Webhosting vs. domæne (forklaret)


Webhosting og domænenavne (forklaret)


Domænenavne og webhosting er to helt forskellige tjenester. Tænk på en domænenavn som en gade-adresse, der hjælper folk med at finde og få adgang til dit websteds placering.

Ud over dets digitale adresse vil dit websted have filer og kode, der tager plads og skal opbevares. Webhosting er det faktiske rum på en computer (server), hvor alle dine webstedsfiler er gemt, inklusive HTML, dokumenter og medier.

Hvis du tænker på dit websted som et hus og dit domænenavn som adresse, ville webhosting være den egentlige ejendom.

Nu hvor vi har dækket de grundlæggende, enkle og enkle, kan vi få flere detaljer.

 • >>> Jeg vil gerne vide mere om domæner
 • >>> Jeg vil gerne vide mere om webhosting

Almindelige domænespørgsmål:

Almindelige domænespørgsmål1. Hvad er et domænenavn?

Som nævnt tidligere er et domænenavn simpelthen dit navn på internettet eller hvad folk skriver i browserens URL-bar, når de vil besøge dit websted. Eksempler på dette ville være Google.com, Hotmail.com eller Facebook.com.

Du kan ikke oprette et websted uden først at få et domænenavn. Men hvis du spekulerer på, hvordan du præcist gør det, er det enkelt – du køber en fra en domæneregistrator.

Når du har købt et bestemt domæne, bliver det din ejendom, og ingen andre på internettet vil have det samme domæne som dit. Denne unikke karakterstreng giver dit websted en markant identitet.

2. Hvor meget koster et domænenavn at købe og forny?

Omkostningerne ved et domænenavn afhænger af flere faktorer, f.eks. Hvilken domæneregistrator du vælger, og om du vil bruge et nyt domænenavn eller købe et gammelt navn.

Ældre domæner, især dem, der har et enkeltordnavn som insurance.com, er dyre, og processen med at få dem er kompliceret. Men hvis du agter at få et helt nyt domænenavn, skal det koste omkring $ 10-15 årligt.

Hver registrator har sit eget standard fornyelsesgebyr. Husk, at fornyelsen af ​​domænenavnet afhænger af den domæneregistrator, du vælger, det TLD (topniveau-domæne), du vælger, og hvor lang tid der skal fornyes.

Normalt, jo længere din kontrakt er, jo billigere er den månedlige sats, du får.

3. Hvad er de vigtigste TLD’er for domæner?

Topdomænet (TLD) er simpelthen det sidste segment af et domænenavn eller den korte del, der følger prikken. TLD’er kaldes også domænesuffikser.

Det Internet Corporation for tildelte navne og numre (ICANN) er det selskab, der er ansvarlig for at administrere domænenavne og IP-adresser på internettet. ICANN kategoriserer TLD’er som følger:

 • Generiske domæner på topniveau (gTLD)
 • Landekode Topniveau-domæner (ccTLD)
 • Sponsorerede domæner på topniveau (sTLD)
 • Topdomæne-infrastrukturer (iTLD)

De mest populære TLD’er er normalt generiske domæner.

Nogle af de mest populære TLD’er er:

 • .com – Kommerciel
 • .org – Kommerciel
 • .net – Kommerciel
 • .gov – Amerikanske statslige agenturer
 • .mil – Militær
 • .edu – Uddannelsesfaciliteter som universiteter

4. Hvad er de mest populære domæneregistratorer?

I øjeblikket er de mest betroede domænenavnegistratorer:

Når du vælger dine domæneregistratorer, skal du være opmærksom på følgende:

 • Priser: Hver domæneregistrator tilbyder forskellige priser og fornyelsesgebyrer. Nogle af dem har også skjulte gebyrer, så sørg for at kontrollere deres servicevilkår.
 • Domæneoverførsler: Domæneregistratorer tillader normalt kunder at overføre deres domænenavne let uden at betale et ekstra gebyr. Nogle virksomheder gør imidlertid bevidst denne proces mere kompliceret eller opkræver et ekstra gebyr. Kontroller altid domæneoverførselspolitikken, før du vælger din domæneregistrator.
 • Politik for domæneudløb: Domænenavne har en udløbsdato. Hvis du ikke forny dit domænenavn til tiden, udløber det, hvilket betyder, at enhver kan registrere det som sit eget. Derfor er det meget vigtigt at vælge en domænenavnsregistrator, der tilbyder automatiske fornyelser eller giver klienter en afleveringsperiode til at fornye deres domænenavn, selv efter det er udløbet.
 • Tillægstjenester: Kontroller altid, hvilke andre tjenester din domæneregistrator giver. Du har muligvis ikke brug for disse tjenester nu, men ting kan ændre sig, efterhånden som din virksomhed vokser. Disse tjenester inkluderer e-mail-hosting, website-marketing, e-mail-marketing osv.

5. Kan jeg købe et domænenavn uden hosting?

Kort sagt er svaret “nej.”

Folk ledes kun til dit websted på internettet, hvis du har en webhostingstjeneste, der giver dig mulighed for at gemme dit websteds filer. At få et domænenavn uden at købe en webhost er dybest set ubrugelig. For at kortlægge en lang historie, har du brug for både et domænenavn og en hosting-konto for at oprette et websted.

Men hvis dit spørgsmål er “Kan jeg købe et domænenavn fra et firma og bruge det sammen med et andet webhostingfirma?”, Er svaret “ja.”

Du kan registrere dit domænenavn hos en udbyder og stadig købe en hostingplan med en anden tjeneste.

6. Kan jeg bruge mit domænenavn med enhver vært?

Ja du kan. Det er muligt at købe et domænenavn fra et firma og bruge et andet firma til webhosting. Du har to muligheder: Du kan få et domænenavn og webhosting som en 2-i-1-pakke hos den samme udbyder eller købe de to tjenester separat.

For mange mennesker er det den nemmeste måde at registrere et domænenavn og opsætte hosting til deres websted ved hjælp af den samme hosting. Nogle finder det dog bedre, at det at holde deres domænenavn og hosting separat passer dem bedre. Hvis du ikke er tilfreds med din webhostetjeneste og vil flytte til en anden, vil du sandsynligvis også overføre dit domænenavn, hvilket kan være tidskrævende.

7. Hvordan forbinder jeg mit domæne til en webhost?

Det er lettere at tilslutte dit domænenavn til din webhost, end du tror. Følg blot disse trin:

 1. Registrer et domænenavn – Husk, du kan ikke starte dit websted, hvis du ikke ejer et domænenavn.
 2. Tilmeld dig en plan for webhosting – For at pege dit domænenavn til en hosting-server, skal du først købe en web-hosting-service.
 3. Find din webhosts DNS (domænenavnserver) indstillinger – Webhosts vil sende dig en velkomst-e-mail med DNS- eller domænenavnserveradresser, der ser ud som sådan: ns1.example.com eller ns359.example.com.
 4. Gem din navneserver med dine registratorer – Log ind på dit registeradministratorpanel, find “DNS-indstillinger” eller “Domain Name Setup Area” og kopiér domænenavnserveradresserne i DNS-indstillingerne (normalt NS1 og NS2)
 5. Vent på DNS-udbredelsen – Du bliver nødt til at vente på, at dine DNS-indstillinger opdateres. Processen kan tage 48-72 timer. Når du er færdig, har du med succes forbundt dit domænenavn til en webhost.

Almindelige spørgsmål om webhosting:

Almindelige spørgsmål om webhosting1. Hvad er webhosting, og hvorfor har jeg brug for det?

Uden at købe en webhostetjeneste kan du ikke oprette dit nye websted fuldt ud. Grundlæggende tjener ingen ting at registrere et domænenavn uden at få en webhostetjeneste – dit websted vil ikke være komplet.

Webhostingfirmaer sælger eller lejer plads på deres servere, hvor du kan gemme dine webstedsfiler, f.eks. HTML- og CSS-filer, dokumenter, videoer og billeder. Dette er alle filer, der tager plads og skal gemmes.

Alle kan oprette et websted på deres computer, men medmindre de har deres webstedsfiler uploadet på en hosting-server, er det ikke nogen, der har adgang til deres websted. Når folk indtaster dit domænenavn i deres browser-URL, ledes de til dit websted. Dette er kun muligt, hvis dine webstedsfiler gemmes på en webhostingserver.

2. Hvor meget koster web-hosting at købe og forny?

Priser for webhosting afhænger af den type webhostetjeneste, som dit websted har brug for. Delt webhosting er normalt den billigste mulighed, fordi dit websted er gemt på en server, der også er vært for andre websteder. Priserne for delt hosting varierer normalt fra $ 3 til $ 10 pr. Måned.

Dedikerede servere koster en arm og et ben, men de giver klienter forbedret sikkerhed og sikrer effektiv belastningsfordeling. Hvis du ønsker mere fleksibilitet og større kontrol over dit websted, men du ikke er klar til at betale for en dedikeret server, skal du overveje hosting af virtuelle private server (VPS). Priserne for VPS-hosting varierer fra $ 29 til $ 69 pr. Måned.

Husk, at dine oprindelige omkostninger, når du først køber en webhostetjeneste, ikke forbliver de samme, når du har brug for at fornye din kontrakt.

3. Hvad er de vigtigste typer webhosting?

Alle webhostingtjenester har én ting til fælles – de fungerer som et lagersted for dit websted – men de er ikke alle de samme.

De adskiller sig hvad angår lagringskapacitet, kontrol, serverhastighed og pålidelighed samt niveauet af teknisk viden, de har brug for for at opsætte dem. Det er vigtigt, at du lærer rebene og finder ud af, hvilken type webhostetjeneste dit websted har brug for.

 • Delt hosting: Dette er den perfekte løsning til webstedshosting på entry-level. Delt hosting kommer til en lav pris, fordi dit websted vil blive gemt på den samme server som mange andre websteder. Alle websteder deler de samme serverressourcer, herunder RAM (hukommelse med tilfældig adgang) og CPU (central behandlingsenhed).
 • Virtuel privat server (VPS) hosting: En VPS-hostingløsning er perfekt til avancerede brugere, der har brug for dedikerede ressourcer, specifik software og pakkeinstallationer. En VPS-hostingplan placerer flere websteder på den samme server, men hvert websted har sin egen plads på serveren. VPS hosting giver webstedsejere bedre ydelse og stabilitet.
 • Dedikeret server hosting: Dedikeret hosting betyder, at dit websted vil være det eneste domæne, der hostes på serveren. Dedikeret server-hosting giver ejere af websteder root- og domæneadgang og lader dem kontrollere alt fra sikkerhed til operativsystemer. Dette er den dyreste løsning for webstedshosting og er velegnet til komplekse websteder, der modtager meget trafik.
 • Cloud hosting: Cloud hosting gør det muligt for mange computere at arbejde sammen, køre applikationer og bruge kombinerede computerressourcer. Cloud-hosting er i stand til at håndtere store mængder trafik, og det giver forbedret sikkerhed og beskyttelse.
 • Administreret hosting: Administreret hosting giver brugerne den daglige styring af hardware og operativsystemer. Virksomheder, der leverer formået at være vært, tilbyder tjenester såsom vedligeholdelse, konfiguration, overvågning, hardwareudskiftning, opdateringer og teknisk support.
 • Colocation: Colocation giver kunderne mulighed for at leje plads i et colocation center. I disse typer centre lejer brugerne plads i stativer og skabe, og centret giver deres hjemmeside strøm, båndbredde og kølesystemer.

4. Er der nogen gratis webværter??

Alt det, der glitter, er ikke guld. Ja, der er gratis webhosts – den mest populære blandt dem er værter som 000webhost, InfinityFree, SitesGoogle og AwardSpace – men du skal bestemt tænke to gange, før du bruger en.

Hvis du har et budget, kan du synes det er fristende at prøve gratis webhosts. Vi kan dog ikke anbefale at gå denne vej. Gratis webhosts tilbyder begrænset lagerkapacitet, båndbredde og serverhastighed. De er ustabile og mangler normalt grundlæggende funktioner såsom e-mail-konti og webstedsinstallationer.

De giver klienter upålidelige servere, som vil ødelægge dit websteds chance for at lykkes i dagens meget konkurrencedygtige online plads. Bortset fra det vil gratis webhostes sandsynligvis opleve massive sikkerhedsbrud. Så i stedet for at vælge en gratis vært, gør dig selv en tjeneste og læg dit websted i sikre hænder.

Husk altid, at det mest vitale element på ethvert vellykket websted er en pålidelig webhostetjeneste.

5. Hvad er de mest populære gode webhostingtjenester?

Onlinepladsen er fyldt med forskellige webhosteløsninger, og at vælge den rigtige kan være en skræmmende opgave.

Det, vi kan anbefale, er at være forsigtig og altid tjekke en værts servicevilkår, fordi webhostingtjenester ofte alle vises og ikke går. Så kontroller alt to gange. En pålidelig webhost skal være i stand til at markere alle disse felter:

 • Mængde med oplagring
 • Båndbredde / dataoverførsel
 • Uptime
 • Kunde support
 • Kontrolpanelfunktioner
 • Bygningsværktøjer
 • Gennemsigtig prisfastsættelse
 • SQL-database
 • Statistik og overvågningsværktøjer
 • Forinstallerede apps
 • E-mail-funktioner
 • Privatliv og sikkerhed
 • Gratis bonusser

Efter vores erfaring er dette de mest populære gode webhosteløsninger, der formår at give kunderne alle de vigtigste fornødenheder:

 • Bluehost
 • SiteGround
 • Hostinger
 • Kom så far
 • A2 Hosting
 • Dreamhost

Har du et spørgsmål om domænenavne eller webhosting, der ikke er inkluderet her? Efterlad en kommentar nedenfor. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map