Добавете красиви галерии към уебсайта си WordPress, използвайки Галерия Envira

Envira Gallery е универсален плъгин за галерия за WordPress, който ви позволява лесно да вмъквате красиви галерии с изображения във вашия уебсайт.


Както знаете, WordPress има функционалност на галерията, вградена в ядрото. Въпреки това, плъгините за галерията остават популярни сред потребителите на WordPress, тъй като вградената галерия е доста ограничена и не предлага същата функционалност, функции или стил, които другите плъгини да.

Разработчиците на Envira любезно ми изпратиха пробно копие на приставката, за да тествам приставката. В тази статия бих искал да ви преведа как можете да използвате приставката за добавяне на галерии с изображения към вашия уебсайт. Надявам се да ви хареса ревюто �� Или ако желаете, можете да видите моето видео ревю на EnviraGallery в края на публикацията.

Изтеглете приставката

Използване на Envira Gallery

Добавянето на нова галерия е много бързо, тъй като плъгинът се интегрира перфектно със съществуващия WordPress интерфейс. Ако сте доволни от настройките по подразбиране, които използва Envira, всичко, което трябва да направите, е да качите вашите изображения с помощта на файла за качване на файлове в WordPress, запишете галерията и поставете галерията във вашия уебсайт.

Качете вашите изображения

Има и други раздели за допълнително конфигуриране на галерията ви. Envira ви позволява да показвате изображенията на галерията си в до шест колони. Ако не промените тази опция, тя ще бъде по подразбиране до една колона.

Плъгин, който ви позволява да добавяте допълнителни теми за галерията и за лайтбокса, е достъпен за всички потребители на сребърно членство и по-горе (повече за това по-късно). Най-евтиното членство идва само с една тема, наречена база.

Тази област за настройки също ви позволява да определите ширината и полето на колоната под всяко изображение. Размерите на изображенията, показвани на мобилните телефони, също могат да бъдат определени.

Конфигурирайте галерията си

Когато някой кликне върху изображение в галерия, изображението се показва с помощта на лайтбокс. Лайтбоксът има много готини опции като навигация по клавиатура и мишка. Изображенията могат да се показват и в цикъл.

Настройки на лайтбокса на галерията

По подразбиране лайтбоксът показва миниатюри за всички изображения в галерията в долната част на лайтбокса. Това може да бъде преместено до върха, ако предпочитате. Размерите на миниатюрите също могат да бъдат променяни.

Настройки на миниатюра на галерията

Разделът разни ви позволява да промените заглавието на галерията, да промените служебната страница и да добавите персонализирани CSS класове. Галерии могат да бъдат внасяни и изнасяни и през тази зона.

Разни настройки на галерията

След като публикувате галерията си, ще ви бъде предоставен кодът, необходим за показването й на вашия уебсайт. Плъгинът ви дава два кратки кода. Единият използва идентификатора на галерията, а другият използва плъзгача на страницата на галерията. Службата на страниците работи по същия начин, както при публикациите и страниците, т.е. ако не посочите служебната страница, WordPress ще генерира такава въз основа на името на вашата галерия.

PHP код също е достъпен, така че можете да добавяте галериите си към други части на вашия уебсайт, като например заглавката или долния си колонтитул.

Код за вашата галерия

След като плъгинът е активиран, бутонът „Добавяне на галерия“ ще бъде добавен към вашия редактор на публикации.

Добавете бутон за галерия Envira

Щракването върху бутона „Добавяне на галерия“ ще изведе списък с всичките ви галерии. Просто трябва да изберете галерия и след това да кликнете върху бутона „Вмъкване на галерия“, за да го добавите към вашата публикация или страница.

Изберете вашата галерия

Поставянето на галерия ще добави краткия код за галерията във вашата публикация. Разбира се, този кратък код може да бъде добавен директно, като просто копирате краткия код от наслагването, което беше показано след публикуването на галерията. Можете също така лесно да добавяте галерии, като запомните идентификатора на галерията или плъзгача на страницата на галерията.

Къс код за Галерия Envira

Галерии могат да се добавят чрез главното меню на галерията на Envira, което се намира в вашето административно меню WordPress. Ако предпочитате, можете да добавите нови галерии директно на страницата за редактор на публикации.

Добавете галерия директно в редактора на публикации

Крайният изход изглежда фантастично. Галереите са отзивчиви, така че изглеждат страхотно на мобилни устройства (включително устройства с висока разделителна способност като Macbook Pro).

Пример за галерия на Envira

Плъгинът включва джаджа за вмъкване на галериите ви в widgetized области като вашата странична лента. Приспособлението няма опции – можете само да изберете галерията и да добавите заглавие на джаджа. Въпреки че е трудно да се оплаквате от липсата на опции за конфигуриране твърде много, когато изходът изглежда страхотен.

Единственото оплакване, което имам, е, че джаджата изглежда не се показва правилно на публикации или страници, които показват галерия. Той ще зарежда фино на джаджа на други страници, но той се забива в постоянен етап на зареждане, когато галерия е заредена в основната област на съдържанието и в страничната лента. Тествах Envira на тестов уебсайт, използвайки Twenty Twelve и няма активирани други плъгини. Изпробвах и джаджата с помощта на темата Twenty Eleven и съществуваше същия проблем. Но аз съм ограничен, това е нещо, което разработчиците ще решат скоро.

Кликването върху което и да е изображение във вашата галерия ще изведе пълната версия на изображението с помощта на красива лайтбокс. Това е практичен начин за посетителите да разглеждат вашите изображения в галерията, тъй като всички изображения могат да бъдат избрани от областта на лайтбокса.

Envira Gallery Lightbox

Добавките,

За Envira са налични редица добавки, които подобряват функционалността на приставката. Те са категоризирани в безплатни, основни и разширени добавки.

Безплатни добавки са достъпни за всички. Основните добавки са достъпни за сребърните членства, а по-горе и разширените добавки са налични за златни членства и по-високи.

Безплатно

 • защита – Деактивира щракването с десния бутон върху изображенията, за да спре хората лесно да крадат вашите изображения.
 • Slideshow – Позволява ви да създавате стилни слайдшоу за изображения.
 • CSS – Добавя CSS поле под раздела разни за добавяне на допълнителни персонализиране на стил.

Основен

 • Tags – Позволява ви да маркирате изображения с всякакви маркери / ключови думи, които желаете.
 • Теми на галерията – Персонализирайте външния вид на вашите галерии с предварително направени стилове на галерия.

напреднал

 • Голяма повърхност – Позволява изображенията да се показват с максимално възможен размер в прозореца.
 • Цял екран – Позволява ви да показвате галерията си в цял екран.
 • DeepLinking – Позволява ви да свържете директно към конкретни изображения, използвайки SEO приятелски URL адреси.

Осъзнавам, че продажбата на добавки стана обичайно място през последните няколко години. В този случай не чувствах, че е оправдано. Функционалността като защита от гореща връзка и функционалност на маркера трябва наистина да бъдат вградени в основната версия на приставката. Струва ми се неправилно да премахна функционалността и след това да я добавя обратно чрез плъгин, само за да могат да продават различни планове за членство за плъгина.

Крайният резултат е, че трябва да имате активирани девет приставки на уебсайта си, а не един. Ако функциите трябва да бъдат ограничени за по-евтини версии, мисля, че би било по-добре да продавате различни версии на приставката, така че всички функции да се съдържат в един плъгин.

Преглед

В миналото съм използвал много други плъгини за галерията. Много от тях се фокусират върху стила над субстанцията. Чувствам, че Envira има правилния баланс, като гарантира, че на първо място е проектиран така, че да може бързо да вмъква галерии във вашия уебсайт.

Единствената грешка, която открих, е джаджата на галерията, която не се показва на страници, където галерията е заредена в областта на основното съдържание. Не вярвам, че това е нещо, което трябва да се тревожи, тъй като Envira беше официално стартиран едва в края на януари 2014 г. Винаги има малки грешки в началото на живота на приставката и тези бъгове трябва да се гладят през следващите няколко месеца.

Плъгинът продава на дребно от $ 39. Има четири планове за членство на разположение на клиентите. Всички планове идват с неограничени галерии, достъп до документация, основна поддръжка на форум и една година поддръжка и актуализации.

Списъкът по-долу описва какво получавате с всеки план за членство. Всеки план включва всички характеристики на плана за членство, който му предхожда.

 • Бронз ($ 39) – Актуализациите са ограничени до един уебсайт
 • Сребро ($ 79)) – Актуализации за три уебсайта, приоритетна поддръжка по имейл и достъп до основни добавки
 • Злато ($ 149) – Актуализации за неограничен уебсайт и достъп до разширени добавки
 • Платина ($ 259) – Позволява ви да включите Envira с тема, която продавате

Envira ви позволява да надстроите до по-добър план, като просто платите разликата в цената. Това ви позволява да започнете с един от по-евтините пакети и да надстроите както и когато имате нужда. Те също предлагат 14-дневна 100% гаранция за връщане на парите.

За повече информация относно приставката, моля, посетете официалния уебсайт на галерия Envira.

Научете повече за галерията на Envira

Видео ревю на галерията на Envira Gallery

Не забравяйте да проверите видео ревюто на плъгин за галерия Envira от Kyla, за да видите приставката на живо.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map