Добавете формуляри за включване по имейл в WordPress Лесният начин, с Bloom

Създаването на полезно съдържание е само част от това, което поддържа трафика да идва в блога ви седмица след седмица. Друга голяма част е споделянето на уебсайта или блога ви с читатели, за да не се връщат. Един от най-ефективните начини да споделяте ново съдържание или продукти с посетителите си е с бюлетин. Имаме дори един тук в WPExplorer (той е точно там, в нашата странична лента, ако не сте го виждали вече).


Бюлетините са чудесен начин за споделяне на ново съдържание с читатели, които иначе не биха го виждали в социалните медии, защото нека бъдем честни – туитовете и публикациите на времевата линия се заравят бързо. Бюлетин обаче може да бъде открит по всяко време и вероятно няма да бъде пренебрегнат толкова лесно, колкото публикация в социалните медии. Но сега трудната част – как ще накарате хората да се регистрират за вашия бюлетин?

Приставката за отваряне на имейл на Bloom

побеляване на таблото макети

Лесният отговор на въпроса ми по-горе е формуляр за избор на имейл. Нещо, което можете да имате изскачащ, да се разклащате, плъзгате или просто да поставите на уебсайта си, за да дадете на читателите си възможността да се включат. Разбира се, можете да имате персонализирана форма за отказ, построена само за вас, или да го направите сами, ако имате умение за кодиране. Но за повечето от нас плъгинът е най-добрият и лесен начин. И там влиза Блум.

Bloom е чисто новия плъгин за избор на имейл от мозъците на Elegant Themes. Обичахме техния социален плъгин на Monarch, така че когато видяхме, че създават плъгин за избор на имейл бяхме супер развълнувани да го изпробваме. И определено не разочарова! Bloom е пълен с страхотни функции и лесни за използване опции, така че всяко ниво на WordPress потребител да може да създаде прекрасна и ефективна форма за включване за своя уебсайт.

Персонализиране на формуляри за отказ

Вградени са множество страхотни функции, които улесняват създаването на формуляри за отказ. Сериозно – момчетата в Elegant Themes мислеха за всичко! Има шест основни типа за избор, от които можете да използвате, за да добавяте бюлетини за участие във вашия WordPress сайт: изскачащи прозорци, влизане, под публикация, вградено съдържание, заключено съдържание и джаджа. И за всеки от тези оформления има повече от 100+ шаблона за стайлинг, които да ви помогнат да започнете.

Шаблоните са страхотни, но ако искате да получите наистина ръце можете. Всеки елемент е напълно персонализируем. Използвайте вградените инструменти за избор на цветове, за да намерите вашата перфектна шестнадесета стойност и качете свои собствени творчески изображения във вашите форми за отказ. Можете дори да добавите персонализиран CSS, ако искате да направите наистина фантазия. Bloom прави създаването на формуляри за избор на персонализирано лесно.

цъфтят форми

И разбира се, Bloom работи с големите компании за софтуер за маркетинг на имейл, които повечето от нас познават и обичат. Това включва MailChimp, AWeber, постоянен контакт, монитор на кампании, Mad Mimi, iContact, GetResponse, Sendinblue, MailPoet, Feedblitz, Ontraport и Infusionsoft. Можете също така да използвате Bloom и със своя собствена персонализирана HTML форма. Така че трябва да сте доста добре покрити и трябва да бъде парче торта, за да добавите формуляри за отказ на вашия сайт, без значение как планирате да създавате и управлявате своите бюлетини!

Опции за форми за разделяне на тестове

Какво наистина да оптимизирате вашите форми за отказ? A / B split тестът е един от най-добрите начини за създаване и усъвършенстване на вашата форма за отказ, а Bloom се предлага с вградената способност да ви помогне да разделите теста бързо и лесно. След като създадете формуляр за включване, можете да кликнете върху иконата на разделена стрелка, за да настроите разделителния си тест.

Bloom A / B сплит тестване

Когато щракнете върху бутона „Добавяне на вариант“, Bloom ще дублира текущото ви включване, за да можете да настроите всички елементи за включване, които искате за вашия сплит тест. Когато сте готови, запазете варианта си и се върнете на основния екран за включване. Щракнете върху бутона „Стартиране на теста“, когато сте готови да започнете, и Bloom ще обслужва всяко включване на вашите посетители и ще следи техните впечатления и реализации. След като знаете кое включване се справя по-добре, можете да завършите теста си, да изберете победител и да изтриете или деактивирате отказа, който е загубил.

Лесно управление на бюлетини

Друга чудесна особеност на Bloom е, че плъгинът следи всички имейл акаунти и списъци с бюлетини, които добавяте към своите опции. Това ви прави лесно да видите с един поглед как са се увеличили списъците ви с имейли след добавянето на Bloom.

Bloom: Управление на акаунти по имейл

Статистика за включване

След като настроите няколко формуляра, можете да проследявате тяхната ефективност чрез раздела за статистика. Можете да видите бързо обобщение на общите реализации, общия брой на абонатите и растежа (при абонати на седмица). Има и таблица за сравнение на всички ваши текущи достъпи, както и графика, която можете да използвате, за да визуализирате ефективността на своите достъпи.

Bloom: Статистика за оптините

Опции за лесно импортиране и експортиране

Последната функция, която искахме да споделим с вас, е раздела за импортиране и експортиране. Ако използвате няколко уебсайта, това е чудесна функция, която да имате под ръка. Можете лесно да експортирате формулярите си за включване, за да импортирате по-късно в други уебсайтове. По този начин можете да поддържате последователни формуляри за включване в мрежа от уебсайтове, без да се налага да пренареждате всички ваши персонализиране на стилове отново и отново.

Bloom: Импортиране и експортиране

Сега, когато видяхте какво прави Bloom толкова страхотен, нека копаем в приставката, за да видите колко лесно (и забавно) е да използвате!

Бързо ръководство за използване на приставката за WordPress за добавяне на имейл Bloom

Първо ще трябва да инсталирате Bloom точно както всеки друг плъгин. Този страхотен премиум плъгин е включен в Elegant Themes разработчик и пожизнено членство, което започва от само $ 89 и включва достъп до всички техни теми, плъгини и ресурси (много, ако питате мен). Изтеглете ZIP файла от елегантни теми. След това влезте в своя WordPress сайт и отидете на плъгини, добавете нови и импортирайте Bloom Zip файла. След като активирате приставката, ще видите Bloom в страничната си лента.

Кликнете върху елемента от менюто Bloom и след това върху бутона „Add Optin“.

Bloom: Добавете нов оптимин

След това изберете вашия стил optin. Трябва да видите шест опции: pop-up, fly-in, под публикацията, inline, заключено съдържание и джаджа. Миниатюрите трябва да ви помогнат да разберете как действа всяка опция, но ако не сте сигурни, че винаги можете да промените стила си на Optin по-късно.

Bloom: Изберете Optin Style

Опции за настройка на Bloom

Сега, след като сте избрали вашия оптимизиран стил, е време да започнете с настройката. Дайте име на optin и добавете своя бюлетин. Ние използваме MailChimp тук на WPExplorer, така че това избрах от падащото меню. След това щракнете върху „Добавяне на акаунт“, което трябва да отвори име на акаунт и ключ на API.

Bloom: Име и бюлетин на бюлетина

Добавете всяко име на акаунта, което искате. Най-добре е да изберете нещо, което ще ви улесни да си спомняте кой API списък на бюлетини добавяте.

Ще трябва да извлечете вашия API ключ от доставчика на имейл маркетинг, който сте избрали. Трябва да е лесно да се намери, а ако не знаете къде да търсите бързо търсене в Google, трябва да има отговора. Но ако използвате MailChimp като нас, просто влезте в акаунта си и кликнете върху името си в горния десен ъгъл. След това кликнете върху „Акаунт“ и под „Екстри“ трябва да видите опция „API ключове“. Ако все още нямате такъв, щракнете върху бутона „Създаване на ключ“ и след това копирайте своя API API ключ (и аз смятам, че процесът на локализиране на вашия ключ за API ще бъде сравнително подобен с други доставчици).

Сега можете да излезете от MailChimp (или предпочитаната от вас бюлетина) и да се върнете на страницата за настройка на Bloom. Поставете във вашия ключ за API щракване върху „Авторизиране“. Това ще потвърди вашия ключ за API и ще отвори опция за „Избор на имейл списък“. Ако сте създали множество списъци за пощенски адреси, ще ги видите всички изброени тук. Изберете списъка си, след което щракнете върху „Напред“.

Bloom: Добавете вашия API ключ

Опции за дизайн на Bloom

Сега можете да изберете как ще изглежда вашата optin форма. Има над 100+ шаблона, с които да започнете. Има тонове цветове и дизайн, от които да избирате, така че изберете любимите си и кликнете върху „Напред“, за да персонализирате.

Bloom: Шаблони за дизайн на Optin

Това е мястото, където Блум става фантазия. Има много страхотни опции за създаване на собствена персонализирана форма за избор. Добавете персонализирано заглавие и съобщение, за да уведомите читателите за какво е вашият бюлетин и защо трябва да се абонират.

Блум: персонализиран текст

След това добавете персонализирано изображение, за да добавите въздействие върху вашия optin и да накарате посетителите да искат да се абонират веднага. Можете да добавите изображението си отдолу, отдясно или отляво на съдържанието си (или изобщо да нямате изображение – зависи от вас). Можете също така да добавите анимация към изображението ни, за да привлечете вниманието на хората. А Bloom дори има вградено квадратче за отметка, за да можете да скриете изображението си на мобилни устройства – което е чудесен начин да направите оптимизирането си за четене на малки устройства.

Bloom: Настройки на изображението

Докато превъртате надолу, ще видите първия си брой опции за стайлинг за своето участие. От този раздел ще можете да избирате от неограничени цветове на фона, 80+ персонализирани шрифтове на Google, светъл или тъмен текст и стила и рамката за вашия избор. Тук има неограничени комбинации, така че наистина можете да създадете желания от вас вид.

Bloom: Optin Styling

Следваща настройка на формуляра. Това включва къде искате вашия действителен формуляр за регистрация на бюлетин (вдясно, вляво или под съдържанието за отказ) и каква информация искате да съберете от посетителите си, когато се абонират. Можете също да персонализирате текста на бутона за регистрация, така че да съвпада с останалото съдържание и функции на вашето участие.

Bloom: Настройка на формата

Придвижвайки се, има и опции за оформяне на формата. Те са доста подобни на опциите за включване на стилове, само те се прилагат към формуляра за абонамент за бюлетин, който току-що добавихте. Това включва още подбор на цветове и опции за оформление на персонализирана форма.

Блум: Стайлинг на формата

Последната опция за дизайн, която ще намерите, е за ръба на формата ви. Тези опции са за ръба между вашето съдържание за включване и вашата форма за бюлетин, и всички те работят независимо от това коя подредба сте избрали за местоположението на формуляра си.

Цъфтеж: Edge на формата

Можете също така да добавите текст на долната част към формата си, което може да е добро място, ако искате да добавите разкриване или връзка към вашата политика за поверителност. Можете също да добавите персонализирано съобщение за успех – това е толкова лесно, колкото да го въведете.

Bloom: Footer & Success Message

И не на последно място, Bloom включва и персонализирано CSS поле, в което наистина можете да направите своята форма за отказ по своеобразен начин. Ако не сте запознати с CSS или не се чувствате уверени в уменията си за кодиране, най-добре е да пропуснете това поле или да наемете някой, който да ви помогне да създадете парче персонализиран код, който можете да използвате за допълнително оформяне на вашата оптимална форма (плащане Microlancer, ако търсите малко помощ от програмист).

Bloom: персонализиран CSS

О, и във всеки момент от процеса можете да щракнете върху малкото синьо око в горния десен ъгъл, за да видите преглед на работата си на живо. Това е чудесна функция, тъй като можете да ощипвате дизайна си, докато го създавате, за да го направите правилно.

Bloom: Преглед на живо

Опции за дисплей на цъфтеж

Добре, сега е време да изберете кога и как да се показва вашето участие Bloom е пълен с опции и настройки, така че можете да създавате форми за отказ за всяка ситуация. Изберете действието за закъснение или задействане за вашата регистрация, както и конкретните страници, публикации или категории, за които искате да го използвате. Ако искате да създадете персонализирано включване за началната си страница, отделно за вашия магазин и друго включване, което се задейства само след като някой коментира, че можете! Можете да видите моментна снимка на всички настройки на дисплея по-долу.

15-дисплей-опции

След като свършите настройките на дисплея, можете да щракнете, за да запазите и излезете. Това е! Току-що създадохте персонализирана форма за включване с помощта на Bloom. Добра работа!

Обобщавайки

Bloom е страхотен плъгин с всички видове страхотни функции, които бихте искали в приставката за отказ. Разделянето на тестовете, статистическите данни и персонализирането са вградени, за да улесните създаването на имейл формуляр за включване, който работи. Плюсът на изчистения потребителски интерфейс и правилните опции превръщат с помощта на приставката ветрец. Надяваме се, че успяхме да ви помогнем да настроите настройката с приставката, но ако имате коментари или въпроси, не се колебайте да ги оставите по-долу! И ако искате да научите повече за Bloom, можете да разгледате публикацията на пълната версия в блога Elegant Themes.

Вземете Bloom за WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map