Добавете красиви слайдове към вашия уебсайт с плъзгач MotoPress за WordPress

MotoPress са добре известни в общността на WordPress за редактора на съдържанието на страници за редактор на съдържание WordPress. От пускането си миналата година MotoPress добави още продукти в портфолиото си, включително добавки за добавки и теми на WordPress.


През февруари тази година те пуснаха MotoPress Slider; втората им основна WordPress приставка. Плъгинът е отзивчив, така че слайдовете, които ви помага да създадете, изглеждат страхотно на всяко устройство. Нека разгледаме по-подробно какво може да направи MotoPress Slider.

Конфигуриране на нов плъзгач MotoPress

MotoPress Slider е невероятно лесен за настройка. Когато решите да създадете нов плъзгач, ви се предлагат три кратки страници с настройки. Има раздел за настройките, контролите и външния вид на плъзгача.

В раздела за настройки на плъзгача можете да назовите плъзгача и псевдонима, който се използва за краткия код на плъзгача. Плъзгачът може да бъде направен с пълна ширина или можете да определите размера на мрежата по подразбиране. Забавянето на слайдшоуто може да бъде зададено и в тази област. Ако предпочитате, слайдшоуто може да бъде деактивирано.

Нови настройки на плъзгача

Девет контрола на плъзгача могат да бъдат активирани или деактивирани в следващия раздел. Можете да конфигурирате контроли като стрелки, бутони за игра, броячи и други.

Нови плъзгащи контроли

В раздела за външен вид можете да определите размера на пиксела по подразбиране за дисплеи на телефон, таблет и десктоп. Оригиналните настройки са всичко до 767 пиксела, показва се с оформлението на телефона, всичко между 768 и 991 пиксела използва оформлението на таблета, а всичко над 992 пиксела използва дисплея на работния плот.

Към плъзгача може да се приложи персонализиран клас CSS. Има и кутия, в която можете да добавите персонализиран CSS код.

Нов плъзгащ външен вид

В админ менюто на MotoPress Slider се намира отделна страница с настройки, която ви позволява да деактивирате плъзгача за определени групи потребители.

Настройки на потребителските групи на MotoPress Slider

Не се притеснявайте твърде много за настройките на плъзгача. Стойностите по подразбиране трябва да са добре за повечето от вас и има бутон в долната част на областта за създаване на плъзгача, който ви позволява да връщате и променяте настройките по всяко време.

Добавяне на слайдове към вашия нов MotoPress плъзгач

В следващата област можете да добавите слайдове към плъзгача си. Можете да видите екранна снимка на тази област по-долу. На пръв поглед може да изглежда малко обезсърчително, но е много лесно да разберете, след като разберете къде е всичко.

Страница за създаване на слайдове на MotoPress

В горната част са седем раздела: Общи, цвят, изображение, видео, връзка, видимост и разни. Визуализацията на вашия плъзгач доминира в сърцето на страницата и отдолу ще намерите опции за добавяне на текст, изображения, бутони и видеоклипове. Всеки тип съдържание е известен като слой и тези слоеве се показват в дясната страна на страницата.

Можете да пренаредите реда на слоевете с помощта на влачене и пускане. Поставянето на слоевете работи по същия начин, както при графичните приложения като Photoshop, като приоритетът е даден на слоя в горната част. В моя пример по-горе имам два слоя: изображение и текст. Ако трябваше да позиционирам HTML слоя след изображението, текстът няма да се вижда.

Интерфейсът работи наистина добре. Когато изберете слой в областта на основното платно, настройките за този слой ще бъдат показани отдолу. Щракването върху изтриване на клавиатурата ще премахне слоя от вашия слайд. Предлагат се и два бутона за изтриване: Единият изтрива избрания от вас слой, а другият изтрива всички слоеве.

Слоевете могат да се влачат в областта на платното. Когато го направите, ще видите как X и Y координатите се променят. Това е полезно, тъй като означава, че можете да позиционирате слоеве на множество слайдове в точно една и съща позиция (което е много полезно за позициониране на съдържание като текст). Девет кутия мрежа също може да се използва за позициониране на слоеве, напр. горе вляво, в центъра, долу вдясно и т.н..

Десетки анимации могат да се използват за избледняване и избледняване на слоевете. Това включва избледняване, увеличаване, обръщане и отскачания. Слоевете могат да бъдат показани и / или скрити в определен момент (в милисекунди). Това е, по мое скромно мнение, една от най-добрите характеристики на приставката, тъй като ви позволява да показвате слоевете точно, когато искате да бъдат показани..

Предлагат се и предварително зададени стилове, но ако предпочитате, можете да определите персонализирани CSS класове за определен слой.

Опции за анимация

В раздела Общи можете да дадете име на слайда си и да изберете дали слайдът да бъде публикуван или запазен като чернова. По този начин можете да проявите творчество и да запазите слайдовете си, преди да продължите да живеете с тях.

Разделът цвят ви позволява да изберете цвят или градиент за фона на слайда. Едно нещо, което ме дразни, беше, че няма цветно колело за избор на цветове. Трябва да въведете шестнадесетичен код ръчно. Надяваме се, че това е нещо, което те ще адресират в бъдеща версия на приставката. Опцията за градиент ви позволява да определите два цвята и ъгъла, под който се прилага градиентът.

Настройки за цвят на плъзгача MotoPress

Ако не искате плътен цвят или градиентен фон, можете да използвате изображение. Можете да изберете изображение от вашата медийна библиотека на WordPress или да определите външен URL адрес на изображението. Атрибутите за размер, повторение и позиция могат да бъдат определени.

Настройки на изображението на плъзгача MotoPress

MotoPress Slider също поддържа видео фонове. Ако предпочитате, видеоклиповете могат да бъдат поставени във вашите слайдове с помощта на слоеве. Можете да показвате видеоклипове от YouTube, Vimeo, вашата медийна библиотека или външен URL адрес.

Настройки за видеоклип на MotoPress Slider

Слайдовете могат да бъдат свързващи. Можете да зададете идентификатори на връзката, клас, rel и заглавие. Когато посетител кликне върху въпросния слайд, той ще бъде отнесен до определения от вас URL адрес. Тъй като връзките са конфигурирани на базата на слайд на слайд, можете да направите някои слайдове връзки към външни уебсайтове, а не към други.

Настройки на връзката на MotoPress Slider

Слайдовете могат да бъдат ограничени до регистрирани потребители. Това може да се използва за показване на слайдове само на регистрирани потребители. Можете също така да направите слайдовете активни през определен период от време. Това може да се използва за различни приложения. Например, можете да създадете слайдове, за да насърчите състезание през първата седмица на декември.

Настройки за видимост на плъзгача MotoPress

В последния раздел можете да определите име и номер на CSS клас за вашия слайд. Както отбелязах по-рано, можете също да оформяте отделни слоеве в слайда си, като използвате персонализирани CSS класове.

Настройки за разни MotoPress плъзгачи

След като създадете слайда, можете да го запазите, като използвате бутона за запазване в долната част на страницата. Щракването върху бутона за затваряне ще ви отведе до списъка със слайдове, т.е. всички слайдове, които сте създали за този конкретен плъзгач.

Можете да редактирате, дублирате или изтривате съществуващите слайдове. Дублирането на слайд е удобна опция, ако искате да създадете подобен слайд. Ако не, можете да създадете нов слайд от нулата.

Списък с слайдове за слайдове на MotoPress

И накрая, можете да поставите своя завършен плъзгач в уебсайта си, като използвате псевдонима на краткия код, който сте определили за плъзгача.

Плъзгачът на MotoPress

Казват, че красотата е в очите на гледача, но бях много впечатлен от това какво може да направи MotoPress Slider. Внедряването на персонализирани фонове, текст, изображения, бутони и видеоклипове не отнема много време.

Пример за слайдер на MotoPress

Ако посетите страницата с основна информация за MotoPress Slider, ще видите страхотен пример за това, което може да се постигне с помощта на плъгина. Той подчертава как слоевете и забавянето на зареждането на слоевете могат да бъдат използвани за създаване на професионални плъзгачи за минути. Начинът, по който слоевете се появяват във времето по време на слайд, създава впечатление, че гледате видео презентация (дори когато видеоклиповете не се използват). Това е прост ефект, който наистина трансформира слайдовете.

Пример за слайдер на MotoPress

Ценообразуване

MotoPress са приели справедлива схема за ценообразуване на плъзгача. Личният им лиценз е на дребно от $ 19 и предлага една година поддръжка и актуализации за един уебсайт. Търговският лиценз на дребно на 49 долара увеличава ограничението за уебсайт от една на пет уебсайта.

Ценообразуване на MotoPress Slider

Лицензът за програмисти се продава на 99 долара. Той предлага приоритетна поддръжка за разработчици и дава една година поддръжка и актуализации на неограничен брой уебсайтове. Обемното лицензиране също е достъпно, ако искате да пакетирате MotoPress Slider в собствен продукт.

MotoPress плъзгач е 100% GPL. Необходим е лиценз за получаване на автоматични актуализации и поддръжка на плъгина, но приставката все още е напълно използваема, ако този лицензен ключ не е въведен.

Заключителни мисли

Всички плъгини за WordPress плъзгачи имат крива на обучение и MotoPress Slider не се различава. Трябва да прекарате поне двадесет или тридесет минути, играейки с слайдове, докато не започнете да разбирате на какво е способен приставката.

След кратък период на използване на приставката имах няколко „Aha” моменти, когато започнах да разбирам как работи всичко. Първият е, когато разбрах как да извлека максимума от слоевете. Второто е, когато научих как анимациите могат да се използват за избледняване и избледняване на текст, бутони и изображения. Въпреки това, характеристиката, която наистина ме накара да оценя потенциала на плъзгача на MotoPress, беше възможността да се забавят появата на слоевете. Това позволява да се използват много страхотни трикове за презентация, като капково подаване на текст към посетителите на уебсайта и изскачащи изображения и бутони в ключови точки на слайда.

След като усвоите тези прости техники, аз съм уверен, че ще можете да създавате професионални слайдове с помощта на MotoPress Slider. Ако имате нужда от вдъхновение, препоръчвам да проверите плъзгача, който се показва на MotoPress, тъй като той подчертава какво може да се постигне с помощта на прости текстови и графични слоеве.

Надявам се да ви е харесало този поглед на MotoPress Slider. Ако е така, насърчавам ви да се абонирате за бюлетина на WPExplorer, за да получавате безплатни актуализации на нашите най-нови статии и страхотни съвети, трикове и оферти за WordPress.

Благодаря за четенето.

Кевин

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map