Скъпи дневник: Писмо от WordCamp San Francisco

скъпо дневниче,


Това беше първият ми път, когато отидох в WordCamp San Francisco. Чух, че това е „майчинството“ на WordCamps и не останах разочарован. Антретата на Конферентен център „Мисия Бей“ бяха силни от шума на вълнение и добър разговор – Там имаше приблизително 800 кемпери в WordPress!

Но преди да започна в WordCamp, нека да направя резервно копие и да ви кажа едно нещо за четвъртък вечерта. Организаторите на WordCamp (съветници?) Бяха домакини на прием за лектори в Automattic офиси (тези офиси са страхотни, но повече за това по-късно). Точно от прилепът трябва да се срещна с Мат Мълленвег (сблъсък!) И да му благодаря за създаването на продукт, който ми позволява да изкарвам прехраната си. Той е много дзен и скромен. Ако никога не сте го чували да говори, трябва да отидете да проверите Състояние на словото 2013 г. беседа. След като сте готови да прочетете това, разбира се.

Добре, след това искам да ви разкажа всичко за:

Сесиите

Ако някога сте ходили в WordCamp (е, разбира се, че не сте – вие сте ДЕНЕЙЪР – но ме хумор) … е, нещата трябва да избират между три или четири страхотни сесии във време. Тази година лагерът включва само две песни: една за Разработчици и дизайнери а другият за Потребители и предприемачи.

Разделих времето си доста равномерно между двете, подскачайки напред-назад в зависимост от темата на сесията и от време на време, желаейки да мога да намеря (благодаря за WordPress.tv къде живеят сесиите)!

WordCamp сесия

Сесията на Марк Джакит

Програмата на разработчиците / дизайнерите беше тежка за тематични теми, като интернационализация, вдъхновяващ дизайн и професионални съвети за разработчиците на теми. Пътеката на потребителя / предприемача също не беше за финта на сърцето. Научих за BuddyPress и MultiSite, съвети за работа по проект с нетехнически партньори и начини да допринесете за общността на WordPress (тема, близка и скъпа за мен!).

Може би се питате защо бях на прием на оратор … Е, трябва да говоря Сътрудничество и конкуренция. Ето долния ред: Бъдете мили, помогнете нивото на другите и бъдете конкурентоспособни по начин, който прави по-добри продукти за вашите клиенти.

Хората

WordCamp приятели

Снимка любезност на Ракел Ландефелд

Сесиите бяха информативни и всички, но истинската магия на WordCamp се случи в коридорите и около обедните маси. Толкова много герои, на които се възхищавам в WordPress общността в ЕДНО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ. Плюс това, много приятели, които дори не знаех, че искам да се срещна, но бях щастлив, че го направих.

Малък разговор тук, голям завъртач на колелото от разговор там. Искам да кажа, че ще отнеме известно време. Само като държа ушите си отворени, аз взех някои страхотни елементи за инструменти (особено за разработка и внедряване), процес на работа (трябва да използвам контрол на версиите, GIT OFF My BACK) и неща, за които дори не знаех, че необходимо да знаете, като философията къде свършва дадена тема и започва плъгин.

Но “Дневник”, това не беше време просто да бъдеш муха на стената и да слушаш. Вдигнах се и се запознах с хора, които искам да срещна Пипин Уилямсън, Сиобан Маккъун, и Мортен Ранд-Хендриксен. Те изглеждат по-големи от живота онлайн, но в реалния живот са просто готини, непоколебими хора.

Искате да знаете тайната на разширяването на вашата мрежа? Посетете WordCamp!

Швагът

О, Боже, бих могъл да построя цял гардероб от тениските на WordPress! Имаше най-малко Осем различни подаръци за тениски от спонсори на WordCamp (повечето от тях бяха хостинг компании), както и официалният тенис WordCamp San Francisco. А стикери? Имаше достатъчно, за да покрия моя лаптоп като един голям стикер за броня на WordPress.

WordCamp San Francisco Swag

Тениски за WordPress на седмица Виж, ма, без пране!

Следващия път, когато отида на лагер, дори няма да се налага да опаковам ризи. Освен ако всички спонсори не го задействат и не раздават шапки, в такъв случай ще купувам нови ризи.

След партито

Два пълни дни WordCamp сесии и мозъкът ми беше изслушан. Бях готов за малко R&R с новите си приятели от лагера. След като приключиха съботните сесии, всички бяха поканени в лъскавите нови автоматични офиси на Hawthorne St., за да се освободят.

WordCamp After Party

Снимка любезност на Наоко Такано

Нека поговорим за офисите на Automattic за секунда – в долния етаж има напълно оборудвана дизайнерска кухня (хранителен рейд!), Хладилник, снабден с всичко необходимо за захранване на умните умове, баня, която се чувства като йога студио, музей на т – ризи от WordCamps минали, и … получете това … закрито място за паркиране!

Сякаш един етаж от страхотно не беше достатъчен, има и горе. На втория етаж има групи от кушетки и столове, които да се използват за групово работно пространство, изобилие от търговски обекти за зареждане на устройства и Rock Band настройка за луд ридания на микрофона. О, да, и маса с шейфборд. И безкрайна доставка на Кокс. Внимавай Мат, може би просто ще вляза.

Снимка, използвана с разрешение на Jaki Levy (http://www.flickr.com/photos/jackomo/9381307959/in/photostream/)

Снимка любезност на Яки Леви

Добре, така че обратно към купона. Изобилие от открито пространство за смесване, танци и игра в басейн. Диджеят продължи да напомня мелодиите и, благослови ги, барманите поддържаха напитките да текат. Имаше дори тарталети WordPress за закуска. Като цяло, беше чудесно време да поддържаме добрите връзки в спокойна атмосфера.

Слуховете твърдят, че има дори СЛЕД след парти на караоке. WordCampers знаят как да се забавляват.

Денят на приноса!

От 11 ч. Събота до 11 ч. Неделя, автоматичните офиси бяха преобразувани от парти зона в основно работно пространство. Бяха създадени десетки сгъваеми таблици и бяха изведени кошчета (BINS!) На удължителни кабели, за да се настанят близо 200 души, които се появиха, за да помогнат за нокаутирането на някои WordPress общностни работи.

Ден на сътрудника на WordCamp

Снимка любезност на Наоко Такано

Това не беше просто „хак“ ден, правеше се всякакъв вид работа по WordPress, като отговаряне на въпроси за поддръжка, актуализиране на документацията и поправяне на билети за траси. Ако бяхте наоколо WordPress.org в събота може би сте забелязали бурята дейност!

Всички бяха разделени на по-малки екипи и бяха натоварени с определена зона за подкрепа. Беше готино да видя толкова много различни набори умения да се използват заедно за захранване на WordPress общността. В случай, че се чудите как можете да се включите, ето грунд.

„До следващия път

Всички хубави неща трябва да приключат, включително тази година WordCamp, но това не означава, че забавлението спира. Вдъхновен съм и се вълнувам да изпробвам нещата, които съм научил и следя с новите си приятели онлайн.

Ако искате да прочетете още по-страхотни приказки от WordCamp San Francisco, разгледайте тази страхотна компилация от статии или потърсете #wcsf в Twitter.

И още нещо, преди да изляза … Трябва да знаете, че WordCamp Сан Франциско не е единственият WordCamp наоколо – вече 74 са били в целия свят тази година! Можете да получите лъжичката в най-близкия до вас WordCamp точно тук.  Надявам се да те видя скоро!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map