20+ жени в WordPress, които трябва да следвате

20+ жени в WordPress, които трябва да следвате

След като публикацията ми избра десет личности в WordPress, които трябва да следвате, получих няколко коментара и имейли, питащи защо в списъка няма жени..


Нямаше съзнателна причина защо аз не го направи включвам всякакви жени, но аз бих първата, която призна, че е лоша форма от моя страна. В света на WordPress има много жени, които са достойни за споменаване. Имайки това предвид, аз започнах да подготвя последващ пост на моите „десет личности“ и да ви представя под 11 жени в WordPress, които трябва да следвате. Наслади се!

Сара Гудинг (@PollyPlummer)

Сара ГудингСара беше една от първите хора Срещнах се в общността на WordPress, камо ли с първата жена. Работихме заедно в WPMU.org която беше първата ми концертна игра за писане.

По онова време Сара беше гордо представена в блога като награден писател и с основателна причина. Тя пише за WordPress по-дълго, отколкото много от нас го използват. Не само това, тя е партньор на Untame, бутикова фирма за дигитален маркетинг, специализирана в системите за управление на съдържание с отворен код и архитектурата на социалните мрежи (да се заеме директно от нейната страница с профил на WPMU.org.

Siobhan McKeown (@SiobhanPMcKeown)

Сиобан МаккъунСледвайки внимателно по петите на Сара, беше Siobhan – друг мой стар екип от WPMU.org. Когато за пръв път започнах да пиша за сайта, се ужасявах от успеха само на една статия, която Siobhan беше написала: Защо никога не трябва да търсите безплатни теми за WordPress. Между другото, посланието, съдържащо се в тази публикация, е толкова важно днес, колкото и досега.

Оттогава Siobhan премина от WPMU.org, но все още работи с WordPress и посещава WordCamps, разбира се.

Хелън Хоу-Санди (@HelenHouSandi)

Хелън Хоу-СандиЗапознайте се с Хелън Хоу-Санди, самото определение за многозадачност. На ден тя работи в специалисти по внедряване на WordPress 10up като директор на потребителския интерфейс инженеринг, но участието й в WordPress отива много по-дълбоко. Тя участва в неотдавнашния цикъл на разработка от 3.6, като гост ангажиращ и водещ за интерфейса за публикации във формати и редовно помага с Trac билети. На всичкото отгоре тя е автор на няколко приставки.

Не е изненадващо, че Хелън също държи на себе си блог, където наскоро тя призна любовта си (и омразата!) към любимата система за управление на съдържанието в света:

Обичам WordPress. Разработвам го като го използвам за моята работа и за свои собствени проекти, пиша (от време на време), използвайки го и го предлагам като инструмент за уеб сайтове, базирани на съдържание. Аз също го мразя. Ако мислех, че WordPress е перфектен точно такъв, какъвто е, не бих работил по същество.

Извън общността, Хелън е талантлива пианистка в сътрудничество, която участва на много събития в района на Ню Йорк.

Джен Мило (@JenMylo)

Джен МилоДжен Мило е една от най-известните жени в списъка, отчасти заради UX работата си в Automattic, но наскоро за нея пое ролята на насърчаване на повече жени и разнообразие в общността на WordPress.

„Когато Мат ме убеди да поеме работата в Automattic, едно от нещата, които ме вкараха, беше, че каза, че мога да работя по програми за привличане на жени и момичета в общността на WordPress, особено около програмирането“, казва Mylo.

Тя започна поредица от семинари само за жени, но не винаги вярва, че положителната дискриминация е пътят напред, както се вижда от коментарите в нейния блог за новия лекар, който:

Отрицателният и горчив отзвук от активистите за многообразие (и неактивистите, които най-вече просто ретуират нещата), когато бе обявено, че Питър Капалди – британският бял пич с 50 неща – ще бъде доста удачен. Ние нямаме право да определяме творческите решения на художниците въз основа на собствените си социално-политически програми. Те са художници с някаква причина … имат идеи, които искат да изразят.

Тами Листър (@Karmatosed)

Тами Листър

С течение на времето все повече хора експериментират с плъгини на общността като BuddyPress. Tammie Lister (още един завършил WPMU.org) е известен като специалист BuddyPress. Нейната мантра е „дизайн за хората“, с особен акцент върху предоставянето на логически пътища през уебсайтове. Нейният фокус върху потребителското изживяване превръща Tammie в популярен говорител в WordCamps, включително разпродадения BuddyCamp в Маями.

„Твърдо вярвам в това, което правите нещата, които обичате и това показва. Аз съм страстен за комунити, съдържание и потребители. Аз съм леко обсебен от връщането на човешко докосване до уебсайтове и създаването на емоционални и лични цифрови изживявания. Не вярвам в един размер, който да отговаря на всички “, казва тя.

По-рано тази година тя стартира Buddy Design Labs, блог, изследващ какво може да се направи с интерфейса на BuddyPress, като например табло за статистика и времева линия на потока на активността. Трябва да го отметите, ако сте дори най-малко заинтересовани да видите какво може да се направи с BuddyPress.

Лиза Сабин-Уилсън (@LisaSabinWilson)

Лиза Сабин УилсънЖителката на Уисконсин Лиза Сабин-Уилсън е момиче от постер за мечтата на свободна практика. Тя напусна 10-годишната си кариера като регистрирана медицинска сестра, за да стартира бизнес за уеб дизайн и разработка. Осем години по-късно тя прие сделка за сливане WebDevStudios, където тя вече е съсобственик и съдружник.

По пътя Лиза е подписана от Wiley Publishing за автор на първото издание на WordPress за манекени, и още пет издания след това. Книгата имаше огромен успех и я накара да пише BuddyPress за манекени, WordPress Всичко в едно за манекени и Уеб дизайн на WordPress за манекени.

Тя знае пътя си около Multisite и говори в WordCamp Лас Вегас миналата година по темата. Това беше популярна беседа, особено през първите 30 секунди. За да разберете защо, вижте видеото в нейния блог.

Мика Ариела Епщайн (@Ipstenu)

IpstenuПо-известен като Ipstenu, Мика Ариела Епщайн е измамникът на Half-Elf. Тя работи за DreamHost като специалист по поддръжка на WordPress, но като толкова много други участници в общността, работата й надхвърля ежедневната си работа. Тя е редовно решаване на проблеми в WordPress.org форуми, и е ръкопис на разработването на плъгини също.

Нейната специална област на интерес е Multisite, тема, по която тя е автор на две електронни книги.

Мика е редовен говорител в WordCamps. От особено внимание е представянето й в Портланд, където тя комбинира любовта си към поддръжката на WordPress с очевидната си любов към ролевите игри в „Rolling Your WordPress Character Support“. Можеш вижте нейните слайдове тук.

Сюзет Франк (@suzette_franck)

Сюзет Франк

Сюзет работи в уеб хостинг специалисти Media Temple, където обучава и се застъпва за WordPress. Линията между работното и свободното време обаче е размита, тъй като тя присъства на изумителния брой срещи с WordPress и WordCamps.

тя блог е чудесно място да проверите всичко, в което участва, но също така и да усетите какво точно представлява WordPress общността с акаунти от първа ръка от Suzette на събитието, на което тя присъства. Не на последно място, тя също е редовен гост на WPWatercooler видеокаст.

Кати Дрюен (@kdrewien)

Кати ДрюенКати Дрюен е самопровъзгласен спасител на „изоставени, грозни, осиротели, счупени и непродуктивни“ WordPress сайтове. Фокусът й е върху обучението на хората колко забавен (и печеливш) може да бъде WordPress. Тя участва в общността от известно време, включително служи в екипа на организатора на Atlanta WordCamp в продължение на седем години, наставлява по-нови организатори на WordCamp и поема разнообразие от други доброволчески роли.

През нейния уебсайт, Кати предлага персонализирани услуги, свързани с развитие, образование, обучение и други. Освен това тя постоянно вдъхновява потребителите в WordCamps. Можете също да разберете за предстоящи събития, в които тя ще участва, да прочетете съдържание от минали събития и да се свържете със самата Кати.

Кари Дилс (@cdils)

Кари ДилсКари Дилс е разработчик и консултант на WordPress на свободна практика, която е активна в общността по редица начини и използва знанията си, за да вдъхнови другите да инвестират в изграждането на собствен бизнес. Чрез блога си, тя предлага ценни съвети относно фрийлансирането, WordPress и различни свързани теми. Независимо дали сте начинаещ или опитен разработчик, Кари има мъдрост да сподели, че можете да се възползвате.

Освен нейния блог и акаунта в Twitter, има няколко начина, по които можете да следвате Кари и да се учите от нея. Можете да слушате нейния седмичен подкаст, OfficeHours.FM, и проверете свързаната с него електронна книга. Тя също е създадена специален курс за нови фрийлансъри, които да им помогнат да започнат на десния крак. Силно препоръчваме да проучите подробно уебсайта на Кари, тъй като има много оферти.

Ким Доял (@kimdoyal)

Ким ДоялКим Доял управлява набор със заглавие сайт, фокусиран върху маркетинга за съдържание и бизнес стратегия. Освен всичко друго, тя е съветник за подкасти, треньор и общ WordPress съветник. Тя прекарва времето си в обучение на другите как да изграждат и мащабират бизнеса си техен термини или както тя го казва, без да „притъпявате блясъка си“. Нейната експертиза идва от дългогодишно управление на собствен бизнес, работа в уеб дизайн, коучинг и други.

Ако се интересувате да чуете Ким, има няколко начина да го направите. Можеш вижте нейния подкаст, която се фокусира върху това да ви помогне да се научите да генерирате повече клиенти и да развивате бизнеса си с помощта на WordPress. Тя също поддържа активен блог, обхващащи различни теми, свързани с бизнеса, WordPress, разработка и т.н. Плюс това, тя предлага персонализирани услуги за всеки, който търси солиден коучинг за всички видове онлайн бизнес начинания.

Кристин Рондо (@bluelimemedia)

Кристин РондоКристин Рондо е разработчик и темер на WordPress, който се занимава по един или друг начин с платформата от 2004 г. Тя е специализирана в разработването на предни позиции и дори преподава часове по WordPress в продължение на няколко години. Нейният бизнес, Bluelime Media, е фокусирана върху подпомагането на хората да създават страхотни уебсайтове, независимо дали те са предимно създатели на съдържание или графични дизайнери. Тя обединява хора с разнообразни набори от умения, така че те могат да работят заедно, за да направят визиите си реалност.

Освен Twitter, Кристин ръководи блог на своя уебсайт, който си заслужава да се прочете. Тя споделя ценни съвети и ресурси и пише за най-новите теми и инструменти за развитие. И накрая, тя често участва в групата Канада Учебен код (преди известен като Код за учене на дами), който преподава техническите умения, необходими за усвояване на кодирането, и се фокусира върху подпомагане на групи в неравностойно положение.

Сара Росо (@rosso)

Сара РосоКато директор по маркетинг за Automattic, тя знае WordPress отвътре и отвън. Тя работи за различни технологични компании от 1996 г., включително Hewlett-Packard и Ogilvy и притежава добри познания за бизнес и дигитални маркетингови стратегии. Тя публикува съдържание в много уеб и печатни публикации на най-различни теми и често говори за технологии, WordPress, лична марка, писане и много други.

Предизвикателно е да обобщим всички проекти, в които Сара е участвала, в общността на WordPress и на други места. Тя е един от основателите на Момичетата Geek вечери, например, която е организация, популяризираща жените в технологичната индустрия, която обхваща 23 глави към момента на писането. Тя дори основа а Световен ден на Nutella, която тя предаде на корпорацията Ferrero през 2015 г. Ако се интересувате да научите от Сара и да чуете за нейните много приключения, тя редовно пише за бизнес, WordPress и други теми в нейния блог.

Ана Сегота (@Ana_Segota)

Ана СеготаАна винаги е била страстна по отношение на дизайна, но след малко насърчение от съпруга си научи HTML / CSS и стана разработчик. През 2012 г. тя намери WordPress и започна Тя сега курира колекция от красиви теми на WordPress на собствения си уебсайт Анариел Дизайн, и когато тя не чурулика по теми или WordCamps, тя присъства, тя споделя вкусни снимки на рецептите си на растителна основа на другата си дръжка @easyvegkitchen.

Лиза работа (@Lisa_Work)

Лиза работаЛиза е талантлив експерт по WordPress, който не само работи с WordPress, но и го преподава! Лиза управлява Бъдете ярко студио където тя е посветена на това да направи възможно всеки (независимо от тяхното ниво на умения) да създаде свой собствен невероятен уебсайт с WordPress. Тя се свързва директно с потребителите на WordPress чрез своите курсове и семинари, но също така връща на общността с изтеглящи се комплекти и безплатни ръководства за ресурси, за да помогне на DIYers да започнат.

Също така силно препоръчваме Блогът на Lisa където тя споделя съвети за брандиране, уеб дизайн, маркетинг и други, за да ви помогне да стартирате бизнеса си.

Клер Ботертън (@abrightclearweb)

Клер БотертънКлеър е уеб-разработчик на свободна практика, който започна да работи с WordPress през 2012 г. В момента предлага дизайн на уебсайтове, ощипване, поддръжка и обучение едно на едно. Но в допълнение към работата си с WP, тя е защитник на достъпността в мрежата.

Всъщност Клер е специализирана в отзивчиви и # a11y приятелски уеб дизайн. За да научите повече за достъпността, уеб дизайна и други WordPress новини за качване на блога на Claire Bright Clear Web.

Меган Джоунс (@jonesblogs)

Меган ДжоунсМеган е любителка на кафето, живееща в Брайтън, която също знае много неща за WordPress. Тя използва тези знания, за да се превърне в талантлив автор, който просто така се случва да пише за WPExplorer (вижте нейната работа в нашия блог), както и за редица други уважавани блогове като PremiumWP, Elegant Themes, WPLift и други. Тя туитва често за всички неща, с които WordPress

Бренда Барон (@digitalinkwell)

Бренда БаронБренда си е направила име, като пише за Envato, Torque, WPMU и разбира се WPExplorer (вижте последните й публикации в нашия блог). Тя редовно туитира бизнес съвети (с много свързани с WordPress) и споделя своя Digital Inkwell Digest, който представлява обща информация или интересни световни новини / събития. За повече не забравяйте да преминете към Блогът на Бренда където тя споделя безплатни ръководства, съвети в социалните медии, инфографика, общи бизнес съвети и други.

Андреа Бадгли (@andreabadgley)

Андреа БадглиАндреа за пръв път попадна в WordPress, като блогва за ежедневието и мислите си (които все още можете да проверите нейния блог). Сега тя е инженер за щастие в Automattic, което означава, че отделя много от времето си, помагайки на другите да използват WordPress.

Андреа изнесе презентации в различни WordCamps за писане, най-скоро в WordCamp Europe през 2016 г. за това как да публикувате по 10 минути на ден (можете да гледате видеоклипа на нейната презентация на WordPressTV). Но тя също е много активна в Twitter споделяне на лични, обаче, добри четения и разбира се малко новини от WordPress.

Йозефа Хаден (@JosephaHaden)

Йозефа ХаденЖозефа е общностен разбойник в Automattic, което означава, че работи с WordPress и се среща по целия свят..

Тя за първи път намери WordPress през 2010 г. чрез майка си, която безрезервно имаше допълнителен билет до местен WordCamp. За Йосифа това беше любов отначало, а сега страстта й към платформата прелива в работата, общността и разбира се в социалните медии.

Лесли Бернал (@agirlandhermac)

Лесли БерналЛесли обича кученца, гледане на шоута, бекон и WordPress (а!). Тя има BFA в графичния дизайн, око за UX и широки познания по темата Divi. Всъщност тя разработва детски теми на Divi в Момиче и нейният Mac . Вероятно е, ако имате въпрос относно Divi или WordPress Лесли ще има отговор. В допълнение към ежедневната си работа с WordPress, тя също прекарва време, като участва в WordCamps и споделя страхотни съвети и инструменти в Twitter.

Искате ли да видите повече от Лесли? Настройте се във вторник за Divi Chat където Лесли и група други професионалисти говорят по теми на WordPress.

Кой друг?

Жените са навсякъде в технологиите. Тъй като има толкова много начини да се преследва в нишата на WordPress, обаче, може да бъде трудно да ги намерите и техните уникални гласове. За щастие, те продължават да работят своята магия така или иначе, което прави по-трудно да ги пренебрегват всеки ден.

В тази публикация ви запознахме с 21 невероятни жени, които работят в WordPress. Разговаряхме за това, което правят за платформата и общността, и ви уведомяваме как можете да ги следвате онлайн. Всички те имат безценни знания, опит и прозрения за споделяне и ние ви насърчаваме да ги следвате в Twitter и да разгледате техните уебсайтове, блогове и подкасти.

Има ли женски глас в WordPress, който смятате, че трябва да бъде добавен към този списък? Разкажете ни всичко за нейната работа в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map