WordPress.com til WordPress.org

Nem WordPress.com til WordPress.org MigrationsvejledningWordPress.com er en god mulighed, hvis du lige er kommet i gang.


Dog snart vil du indse, at du ikke nøjagtigt kan tilpasse dit websted fuldstændigt, især hvis du er på den gratis plan.

WordPress.org kommer på den anden side med langt flere tilpasningsmuligheder. Årsagen til dette er ganske enkel: WordPress.org er en open source-platform, hvilket betyder, at du med den rette kodningskendskab let kan udvikle alle typer websteder, du ønsker. Desuden er der meget flere temaer og plugins tilgængelige til WordPress.org, og disse temaer involverede normalt flere design- og stylingindstillinger, som gør det nemt at tilpasse dit websted, som du ønsker.

Da WordPress.org er en open source-platform, er du fri til at ændre den underliggende kode, der gør WordPress, der passer til dit websteds behov. Du er også fri til at bruge det, hvilket hostingfirma du vil, og flytte til et andet hostingfirma, når du vil.

3 værktøjer, du har brug for til succesfuld migrering

Nu hvor vi har dækket over, hvorfor du skal migrere fra WordPress.com, så lad os gå over de ting, du har brug for, før du migrerer dit websted.

1. Domænenavn

Hvis du har brugt den gratis plan på WordPress.com, er chancerne for, at du har brug for et domænenavn til dit websted. Selvom det viser sig at være mere og mere udfordrende at finde et godt domænenavn med en .com-udvidelse, er det ikke umuligt at gøre noget.

Hvis du endnu ikke har et domænenavn, skal du bruge disse trin til at registrere et domænenavn.

2. Hosting-konto

Der er ingen mangel på WordPress-hostingfirmaer online. At finde den rigtige kan være vanskeligt, så her er et par ting at huske på:

 • Kontroller altid tredjepartsanmeldelser for at sikre, at kunderne er tilfredse med tjenesten
 • Husk, at billigere ikke altid betyder bedre. Hvis du vælger en billig hostingplan, risikerer du, at dit websted langsomt indlæses eller udsættes for forskellige sikkerhedsrisici. Det er en god ide at betale mere for din hosting-konto og sørge for, at dit hostingfirma tilbyder grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger
 • Tjek kundesupport ved at starte en chat eller kontakte dem via e-mail. Sørg for, at det firma, du har valgt, reagerer rettidigt, da den sidste ting, du ønsker, er lange ventetider, hvor du har brug for support hurtigst muligt

WordPress.org er et godt sted at starte med at finde et hostingfirma hosting side.

3. Frisk installation af WordPress

Til sidst har du også brug for en frisk installation af WordPress.org. Når du har købt din hostingkonto, sender din hostingudbyder dig loginoplysningerne for dit kontoområde.

WordPress installation

Ved hjælp af det navn og adgangskode, de har givet dig, kan du logge ind og se efter WordPress-ikonet. Derfra kan du starte installationsprocessen og følge instruktionerne om at installere WordPress. Dette inkluderer indstilling af dit webstitstitel og oprettelse af et brugernavn og adgangskode til dit WordPress-dashboard.

Når du har indtastet disse oplysninger, afslutter WordPress installationsprocessen, på hvilket tidspunkt du kan gå videre til migreringsprocessen.

Flytning af WordPress.com til selvhostede WordPress.org

Trin 1: Eksporter dit indhold fra dit WordPress.com-websted

Første ting først, skal du eksportere dit indhold fra dit gamle WordPress.com-sted. Start med at logge ind på WordPress.com og gå derefter til Min side fanen og klik på WP-administrator.

Når du er inde i dit betjeningspanel, skal du navigere til Værktøjer> Eksport. Som du kan se fra skærmbilledet, kan du vælge mellem to indstillinger: Guidet overførsel, der sætter dig tilbage $ 129 eller den gratis eksportindstilling. Vælg Eksport ved at klikke på Start knap.

Valg af eksportindstilling

Sørg for det på næste side Alt indhold er valgt, og tryk derefter på Download eksportfil. Dette vil sikre dig, at alle dine indlæg, kommentarer, kategorier og medier eksporteres i den endelige XML-fil.

Eksporter indstillinger

Det er værd at nævne, at hvis du har haft dit WordPress.com-sted i flere år, kan din endelige XML-fil muligvis være større end 32MB. Hvis det er tilfældet, vil du støde på problemer, der prøver at importere det til dit nye WordPress.org-websted. Du skal installere WXR fil splitter for at opdele din XML-fil i flere mindre filer. Alternativt kan du kontakte dit hostingfirma og spørge dem, om de midlertidigt kan øge din uploadgrænse.

Trin 2: Installer WordPress Importer Plugin på dit WordPress.org-sted

Det næste trin er at installere WordPress Importer-plugin på dit WordPress.org-sted. Sørg for, at du er logget ind på dit WordPress.org-betjeningspanel, og gå til Værktøjer> Import.

Vælg den sidste mulighed, WordPress, og klik derefter på Installere link. Plugin’en installeres, og du kan derefter fortsætte med det næste trin.

Installation af importplugin

Trin 3: Importer dit indhold

Du har eksporteret indholdet fra dit gamle websted, og du har forberedt dit nye selvhostede WordPress.org-websted. Nu er det tid til at importere dit indhold.

Start med at klikke på Kør importør link. Klik på Vælg din XML-fil og naviger til det på din computer. Tryk derefter på den blå knap, der siger Upload fil og import.

Import af websted

På den næste side bliver du spurgt, om du vil tildele importerede poster til den eksisterende bruger, eller om du vil oprette en ny bruger. Hvis din blog havde flere forfattere, skal du gøre dette for hver eneste forfatter. Det eneste, der skal have indflydelse på dit valg, er, hvis du vil beholde det samme mærke og brugernavn, som du har haft på WordPress.com, eller hvis du går efter en komplet rebrand.

Når du har taget din beslutning, skal du sørge for, at boksen ved siden af ​​den linje, der læser Download og importer filvedhæftede filer er kontrolleret. Dette vil sikre, at dine billeder fra det gamle sted overføres. Tryk derefter på knappen Send og vent til importprocessen er afsluttet.

Når det er gjort, ser du en anmeldelse i dit dashboard-område, hvilket betyder, at det er tid til det næste trin i migreringsprocessen.

Trin 4: Kontroller dit indhold og dine billeder

Nu, hvor du har importeret indholdet fra dit WordPress.com-sted, er det tid til at kontrollere og sikre, at alt overføres glat. I nogle tilfælde, især hvis dit gamle websted havde en masse billeder, vil du opdage, at ikke alle billederne blev importeret.

Du kan dog bruge et plugin som Auto upload billeder. Dette plugin scanner dine indlæg for eksterne billedlink og derefter gør det tre ting:

 • upload og importer automatisk eksterne billeder til WordPress upload-biblioteket
 • tilføj billeder til mediebiblioteket
 • erstatte nye billed-URL’er med gamle URL-adresser

Alt hvad du skal gøre er at installere og aktivere plugin og konfigurere indstillingerne til din smag, selvom standardindstillingerne skal være fine som det er.

Trin 5: Omdiriger dit WordPress.com-sted til dit nye WordPress.org-sted

Det sidste trin i migrationsprocessen er at omdirigere dit WordPress.com-sted til dit nye WordPress.org-sted. Hovedårsagen til dette er, at du risikerer at miste din placering af søgemaskiner, hvis du blot flytter dit websted til et nyt domæne.

For det andet risikerer du også at miste dine besøgende, hvis du blot flytter dit websted uden at underrette dem om ændringen.

Desværre kræver denne del af processen et ekstra gebyr, da WordPress.com ikke tillader dig at ændre kernefilerne på dit websted. Heldigvis er gebyret ikke ublu og koster dig $ 13 / år. Her er hvad du skal gøre.

Gå tilbage til dit gamle WordPress.com-websted og naviger til Min side fane. Når du er der, skal du klikke på Indstillinger. Find Webstedsadresse og klik derefter på omdirigeringslinket under URL-feltet.

Omdirigerer et websted

Indtast dit nye domænenavn på næste side, og tryk derefter på knap. Du vil kunne indsende betaling på den næste side, og du er færdig.

Dit gamle WordPress.com-websted omdirigerer nu til dit nye WordPress.org-sted med en permanent omdirigering af 301. Det er en god ide at opretholde omdirigeringen i mindst et år, hvis ikke to for at sikre, at alle har dit nye domænenavn gemt eller bogmærket.

Alternativt, hvis du ikke ønsker at betale for omdirigeringen, kan du overveje at e-maile dine abonnenter og underrette dem om dit nye websted, mens du indstiller dit gamle WordPress.com-sted til Privat. Du kan gøre dette ved at gå til Min side> WP-administrator. Når du er i instrumentbrættet, skal du gå til Indstillinger> Læsning og marker afkrydsningsfeltet Jeg vil gerne have, at mit websted er privat, kun synligt for mig selv og de brugere, jeg vælger. 

Du kan også opdatere dine sociale medieprofiler, så de inkluderer et link til din nye side, så dine følgere nemt kan få adgang til dit nye websted.

Alt, hvad der er tilbage at sige nu, er lykønskninger! Hvis du har fulgt alle trinene i denne tutorial, skal dit websted nu være live på WordPress.org.

Afsluttende tanker

Migrering af dit websted fra WordPress.com kræver lidt arbejde, men fordelene inkluderer flere tilpasningsmuligheder for dit websted såvel som fuldstændigt ejerskab af dit websted og indhold.

Når du tager dette i betragtning, er det værd at bruge en eftermiddag på at migrere dit websted, så tag springet ned og migrer dit WordPress.com-sted til WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map