Анализ на топлинната карта на мишката за преглед на WordPress

Анализ на топлинната карта на мишката за преглед на WordPress

Анализът на топлинните карти е научен подход за оптимизиране на скоростта на конверсия за вашия онлайн магазин или уебсайт. Това е защитен с данни начин за измерване на ефективността на целевите ви страници, формуляри за контакти и фунии за покупка. Mouseflow е инструмент за анализ на термична карта на freemium, преиграване на сесията и запис. В тази статия ще прегледаме Mouseflow, като го интегрираме с любимия ни инструмент за CMS – WordPress.


Contents

Какво е топлинна карта?

За онези от вас, които са нови в темата за анализа на топлинната карта, ето ви просто изтриване.

Топлинните карти са визуално представяне на най-активните области на вашия уебсайт. Регион, върху който се кликва най-много (например Започни тук елемент от менюто на блог), ще се появи червен в топлинна карта.

Топлинни карти в търсачките

топлинни карти за търсачки

Еволюцията на топлинните карти за 10 години, източник: Два октобера

Да вземем примера на топлинна карта в търсачката.

В Google (или която и да е търсачка за този въпрос) първите три резултата от търсенето са най-щракнатите връзки. В резултат на това този регион е представен в червено в топлинна карта, тъй като е „най-активният“ или „горещият“ регион в топлинната карта. Връзките, които следват (т.е. петата, шестата и т.н.), имат намален брой кликвания и имат „по-студени“ цветове (оранжево до жълто до зелено до синьо) в топлинната карта.

Екранната снимка по-горе представлява изображение на начина, по който се развиват топлинните карти за период от десет години. Още през 2005 г. те го наричаха „светият триъгълник“, което означава, че първите няколко букви от първите две връзки командват по-голямата част от вниманието на търсещия.

Десет години по-надолу сме обучили очите си да сканираме първите няколко думи от първите 5-6 връзки. Това ни дава правоъгълната топлинна карта, която виждаме в дясната страна на екрана.

Какво е запис на сесия и възпроизвеждане?

Топлинните карти ни дават добър поглед върху най-активните или най-кликваните региони на уебсайта. Не би ли било готино да всъщност виждам как посетител взаимодейства с вашия уебсайт?

Движението на мишката е силен индикатор за това където вниманието на посетителя е в уебсайта.

Запис на сесия е идеалното решение. А сесия по същество е цялата дейност, извършена от посетителя в едно посещение. Това включва времето, от което уебсайтът е бил зареден до момента, в който разделът (или прозорецът) е бил затворен. Mouseflow записи отделните сесии на посетителите на вашия уеб сайт и ви позволява да ги играете по всяко време от вашия браузър.

Възпроизвежда се записана сесия Сесия Replay. Това всъщност е видео на цялото взаимодействие на посетителя с уебсайта. Това включва въведена информация (паролите винаги са скрити), взаимодействие на формуляри, кликвания и всякаква друга дейност.

Предимствата на записването и преиграването на сесии

Запис на сесия и преиграване е незаменим инструмент в тестването за взаимодействие между потребители, A / B тестване и тестване за използваемост – всичко това с живите потребители.

Да вземем пример за страница за изтегляне на електронна книга. Това е класически случай за използване при създаване на олово, когато давате на потребителя нещо (в случая електронната книга), в замяна на имейл адреса му и разрешение да им изпраща имейли. Запис на сесия ще покаже как вашите потребители взаимодействат с формуляра, колко хора всъщност завършват формуляра, броя на полетата, които потребителят попълва, преди да отпаднат и т.н..

Има много други случаи на използване, при които записване, преиграване на сесии и топлинни карти се използват за оптимизиране на скоростта на конверсия. В този преглед ще обхванем петте най-важни функции, които Mouseflow може да предложи:

 1. топлинни карти
 2. Запис на сесия
 3. Преиграване на сесия
 4. Формално записване на сесията
 5. Събиране на обратна връзка

Ще разгледаме подробно всяка от темите в следващите раздели.

Таблото за мишка

табло за анализ на топлинни карти на мишката

Изглед от птичи поглед на таблото за движение на мишката

Таблото за управление на мишката ви предоставя птичи поглед на последните ви записи на сесията и популярните ви топлинни карти. Диаграмата представлява броя записани сесии и е пропорционална на трафика, който получава уебсайтът ви.

топлинни карти

Анализът на топлинните карти на Mouseflow поддържа пет различни измерения, включително топлинна карта за кликвания, топлинна карта за движение, топлинна карта за превъртане и географска топлинна карта. Ще оценим една страница, съдържаща формуляр за контакт, и ще я тестваме във всеки от петте вида топлинна карта.

Кликнете върху топлинни карти

Топлинна карта за кликване представлява регионите, които получават най-голям брой кликвания. Всяка страница ще има свое уникално представяне на топлинна карта. Например на страница, съдържаща формуляр за контакт, Изпращане бутонът ще регистрира най-голям брой кликвания.

щракнете върху топлинна карта в мишката за WordPress

Екранна снимка на Heatmap за щракване в WordPress, създадена с помощта на Mouseflow

Това е екранна снимка на топлинната карта за кликвания на демо уебсайт, който създадох за този урок. Тъй като три пъти изпратих формуляра за контакт, той регистрира три кликвания. Три е много малък брой, който трябва да бъде разгледан в топлинна карта, поради което той е подчертан в синьо.

Двигателна топлинна карта

движение топлинна карта в мишката поток за wordpress

Екранна снимка на топлинна карта за движение в WordPress, създадена с помощта на Mouseflow

Топлинната карта за движение представлява регионите на уебсайта с най-голямо движение. На екрана ще забележите сините петна, които представляват ниска активност.

Внимание Heatmap

Вниманието Heatmap е интересен показател. Той представлява областите, в които потребителите прекарват максимален период от време.

Да вземем тази снимка, за да обясним.

внимание топлинна карта в мишката поток за wordpress

Екранна снимка на топлинна карта на вниманието в WordPress, създадена с помощта на Mouseflow

Регионът в зелено има средно време, прекарано 10,2 секунди, докато регионите в червено имат средно време, прекарано 21 секунди. Това предполага, че посетителите на сайта прекарват значителна част от времето си на сайта в червения регион. В нашия случай това е формата за контакт.

Как да използвате топлинните карти на вниманието, за да подобрите копирането на страницата за продажби?

Топлинната карта на вниманието може да бъде отличен инструмент за измерване където посетителите ви прекарват по-голямата част от времето си. Ако пишете дълга страница за продажби, искате вашите читатели действително да прочетат страницата отгоре (прекарват по-голямата част от времето си там), последвани от препоръки и щракнете върху Купи сега бутон.

Следователно в идеалния случай би трябвало да е най-горният бит на страницата ви за продажби червен, в топлинна карта за внимание.

Ако вашите посетители са не като прочетете първите няколко реда на страницата си за продажби, това е ясен индикатор, че вашият терен и копие трябва да работят.

Превъртете топлинна карта

Топлинна карта за превъртане представлява най-превъртаните региони на вашия уебсайт. Посетителите на уебсайта Ви биха склонни бързо да превъртат надолу от заглавката и да достигнат до мястото, където съдържанието.

Топлинната карта за превъртане допълва топлинната карта за внимание. Когато вниманието е високо, превъртането е ниско. Знаете, че някой е прескочил вашето копие, когато видите червена област в топлинната карта за превъртане. Жълто-зелените региони в термокарта за превъртане обозначават битовете в копието ви, които посетителите Ви намират за интересни или полезни. Използвана правилно, топлинната карта за превъртане може да бъде отличен инструмент за подобряване на копието на целевата ви страница.

превъртане топлина карта в мишката поток за wordpress

Екранна снимка на Scroll Heatmap в WordPress, създадена с помощта на Mouseflow

Въпреки това в нашия урок съм превъртал навсякъде, поради което всичко е маркирано в червено. Ще забележите, че регионът на долния колонтитул е в син цвят, което показва минимална активност на превъртане.

Колко сесии трябва да запиша?

Mouseflow ви дава възможност да изберете колко сесии са записани извън трафика. Например, ако вашият вход е ⅓, ще се записва по един от всеки сесия на всеки три посетители. С други думи, 30% от сесията на вашия трафик ще бъде записана.

Това е важно по отношение на планирането на вашето използване. Всяка записана сесия е кредит. В зависимост от плана, който купувате, ще трябва да коригирате процента на записания трафик от общия си трафик.

Един прост начин да прецените този брой е да търсите отчета си за трафика на Google Analytics. Например, ако получавате 1000 уникални посещения на месец и искате да записвате, да речем 500 сесии, тогава бихте конфигурирали Mouseflow да записва един от всеки двама посетители, т.е. 50% от трафика.

Географска топлинна карта

гео топлинна карта в мишката поток за wordpress

Екранна снимка на Geo Heatmap в WordPress, създадена с помощта на Mouseflow

Географската топлинна карта подчертава страните, от които идват повечето ви посетители. Тези данни са налични в повечето софтуер за анализи като Google Analytics или Kissmetrics. Снимката по-горе е от демонстрационния сайт, поради което се откроява само Индия.

фунии,

фуния за изтегляне на електронна книга в потока на мишката за WordPress

Пример за фуния за изтегляне на електронна книга в WordPress, създадена от Mouseflow

Фунията е поредица от стъпки, които посетителят предприема, за да попълни действие във вашия уебсайт.

Да речем, че искате посетителите ви да изтеглят копие от най-новата си електронна книга в замяна на имейл адреса си. Това е класическа кампания за водещо поколение, подпомагана от изтегляне на електронна книга.

Най- действие искате да завършите посетителите си е изтеглянето на електронната книга. Това действие има едно или повече стъпки участващи.

За да улесним нещата, нека разгледаме две стъпки (или страници) в това действие.

 1. На първата страница посетителят чете за предлагането и въвежда имейл адреса.
 2. Втората страница е страница за потвърждение, където посетителят вижда изтегляне / бутони за PDF.

По този начин фунията за изтегляне на електронна книга съдържа две стъпки, както е показано на екрана по-долу.

фуния за изтегляне на електронна книга в потока на мишката за wordpress - настройка

Създаване на нова фуния за изтегляне на електронни книги в WordPress с помощта на Mouseflow

Потокът на мишката измерва степента на отпадане на всеки етап във фунията. В нашия пример не сме изтеглили електронната книга и сме напуснали уебсайта след като сме прогледали първата (целева) страница.

фуния за изтегляне на електронна книга в потока на мишката за wordpress - курс на конверсия

Степен на конверсия на фуния за изтегляне на електронна книга в Mouseflow

Този екран ни показва, че целевата страница е получила 5 посетители, никой от които не е стигнал до страницата за потвърждение.

Как да оптимизирате процента на конверсия с помощта на фунии в мишката?

Фуниите ви позволяват да проследявате как се държат посетителите ви във вашия сайт. Те са невероятно полезни при откриването на течащите области във вашата фуния за преобразуване. След като идентифицирате изтичащата страница, знаете областта на вашия проблем. След това можете да оптимизирате копието на страницата (или в някои случаи да я премахнете изцяло), за да видите дали намаляващите проценти намаляват.

Форми

как да проследявате форма в wordpress с помощта на поток на мишката

Проследяване на формуляри в WordPress с помощта на Mouseflow

Mouseflow ви позволява да проследявате как посетителите взаимодействат с вашите форми в WordPress. Това е особено полезно при B2B генерирането на олово и маркетинга на съдържанието, където цената на олово е значително по-висока в сравнение с B2C уебсайт / продукт.

Нека разгледаме това Формуляр за тестване на WPExplorer които съм създал за този урок.

форма на сегментиране в WordPress WordPress

Сегментиране на полета в проследена форма в Mouseflow

Този екран ни показва, че на страницата на формуляра имаше двама посетители и максималното време беше прекарано в полето за имейл адрес. Ще отбележите също така, че степента на реализация е 0%, тъй като всъщност не изпратих формуляра, след като го попълних.

Как да подобрим скоростта на попълване на формуляра с помощта на мишката?

С помощта на Mouseflow ще можете да разберете полетата във вашата форма с интензивни данни и да измерите времето, необходимо за попълване на типичен формуляр. Ако броят на полетата във вашата форма е твърде голям или по-лошо, без значение, може да забележите, че посетителите ви отпадат в тези конкретни полета, във формата. С Mouseflow ще можете да идентифицирате тези полета и да ги оптимизирате, за да увеличите в крайна сметка степента на попълване на формата си.

Как да проследявате формуляр в WordPress с помощта на Mouseflow?

Проследяването на формуляр в WordPress с помощта на Mouseflow включва няколко стъпки:

 1. Първо, настройте формата си в WordPress и копирайте URL адреса
 2. Отворете страницата Форми в таблото за управление на мишката и кликнете върху Нова форма.
 3. Поставете URL адреса, който сте копирали в стъпка 1.
 4. Потокът на мишката автоматично разпознава формата от страницата, заедно с всички полета.
 5. Можете да зададете име на всяко поле във формата, така че да е по-лесно да проследявате.
 6. Накрая натиснете Create Form, за да започнете да проследявате взаимодействията на формуляра.

Обратна връзка

Mouseflow ви позволява да създавате красиви, ненатрапчиви кампании за обратна връзка за посетителите на вашия уеб сайт. В крайна сметка, слушането на вашите читатели / клиенти е кратък начин за подобряване на вашия сайт.

Ето как изглежда типичната кампания за обратна връзка:

кампания за обратна връзка в wordpress

Кампания за обратна връзка в WordPress, създадена с помощта на Mouseflow

След като попълните анкетата, това е страницата за потвърждение.

кампания за обратна връзка в wordpress

Страница за потвърждение / благодарности за кампанията за обратна връзка

Как да създадете кампания за обратна връзка в WordPress с помощта на Mouseflow?

Сега нека да видим как човек може да създаде кампания за обратна връзка в Mouseflow.

Влезте в таблото за управление на Mouseflow и кликнете върху Обратна връзка от лявото меню и кликнете върху Добавете нова кампания.

Създаване на нова кампания за обратна връзка в Mouseflow

Можете да добавите толкова въпроси, колкото са ви необходими, с минимум един въпрос. Опциите за отговор включват множество избор, текстов абзац (малък / голям) или нетен промоционален рейтинг.

Можете да видите предварителен преглед на въпросите и опциите за отговор вдясно.

Накрая определяте съдържанието на страницата за успех и кликнете върху Следващия.

Тригери в кампанията за обратна връзка

тригери определете кога и къде се показва всяка кампания за обратна връзка. Mouseflow предлага редица опции за определяне на вашите задействания. Например в горния екран:

 1. Кампанията за обратна връзка ще се зареди веднага щом страницата се зареди.
 2. Той ще се зареди за всички посетители, независимо от факта дали са регистрирани или други сегментирани потребители.
 3. Кампанията се зарежда във всички страници (въпреки че е добре да не се показва в страницата за вход!)
 4. Важна опция – формулярът на кампанията се показва само веднъж на потребител.

След като дефинирате задействания, щракнете Следващия за да продължите.

Kill превключвател за кампания за обратна връзка в Mouseflow

И накрая, можете да изберете да активирате кампанията, веднага след създаването.

Добре е обаче първо да тествате кампанията в сайта на живо, като я ограничите до неиндексирана или най-малко популярна страница и да видите дали данните са събрани правилно. След като потвърдите, че кампанията работи, можете да я разгърнете в целия сайт.

Какво харесвам в Mouseflow

Интуитивният интерфейс на Mouseflow и множество опции за проследяване го правят чудесен старт за анализа на топлинната карта.

Моделът на Freemium

ценообразуване на мишката

Модел на ценообразуване на мишката

Mouseflow работи по модела на freemium, като ви предоставя 200 безплатни кредита всеки месец.

Всеки кредит е еквивалентен на една записана сесия. Кредитите обаче са ограничени до 200 на месец, което означава, че ако не сте го използвали, губите.

Подобно на MailChimp (любимия ми доставчик на имейл услуги), Mouseflow ми предоставя гъвкавостта да изпробвам услугата, преди да се ангажирам с нея. Освен това, в сравнение с другите услуги за анализ на топлинна карта, Mouseflow има доста конкурентна стратегия за ценообразуване.

Вградена WordPress съвместимост

приставка за WordPress WordPress

Табло за управление на приставката на мишката в WordPress

Mouseflow поддържа интеграции с множество инструменти (повече за това по-късно), включително WordPress. За да започнете да проследявате вашия WordPress сайт с Mouseflow, просто изтеглете Мишка за WordPress включете и го активирайте.

Нов запис, наречен Mouseflow, трябва да се появи в лявата лента на вашето табло за управление на WordPress.

добавяне на проследяващ код на уебсайта в потока на мишката в wordpress

Вмъкване на проследяващия код на Mouseflow в WordPress

Кликнете върху Проследяващ код за да вмъкнете проследяващия код във вашия WordPress сайт. Можете да намерите информацията за проследяващия код за сайта от вашия Mouseflow акаунт, под Настройки.

настройки на уебсайта в потока на мишката за wordpress

Информация за сайта в Mouseflow

След като приключите, Mouseflow ще започне да записва вашите сесии във вашия WordPress сайт.

Други готини неща

Новият потребител на борда на процеса на Mouseflow

Харесвам новия потребителски процес на борда на Mouseflow, който ме запозна с всички различни опции в таблото за управление. Станах и бягах за по-малко от 10 минути, без да се позовавам на базата знания. Те също имат няколко готини видеоклипове за обучение, спретнато организирани в шест категории.

Интеграция на трети страни 

Mouseflow се интегрира с над тридесет софтуер на трети страни

Mouseflow поддържа множество интеграции на трети страни, вариращи от CMS до маркетингов софтуер до разширен софтуер за управление на маркери. Към момента на писане, Mouseflow поддържа 30 собствени интеграции, групирани в шест основни категории:

 1. Системи за управление на съдържанието: Различен от WordPress, Mouseflow се интегрира с Joomla, Drupal, Blogger и уебсайтове с добър HTML5. Той също така се интегрира с популярни създатели на сайтове като Squarespace и Weebly. Тепърва Wix ще получи специална интеграция.
 2. Е-търговия: Mouseflow се интегрира с водещ софтуер за електронна търговия с отворен код като Prestashop, Magento, 3dcart и популярни платени решения като Shopify.
 3. Анализ: Можете да интегрирате данните на Mouseflow с популярен софтуер за анализи като Google Analytics, Adobe Analytics и специализирани такива като Kissmetrics и Coremetrics.
 4. Маркетинг: Mouseflow поддържа водещ маркетинг софтуер като Hubspot, Instapage, Unbounce, Optimizely и други.
 5. Обслужване на клиенти: Полезната поддръжка на клиенти в реално време е крайъгълен камък за успешния бизнес и неговата дългосрочна стабилност. Mouseflow също се интегрира с водещ софтуер за поддръжка на клиенти и помощен център като Zendesk, Olark, Freshdesk и Zopim.
 6. Управление на маркери: Приписването е ключово за измерване на вашите маркетингови усилия и възвръщаемост на инвестициите. Има разширен софтуер за управление на маркери като Segment.io и Google Tag Manager. Потокът на мишката естествено се интегрира с тях, заедно с Ensighten и Tealium.

Освен това, Mouseflow има и мощен REST API, с помощта на който можете да получите достъп до данни от всеки потребителски портал.

Mouseflow Clientele

Mouseflow има някаква клиентела

Mouseflow се използва от някои от най-големите имена в индустрията, включително Hubspot, Optimizely и Intuit. Към момента на писането им клиентската база е над 100 000.

Обобщавайки

Анализът на уебсайтове е процъфтяващо поле в днешната икономика с дефицит на внимание. Милиони долари се наливат за финансиране на нови изследвания и решения за анализи и приписване. Mouseflow е перфектно начало за всеки маркетинг да се запознае с основите на анализа на топлинната карта.

Нека да направим кратко обобщение на това, което покрихме досега:

 1. Какво представляват топлинните карти?
 2. Как записването и преиграването на сесията помага при анализа на поведението на потребителя
 3. Възможностите на Mouseflow, включително топлинни карти (щракване, движение, внимание, превъртане и гео), фунии, формуляри и кампании за обратна връзка.
 4. Как да настроите WordPress и Mouseflow
 5. Охлажда нещата около Mouseflow, включително неговата 30+ интеграция на трети страни и безсрочен план.

Както винаги, оставям ви въпрос. Използвате ли анализа на топлинна карта в сайта си? Ако да, кой софтуер използвате? Функционално ли е по-добре от Mouseflow? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map