Как ще изглежда бъдещето на WordPress?

Бъдещето на WordPress

Бъдещето на WordPress е светло като хиляда слънца поради липса на по-добра подобна картинка. След пускането на платформата за блогване на мелници, WordPress ефективно се превръща в рамка за приложения, която върти умопомрачители и нови потребители в мрежата..


Преди малко ние очертахме как се появява WordPress и как тя прераства в система за управление на съдържанието (CMS), която захранва над 75 милиона уебсайта, включително големи търговски марки като CNN, Jay-Z и много други.

В момента на писането WordPress е доста здравата платформа, която с идването на нови технологии, които, нека си признаем, идват от Sci-Fi филми. Ако се чудите, изпускаме няколко термина, които могат да ви изпържат мозъка, но моля, не бягайте.

Вместо това се придържайте, защото това, което днес сме подредени, означава всякакви страхотни неща за вашия бизнес, базиран на WordPress. Ако се огледате, вие непременно ще откриете разгорещени дискусии за зверове като WordPress Rest API, WP-CLI, Calypso и обратно съвместимост между други.

Бъдещето на WordPress отвъд 2017 г.

Е, това са тези неща, които имат смисъл само за разработчиците. По дяволите, теми като WordPress REST API объркват глупостите и от много разработчици, така че ще ви спестим този вид изтезания. Това, което споделяме днес, е как споменатите технологии могат да ви помогнат да постигнете повече с WordPress.

Тази предпоставка отваря вратите към бъдещето на WordPress, никога не виждано досега. Сега, моля, вземете ръката ми и нека да се обадим Ан Уи, хипстърският китайски ясновидец, който живее във всяка кристална топка. Вицове настрана, нека приключим с това.

1. Подобрения в потребителския интерфейс на WordPress Admin

Не толкова отдавна администраторът на WordPress беше зрител. Това знаем от първа ръка, защото скочихме на проклетата машина на времето и открихме как се е развил потребителският интерфейс на администратора на WordPress. И докато потребителският интерфейс (UI) няма нищо в инструмент като Ghost, той е много подобрен.

Но какво ни предстои бъдещето на WordPress по отношение на администраторския интерфейс? Правилно предположихте, ако очаквате администраторът на WordPress да се промени към по-добро. Ако Калипсо не е достатъчно доказателство, не знам какво е.

Моите приятели от Ямайка биха казали: „По дяволите е човекът от Калипсо?“ Ако не сте посещавали WordPress.com от известно време, пропускате всички нови интерфейси на Calypso. Не притежавате блог на WordPress.com? Е, Calypso даде на блоговете на WordPress.com изключително преобразяване по отношение на администраторския интерфейс.

бъдеще на wordpress calypso

Най-малко е красиво и супер бързо (обратно при вашия Ghost) и можете лесно и свободно да използвате Calypso за управление на собствените си хоствани блогове от едно централно място. Единственото изискване е да активирате Jetpack и настолното приложение WordPress.com. След това отново можете да управлявате собствените си хоствани сайтове от профила си в WordPress.com.

С Мат риболов за по-удобно изживяване на потребителите, Calypso вероятно ще премине към самостоятелно домакин на WordPress в бъдеще. Този или дизайнерският екип на WordPress ще излезе с по-добър потребителски интерфейс, но защо да изобретявате колелото, когато вече имате Американски състезания?

Във всеки случай очаквайте подобрен администратор на WordPress, който е по-готин и по-бърз от този, който имаме в момента. Това може да означава само страхотни неща за вашия WordPress бизнес, просто защото скоростта е добра. Съществува и отделна възможност да видите персонализирани табла за управление благодарение на REST API.

2. WordPress като рамка за приложение

WordPress Rest API

Вярвам доста силно, че управляваните JavaScript и API интерфейси са бъдещето не само на WordPress, но и на мрежата. – Мат Мълленвег

Това, Мат каза в State of the Word през 2015 г. Днес това е много реалност, още повече, че REST API е обединен в ядрото на WordPress. Какво става с тези трудни думи хомбре? Какво е REST API? И как, молете се, кажете, важно ли е??

Е, в най-основната си форма REST API е просто код, който ви позволява да изпращате и изтегляте данни от WordPress, независимо от приложението, което имате. Това означава, че можете да използвате WordPress като рамка за управление на съдържание за всяко уеб приложение навън.

Приветствайте всякакви страхотни възможности за бъдещия разработчик на WordPress. Можете да създавате мобилни приложения на WordPress също толкова лесно, колкото и да създавате уебсайтове. Можете да имате собствени приложения за iPhone или Android, работещи на WordPress, защото – REST API.

Ако не сте имали представа, това животно Calypso, което току-що споменахме, е просто персонализиран интерфейс, който комуникира с WordPress чрез – изчакайте го – REST API!

3. Съвместимост между платформите

WordPress & Javascript

Това също означава, че можете да създавате силно персонализирани теми за WordPress и много други. Най-просто казано, REST API носи много възможности на масата, което означава, че бъдещето на WordPress стана още по-светло. Представете си да изграждате приложения на който и да е език на програмиране и да използвате мощния бекенд WordPress, за да управлявате всичко. Звучи страхотно, нали?

Единственият недостатък е, че като разработчик на WordPress, трябва да повишите вашите JavaScript умения, за да се възползвате максимално от REST API. Да, WordPress все още ще работи на PHP в бъдеще, но голяма част от разработката на front-end ще зависи от JavaScript.

Момчета, WordPress вече не е само CMS, сега е пълна рамка за приложения, която може да направи практически всичко. Мат, в а Reddit AMA, казах:

Мисля, че (WordPress) е чудесна рамка за всичко, задвижвано от съдържание. За неща като съобщения, които не съвпадат добре с модела за данни на WP, все още можете да го направите, просто да направите нови таблици, не се опитвайте да го обувате в стандартните.

В края на деня, REST API е невероятно допълнение към ядрото на WordPress, което означава, че няма да отидете никъде скоро.

Бързо движение …

4. По-голямо парче от базовата баница на потребителя

Уебсайтове за вирусни WordPress

WordPress разполага с огромно количество уебсайтове. Това е най-популярната рамка за приложение (да, това звучи по-добре от CMS) оттук до Марс и отвъд него. Много други решения ще се нуждаят от десетилетия на развитие, само за да наваксат.

И с отпадането на всички тези нови актуализации през цялото време, можете да очаквате все повече хора да скочат върху лентата на WordPress. Разбира се, бъдещето на WordPress означава по-удобна за начинаещи платформа, която буди всички в борда. Резултатът? Присъединяват се още начинаещи.

Начинаещите няма да си разделят косите на борда, а разработчиците в мрежата вече няма да мислят, че WordPress е просто блог платформа. Благодарение на REST API, всички разработчици ще знаят, че неудържимата сила на WordPress е на тяхно разположение и ще се обажда всеки път. Резултатът? Присъединяват се разработчици от всички сфери на живота.

Спекулациите от специалисти имат, че WordPress ще захранва над 35% от мрежата до 2020 г. Това е огромна цифра, имайки предвид, че WordPress вече има 1 от 5 уебсайта през 2017 г. Имате ли нужда от нас, за да ви кажем каква е базата от потребители в тази пропорция средства за вашия бизнес, свързан с WordPress?

Ако имате нужда от нас да държим ръцете ви по отношение на това, това означава изобилие от възможности за бизнес, по-голяма и по-добра общност и много повече. Общността е един от най-добрите костюми на WordPress и движещата сила на повечето (ако не всички) WordPress продукти.

Огромният размер на пазара и общността за развитие около WordPress са две причини, поради които е чудесно да основавате бизнеса си около WordPress. – Мохамед Харис

5. Дизайн на съдържанието отпред

Visual Composer Frontend Editor

С появата и популярността на WordPress създателите на страници като Beaver Builder, Visual Composer и тези инструменти за изграждане на сайт (чрез Създател на уебсайтове), очевидно е, че има фракция от потребители на WordPress, които са в дизайн на съдържанието на предния край. Тенденцията се прехвърли към теми на WordPress с най-добрата доставка с пълноценни създатели на страници.

Сега не е нужно да знаете ред код, за да избиете красиви дизайни като шеф. Какво говори това за бъдещето на WordPress? Можем да очакваме да видим на пазара да излязат още предни строители. Това могат да бъдат самостоятелни приставки или конструктори, които са интегрирани в теми.

Освен това е предизвикателство да проектирате страници в родния редактор на WordPress. Това не се променя дали използвате визуален редактор или превключвате към текстовия редактор, като последният изисква някои умения за кодиране. С начина, по който изглеждат нещата и за да запази здравето на повечето начинаещи, WordPress може да се достави с вграден създател на страници в бъдеще.

Е, няма да счупи кост, за да създадете невероятни страници направо от WordPress. И тъй като повече разработчици адаптират REST API и стават наясно с всички страхотни неща, които JavaScript означава за предния край, голяма част от работата по дизайна ще се измести от задния.

Това означава, че няма да прекарвате часове в продължение на часове, обучавайки клиентите как да променят шрифт и цвят там. Всичко е добре, стига да се придържаме към най-добрите стандарти и да накараме разцветът на кода да е нещо от миналото. Създаването на съдържание с влачене и пускане не е прищявка, то е тук, за да остане.

6. Съсредоточете се върху мобилната отзивчивост и производителност

WordPress Mobile Ready

На въпрос за най-голямото предизвикателство пред WordPress, Мат каза, че прави WordPress по-мобилен приятелски е от изключително значение. Точните му думи бяха:

Мисля, че мобилният телефон е много труден, тъй като е основно на затворени платформи.

Отзивчивият и първият мобилен уеб дизайн беше нечут преди няколко години. В свят, в който по-голямата част от хората сърфират на мобилни устройства, не можете да си позволите да управлявате неподвижен сайт. И все пак има фирми с уебсайтове, които са толкова твърди, колкото и твърдите.

Днес разработчиците на WordPress избират отзивчивите продукти и резултатите са впечатляващи. Достъпът до администратора на WordPress от мобилен телефон не е точно гладък. Има толкова малко, което можете да направите на мобилно устройство.

Необходима е повече работа в тази област и колкото по-отзивчив става WordPress (особено в областите, които наистина имат значение), толкова по-висок е степента на приемане сред мобилните потребители. Можем да очакваме WordPress да стане по-отзивчив в бъдеще.

7. Изпълнение

WordPress Speed

По отношение на производителността, екипът на WordPress е съсредоточен върху стабилността, използваемостта и бързината. Или както казва Мат:

На първо място най-важните неща за една платформа са стабилността, бързината и сигурността. За да ги постигнете, се нуждаете от възможността да прокарвате актуализации и корекции възможно най-близо до реално време. И трябва да работи на всеки език. Удостоверяване на потребителя, абстракция на данни и кеширане.

Той има някои съвети и за амбициозни разработчици на теми и плъгини:

Дизайнът и използваемостта са по-важни от всякога. Гледайте приятел или член на семейството, който се опитва да използва вашия плъгин от началото до края и ще ви даде много идеи как да го подобрите.

Освен това WordPress използва разработка, управлявана от плъгини, в смисъл, че новите функции се изпробват като плъгини, за да се съберат отзиви от потребителите. Това предоставя много място за надграждане на производителността, което означава само страхотни неща за бъдещето на WordPress.

Когато всичко е казано и свършено, основният фокус на WordPress е да направи платформата полезна за обикновения Джо, като същевременно предлага на потребителите на мощност инструментите, от които се нуждаят, за да огъват рамката, колкото желаят. Трудно е, затова, моля, направете своя принос вече.

8. WordPress ще поддържа повече езици

WordPress Преводи

WordPress полиглотите работят усилено, за да преведат платформата на възможно най-много езици и това продължава и в бъдеще. Повече теми и приставки стават готови за превод в бъдещето на WordPress Ан Уи вижда ��

Ако обичате да използвате WordPress на собствения си език, това може да е вашият шанс да създадете WordPress, с който ще се гордеете да покажете на децата си. Разкрихме превода на WordPress как да допринесем за WordPress, така че не се сдържайте.

9. Повече достъпност

WP достъпност

Не можем да изоставим братята и сестрите си с нарушения на сетивата, тъй като те също представляват бъдещето на WordPress. Благодарение на интерфейсите, управлявани от API, разработчиците имат повече свобода да създадат WordPress, който работи за потребителите „… Със сензорни увреждания, с възможност за включване и изключване на специфични функции за достъпност чрез JavaScript”- wpmudev.

WordPress пусна своя собствена Наръчник за достъпност но има стотици други ресурси с отворен код за разработчици в мрежата (като безплатните WP плъгин за достъпност). С тези инструменти разработчиците могат да прекроят продуктите си, за да са сигурни, че техните теми и плъгини могат да се използват от всички. Чудесен пример, ако темата Total WordPress, която интегрира нови функции за достъпност с всяка актуализация (една от основните причини Университета на Хавай избира да използва Общо).

Какво биха искали потребителите на WordPress да видят в бъдещите версии?

Огледахме се и намерихме интересни разговори около бъдещето на WordPress. Всеки потребител, на когото се натъкнахме, е доста оптимистичен за бъдещето на WordPress. Ето няколко:

Мисля, че wordpress е страхотно, но това, което е необходимо, за да се гарантира оцеляването, е вграден дизайнерски дизайн, подобен на някои от плъгините – като vc -, за да стане част от платформата. Вагонът wix / ss е изключително печеливш бизнес и wp заплашва основното им съществуване. – raybees

Тогава имаме …

Много по-добро потребителско изживяване, предимно за начинаещи, заедно с много по-добра оперативна съвместимост между плъгини / теми / самия WordPress, така че да не изпитваме чести спирания на сайтове след актуализации на сайтовете. – Ивица Делич

И накрая…

Уменията за развитие на WordPress бързо се превръщат в едно от тези умения при високо търсене не само от клиентите, но и от бъдещите работодатели. Все повече и повече хората виждат страхотната възможност за използване на WordPress като истинска система за управление на съдържанието. – Ед Найлор

За бъдещето на WordPress, Мат казва:

Знаеш ли, нещото, към което продължавам да се връщам, е малко нахално и малко абстрактно, но WordPress наистина може да бъде операционна система, не само за мрежата, но и за отворената мрежа. Едно от нещата, които харесвам, докато растем и като станем по-успешни и печелим повече от този пазарен дял, е, че прехвърляме мрежата, за да бъдем по-отворени, само чрез потъмняване на нещата, вградени в WordPress. API-то, начинът, по който правим всичко, се храни. – Мат, WCEU, 2016

Нещо, което да държи в ума

Просто хвърлям това там …

Докато изследвах тази публикация, разбрах, че има толкова много да науча за това как работи WordPress. Това означава, че трябва да усвоя уменията си за кодиране и ви съветвам да направите същото, ако искате да задълбочите по-дълбоко в WordPress.

Ако още не сте, научете основни HTML и CSS. На всичкото отгоре намерете JavaScript курс и се учете сами. Хей, не забравяйте и за PHP, защото това е движещото WordPress. Ако просто се нуждаете от тема на WordPress, за да настроите бизнес уебсайт, препоръчваме нашата собствена тема WordPress.

Над теб …

Това са само моите 2 стотинки. Бихме искали да чуем вашите мисли за бъдещето на WordPress. Къде виждате WordPress през следващите 5 години? Още по-добре какво бихте искали да видите в следващата версия на WordPress?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map