Как да успеем като WordPress Developer – Интервю с Дейвид Рашти от CreativeMinds

Общността на WordPress е пълна с фантастични хора, които правят фантастични неща – сред тях блогъри, доброволци и предприемачи. Наскоро имах възможност да говоря с един от тези безстрашни предприемачи на WordPress: Дейвид Расти, основателят на CreativeMinds.


Основана през 2008 г., CreativeMinds предлага WordPress плъгини, Magento разширения и персонализирана разработка за двете платформи. Rashty има над 20-годишен опит, като работи на длъжности на изпълнително ниво при няколко стартиращи компании и направи своя път към общността на WordPress по типичния начин: блоговете. Стартиране, за което той работеше, избра WordPress за тяхна блог платформа по избор и когато външните плъгини, които използваха, не бяха за да заглушат, в крайна сметка кодираха своя.

В тази публикация ще споделя основните моменти на интервюто ми с Rashty (което редактирах леко за дължина и яснота), включително препоръчителните му приложения и критичните му мисли относно текущата система за приставки на WordPress.

1. Какви са творческите умове

CreativeMinds е компанията зад плъгини като CM Tooltip Glossary и CM Ad Changer. Това, което може би не знаете, е как е започнал бизнесът и колко много работа отива в тези продукти. Ето какво каза Раши:

Нашият бизнес в WordPress стартира като страничен проект, докато работеше върху друго начинание и бавно се разрастваше като основен. Ние се концентрираме върху разработването на уникални и силни продукти, базирани на WordPress, където вярваме, че решенията или не съществуват, или не, както бихме искали да ги имаме.

Ние инвестираме голямо количество време във всеки продукт, опитвайки се да дадем някаква добавена стойност във функционалността, като правим потребителския интерфейс и UX прости и интуитивни и правим много тестове преди да пуснем. Ние винаги сме първите клиенти на нашите продукти, които ни дават възможност да разберем какво липсва. След като го пуснем, получаваме много идеи и отзиви от нашите потребители.

2. Как работи екипът им

Мислех, че този бит е страхотен, защото наистина дава пример за онлайн бизнеса в нашата ера на глобализацията. Раши обясни, че екипът на CreativeMinds е разпространен на три континента:

Екипът ни нараства през последната година и сега се състои от 15 души (не всички работят на пълно работно време). Разделяме се на няколко екипа: продукт, маркетинг, дизайн, обслужване на клиенти и дизайн на инструкции.

Разпространени сме около три континента. Нашите разработчици са в Европа, докато маркетингът е в Израел и САЩ. Отчасти сме виртуални, а отчасти не. Имаме офис в Европа и офис в Израел, но някои от членовете на нашия екип работят от вкъщи.

3. Кои програми и приложения препоръчва

Управлението на международен екип – и справянето с нормалните стресове, напрежения и нужди на бизнеса – може да бъде предизвикателство. За да поддържат всички на една и съща страница, Расти и неговият екип използват приложението за управление на проекти Асана.

Ето списък с няколко други програми и приложения, за които Раши ми каза, че препоръчва:

 • Помощ разузнавач за поддръжка на клиенти
 • Моз за оптимизация на търсачките (в допълнение към Google Analytics)
 • Лудо яйце за да видите какво правят клиентите на уебсайта на CreativeMinds
 • Monitis за проследяване на производителността и надеждността на сървъра
 • Гугъл документи да помогне при планирането и управлението

4. Как генерира WordPress идеи за приставки

Създаването на идеи за плъгин може да бъде най-трудната част от развитието. Расти обясни процеса си:

Идеите идват от клиентите, с които си взаимодействаме, и от собствените ни желания и мечти. Не всички от тях се оказват много успешни. Ние сме разработили няколко продукта, които сме хвърлили в боклука или сме използвали отново по някакъв друг начин. Винаги започваме с някакъв основен MVP (минимален жизнеспособен продукт), който изхвърляме, за да видим обратната връзка и след това започваме да отглеждаме продукта. В момента работим върху шест нови продукта. Бих казал, че получаваме половината от нашите идеи за продукти от нашите клиенти и половината вътрешно.

5. Какво мисли за модела на безплатен плъгин

Една от най-интригуващите части на моята дискусия с Rashty включваше възгледите му за начина, по който в момента WordPress плъгините са представени и обмислени. Той е много критичен към модела на безплатни плъгини:

Да накарате потребителите да оценят факта, че продуктите на WordPress отнемат огромно време и усилия, за да се развият и още повече за поддръжка е предизвикателство. Някои потребители все още вярват, че всички продукти на WordPress трябва да бъдат безплатни. Мисля, че този безплатен модел не работи: от 30 000 плъгини в WordPress.org 95% не са добре поддържани или написани според стандартите на WordPress, което причинява конфликти и проблеми след инсталирането.

В идеалния си свят премиум плъгините биха играли по-голяма роля и биха получили по-голямо място в светлината на прожекторите на общността:

Мисля, че WordPress / Automattic трябва да промени начина, по който работи и да взаимодейства с разработчиците на плъгини и да ги поддържа. Ние сме част от това, което прави WordPress толкова страхотна среда и сме част от екосистемата на WordPress … Опитвам се да кажа: помогнете ни и подкрепете нашите усилия.

Като пример Magento от AOL предоставя безплатен каталог, в който всеки разработчик може да изброява разширенията си – независимо дали са безплатни или премиум – и също така да получава отзиви и поддръжка на клиенти. Това не е възможно с WordPress … Ако няма жизнеспособен модел, който WordPress ще застане зад и натиснете, тогава няма да видим твърде много страхотни плъгини.

Разпитах го за неговата позиция и той отговори по-нататък:

Друг аспект на този брой е, че много от съществуващите плъгини не са написани съгласно широко приемливи стандарти и не са добре поддържани. В подкрепа на нашите клиенти трябва да се справим с тези плъгини. Обикновено си обясняваме защо друг плъгин, който са инсталирали, причинява проблеми, защото не е написан правилно. В много случаи те също показват JS / PHP грешки.

Моето мнение е, че за да има добри плъгини, трябва да има устойчив модел, който WordPress да застане зад и дори да натисне, който ще даде възможност на разработчиците на плъгини да разработят и подкрепят своите продукти.

6. Любимите му приставки за WordPress

Това не означава, че Rashty е надолу към всеки плъгин, който съществува. Далеч от това. Помолих го да изброи само няколко от любимите му плъгини от общността:

обичам Relevanssi и също така съм от време на време във връзка с програмиста. Той се справя чудесно и има прекрасен продукт. Ние също сме много любители на Visual Form Builder което е по-малко известно от алтернативите.

Също така го помолих да подчертае няколко плъгини на CreativeMinds, които според него са едни от най-добрите:

Мисля, че освен речника на Tooltip, имаме страхотен нов продукт, който току-що пуснахме, наречен Plugin OnBoarding, който е чудесно средство за насоки и потребителско изживяване, с което много се гордеем.

7. Текущите проекти на компанията

Rashty беше достатъчно любезен, за да ни разгледа някои предстоящи предложения от CreativeMinds:

Имаме няколко приставки за готвене: Нови приставки за WordPress Reports, които ще бъдат платформа за генериране на отчети за различни нужди и случаи на използване. Плъгин за управление на видео курсове, който ще помогне за проследяване и контрол на видео уроци, унифициран каталог на продукти за сливане между няколко каталога за електронна търговия като EDD и WooCommerce и няколко нови продукта, които все още са в етап на планиране.

8. Неговите надежди за бъдещето на компанията

С години работа зад гърба си помолих Расти да се радваме за бъдещето. Той обясни как предвижда развитието на пазара на WordPress през следващите години и каква роля могат да играят CreativeMinds в това:

Мисля, че пазарът на WordPress все още се развива и марките все още се изграждат. Бихме искали да видим CM като ценена марка за страхотни продукти на WordPress, по същия начин, по който гледаме на EDD / WooCommerce / Yoast / ElegantThemes и други добри марки …

Вярвам, че пазарът, на който се намираме, ще расте. Повече организации и бизнес използват WP като решение за съдържание и електронна търговия и се нуждаят от висококачествени, надеждни инструменти за управление на тяхното съдържание и сайтове. Нуждите от такива инструменти тепърва ще нарастват, така че мисля, че да имаме голям избор от страхотни WordPress инструменти е мястото, където се стремим.

заключение

Дейвид Рашти има голям успех на пазара на плъгини за WordPress и винаги е интересно да чуем перспективата на разработчик.

Кажете ни какво мислите за това, което той каза: Използвате ли някоя от препоръчаните му програми? Прав ли е той относно безплатния модел плъгини? Публикувай в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map