Wix til WordPress

Wix til WordPress Migration GuideWix er en brugervenlig sidebygger, der giver dig mulighed for at få et grundlæggende websted hurtigt i gang takket være dets træk-og-slip-interface og skabeloner. Mange forretningsejere med et budget, eller som kan lide brugervenligheden, vælger Wix, når det kommer til at opbygge deres websted.


Selvom Wix kan være en levedygtig løsning til et grundlæggende websted, kan det ikke skalere med din virksomhed, når det begynder at vokse. Som sådan er du uundgåeligt nødt til at migrere til en mere kraftfuld platform på et tidspunkt.

Hvis du ønsker at flytte væk fra Wix, er der ingen bedre platform end WordPress. Det driver mere end 50% af internettet og giver dig mulighed for at oprette et websted, der kan understøtte væksten i din virksomhed.

I dette indlæg viser vi dig trin for trin, hvordan du konverterer dit Wix-websted til WordPress, på trods af at Wix ikke lader dig eksportere dine data let. Med lidt arbejde kan du flytte dit websted fra Wix til WordPress uden at skulle starte forfra.

Lad os komme igang.

Hvad du skal vide og gøre, før du konverterer dit Wix-websted til WordPress

Før du hopper ind i migrationsprocessen, er der et par ting, du har brug for at vide. Som nævnt tidligere er Wix ikke en platform udstyret til at håndtere væksten på dit websted. Bortset fra det er det en hostet løsning, der betyder, at alt fra dit domæne til dit hosting er blevet håndteret af dem.

Når du beslutter dig for at flytte til en platform med egen vært, bliver du ansvarlig for at finde din egen hosting og sørge for, at dit domænenavn ikke udløber.

Den sidste ting, du skal huske på, er, at din Wix-skabelon ikke kan gendannes i WordPress-pixel efter pixel. Som sådan vil dit websted sandsynligvis se anderledes ud end på Wix.

Der er dog masser af smukke temaer at vælge imellem, både gratis og betalt, så chancerne for at du vil være i stand til at finde et tema, du vil blive forelsket i.

Med det i tankerne er det her, du skal gøre, før du starter migreringsprocessen.

Trin 1: Køb hosting

Bluehost

Det første trin er at købe en hostingplan til dit websted. Der er mange hostingudbydere derude; fra billige delte hosting-planer til dyrere administreret WordPress-hosting.

Delt WordPress-hosting er et godt valg, hvis du har en udvikler i dit team, der administrerer dit websted og tager sig af de vedligeholdelsesopgaver, der er involveret i at eje et websted.

Dette inkluderer at sikre, at WordPress med dets plugins og temaer, du bruger på dit websted, er ajour. Det involverer også at optimere dit websted til at indlæse hurtigt og implementere korrekt sikkerhedspraksis. Med andre ord, delt hosting-planer har et stort ansvar fra din side, når det kommer til webstedvedligeholdelse.

Men hvis du ikke ønsker at bekymre dig om vedligeholdelsesopgaver, er administreret WordPress-hosting det bedste valg for dig. Med en administreret hostingplan vil hostingfirmaet håndtere de tekniske aspekter, der er forbundet med dit websted. Dette inkluderer at optimere dit websted til at indlæse hurtigt, sikre og overvåge dit websted for at forhindre hackingforsøg.

Nogle administrerede hostingplaner vil endda anvende WordPress- og plugin-opdateringer til dig, så alt hvad du behøver at bekymre dig om er at opdatere dit websted med nyt indhold og køre din virksomhed.

Hvad med mit domænenavn?

Husk, at hvis du har brugt den gratis Wix-plan, eller hvis du vil ændre navnet på dit websted eller domænet, skal du også købe et nyt domænenavn.

Mens de fleste delte hostingudbydere tilbyder dig et gratis domænenavn, når du tilmelder dig hosting, er det bedre, hvis du registrerer dit domænenavn hos en udbyder som Namecheap eller Google Domains.

Hvis du allerede har købt et domænenavn med Wix, kan du beholde det og overføre det, når du har flyttet over alt dit indhold fra dit Wix-websted.

Overfør dit domænenavn

Når du har din nye hosting, er det tid til at overføre dit domænenavn til en ny registrator eller dit hostingfirma, hvis du vil holde alt på et sted.

Her er hvad du skal gøre:

 1. Hvis du har købt dit domænenavn fra Wix, skal du starte med at logge ind på din Wix-konto.
 2. Find linket Mine domæner, og vælg dit domænenavn.
 3. Klik på Overfør væk fra Wix under fanen Avanceret.
 4. Klik på Send kode.
 5. Når koden ankommer i din indbakke, skal du kontakte dit hostingfirma og give dem koden. De afslutter derefter domæneoverførselsprocessen for dig og sørger for, at den peger på dit WordPress-websted.
 6. Ellers, hvis du overførte domænenavnet til en separat registrator, bliver du nødt til at pege dit domænenavn for at bruge din værts navneserver ved at ændre DNS-indstillingerne.

Trin 2: Installer WordPress

De fleste WordPress-hostingplaner, som dem, der tilbydes af BlueHost eller Siteground, vil have WordPress forudinstalleret. Administrerede WordPress-hostingplaner inkluderer også WordPress, der er forudinstalleret som standard.

Men hvis WordPress ikke blev konfigureret som standard, skal du installere det. Heldigvis er dette let at gøre, da de fleste værter har en WordPress-installationsfunktion med ét klik, som normalt kan findes, når du logger ind på dashboardet på din hosting-konto.

For at installere WordPress er alt, hvad du skal gøre, at følge anvisningerne på skærmen, der beder dig om dit webstitstitel, det domæne, du vil installere WordPress på, og det ønskede brugernavn og adgangskode, du vil bruge til at logge ind på WordPress-instrumentbrættet.

Når du har udfyldt alle disse oplysninger, skal du klikke på knappen Installer nu og vente på, at processen er afsluttet. Når det er gjort, kan du logge ind på dit WordPress-dashboard.

Det er en god ide at indstille dine WordPress-permalinks. Dette bestemmer URL’en for hvert blogindlæg og -side på dit websted. Som standard inkluderer WordPress datoen i permalink, men du kan ændre den til noget enkelt www.yourwebsite.com/blog-post-title.

For at gøre dette, gå Indstillinger> Permalinks og vælg den ønskede permalink-struktur. Klik derefter på knappen Gem ændringer.

Trin 3: Installer og tilpas et WordPress-tema

Som standard kommer WordPress med et tema forudinstalleret. Standardtemaet TwentyTwenty er dog smukke barebones. Heldigvis kan du finde tusinder af gratis temaer på det officielle WordPress-temarepot.

WordPress-temaer

Hvis du leder efter et tema, der ligner Wix’s drag and drop builder, er din bedste mulighed at installere et sidebygger-plugin som Elementor, Beaver Builder eller Divi. Dette giver dig træk og slip-interface og designfleksibilitet, du er vant til. Oven på sidebyggeren har du dog brug for et tema, der er kompatibelt med et sidebygger-plugin. Et par temaer, der arbejder med sidebyggerne ovenfor inkluderer Astra, OceanWP og GeneratePress.

Gå til for at installere et af disse temaer Udseende> Temaer og søg derefter efter det. Klik derefter på Installer og aktiver.

Du kan derefter gå til Udseende> Tilpas at tilpasse, hvordan dit WordPress-websted ser ud ved at ændre farver, skrifttyper og andre visuelle stilarter.

Når du har tilpasset temaet til din smag, kan du nu begynde processen med at konvertere dit Wix-websted til WordPress.

Konvertering af dit Wix-websted til WordPress

Så nu, hvor forarbejdet er udført, er det tid til at konvertere dit Wix-websted til WordPress. Der er tre muligheder for at gøre det: du kan manuelt migrere dit Wix-websted, du kan automatisere processen ved hjælp af et plugin, eller du kan bruge en tredjepartstjeneste. Lad os gå gennem hver af disse muligheder, trin for trin.

1. Sådan manuelt konverterer dit Wix-websted til WordPress

Den første løsning, vi skal dække, er den manuelle migrering af dit Wix-websted til WordPress. Denne mulighed indebærer at kopiere og indsætte indholdet på dine sider og blogindlæg fra Wix til WordPress.

Hvis du ikke har meget indhold (mindre end to dusin sider og indlæg tilsammen), er dette muligvis den bedste løsning, da du skal sørge for, at hvert indlæg og side på dit websted overføres sammen med alle dine billeder.

Alt hvad du skal gøre er at følge nedenstående trin:

 1. Når du er logget ind på dit WordPress-dashboard, skal du åbne en ny browserfane og navigere til dit Wix-websted.
 2. Start med hjemmesiden, fremhæv al teksten og klik på kopi.
 3. Skift til fanen med dit WordPress-dashboard og naviger til Pages. Klik på Tilføj nyt.
 4. Når sideditoren er indlæst, skal du navngive siden med det sidenavn, du kopierer fra, og indsætte indholdet i. Du kan også bruge Gutenberg-editoren til at layoute siden på samme måde som din Wix-hjemmeside eller en hvilken som helst anden side blev lagt ud.
 5. For at se, hvordan din startside ser ud og for at sikre, at al formatering er korrekt, skal du gemme som udkast og derefter se siden.
 6. Endelig offentliggør siden.

Gentag blot denne proces for hver side, og skriv på dit Wix-websted. Du kan endda fremskynde denne proces ved at installere et plugin som Massesider / indlægsskaber og oprette alle dine sider og indlæg på forhånd og derefter blot redigere disse indlæg og sider for at indsætte indholdet i.

Massesider indlægsskaber

Men hvis dit websted har meget indhold, kan denne proces være meget kedelig og tidskrævende. Som sådan kan du overveje en af ​​de næste to muligheder, der er beskrevet nedenfor.

2. Sådan semi-automatiseres Wix til WordPress-migreringsprocessen

Hvis du vil spare tid, kan det være en bedre mulighed at bruge en semi-automatiseret metode til at migrere dit Wix-websted. Da Wix er en lukket platform, er der ingen nem måde at eksportere dit indhold derfra.

Der er dog gode nyheder. En af de store ting ved WordPress er, at det understøtter import af indhold fra andre platforme som indlæg. Heldigvis kan Wix-blogindlæg gemmes som en RSS-feed og således importeres til WordPress.

Husk, at du stadig bliver nødt til at bruge den manuelle metode til at flytte indholdet af dine sider til dit WordPress-websted. Du skal også tilføje billeder fra dine blogindlæg og sider manuelt, da RSS-feed ikke gemmer billeder.

Tilføjelse af RSS-knap til Wix

 1. For at starte denne proces skal du først gemme Wix RSS-feed på din computer. Hvis du har en gammel Wix-blog, skal du bare gå til www.yourdomainname.com/feed.xml. Højreklik på siden, og vælg Gem som… gem derefter filen på din computer.
 2. Hvis du har en nyere Wix-blog, skal du tilføje en RSS-knap til din blog ved at klikke på + underskrive og vælge RSS-knappen. Sørg for, at du bruger Wix Website Editor til at se denne mulighed. Gem ændringerne, og naviger derefter til dit live websted.
 3. Klik på blogsiden, og klik derefter på RSS-knap.
 4. Højreklik hvor som helst på siden, og vælg Gem som… og gem XML-filen.
 5. Gå tilbage til dit WordPress-websted og gå til Værktøjer> Import.
 6. Installer WordPress RSS Importer, og aktiver den.
 7. Når RSS-importøren er installeret, skal du klikke på Kør importør.
 8. Klik på knappen Gennemse, og find den XML-fil, du har gemt fra dit Wix-websted.
 9. Klik Importere.
 10.  Undertiden importeres ikke hele feedet ved første forsøg. Sørg for at kontrollere, hvor mange indlæg der blev importeret ved at gå til Indlæg> Alle indlæg. Hvis nogle indlæg mangler, rediger XML-filen med en teksteditor som Notepad og fjern de indlæg, der blev importeret. Derefter skal du importere XML-filen igen.
 11.  Følg den manuelle metode, der er beskrevet i den første mulighed for at importere dine sider.
 12. Det sidste trin er at importere billederne. Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge et plugin som Auto upload billeder. Dette plugin søger efter billed-URL’er i indlæg og uploader automatisk og importerer eksterne billeder til WordPress upload-biblioteket. Det vil også tilføje billeder til mediebiblioteket og erstatte nye billed-URL’er med gamle URL-adresser.

Auto upload billeder

Denne proces er en fantastisk løsning, hvis du har mere end et par dusin blogindlæg til at migrere over. Det er dog stadig en besværlig proces, hvis du havde et noget stort websted med masser af sider såvel som blogindlæg. I dette tilfælde vil du måske overveje den tredje mulighed nedenfor.

3. Brug af en tredjepartstjeneste til at migrere dit Wix-websted til WordPress

Den sidste mulighed er at bruge en tredjepartstjeneste som CMS2CMS at migrere dit Wix-websted. Det er værd at nævne, at dette er en betalt tjeneste, og prisen vil afhænge af antallet af indlæg og sider, du har på dit eksisterende websted.

CMS2CMS

Deres prisside siger, at fulde migrationer starter ved $ 9, og du kan drage fordel af den gratis Demo-migration for at se, hvordan processen fungerer.

Valg af gratis demo-migration

Følg nedenstående trin for at komme i gang med denne proces.

 1. Først skal du installere CMS2CMS Connector Plugin. Gå til Plugins> Tilføj nyt og søg efter det, installer og aktiver derefter plugin.
 2. Når du har installeret og aktiveret plugin, skal du klikke på Plugins> CMS2CMS-stik.
 3. Opret din konto med CMS2CMS Connector.
 4. Når du har oprettet en forbindelse til CMS2CMS-webstedet, skal du klikke på Fortsæt.
 5. Vælg Gratis demonstrationsmigration.
 6. Indtast URL’en til dit Wix-websted, og bekræft forbindelsen.
 7. Indtast URL’en til dit WordPress-websted, og bekræft forbindelsen.
 8. Bekræft CMS-typer på næste side og kortlagt taxonomierne
 9. Vælg dine ønskede ekstra migreringsindstillinger, der inkluderer migrering af dine billeder, lav webadresser til SEO-venlige, få designforslag og URL-omdirigeringer.
 10.  Klik Start migrering. Demomigrationen migrerer op til ti sider med indhold med billeder, der findes på disse sider.
 11. Hvis du er tilfreds med migreringsresultaterne, kan du nu fortsætte med den faktiske migreringsproces.

Bekræftelse af taksonomier

Det er værd at nævne, at denne pakke ikke kommer med nogen support fra CMS2CMS-teamet, men du kan genstarte migreringsprocessen senere, hvis du finder ud af, at den faktiske migrering ikke gik som forventet.

Demo migration afsluttet

Hvis du ønsker en komplet, hands-off oplevelse, kan du vælge en af ​​deres premium-pakker, der starter ved $ 299 og inkluderer migrering af et stort antal sider, tilpasset migrering og migrering af dit Wix-websteddesign.

Hvad skal du gøre, efter at du har migreret dit websted

Når overførselsprocessen er afsluttet, er der et par flere ting, du skal gøre, før du kan annullere din Wix-plan.

Opsætning Manglende funktioner

Den første ting, du skal gøre, når migreringsprocessen er afsluttet, er at konfigurere alle indbyggede funktioner, du har haft på dit Wix-websted. Dette kan omfatte alle reservationsformularer til aftaler eller kontaktformularer, e-mail-abonnementsformularer, sociale delingsknapper og lignende.

Med andre ord skal du finde plugins, der har denne funktionalitet. For eksempel vil du måske bruge Kontaktformular 7-plugin på din kontaktside eller et plugin som Amelia til aftalebestilling.

Gå til for at installere et nyt plugin Plugins> Tilføj nyt og søg derefter efter en funktion eller funktionalitet, du ønsker.

Søger efter plugins

Du kan klikke på Flere detaljer for at se om plugin gør det, du vil have, og se plugin-anmeldelser. Derefter skal du blot installere og aktivere plugin.

Opret din navigationsmenu

Det næste trin er at sikre, at dine besøgende nemt kan gå fra den ene side til den næste. Du skal konfigurere en navigationsmenu ved at gå til Udseende> Menuer. Skriv navnet på din primære menu, og klik på Opret menu knap.

Oprettelse af en menu

Du kan derefter vælge de sider, du vil føje til denne menu, og klikke på knappen Tilføj til menu. Sørg for at vælge menupositionen fra rullemenuen og derefter klikke på Gem menu knap.

Test dit websted

Du er næsten færdig med migreringsprocessen, så dette er det perfekte tidspunkt at teste dit websted og sikre dig, at alt fungerer som tilsigtet. Sørg for at kontrollere hvert indlæg og side og teste hvert link for at sikre dig, at det går til det rigtige sted.

Du kan fremskynde processen ved hjælp af et plugin-lignende Brudt link Checker for at se, om nogle links på dit websted skal opdateres.

Annuller din Wix-plan

Det sidste trin er at annullere din Wix-plan, når webstedet og domæneoverførslen er afsluttet. Du skal logge ind på dit Wix-websted og navigere til Abonnementer. Herfra skal du annullere dit betalte abonnement og derefter luk din Wix-konto.

Afsluttende tanker

Migrering af dit Wix-websted til WordPress er ikke en let opgave, men hvis du forbereder dig ordentligt, og du ved, hvilke trin der er involveret i processen, finder du det meget lettere.

Hvis du er klar til at migrere væk fra Wix, skal du afsætte tid og følge trinnene i denne artikel for at konvertere dit Wix-websted til WordPress. Når processen er afsluttet, har du fuld kontrol over dit websted, og dit websted vil være i stand til at skalere og understøtte væksten i din virksomhed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map