Typer af websteder (eksempler)

Typer af websteder, der skal bygges med eksemplerUanset om du er ny med webudvikling, eller du har oplevet, kan det være nyttigt at kende eller minde dig selv om de forskellige typer websteder, du skal bygge.


Hvis du vil starte en virksomhed eller lære webudvikling, er det nyttigt at vide, hvad der er muligt, når det kommer til den type websted, du kan oprette. Du opdager, hvad du kan opnå.

Hvis du har erfaring, kan det at overveje den næste type websted, der skal oprettes, hjælpe dig med at vælge, hvilke projekter du vil acceptere, hvilken type agentur du vil arbejde for eller den type klient, du vil betjene i din virksomhed.

At se eksempler kan også tjene som inspiration i dit arbejde. Du kan begynde at finde ud af, hvilke websteder du vil oprette, hvilken type websted du er bedst til at opbygge, og hvordan du kan forbedre de aktuelle designtendenser.

Så her er forskellige typer websteder, der skal bygges, hvordan de fungerer, og hvordan du kan indstille en med et eksempel til hver type websted.

Typer af websteder, der skal bygges: En advarsel

De typer websteder, der er anført nedenfor, er koblet med eksempler på virkelige steder på populære websteder.

Selvom dette på ingen måde er en komplet liste, er det et godt startpunkt med nogle ressourcer til at hjælpe dig med at komme i gang med at oprette dem.

Mens hver type websted kunne bygges med en række forskellige værktøjer og programmer, er de alle gode eksempler, når det kommer til at besvare spørgsmålet “Hvad er de websteder, jeg kan oprette?”

Hver af de typer websteder, der skal bygges, vil have ressourcer og værktøjer, der er anført, der blev brugt til at oprette den type websted. Men når en ressource er blevet listet, gentages den ikke, hvis et andet sted på listen bruger den.

Så er du velkommen til at blande og matche de listede ressourcer, når du har besluttet at begynde at bygge din egen side.

1 – Websteder med små virksomheder (Joe Coffee Company)

Eksempel på hjemmesiden for små virksomheder. Joe Coffee-webstedet.

I løbet af de sidste to årtier er det blevet afgørende for mursten og mørtelforretninger at have et websted. Efterhånden som tiden går, er det blevet mere relevant. Nu skal du også have en tilstedeværelse på sociale medier.

Det er blevet kritisk, fordi internettet er blevet en nødvendighed i vores liv snarere end den nyhed, det engang var årtier siden.

Vi ser ikke kun sjove videoer, men vi betaler vores regninger, kommunikerer, organiserer vores liv, arbejder og handler for det meste fra dagligvarer og møbler til tøj, elektronik og alt derimellem.

Derfor skal virksomheder have et websted, der er brugervenligt og skal være i stand til hurtigt at give alle de oplysninger, en kunde har brug for.

Disse detaljer inkluderer driftstimer, kontaktoplysninger, lokaliseringsoplysninger med et kort og andre relevante detaljer. Det kan endda omfatte muligheden for at booke tjenester eller placere ordrer online.

For disse typer websteder, der bruges i dette særlige eksempel, kan du også installere og bruge følgende ressourcer, hvis du har et WordPress-sted:

2 – Portfolio-websteder (Studio Signorella)

Hvad er de websteder, der hjælper dig med at lande klienter? Porteføljewebsteder. Dette eksempelwebsted er fra Studio Signorella.

Hvad er de websteder, du skal bygge, hvis du vil vise dit arbejde? Det er porteføljens type website. De viser billeder af dine projekter eller kunst i et fotogalleri.

Billeder behøver ikke arrangeres i et gitter, men de er ofte, som det er på trenden. Når en bruger klikker på et billede, ser de det ikke kun mere detaljeret, men med flere aspekter af dit arbejde med det pågældende projekt.

Et porteføljewebsted er et ideelt websted til at oprette, hvis du vil være i stand til at henvise potentielle arbejdsgivere eller klienter til eksempler på dit arbejde, så du hurtigt kan ansættes.

En “kontakt” eller “ansæt mig” side er ofte også inkluderet, så der er en nem måde at komme i kontakt med dig om potentielt arbejde.

Her er de ressourcer, som dette eksempel bruger, såvel som hvad du muligvis har brug for til at oprette denne type websted:

3 – Non-profit websteder (Jane Goodall Institute)

Et websted, der skal oprettes, er til almennyttige organisationer. Eksemplet er af Jane Goodall Institute.

Non-profit typer websteder har til formål at give både information om en velgørenhedsorganisation såvel som en måde, folk kan donere på. Selvom du bare kunne give et telefonnummer, som folk kan ringe til, er det temmelig gammeldags.

I dag kan du oprette et non-profit websted til en velgørenhedsorganisation, der accepterer donationer direkte på deres websted.

Hvis du er en freelancer, der leder efter en type websted, du kan oprette, er den non-profit type websted en fantastisk mulighed. Velforeninger søger ofte hjælp til at oprette et websted, da de normalt har et strengt budget og ikke har råd til at ansætte et stort bureau.

En god non-profit type websted har en upåklagelig salgskopi. Det burde virkelig lokke brugerne til at donere. Processen skal også være enkel.

Eksemplet ovenfor har en indkøbsvogn og kassesystem til at acceptere donationer online samt værktøjerne herunder, som du også kan bruge til at oprette disse typer websteder:

4 – Blogwebsteder (Matt Mullenweg)

Andre typer websteder, der skal bygges, er blogs. Dette eksempel er på Matt Mullenwegs blog.

Ordet “blog” er den korte form for “weblog.” Det er en digital tidsskrift. Det startede som en tendens for enkeltpersoner, men det voksede, efterhånden som virksomheder begyndte at bruge dem til at opdatere kunder såvel som at tilbyde værdifuldt og informativt indhold.

Disse typer websteder kan bare tilbyde læsestof. Men de kan også sælge produkter som en bog skrevet af bloggens forfatter eller annonceplads.

Forskellen mellem en blog og et almindeligt websted er, at en blog er et websted, der skal oprettes, hvis du kun ønsker at udgive blogartikler. Det typiske websted har andre funktioner og komponenter som de andre typer websteder på denne liste.

De er den type websted, der skal oprettes, hvis du hurtigt vil dele livsopdateringer til venner og familie.

Eller du kan starte en blog, der kroniserer din specifikke rejse. Mange mennesker gør dette for at få et stort følgende. Derefter kan de sælge reklameplads og tjene penge på at gøre noget, de nyder eller allerede skulle gøre.

En blogs opsætning er temmelig enkel. Dette er tilfældet med ovenstående eksempel og de ressourcer, der bruges:

5 – Personlige websteder (Jane Fonda)

Andre typer websteder inkluderer personlige websteder som dette eksempel på Jane Fondas websted.

Hvad er webstederne for offentlige personer og påvirkere? Det er personlige websteder, der sætter stedets navnebror foran og centrum.

Dette er en type websted, der skal oprettes, hvis du vil have en person som et brand. Det definerende træk ved et personligt websted er titlen, som er den person, webstedet handler om.

Bortset fra det er der ingen konventioner for, hvad disse typer websteder kan omfatte. Generelt er det emne, der er dækket, et emne, der udtrykkes reelt og i personlighedens tone, stil og synspunkt.

En personlig webside er, ligesom navnet siger, personlig. Så du kan vælge kun at offentliggøre blogindlæg, eller du kan udvide og sælge merchandise, oprette et samfund med mere.

Jane Fondas personlige websted har følgende ressourcer og værktøjer installeret, som du muligvis finder nyttige, hvis du beslutter, at dette er et af webstederne, der skal bygges til dit næste projekt:

6 – e-handelswebsteder (Ripleys tro det eller ej!)

The Ripley's Believe It or Not eCommerce-butik.

Med en eCommerce-butik kan du sælge produkter og tjenester online. Disse typer websteder indeholder komponenter som produktsider med knapper, der enten fører direkte til kassen for at behandle betalingen, eller genstande kan placeres i en virtuel indkøbskurv.

Varer samles der, indtil shopperen er klar til kassen og afgiver deres ordre.

De er den type websteder, der skal oprettes, hvis du vil tjene penge på siden, eller du vil starte en virksomhed.

Det behøver ikke engang at koste en masse at konfigurere. For eksempel kan du bruge omkostningseffektive eller gratis platforme og software som WordPress og WooCommerce, Squarespace eller Wix bare for at nævne nogle få.

Der er meget mere dyre software tilgængelig, men du kan bestemt oprette en eCommerce-butik uden dem. Eller du kan tilføje dem senere, efterhånden som din virksomhed vokser.

Her er andre ressourcer og værktøjer, der bruges i Ripley’s Believe It or Not eCommerce-butik, som du måske kan hjælpe med, hvis denne af de typer websteder, du gerne vil opbygge:

7 – Niche-websteder (Newlyn)

Nichewebstedet Newlyn.

Disse typer websteder, der skal bygges, handler om specifikke emner. Newlyn-webstedet er for eksempel centreret omkring typografitjenester til virksomheder.

Nichesider er den ideelle type websted, du kan oprette, hvis du vil indtaste nul på dit publikum, eller du har et publikum med en bestemt interesse.

Oprettelse af et niche-websted til disse formål kan hjælpe dig med at få flere følgere og kunder eller klienter, fordi du kan strukturere webstedet til at målrette mod en bestemt gruppe mennesker.

Dette er i modsætning til at oprette et websted, der appellerer til et bredt publikum, hvilket er vanskeligt, fordi alle er forskellige. Så det kan være vanskeligt at appellere til alle.

Hvordan du bygger disse typer websteder er opdateret for dig, og hvad der fungerer for din niche. Du kan vælge at kombinere elementer fra andre typer websteder.

For eksempel kan du også oprette din niche-webside til en online butik eller til et forum eller wiki.

Her er nogle ressourcer, som webstedet Newlyn bruger, som du muligvis kan finde nyttige for at opbygge denne type websted:

8 – Porteføljewebsteder (Pluto TV)

Et eksempel på underholdningssite: Pluto TV.

Når det kommer til at besvare spørgsmålet, “Hvad skal webstederne oprette næste?” ofte overset indstillinger er underholdningstyper af websteder.

I eksemplet ovenfor, Pluto TV, kan du streame live tv online og gratis. Der er andre typer websteder, der skal oprettes til underholdningsformål. Du kan også oprette et sted til at dele musik, e-bøger, videoer og vlogs samt alt andet, der er underholdende.

Tag inspiration fra andre typer websteder og kombiner for eksempel underholdning med e-handel, medlemskab, wiki og forumwebsteder.

Du kan oprette et medlemssted som Netflix, der sælger betalte abonnementer på deres videostreamingswebsted. Du kan endda oprette noget lignende, men det har også en wiki og et forum, så seerne kunne lære og diskutere deres foretrukne shows og film.

Helt ærligt kan du oprette uanset hvilken type hjemmeside du har brug for til underholdningsformål.

Her er de ressourcer og værktøjer, som Pluto TV bruger, og som du også kan bruge, hvis du vil oprette disse typer websteder:

9 – Websteder med magasiner og nyheder (The New Yorker)

New Yorker-webstedet.

Der er også magasiner eller nyhedstyper af websteder, der skal bygges til dit næste projekt. I modsætning til blogs er de fokuseret på journalistik snarere end personlige interesser.

Med disse typer websteder kan du oprette et nyt nyhedsudbud online, en digital mode eller magasin med særlig interesse, f.eks. Til forskellige brancher eller hobbyer.

Du kan også opbygge disse typer websteder med en premium-abonnementsfunktion. Besøgende kan betale for at tilmelde sig for at læse mere end blot et par artikler om dagen, eller for at kunne læse mere end et par afsnit i hver artikel.

Disse typer websteder, der skal bygges, har typisk også en ren, minimal struktur og layout, så sideelementer korrekt kan fremhæve offentliggjorte artikler. På den måde overskyg elementer som baggrunden ikke indholdet for at øge brugerengagement.

Her er nogle ressourcer og værktøjer, som eksemplet ovenfor, The New Yorker, bruger. Du kan installere og bruge dem til disse typer websteder til at bygge:

10 – Forumwebsteder (WordPress.org Support Forum)

WordPress.org supportforum.

Forumtyper af websteder giver en organiseret måde at offentliggøre diskussioner om offentlige emner. Brugere kan registrere sig, så de kan starte og bidrage til diskussioner og muligvis endda for at se flere emner.

Du kan oprette en forumtype-webside for at diskutere alt fra hobbyer, tip og populærkultur til akademiske emner og alt andet.

Du kan endda opbygge et forum som i eksemplet ovenfor for at tilbyde en måde for brugere at hjælpe hinanden med at løse tekniske problemer med deres websteder.

Mange virksomheder bruger et forum på denne måde for at tilbyde selvbetjent support til deres kunder. På den måde behøver brugere ikke at kontakte kundeservice så ofte, hvilket reducerer supportomkostningerne og det samlede antal supportbilletter.

Fora er en god pasform til en type hjemmeside, der skal oprettes til dit næste projekt, hvis du har brug for en ligetil og organiseret måde at lade brugerne deltage i åbne diskussioner offentligt. Skønt du kan vælge at oprette et forum, der kræver, at du logger på for at se diskussioner.

Her er ressourcerne WordPress.org supportforum bruger du kan bruge til at oprette et eget forum, hvis du også bruger WordPress:

11 – Wiki-websteder (fandom)

Et eksempel på Wiki-webstedet kaldet Fandom.

Wiki-websteder er digitale encyklopædier, hvor information indsendes og offentliggøres.

Websteder som Wikipedia er wikier, der sigter mod at skabe frit tilgængelig viden om en lang række emner. På den anden side er nogle wikier, såsom ovenstående eksempel, Fandom, fokuseret på specifikke interesser som populærkultur.

Det betyder ikke noget, hvad emnet er for wikien. Mange virksomheder bruger det også på lignende måde som fora. De bruger wikier til at offentliggøre nyttig dokumentation, der besvarer almindelige supportspørgsmål.

Dette hjælper med at reducere omkostningerne ved kundesupporttjenester såvel som det samlede antal supportbilletter, som brugerne sender.

Men du behøver ikke at være en virksomhed for at have wikier på din liste over de typer websteder, der skal bygges i fremtiden. Du kan oprette en, hvis du er en offentlig figur eller influencer, og du gerne vil have en måde at engagere dine fans på, for eksempel.

Her er de ressourcer, som Fandom bruger, som du også kan bruge, hvis wikier er en type websted, der skal oprettes til dine formål:

12 – Medlemskabswebsteder (Skillcrush)

Skillcrush-webstedet.

Et websted for medlemskab er en anden af ​​de typer websteder, der skal bygges til et mulig kommende projekt. Med et medlemskabswebsite er det valgte indhold beskyttet med en adgangskode. Brugere skal registrere sig for at se privat indhold.

Medlemskabswebsteder kan tilbyde gratis og premium-registreringer eller begge dele. Der er også mange andre mulige muligheder.

For eksempel kan du tilbyde uendelig eller endelig adgang til det private indhold efter en enkelt betaling, eller du kan tilbyde tilbagevendende abonnementer, der automatisk fornyes.

Med sidstnævnte kan du endda konfigurere abonnementer, der fornyes på en hvilken som helst frekvens, såsom dagligt, ugentligt, månedligt eller årligt.

Du kan endda opbygge et medlemssted, hvor indhold ikke er tilgængeligt på én gang, men frigives i valgte intervaller. Dette er kendt som et dryppindholdstype website og medlemswebsted.

Her er de værktøjer og ressourcer, som eksemplet ovenfor bruger, som du muligvis kan hjælpe, hvis du beslutter at oprette denne type websted:

Sammenfattende

Der er mange muligheder, når det kommer til de typer websteder, der skal bygges. Vi håber, at denne artikel var nyttig og gav dig inspiration til, hvordan du opretter disse typer websteder til dig selv.

Hvilke typer websteder er du interesseret i at lave? Lurer du stadig på “Hvad skal webstederne oprettes til mit næste projekt?” Del din oplevelse i kommentarerne herunder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map