Периодичната таблица на приставки за WordPress (и моите топ 5)

По мое скромно мнение най-голямата продажна точка на WordPress е изумително огромният избор от безплатни плъгини, достъпни от WordPress.org хранилище. Макар че не трябва просто да пренебрегваме значението на самото ядро ​​на WordPress, както и лекотата, с която човек може да промени дизайна си с теми, това е плъгини, които ни оборудват с възможността да постигаме почти всичко (само помислете за приложенията, които харесванията на ManageWP и Digital Telepathy са създадени с помощта на WordPress).


Имайки това предвид, че винаги съм в търсене на нови плъгини, за да проверявам и преглеждам, а не минава и месец, не се натъквам на нов плъгин, който напълно ме отблъсква по отношение на неговата функционалност. Все пак трябва да направите пауза за размисъл и да помислите за онези плъгини, които са дали стойност на буквално стотици хиляди потребители на WordPress.

Именно там влиза периодичната таблица на WordPress приставки.

Отново на училище

Може и да сте попаднали на списъци с най-популярните WordPress плъгини преди (аз съм си създал свои преди), но вероятно нищо съвсем като периодична таблица на WordPress приставки. Изглежда точно как бихте могли да си го представите:

Периодична таблица на приставки за WordPress

Таблицата разполага с първите 108 WordPress приставки по брой изтегляния и задържане на курсора над всеки „елемент“ ви дава кратка снимка на информация, свързана с приставката, съчетана с нейния общ брой изтегляния.

Много готино, нали? Това със сигурност е забавно да се играе с човек, който е запознат с WordPress, но е може би малко по-малко полезен за тези, които търсят едни от най-добрите налични приставки. Докато таблицата представлява „топ“ 108 приставки, качеството и полезността на тези приставки със сигурност варира значително.

Имайки това предвид, реших да ви дам моя личен избор на първите пет най-добри приставки в периодичната таблица на WordPress плъгини. Това е, което по същество считам за десетте най-добри плъгини, достъпни за WordPress (в рамките на горните 108). Наслади се!

5. Akismet

AkismetОбмислял съм различните достойнства на безброй броя плъгини за спам против коментари по мое време, но винаги се връщам към Akismet. Въпреки че не е идеалното решение, аз считам, че е най-доброто.

За да разберете най-добре труда на защитата от нежелана поща, трябва да помислите с какви решения срещу спам трябва да се справите. На първо място имате автоматизирани спам коментари, които сравнително лесно се забелязват. Има доста плъгини, които са способни да ги уловят, но истинският проблем е с човешките спамери. Ако човек остави коментар в даден сайт (спамер или по друг начин), решението дали те са спам или не, става почти изцяло субективно. Като такъв, плъгин трябва да бъде много ефективен при вземане на точни решения според това, което ние биха могли, може считайте за правилно.

Akismet прави това по-добре от всеки друг плъгин, на който попаднах, така че ако сте оставени малко обезпокоени от случайните коментари за спам, преминаващи през (или легитимен коментар да бъде маркиран като спам), моето предложение би било да го приемете като цена за притежание коментари във вашия блог. Akismet може да не е перфектен, но той е лидер на пакета.

4. W3 Общ кеш

Малко съм обсебен от скоростта на сайта, тъй като доста ясно се изясних в скорошна публикация по темата. Склонен съм да преминавам през етапи на опитите на всеки малък ощипвам, за да увелича скоростта на моя собствен блог. Но в действителност, най-голямото нещо, което можете да направите, за да увеличите скоростта на сайта на WordPress, е да инсталирате кеширащ плъгин като W3 Total Cache.

Защо обикновеният плъгин прави такава промяна? За да го кажем възможно най-просто, WordPress работи, като зарежда няколко отделни файла, за да образува една уеб страница. Кеширащият плъгин върши по-голямата част от комбинираната работа преди време, така че когато дадена уеб страница се зарежда, се прави далеч по-бързо.

За щастие, настройката на W3 Total Cache не е сложен процес. Просто следвайте стъпките, обхванати във видеото по-долу:

3. Wordfence Security

Много потребители на WordPress са склонни да пренебрегват съображенията за сигурност, докато не е късно – т.е. когато сайтът им е компрометиран. Имайки това предвид, ако щяхте да направите само едно нещо, за да направите сайта си по-сигурен, бих препоръчал да инсталирате Wordfence Security.

Няма да навлизам в подробности тук, но бъдете сигурни, че Wordfence Security е доста изчерпателно решение за WordPress сайтове. Разбира се, няма такова нещо като гаранция, че сайтът ви бъде компрометиран по някакъв начин, но можете далеч да намалите шансовете за това, като инсталирате този плъгин.

2. Проверка на прекъсната връзка

Ако скоростта на сайта е една мания за моя, тогава прекъснатите връзки са друга. С идеална дума вашите посетители биха никога попадна на страница 404, тъй като те са абсолютен убиец по отношение на годежа. Факт е, че повечето уеб сърфисти са доста нетърпеливи и ще продължат напред от сайт, ако ударят 404, а не се придържат и се опитват да намерят изгубеното ви съдържание.

Така че в случай на прекъснати връзки, превенцията е най-доброто лекарство. Точно тук идва Broken Link Checker – плъгин, толкова функционален и всеобхватен, че все още се боря да вярвам, че е безплатен.

С две думи, Broken Link Checker ще сканира всяка отделна връзка на вашия сайт и ще провери дали връща грешка 404. След това той ще ви предостави списък с прекъснати връзки и ще ви позволи да ги промените директно от екрана на приставката (за разлика от коригирането на всяка връзка ръчно). Не само това, но непрекъснато ще сканира уебсайта Ви непрекъснато и ще Ви уведомява за всякакви „пресни“ прекъснати връзки.

Проверка на прекъсната връзка

Аз просто драскам повърхността тук – Broken Link Checker има много повече функции и по-персонализирани настройки, отколкото можете да разклатите пръчка. Считам, че това е задължително изтегляне за всеки потребител на WordPress.

1. WordPress SEO от Yoast

Въпреки че WordPress е сравнително добре настроен за SEO извън кутията, ако имате някакви амбиции за класиране в търсачките, ще искате да инсталирате SEO плъгин с допълнителни функции.

Имайки това предвид, ако последвали моите статии тук на WPExplorer през последните няколко месеца, тогава ще знаете, че аз съм голям почитател на SEO от Yoast – това много се изяснява от моите две части от най-често срещаните SEO грешки на място. По мое мнение, това е най-доброто SEO решение за WordPress, и точно като проверка на прекъсната връзка, аз съм взривен от стойността, която предлага.

Кои са любимите ви приставки?

Избрах само пет приставки от 108 и разбира се има огромен брой, които бихте могли да изложите аргумент за включване в челната петица. Съсредоточих се върху плъгините, от които усещам полза за най-голям процент от потребителите на WordPress и също така се намесвам за решения с „голямо въздействие“, а не за някои от предлаганите повече ниши.

Не само това, но мога да се сетя за редица плъгини, които не влязоха в топ 108, които спорно са основание за включване. Примерите включват:

Имайки предвид горното, бих искал да знам какви биха били любимите ви снимки на плъгини, така че, моля, уволнете в секцията за коментари!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map