Архивиране, възстановяване и прехвърляне на WordPress сайтове с WPvivid

Архивиране, възстановяване и прехвърляне на WordPress сайтове с WPvivid

Ако някога сте нарушили сайта си в WordPress (а кой не го е направил поне веднъж?), Определено знаете стойността на звуков резервен план. Солидната стратегия за архивиране е задължителна предпазна част от всяка добра стратегия за сигурност на WordPress. Особено когато вземете предвид, че има над 90 000 хакерски атаки срещу WordPress в минута.


Навременното натискане на бутона за възстановяване може да ви спести ненужен стрес и загуба на репутацията на марката и приходите, всички от които са част от офлайн или неизползваем уебсайт. Но може би затова не сте тук; може би просто търсите приставка за прехвърляне на WordPress, за да мигрирате вашия сайт.

Ако търсите страхотен приставка за архивиране или миграция, ще се радваме да ви насочим WPvivid, предмет на този преглед. В няколко реда подчертаваме защо WPvivid е страхотен плъгин за архивиране и прехвърляне на WordPress. Също така инсталираме приставката, за да ви предложим по-ясна картина какво да очаквате.

Ако това звучи добре, нека започнем с нашия поглед върху WPvivid и функциите, които правят приставката да се откроява от тълпата. След това тестваме задвижването на приставката, за да можете да ударите земята. Насладете се и нека чуем вашите мисли в секцията за коментари в края.

Какво е WPvivid?

WPvivid

Без да бие около втулката, WPvivid е безплатен и богат на функции плъгин за архивиране и миграция за WordPress. Забележимите WPvivid конкуренти се състоят от плъгини / решения като Duplicator, BackupBuddy, VaultPress и blogVault и други.

Плъгинът е разработен и поддържан от WPvivid, компания, специализирана в създаването на страхотни приставки за WordPress. По време на писането, плъгинът има само безплатна версия, достъпна в WordPress.org. WPvivid ви помага да архивирате вашия сайт, да възстановите резервно копие при необходимост и да прехвърляте файловете на него в и от различни среди.

Плъгинът е лесен за настройка и използването му трябва да сте готови и работещи за по-малко от 10 минути. Сега, нека да разгледаме функциите, които правят WPvivid отличен спътник за архивиране и миграция за всички потребители на WordPress.

WPvivid функции

функции за прикачване на wpvivid резервни копия

Определено не искате вашето любимо резервно решение да се провали върху вас, особено когато наистина ви е необходимо. Като такъв, вие заслужавате пълнофункционален и всичко в едно WordPress плъгин като WPvivid.

Плъгинът се предлага с функции като:

Лесна миграция на сайта

Плъгинът ви позволява да прехвърлите вашия WordPress сайт с едно щракване. Той поддържа множество видове миграции, включително dev среда към нов сървър, dev среда към нов домейн или жив сървър към друг.

Освен това можете да мигрирате вашия сайт в поддиректория, от a.com до b.com, от a.com до a.com/directory и от a.com до b.com/directory. Плъгинът ви позволява да прехвърляте целия сайт, файлове или само базата данни. Целият процес на миграция е толкова лесен, колкото A, B, C.

Лесно архивиране и възстановяване с едно щракване

Създаването на резервни копия с WPvivid е парче торта. Можете ръчно да създавате резервни копия за изтегляне. Освен това можете да качвате своите резервни копия в сайтове за отдалечено съхранение като Dropbox, Microsoft OneDrive, SFTP, FTP и Google Drive сред другите. Ако нямате време да създавате архиви ръчно, можете лесно да настроите автоматични архиви, които се изпълняват редовно.

В моменти на нужда можете лесно да възстановите вашия WordPress сайт от резервно копие с едно щракване. Други функции включват възможност за персонализиране на архивно съдържание, възможност за филтриране на големи файлове, лог файлове, поддръжка за големи файлове в базата данни, отзивчив дизайн, разделяне на архивиране и заключване на архивиране, за да се запазят резервните копия от автоматично изтриване сред другите.

Как да инсталирате WPvivid

След като знаете функциите, които можете да очаквате, нека да инсталираме безплатния плъгин и да разгледаме какво може да предложи.

Влезте в таблото за управление на WordPress администратора и отворете Приставки> Добавяне на нови. На следващия екран въведете „WPvivid“ в полето за търсене на ключови думи и след като намерите приставката, натиснете Инсталирай сега бутон, както подчертаваме по-долу.

инсталиране на приставката за архивиране на wpvivid в таблото за управление на WordPress

След това удари на Активирате бутон, за да накарате топката да се търкаля. Вижте изображението по-долу, ако сте идеалният начинаещ и не знаете как да активирате приставка.

активиране на приставката за архивиране на wpvivid

След като активирате приставката, ще бъдете пренасочени към административното табло на WPvivid, показано на следната екранна снимка.

WPvivid административно табло

wpvivid административно табло

На горния екран можете лесно да създадете ръчно архивиране, като изберете опциите за архивиране и натиснете Архивиране сега бутон. Резервните копия се съхраняват в WP-съдържание / wpvividbackups папка по подразбиране Освен това можете да преглеждате графика си за архивиране, ако активирате автоматично архивиране. Освен това можете да качвате създадени от вас резервни копия с помощта на приставката WPvivid Backup.

В допълнение можете да преглеждате ръководства за практически действия, които ви помагат да създавате ръчни архиви, както и да възстановите и мигрирате вашия сайт. Сега нека се потопим в раздела за други настройки.

Планиране на архивиране на WPvivid

Една от най-мощните функции на WPvivid е автоматизираното архивиране, което ви спестява много време. За да създадете резервен график, щракнете върху разписание раздела, както подробно описваме на изображението по-долу.

wpvivid резервен график

На горния екран можете да активирате графика за архивиране с едно щракване, като щракнете върху Активиране на графика за архивиране отметка. На всичкото отгоре можете да изберете честота на графиката за архивиране, т.е. 12 часа, всеки ден, седмично и т.н. Освен това, можете да изберете какво искате да архивирате автоматично, т.е. целия уебсайт (база данни + файлове), само файлове или база данни , По-нататък можете да изберете да запазите автоматичните си архиви на вашия сървър или да изпратите файловете до отдалечени сайтове за съхранение.

WPvivid Автомиграция

Функцията за автоматична миграция ви помага да мигрирате вашия WordPress сайт към нов домейн. Това е перфектният инструмент за преместване на вашия WordPress сайт от среда за разработка на сървър на живо или от стар сървър към новия. За достъп до тази функция натиснете Auto-Миграция раздела, както е показано по-долу.

wpvivid функция за автоматична миграция

Забележка: За да мигрирате вашия WordPress сайт, първо трябва да инсталирате резервния Pupgin за WPvivid в двата домена (сайтове). След това посетете място на местоназначение и създайте миграционен ключ, като щракнете върху Генериране бутон в ключ показан по-долу.

генериране на ключ за миграция на приставката за резервно копие на wpvivid

Ще използвате ключа в Auto-Миграция раздел на уебсайта за произход. Процедурата е доста проста, не очакваме да се сблъскате с проблеми. Плюс това, има ясни инструкции, които ви показват какво точно да правите, така че не се страхувайте.

WPvivid Дистанционно съхранение

Ако имате ограничения на пространството на вашия уеб сървър и / или искате да съхранявате своите резервни копия в сайтове за отдалечено съхранение, определено ще харесате функцията за отдалечено съхранение на WPvivid. За да се възползвате от функцията, щракнете върху Дистанционно съхранение раздела, както подчертаваме по-долу.

wpvivid раздела за отдалечено съхранение

По време на писането, резервният модул за резервно копие на WPvivid поддържа FTP, SFTP, Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Amazon S3 и DigitalOcean Spaces. Интегрирането на всяка опция за отдалечено съхранение е въпрос на точка и щракване. Можете дори да зададете някоя от горните опции като отдалечено хранилище по подразбиране.

WPvivid Settings

На следващо място, ние имаме раздела WPvivid настройки показан на изображението по-долу.

wpvivid настройки

Горният раздел съдържа множество опции за контрол на вашите архиви. Включва настройки като:

 • Разделяне на архивиране по размер, което е полезно, ако хостът ви ограничава големи ZIP файлове
 • Възможност за изключване на файлове, които са по-големи от посочения от вас лимит
 • Възможност за задаване на време за изчакване на изпълнение на PHP скрипт, за да се избегнат грешки при изчакване на резервно копие
 • Преименуване на вашата резервна папка, което е wpvividbackups по подразбиране
 • Архивиране на архивиране
 • Премахване на остарели архиви
 • Отчети по имейл
 • Експортирайте / импортирайте конфигурационни настройки на WPvivid, за да можете бързо да настроите приставката на друг уебсайт
 • Функция за почистване на боклуци като резервен кеш, дневници и временни файлове

Информация за уебсайта на WPvivid

Ако срещнете грешки, докато архивирате, възстановявате или мигрирате вашия сайт, момчетата от WPvivid се нуждаят от информация за вашия уебсайт, така че лесно да разберат какво се е случило. Можете да съберете тази информация или да им ги изпратите директно с помощта на Информация за уебсайта на WPvivid показан по-долу.

информация за уебсайта wpvivid за отстраняване на грешки

В горния раздел няма какво да се прави по отношение на настройките. Страницата просто съдържа информация за отстраняване на грешки, която е полезна за отстраняване на грешки.

WPvivid Logs

wpvivid дневници

И накрая, ние имаме WPvivid Logs раздел, показан по-горе. Разделът показва всички ваши журнални файлове, които са удобни при отстраняване на грешки.

Поддръжка за WPvivid

Тъй като в момента плъгинът е безплатен, предлага ли WPvivid поддръжка? Абсолютно да! Можете да получите подкрепа от форум за поддръжка на плъгини в WordPress.org, кикотене или чрез електронна поща. В допълнение, ако имате нужда от повече информация, можете да посетите стартирайте страницата. Можете да получите всички бъдещи актуализации безплатно, а в работата има премиум версия.

Потребителите на WPvivid казват …

Backup WordPress Site от WPvivid е отлична безплатна резервна приставка. Той е лесен за използване и конфигуриране. Освен това е перфектно да можете да избирате толкова облачни хранилища, като например Google Drive, Dropbox, Amazon S3 и много други. Инсталирайте Backup WordPress Site от WPvivid, конфигурирайте и уебсайтът ви автоматично се архивира безопасно. Един голям плюс е, че има функция за възстановяване (с едно щракване), ако нещо трябва да се обърка с вашия уебсайт. Аз лично препоръчвам този резервен плъгин, за да се гарантира сигурността на вашия уебсайт. – Питър Нилсон

…и…

Това очевидно е най-доброто, най-ефикасното, но най-тънкото архивно решение! Работи като чар с MainWP и е безплатна. Можете да изпратите групово вашите настройки и дори да се свържете групово към Onedrive от MainWP. Невероятно. – Phalancs

… И 5-звездните отзиви продължават да coming

заключение

Най- WPvivid Backup плъгин без съмнение е един от най-добрите резервни приставки за WordPress. Той се доставя с всички функции, от които се нуждаете за архивиране, възстановяване и мигриране на WordPress сайтове като професионалист. На всичкото отгоре той се предлага с приятен потребителски интерфейс, който превръща използването на приставката на лек бриз. О, и можете да го вземете безплатно от WordPress.org.

Вземете WPVivid

Използвали ли сте WPvivid преди? Ако да, какви са вижданията ви? Ако не, коя е любимата ви приставка за резервно копие и смятате ли, че тя може да се конкурира с WPvivid?

Кажете ни вашите мисли и коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map