Shopify-tutorial til oprettelse af en online butik

Sådan bruges ShopifyShopify er et abonnement på en softwaretjeneste, der tilbyder dig at oprette et websted og bruge deres indkøbskurvløsning til at sælge, sende og administrere dine produkter. Ved hjælp af deres service kan du få adgang til et brugervenligt administrationspanel, hvor du kan tilføje produkter, behandle ordrer og indtaste butiksdata.


For et månedligt abonnement på $ 29 / mo kan du bygge en fuldt funktionel online butik, som du kan bruge til at sælge digitale eller fysiske varer. Shopify tilbyder også en begrænset gratis prøveperiode.

Hvis du vil oprette en online butik ved hjælp af Shopify, er du kommet til det rigtige sted.

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du bruger Shopify, så du kan starte din online butik så hurtigt som muligt.

Parat? Lad os komme igang…

Total tid til at oprette en online shop ved hjælp af Shopify: ~ 1-2 timer
Færdighedsniveau: Nybegynder

Sådan opretter du din egen online butik ved hjælp af Shopify

Fuld åbenhed: Vi tjener en provision, hvis du ender med at købe Shopify gennem mine henvisningslinks i denne vejledning. Dette hjælper os med at holde WebsiteSetup i gang og opdateret. Tak for din støtte.

Tilmelding hos Shopify og start af din butik kunne ikke være lettere, og de tilbyder endda en 14-dages gratis prøveperiode for at få dig i gang.

For at starte din Shopify-butik skal du tilmelde dig en konto.

1. Tilmeld dig Shopify

Besøg Shopify.com. Brug tilmeldingsformularen til at oprette en konto.

Indtast de krævede detaljer, og klik på ‘Start gratis prøveversion’ knap.

Shopify hjemmeside

Dit butiknavn skal være unikt, ellers vil Shopify bede dig om at vælge noget andet.

Efter denne indledende skærm bliver du bedt om et par flere detaljer, inklusive dit navn, adresse, land og kontaktnummer.

Du bliver også spurgt, om du har produkter, og i bekræftende fald, hvad du sigter mod at sælge. Hvis du bare prøver Shopify for at se, om det fungerer for dig, kan du vælge ‘Jeg spiller bare rundt’ i ‘Har du produkter? ‘ dropdown og ‘Jeg er ikke sikker’ i “Hvad vil du sælge?” afsnit.

Når det er afsluttet, skal du klikke på ‘Jeg er færdig’.

2. Start opsætning af din online butik

Når du er tilmeldt, ledes du direkte til din butiksadministrationsskærm. Nu er du klar til at begynde at tilpasse din butik, uploade produkter og indstille betalinger og forsendelse.

shopify admin panel Din hjemmeadministrationsskærm fortæller dig alt hvad du behøver at vide for at komme dig i gang.

3. Vælg et “tema” eller “layout”

Shopify har sin egen officielle temabutik. Disse temaer garanteres alle at have fuld support fra designerne, så du ved, at din butik er i gode hænder.

Alle temaer har en omfattende liste over ændringer, du kan foretage uden at skulle røre ved en kodelinie. Premium-temaerne leveres med flere ændringer, men du kan også opnå et flot websted med et gratis. Disse ændringer er beskrevet i det næste afsnit.

Hvis du vil foretage engrosændringer til et tema, er der meget få begrænsninger for, hvad der kan opnås ved at få adgang til HTML og CSS. Bare rolig, hvis du ikke har nogen kodningsoplevelse. Shopify har et internationalt team af designbureauer, de kalder ‘Shopify Experts’, som du kan leje for at tilpasse dit websted fuldt ud.

For at finde et tema, der passer til dine behov, anbefaler vi følgende:

1. Gennemse Theme Store

Log ind på Shopify og besøg Shopify Theme Store på themes.shopify.com. Du finder over 70 temavariationer at vælge imellem, inklusive et godt udvalg af gratis.

Du kunne også finde Shopify temaer på andre markedspladser, f.eks. TemplateMonster.
Vælg bare kategori, funktioner for at vælge dit tema.

Du kan filtrere efter betalt eller gratis, industri og efter funktioner. Du kan også sortere temaer efter pris, popularitet og seneste.

Shopify tema valg

 Shopify Theme Store.

2. Kontroller funktionalitet og anmeldelser

Når du har fundet et tema, du kan lide, skal du klikke på temas prøvebillede. Du får mere information om temaet, f.eks. Om temaet er lydhør / mobil klar blandt andre funktioner.

Rul ned for at læse nogle anmeldelser om, hvad andre e-tailers, der bruger temaet, synes om det.

3. Forhåndsvis temaet

Klik på for at se temaet i handling Se demonstration. Dette ser du under det grønne ‘Preview-tema i din butik’ -knap.

Hvis temaet findes i en række stilarter, kan du også se demoer af de forskellige stilarter ved at klikke på dem.

4. Hent temaet

Når du har fundet et tema, du kan lide, skal du klikke på den grønne knap.

Shopify vil bede dig om at bekræfte, at du vil installere temaet.

Klik Publicer som min butiks tema.

Bare rolig, hvis du ikke er 100% sikker på, at det er det rigtige tema for dig. Du kan altid skifte mening senere.

Efter at temaet er installeret, giver Shopify dig besked og giver dig muligheden for Gå til din Theme Manager.

Din temaforvalter viser udgivne temaer (det, du installerede eller aktiverede senest) og upubliserede temaer nedenfor (tidligere installerede temaer).

Shopify temaer

4. Rediger Shopify-indstillinger

De fleste Shopify-temaer giver dig mulighed for at foretage enkle ændringer, der massivt kan ændre udseendet i din butik, så du kan være sikker på at vide, at du ikke ender med et websted, der ligner en klon af tusinder af andre butikker.

shopify butiksskabeloner

Disse butikker er alle bygget med det samme tema.

Vælg på din admin-skærm ’Temaer’ fra venstre navigationsmenu. På denne side kan du se dit live-tema i en boks øverst, i det øverste højre hjørne af det felt er der to knapper. Den første er af tre prikker, hvilket giver dig nogle grundlæggende indstillinger ændringer. En af disse giver dig mulighed for at lave en duplikat af temaet. Vi anbefaler stærkt, at du gør dette, hvis du foretager nogle ændringer, du ikke kan lide, du kan slette duplikatet og starte igen.

Den anden knap siger ‘Tilpas tema’. Hvis du klikker på det, vil du blive ført til en side, der kontrollerer al den grundlæggende funktionalitet i din butik. Dette er et godt tidspunkt for dig at spille grundigt med indstillingerne og teste alle funktionerne, så du kan finde ud af, hvad dit websted er i stand til.

shopify tilpassede temaindstillinger

Dine temaer i brugerdefinerede indstillinger.

De mest almindelige funktioner inkluderer:

 • uploader logoer
 • uploade dias til en startside karrusel
 • tilføjelse af relateret varefunktionalitet til produktsider
 • vælge hvor mange elementer der skal vises på hver linje på samlingssiderne
 • farveskemaer
 • font valg.

Nogle temaer giver dig også mulighed for at flytte elementer på sider, såsom at vise produktbilleder til venstre, højre eller midt på siden. Du kan også vælge, om du vil vise sociale lignende / tweet / pin / + 1 knapper.

5. Føj dine produkter til butikken

Naviger i linjen til venstre vælg ‘Produkter’. Derefter vil du se en blå ‘Tilføj et produkt’ knappen midt på siden. Brug følgende skærmbillede til at tilføje så mange detaljer, som det er nødvendigt om dine produkter. Se især dem, der vil hjælpe med SEO, som navn, beskrivelse og URL. Medtag så mange oplysninger som muligt for at hjælpe med at informere kunderne om dine varer.

Dette er skærmen, hvor du uploader produktbilleder. Når billederne er uploadet, kan du omarrangere dem, så du ikke skal bekymre dig om at uploade dem i en bestemt rækkefølge.

Dit produkt skærmbillede

Produktskærmen. Sørg for, at du udfylder så mange oplysninger som muligt.

Produktbilleder kan sælge, så sørg for at vise dine produkter bedst muligt og fremhæve eventuelle specielle eller unikke funktioner med tæt på fotos. For at holde din butik ser ryddig ud, foreslår vi, at du holder alle billeder de samme dimensioner. Medmindre du planlægger at få dine samlingssider til at ligne et Pinterest-tavle.

Når alt er fyldt ud, skal du altid huske at klikke på ‘Gem produkt’ knap i øverste og nederste højre hjørne.

Opret samlinger (grupper af produkter)

En samling er enhver gruppe af produkter, der har nogle funktioner til fælles, som kunderne muligvis ser efter, når de besøger din butik. For eksempel kan dine kunder købe:

 • tøj specielt til mænd, kvinder eller børn
 • genstande af en bestemt type, såsom lamper, puder eller tæpper
 • varer til salg
 • genstande i bestemte størrelser eller farver
 • sæsonbestemte produkter, såsom feriekort og dekorationer.

Produkter kan vises i et vilkårligt antal samlinger. Normalt viser du dine samlinger på din startside og i navigationslinjen. Dette hjælper kunder med at finde det, de leder efter, uden at skulle klikke igennem hele kataloget.

Shopify tilføjelse af et produkt

Skærmen til opsætning af samling fungerer nøjagtigt på samme måde som skærmen Produkt

Manuel og automatiske samlinger

Når du tilføjer en ny samling, kan du vælge, hvordan produkter skal føjes til den. Dette er de to muligheder:

 • Manuelt – Du tilføjer og fjerner produkter i en manuel samling individuelt.
 • Automatisk – Du kan indstille valgbetingelser til automatisk at inkludere produkter, der opfylder visse kriterier.

Payment Gateways

En betalingsgateway giver dig mulighed for at tage betaling fra dine kunder via dit websted. Prisen og provisionen er vigtig, men det er også vigtigt at se, hvilke funktioner de tilbyder. Ikke alle betalingsportaler oprettes lige.

Du skal se på følgende, når du vælger den rigtige betalingsport til dig.

 1. Transaktionsgebyrer

Når du foretager en betaling, vil nogle gateways holde en lille procentdel eller et fast gebyr (eller nogle gange begge dele) for at lade dig bruge deres service. Sammenlign disse baseret på, hvad dit forventede salg er.

 1. Korttyper

Du skal vide, hvilke typer kort der accepteres af din valgte betalingsgateway. Alle accepterer VISA og Mastercard, mens de fleste accepterer American Express. Paypal bliver også mere populært for online betalinger.

 1. Offsite Checkout

Nogle gateways vil tage betalingen på deres egne servere via deres egen form. Dette betyder, at kunden tages væk fra din kasse, og de betaler på den formular, der leveres af din betalingsgateway. De bliver derefter omdirigeret til din bekræftelsesside, når kunden med succes betaler. Dette giver dig mulighed for at have lidt mere kontrol over kassen.

Du kan omgå Shopifys begrænsninger – de lader dig ikke tilpasse kassen andet end med CSS.

Betalingsgateway-transaktionsgebyrer tilføjes oven på Shopifys egne transaktionsgebyrer. Fra november kan butikker med base i USA og England bruge Shopify Payments. Afhængigt af din Shopify-plan kan du spare på disse ekstra omkostninger. Afhængig af din plan, vil du modtage disse meget tiltalende priser.

 • Grundlæggende 2,4% + 20 p
 • Professionel 2,1% + 20p
 • Ubegrænset 1,8% + 20p

Afhængig af hvor mange transaktioner du foretager hver måned, kan det være værd at opgradere for at drage fordel af disse besparelser.

6. Få din online butik “LIVE”

Inden dit websted kan komme i live, skal du tilføje et par flere detaljer om din virksomhed, og hvordan du planlægger at levere og betale skat.

Generel

Sørg for, at alle dine forretningsoplysninger udfyldes i indstillingsområdet nederst til venstre. Sørg for at bruge Google Analytics-funktionen. Dette kan vise sig at være en uvurderlig kilde til sporing af dine butiksbesøg.

Shopify-indstillinger

Skatter

 1. Gå til Produkter side af dit administratorpanel.
 2. Klik på navnet på et givet produkt.
 3. Rul ned til det kaldte afsnit ”Varianter”.
 4. Sørg for, at afkrydsningsfelterne ud for Opkræv skat og Kræver forsendelse kontrolleres, hvis du har brug for at inkludere disse med dine produkter.
 5. Nogle butikker behøver ikke at opkræve skatter eller forsendelse på produkter som digitale varer. På den anden side vil en T-shirt-butik sandsynligvis skulle opkræve begge dele.
 6. Hvis du planlægger at sende dit produkt til kunder, skal du sørge for at indtaste produktets vægt i det relevante felt.

Forsendelse

Hvis dine forsendelsespriser er for smalle, eller du ikke giver nok muligheder, kan du tabe nogle salg. Shopify beregner kun en forsendelsesgrad for dine kunder baseret på de regler, du definerer på forsendelsessiden til administratoren. For at sikre dig, at du ikke mister noget salg:

tilføjelse af brugerdefinerede domæner på shopify

 1. Gå til din butikadministrator Indstillinger> Forsendelsesside.
 2. Se i afsnittet “Forsendelsespriser”, om du har indstillet en vægtbaseret forsendelsesrate og juster den i henhold til dit produkts specifikationer.

Test dit ordresystem

For at teste dit system kan du simulere en transaktion ved hjælp af Shopifys Bogus Gateway.

Brug af Bogus Gateway:

 1. Fra din butik Admin, klik Indstillinger, derefter Betalinger at gå til din Betalingsindstillinger
 2. Hvis du har aktiveret en kreditkortgateway, skal du deaktivere den, før du fortsætter. (Klik Redigere, derefter Deaktiver, bekræft derefter din deaktivering.)
 3. I Accepter kreditkort sektion, klik Vælg en kreditkortgateway for at åbne rullemenuen.
 4. Rul ned på listen til Andet, klik derefter på (til test) Bogus Gateway.
 5. Klik Aktiver (eller Genaktiver, hvis du har brugt Bogus Gateway før).
 6. Gå til din butik og bestil som en kunde ville gøre. Indtast følgende kreditkortoplysninger ved kassen i stedet for ægte numre:

Test af en reel betalingsport med en ægte transaktion:

 1. Sørg for, at du har konfigureret betaling gateway du vil teste.
 2. Foretag et køb fra din butik, som en kunde ville, og udfyld kassen ved hjælp af ægte kreditkortoplysninger.
 3. Annuller ordren straks for at tilbagebetale dig selv og undgå at betale transaktionsgebyrer.
 4. Log ind på din betalingsgateway for at sikre dig, at midlerne gik igennem.

Er dette gratis?

Ja – bare sørg for at annullere og tilbagebetale ordren kort efter, at du har placeret den.

Hvis din faktureringscyklus rammer, efter at du har placeret testordren, men inden du annullerer den, vises transaktionsgebyrene på din regning. Du kan stadig annullere efter at have betalt din regning til Shopify, men du vil modtage en refusion som transaktionskredit på din konto. Du kan bruge transaktionskreditter til at betale fremtidige transaktionsgebyrer.

7. Tilføj et domænenavn

For at få dit websted live skal du bruge et domænenavn. Du har to valg.

For det første kan du købe et domæne fra Shopify, og det føjes automatisk til din butik. Dette sparer dig tid, især hvis du ikke har nogen viden om hosting af et websted. Disse domæner koster typisk $ 9- $ 14 USD pr. År. Din anden mulighed er at købe et domæne fra en tredjepart, f.eks. GoDaddy. Disse domæner starter fra $ 10,00 USD om året. Ulempen er, at du bliver nødt til at omdirigere DNS-posterne selv, som kan virke skræmmende i starten.

Hvis du ikke kan komme med et godt domænenavn, skal du læse vores tip til, hvordan du vælger et godt domænenavn.

Her er trinene for at placere din nye Shopify-butik live på et tredjeparts domænenavn.

 1. Tilføj det nye domæne i Shopify

I Shopify-administratoren skal du gå til venstre til navigering Indstillinger og så domæner og tilføj dit domænenavn ved hjælp af ‘Tilføj et eksisterende domæne’ knap.

 1. Opdater DNS-poster

Log ind på din domæneregistrator og foretag følgende ændringer i DNS-posterne:

 • Erstat @- eller hoved A-posten med følgende IP-adresse: 23.227.38.32
 • Tilføj eller erstatt www CNAME med storename.myshopify.com (dvs. dit butik Shopify-link uden HTTP, som du kan se på siden med domænerindstillinger)
 1. Fjern eventuelle adgangskoder til butikskontorer

Ellers kan ingen få adgang til dit websted, selv når det er live.

 1. Indstil som primært, hvis relevant

Mens du er i Online butik> Domæner, kan du vælge dit hoveddomæne ved hjælp af rullemenuen øverst på skærmen:

primært butiksdomæne

Sørg for, at du også tjekker ‘Omdirigere al trafik til dette domæne’. Dette betyder, at trafik til alle andre domæner dirigeres til dit primære domæne. Dette er afgørende for god SEO.

 1. Tilføjelse af andre domæner 

Du kan gentage trin 1 og 2 med andre domænenavne, du ejer. Alle domænenavne omdirigeres til ‘Primær’ domæne, som du til enhver tid kan ændre med ‘Indstil som primær’ mulighed ved siden af ​​hvert domænenavn.

Bemærk, at antallet af domænenavne, du ejer, ikke har nogen indflydelse på SEO.

tilføjelse af brugerdefinerede domæner på shopify

Tillykke, din nye Shopify-butik er klar!

Hvis du har klaret det på den måde – tillykke. Du skal nu have en fuldt fungerende online butik. Hvis du vil udforske alternativer, se nedenfor:

Alternativer til Shopify?

Du kan også bruge WooCommerce til at starte din online butik. Det er lidt billigere, men kræver en stejlere indlæringskurve. Uanset hvad, det kan være et godt alternativ.

For mere detaljeret gennemgang mellem de to, skal du læse dette – Shopify vs. WordPress (WooCommerce) Herudover kan du finde andre eCommerce-websteder, der giver dig mulighed for at oprette en online butik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map