадете толкова много, колкото искате.

3. Създайте типове задания

Видове работни места

Има няколко типа задачи, създадени по време на инсталацията.

Видовете задания определят дали обявата за работа е на пълно работно време, на непълно работно време или една от различните други опции, достъпни за вас. Както при категориите Job, можете да създавате допълнителни типове, когато имате нужда от тях.

4. Създайте нова обява за работа в таблото за управление

Нова обява за работа

Сега, когато имате основната конфигурация за вашия съвет за работа, е време да създадете първата си обява за работа. Този процес е много подобен на създаването на нова публикация или страница. Въвеждате заглавие, съдържание на работа и категоризирате обявата. В този момент можете също да изберете типа на обявата за работа.

Има една основна разлика между този прозорец и стандартната административна зона на блог пост. С Нова обява за работа след това ви се предоставя допълнителен панел, който съдържа различни Данни за обяви за работа.

Данни за обяви за работа

Тези полета за данни ви дават възможност да добавите допълнителни подробности към всяка обява за работа. Тези допълнителни полета включват Работно място, информация за компанията, Изтичане на длъжността и способността да се маркира позицията като запълнена.

5. Създайте нова обява за работа с формуляра за подаване

Формуляр за подаване

Ако решите да разрешите на потребителите си да представят обяви за работа, тогава трябва да създадете формуляр за подаване на работа.

Приставката прави подаването на задания опростено. За да създадете формуляр за изпращане, трябва да създадете нова страница на уебсайта си и да добавите следния кратък код:

[Submit_job_form]

Това ще превърне страницата във формуляр за подаване, който позволява на потребителите ви да добавят цялата необходима информация за работата. С формуляра за подаване на работа обаче не можете да зададете дата на изтичане в списъка с обяви.

След като попълните формата, след това можете да визуализирате как ще изглежда на сайта. Ако сте доволни от предоставената информация, можете да завършите процеса на подаване и да публикувате списъка със задания в борда за работа.

6. Показване на обявите за работа

Обяви за работа

За да се показват списъците със задачи на вашия уебсайт, просто трябва да добавите кратък код към страница по същия начин като формуляра за подаване на работа.

Краткият код, необходим за създаване на пълен списък на всички отворени позиции, е:

[работни места]

Предлагат се и други опции за кратък код, които ви позволяват да филтрирате списъка си със задачи по конкретни начини.

Например, има опция за кратък код, която ви позволява да укажете показаната категория задания. След това с този филтър можете да създадете няколко страници на вашия сайт, всяка със собствен списък със категории работни места.

За повече подробности относно шорткъдовете, достъпни за филтриране на списъците със задачи, посетете документацията за уики.

Таблото за работа

Подобно на формуляра за подаване и списъците със задания, можете да създадете страница на таблото за работа за вашите потребители с друг прост къс код:

[Job_dashboard]

Тази страница ще позволи на потребителите, които са влезли, да преглеждат всички задачи, които са публикували на вашия сайт.

Това им дава лесен метод за редактиране и управление на публикациите им, без да се налага да търсят в целия архив на обяви за работа.

Допълнителни премиум функции

Добавете онези

Страхотното нещо на този плъгин е, че макар той да е безплатен и предлага голям брой опции, можете да закупите добавки, които увеличават неговата полезност.

Премиум опциите за този плъгин включват различни методи за плащане на списъци. Това ви позволява да конфигурирате дъската си за работа, за да изисква плащане, за да изпратите работа. Това плащане може да се събира чрез PayPal или други методи за онлайн плащане и може да бъде настроено така, че не е необходимо да предоставяте никакви входни данни в списъците със задачи, за да печелите пари от дъската.

Има и други премиум добавки, които увеличават използваемостта на вашия съвет за работа. Те варират от предупрежденията за работа до крайните срокове за кандидатстване и могат да ви помогнат да накарате борда за работа да се откроява от основната опция по много начини.

Екипът, създал плъгина, е разработил повечето от тези добавки, но има няколко опции, създадени от трети страни.

Определено си струва да проучите дали искате да печелите пари от вашия борд или да подобрите неговата функционалност за вашите читатели.


Въпреки че на пазара има няколко модерни опции за табла за работа, те са предимно премиум приставки или теми. Тук имаме много страхотни теми за WordPress на WordPress на WPExplorer (като Jobify, JobEngine и Job Roller, за да назовем няколко).

Най- WP Job Manager плъгинът е отличен начин да създадете табло за работа, без да се налага да променяте съществено вашия уебсайт. Ако това е функция, която се оказва полезна за вашите читатели, е много лесно да се подобри и развие с течение на времето, както и евтино да добавите премиум функционалност към.

Обмисляли ли сте да създадете борда за работа на вашия уебсайт или вече го използвате? Ще се радваме да чуем вашите мисли за създаване на табло за работа в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map