WordPress все още е най-добрият източник на безплатни WordPress теми?

Изборът на тема е едно от най-важните решения, които можете да вземете при настройването на уебсайта си. Темата на директорията на WordPress отдавна е първото пристанище за потребителите на WordPress, които искат да стилизират своя сайт, но от късно се повдигат въпроси дали това е най-добрата опция за собствениците на сайтове – и разработчиците на теми – да разчитат на.


Скорошно разбиване на разликата между функционалност и представяне от Екип за преглед на темите на WordPress постави въпроса дали WordPress.org все още е най-добрият източник на безплатни теми на WordPress под светлината на прожекторите. В тази статия ще разгледаме фона на неотдавнашния kerfuffle, ще разгледаме дали WordPress.org все още трябва да е дестинацията по подразбиране за намиране на безплатни теми на WordPress и ще насочим вниманието ви към някои полезни алтернативи. Да започнем с някакъв фон!

Какво е всичко за шум?

Един надзор по време на миграция на съдържание е в основата на голяма част от скорошната драма. Като Механа на WP изтъкна, че екипът за преглед на темите има създадена политика от доста време, като забранява на авторите на теми да определят генерирането на потребителско съдържание. Обосновката, която стои зад това, е изключително разумна: потребителите не трябва потенциално да губят данни при смяна на теми.

За съжаление, по време на процеса на преместване на изискванията за тема от Codex към новия им дом в Наръчник за преглед на темите, това изискване беше изоставено. Чип Бенет публикува резюме на липсващите секции през май 2015 г. Особено подходящият раздел е цитиран по-долу:

Презентация срещу функционалност
Тъй като целта на Themes е да дефинира представянето на потребителско съдържание, Themes не трябва да се използват за дефиниране на генерирането на потребителско съдържание или за дефиниране на опции или функционалност на сайта, независими от темата..

За да съкратим дълга история, резултатът от всичко това беше, че темите се преглеждаха непоследователно в WordPress.org за период от време, докато две версии на изискванията плаваха за онлайн едновременно.

Тъй като екипът на WordPress (ретроспективно) се затегна към непоследователно прилаганите насоки, много разработчици на безплатни теми естествено започнаха да усещат прищипването, тъй като по-рано приетите теми внезапно бяха отказани и те са изправени пред скъпа допълнителна разработка, за да оправят нещата..

Codeinwp стигна дотам, че пусна скорошна тема Parallax One безплатно, но я пропусна изцяло от директорията на темите WordPress – до голяма степен в отговор на това, че беше обозначен в първоначалната дискусия по въпроса на екипа за преглед на теми. Те обхванаха темата в известна дълбочина в доклада си за прозрачност през юли. И така, какво общо има това с бейзбола с вас собственика на сайта? Нека да разгледаме това.

Защо собствениците на сайтове трябва да се грижат за индустрията, която се разминава върху безплатните теми?

Има две поглъщания от всички горепосочени, които собствениците на сайтове може да обмислят:

  1. Несъответстващите стандарти очевидно са били прилагани в миналото при допускане в официалния указател на теми. Това не е само неудобство за разработчиците, но потенциално затруднява получаването на поддръжка за съществуващи теми, които се разпадат. Идеята, че дадена тема може да бъде валидна днес и да бъде отречена утре, също е тревожна.
  2. Някои легитимни разработчици на теми, като например, започнаха да изброяват качествени безплатни теми изцяло отделно от официалната директория, така че очевидно това вече не е единственото шоу в града.

Добавете факта, че много собственици на сайтове просто няма да се интересуват от разграничението между презентация и функционалност, стига дадена тема удовлетворява техните нужди и можете да видите защо хората може би започват да мислят да търсят другаде безплатни теми. Нека да разгледаме някои от вариантите там.

Алтернативни източници за качествени безплатни WordPress теми

Предупредителна дума, преди да започнете да търсите безплатни теми на WordPress извън уютните граници на официалната директория: тук е поставено допълнително ниво на отговорност по отношение на вашите оценки. Отклонявате се от допълнителния комфорт и сигурност, които ви предлага специализиран екип за преглед на темите. С това предупреждение, нека разгледаме някои солидни източници на безплатна тема.

WPExplorer.com

Най-добрите безплатни WordPress теми

Надяваме се, че досега знаете, че предлагаме безплатни теми само за нашите читатели! Всички наши теми са създадени със сигурен и валиден код, плюс теми като Zero WordPress темата включват премиум функции безплатно. Имаме много страхотни безплатни теми за бизнес, блогове и портфейли плюс демонстрации на живо, така че можете да видите всички функции на темата в действие. Искам още? Много от нашите теми имат премиум версии на Creative Market, които се предлагат с добавени опции за персонализиране на теми и поддръжка на премиум теми.

JustFreeThemes

Просто безплатни теми.

JustFreeThemes изпълнява обещанието за името си с над 400 висококачествени безплатни теми, изброени, включително любими като Zerif Lite и Lifestyle. Демонстрациите на живо и администраторите са достъпни за повечето теми, така че можете да пуснете гумите, преди да се ангажирате. Можете също да разглеждате по категории като блог или електронна търговия, ако се нуждаете от конкретно решение.

FabThemes

Fab теми

FabThemes изглежда доста солиден на пръв поглед, с над сто стилно изглеждащи безплатни теми на борда. Можете да търсите по отделни категории като електронна търговия и храни, като опцията за търсене по цвят също е добре дошла. Включена е и петзвездна система за оценяване, за да ви даде малко повече представа за това как са работили отделните теми за други хора.

Отдолу, по време на прегледа, опциите за предварителен преглед на всички теми не бяха в действие. Кликването върху връзка за визуализация просто доведе до 404. Сигурни сме, че това е временен хълцане, но в същото време това не е проблем, с който ще се сблъскате в WordPress.org!

Трябва ли собствениците на сайтове да се отдалечават от WordPress.org?

Ако сте на пазара за безплатна тема, WordPress.org все още е много водещ източник там и това вероятно няма да се промени скоро. Трите алтернативни безплатни доставчици на теми, които изтъкнахме по-горе, предлагат наистина интересни опции за тематизация, но те просто не могат да се конкурират с дълбочината на опциите, показвани в официалната директория с теми.

Не бива да се подценява и количеството ресурси, които превръщат темите в официалната директория на висококачествени, сигурни и съобразени с най-добрите практики. Въпреки че всички те твърдят, че внимателно преглеждат темите, никой от алтернативните безплатни доставчици на теми не разполага с такава инфраструктура, каквато има WordPress.org.

Предлагаме разумна стратегия за първо преглед на най-популярните безплатни теми в WordPress.org и след това бързо разглеждане на нашите три алтернативи по-горе. По този начин покривате повечето основи за възможно най-кратко време и си осигурявате най-добрия шанс да намерите надеждна безплатна тема, която отговаря на вашите нужди.

заключение

Неотдавнашният шум от критериите за приемане на WordPress.org беше объркващ. В крайна сметка това е печалба за всички заинтересовани. WordPress.org беше принуден да изчисти своя акт по отношение на стандартизиране на критериите за приемане (добри новини за всички в крайна сметка), а независимите създатели на безплатни теми бяха подтикнати да проучат нови вълнуващи опции за листинги..

Сайтове като WPExplorer и другите споменати по-горе представляват истинска алтернатива за намиране на безплатни теми, но ресурсите им за инвентаризация и преглед са естествено все още далеч зад официалната директория като цяло. Засега WordPress.org все още остава най-добрият общ източник на безплатни теми по отношение на чистото количество, но собствениците на сайтове се насърчават да проверят другите опции, тъй като може да намерите повече функции и по-добър код на друго място.

Ще се радваме да чуем вашите мисли. Мислите ли, че WordPress.org все още е единствената игра в града или сте започнали да проверявате алтернативни списъци? Свържете се с нас и ни уведомете!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map