Автоматично публикуване на публикации в WordPress във вашите социални мрежи с SNAP

Общоприето е, че социалните медии са незаменими, когато става дума за популяризиране на вашето онлайн съдържание. Въпреки това може да бъде досадно да актуализирате ръчно всичките си акаунти в социалните медии всеки път, когато създавате нова публикация. Това е особено вярно, ако вашият WordPress сайт предлага много статии ежедневно. За щастие съществува приставка за автоматизиране на този процес.


Автоматичен плакат за социални мрежи (SNAP) е инструмент, който ви освобождава от тежката и трудоемка задача да публикувате най-новите си връзки към различните канали за социални медии, които използвате. Това е буквално един от най-добрите приятели за всеки блогър, който твърди, че е здрав в медиите. В тази статия ще разгледаме най-важните характеристики на SNAP и как да конфигурирате приставката за най-добри резултати.

Обратните връзки са красиви

Ако сте запознати с основните техники за оптимизация на търсачките (SEO), винаги сте в търсене на връщания. Това са връзки към вашия сайт от други уебсайтове. Те са ценни, защото, просто казано, колкото повече експозиция имате онлайн, толкова по-голяма е вероятността да получите кликвания.

Въпреки че има известна загриженост, която връща от уебсайтове на социалните медии не са от значение за класирането за търсене, няма съмнение, че те все още са видими за хората Така или иначе не може да навреди и почти сигурно ще помогне да имате разнообразни връзки към вашия уебсайт от многобройни канали в социалните медии.

Въпреки че сайтовете за социални медии може да нямат голямо значение за вашата класация, така наречените уеб 2.0 сайтове са, от този текст, инструмент, често използван от SEO специалисти за подобряване на класирането в търсенето. Те включват сайтове като Tumblr, WordPress, LiveJournal и Blogger.

Ето и добрата новина: SNAP поддържа уеб 2.0 сайтове, както и сайтове за социални медии. Ето защо SNAP е толкова мощен за хората, които се интересуват от изграждането на процъфтяващо онлайн присъствие. Той автоматизира създаването на връзки за вас, включително добавяне на тези връзки към много популярни канали за социални медии и уеб 2.0 сайтове. Накратко, можете да използвате SNAP, за да направите сайта си по-видим както за ботове в търсачките, така и за хората.

Характеристики на SNAP

щракване

SNAP работи така, че веднага след като публикувате публикацията си, тя работи зад кулисите, за да получи достъп до предпочитаните от вас социални медии и Web 2.0 акаунти и да извърши актуализациите за вас. Той ще публикува връзката, която току-що сте създали, с подходящ текст, обикновено заглавието и / или откъс, който е в основата на статията или толкова думи от нея, колкото сайтът ще позволи. Разбира се, за сайтове, където изображението е гарантирано (напр. Facebook), можете да очаквате, че вашето представено изображение ще се появи и с актуализацията.

В момента има 27 различни поддържани мрежи, пълен списък е наличен на сайта за изтегляне на приставки. Не сте ограничени до максимален брой акаунти в SNAP. С други думи, ако имате личен и професионален акаунт в Twitter, можете да конфигурирате SNAP да публикува в двата акаунта.

Конфигуриране на SNAP

Конфигурацията на SNAP се появява под вашия Настройки опция в менюто за навигация вляво на конзолата за администриране. След като сте на страницата за конфигуриране, решавате кои акаунти искате да добавите. По-долу можете да видите списъка с акаунти, избрани за конкретна инсталация на SNAP.

snap2

За всеки акаунт добавяте конкретна информация, като например URL адреса на акаунта, потребителско име и идентификационни данни. Трябва да се отбележи, че конфигурирането на някои от тези акаунти ще изисква използването на ключ на API. Извличането на този ключ за API ще включва известни усилия от ваша страна, но инструкции за плъгини за това са кристално чисти.

За всеки акаунт ще трябва също да посочите как искате публикацията да се показва в актуализацията. Това правите с помощта на обяснителни маркери, предоставени от SNAP. Например с Diigo акаунта по-долу, можете да видите, че заглавието на публикацията ще съответства на заглавието на публикацията в WordPress („% TITLE%“). Текстът на публикацията ще съответства на откъса от публикацията в WordPress („% EXCERPT%“). Този откъс ще отговаря на логиката, която вашата WordPress тема използва за показване на откъси. Ето някои други тагове, които SNAP поддържа:

 • % URL% – URL адресът на публикацията.
 • % SURL% – съкратеният URL адрес на публикацията.
 • % IMG% – представеният URL адрес на изображението.
 • % RAWEXCERPT% – откъсът от публикацията (във вида).
 • % Обявиха% – текстът до маркер или първи N думи на публикацията.
 • %ПЪЛЕН ТЕКСТ% – обработеното тяло (текст) на публикацията.
 • % RAWTEXT% – текста (текста) на публикацията, както е въведен.
 • % ORID% – оригиналния идентификационен номер. Идент. № за WordPress.
 • % ЕТИКЕТИ% – маркерите за публикации.
 • % КОТКИ% – категориите за публикации.
 • % HTAGS% – маркерите за публикация като hashtags.
 • % HCATS% – категориите за публикации като hashtags.
 • % AUTHORNAME% – име на автора.
 • % AUTHORTWNAME% – потребителското име на Twitter от настройките на потребителя (автора).
 • % SITENAME% – името на блога / сайта.
 • % CF-CustomFieldName% – съдържанието на персонализираното поле с посоченото име.
 • % CT-CustomTaxonomyName% – списъкът на персонализирани таксономии, свързани с публикацията.
 • % НСТ-CustomTaxonomyName% – списъка с персонализирани таксономии, свързани с публикацията като хештагове.

Diigo

Не забравяйте да изберете правилния маркер за правилния сайт. Например, вероятно не бихте искали да използвате% FULLTEXT% за туитър, тъй като туитовете са ограничени до 140 знака.

SNAP ви предоставя и гъвкавост за това как вашите публикации се добавят в различни сайтове за социални медии. Обикновено ще дефинирате глобални настройки, които се считат по подразбиране. След това имате възможност да отмените тези настройки, докато редактирате публикацията си. Ще видите конзолата за администриране на SNAP, добавена точно под визуалния текстов редактор и можете да направите съответните промени там, за да отмените настройките по подразбиране, както се вижда по-долу.

snap1

Няма нищо, което социалните медии обичат повече от съкратените URL адреси, особено в сайтове за микроблогинг като Twitter. За щастие SNAP ще съкрати вашия (вероятно) дълъг URL адрес, който е построен от заглавието на вашата публикация. Имате възможност да изберете скъсяващ URL адрес от bit.ly, goog.gl, YOURLS, или дори малко познатия вграден скъсяващ URL адрес на WordPress.

Характеристики на Premium SNAP

Подобно на много други WordPress плъгини, SNAP се предлага както като безплатна версия, така и като премиум версия, наречена SNAP Pro. Премиум версията предлага по-богата функция, определена на цена от 49,95 долара за един сайт и 99,95 долара за няколко сайта.

За начало SNAP Pro предлага поддръжка и за двете Google+ и Pinterest. Това са канали за социални медии, които са основна недвижима собственост в дигиталния маркетинг, така че блогърите сериозно да направят изявление онлайн трябва да помислят дали да инвестират в премиум версията само поради тази причина.

Също така, SNAP Pro ви дава възможност да конфигурирате кога вашите публикации ще бъдат публикувани на различните ви сайтове, като използвате функцията WP-Cron на вашата инсталация на WordPress. Това означава, че ако имате голям брой публикации, публикувани наведнъж, можете да насрочите подходящите актуализации в своите акаунти в социалните медии, така че да не наводнявате приятелите / последователите си наведнъж с прекомерно количество актуализации. SNAP също така ви дава възможност да зададете максимален дневен лимит за броя публикации, които взривявате на избраните от вас сайтове.

snap3

Ако наистина сте наясно с графика си за публикуване, SNAP Pro ви дава възможност да ограничите автоматичното си публикуване до конкретни дни от седмицата и конкретно време. Това е полезно, ако следвате определени анализи, които ви съветват за най-добрите времена за публикуване в конкретни канали в социалните медии.

Премиум версията на SNAP също има поддръжка за Reddit. Внимавайте обаче с злоупотребата с Reddit. Този сайт е известен с това, че посегателите на спамерите са със „забрана в сянка“ – забрана, която не прилича на забрана. С други думи, можете да публикувате и коментирате като нормално, просто никой друг не може да види какво публикувате. SNAP Pro също предлага по-добри LinkedIn поддържа. С безплатната версия можете да публикувате на страницата на потребителския си профил. С премиум версията обаче можете да публикувате на страницата на вашата компания.

Опаковане

SNAP е мощен плъгин, който не само има потенциал да подобри класирането на вашата търсачка, но и да направи съдържанието ви по-видимо за хората, които сърфират в различни социални медии и уеб 2.0 сайтове. Той е чудесен инструмент за всеки професионален блогър, който прекарва прекалено много време за ръчно копиране и поставяне на връзки и откъси към други сайтове с промоционални цели.

Как обичате да създавате връзки за последните си публикации? Използвате ли автоматизирано решение или го правите ръчно? Не се колебайте да ни уведомите в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map