Sådan skifter du webhosts til dit WordPress-sted


Sådan skifter du webhostAt finde ud af, hvordan man skifter webhost, kan være en skræmmende opgave. Der er dog en række grunde til, at du skulle gøre det.


Hvor du er vært for dit websted påvirker mange ting – sikkerhed, webstedshastighed og sikkerhedskopiering. Derudover er der mange typer webhosting, og du skal sørge for at vælge den rigtige til dine behov.

Hvis din nuværende udbyder ikke længere opfylder dem, er det tid til en ændring.

Hvordan flytter du dit websted fra en vært til en anden? Det er præcis, hvad vi vil tale om i denne gennemgang.

Parat? Så lad os komme i gang!

Hurtig note: Nogle af de bedste WordPress-hostingudbydere tilbyder gratis migrationstjenester. Det betyder, at de vil tage sig af alt, hvad der er nødvendigt for at skifte webhost til dig. Det er værd at tjekke med din nye udbyder, før du gennemgår processerne herunder.

Saml dine ressourcer

For at skifte fra en webhost til en anden skal du bruge følgende:

 • Adgang til begge hostingkonti – Under processen bliver du nødt til at foretage nogle ændringer til både dine gamle og nye hostingkonti. Hvis du ikke er sikker på dine loginoplysninger for begge sider, er det nu tid til at finde ud af det.
 • Adgang til din database – At flytte fra en webhost til en anden kræver adgang til dit websteds database. Dette sker ofte i administrationsområdet på din hosting-konto, hvilket betyder, at der er endnu en grund til at sikre dig, at du ved, hvordan du kommer dertil.
 • FTP-klient – I hvert tilfælde, vi diskuterer nedenfor, kræves det, at data flyttes fra eller til en FTP-server. Til dette har du brug for en FTP-klient. En stor gratis mulighed er FileZilla, men du kan bruge enhver klient efter eget valg.
 • Teksteditor – Du har også brug for en kodeditor for at ændre vigtige filer. En af de bedste muligheder er notepad++ (det er også gratis), men du kan gå med, hvad du vil.

Har du alt sammen? Cool, så lad os springe lige ind i, hvordan du skifter webhosts til dit WordPress-sted.

Flytning af dit websted fra en vært til en anden manuelt

Vi starter med at gøre kontakten manuelt. Hvis du leder efter en løsning, der bruger et WordPress-plugin, skal du blot rulle nedad.

1. Sikkerhedskopiér dine filer

Den første ting at gøre er at tage backup af dine webstedsfiler. Dette vil sandsynligvis tage den længste tid, så lad os starte med det. Trin et er at logge ind på din FTP-server. Bare fyr FTP-klienten, vi talte om, indsæt dine legitimationsoplysninger og opret forbindelse.

Herefter finder du rodkataloget på dit WordPress-sted (hvis det ikke er din destinationsside som standard) og markerer alle filerne.

hvordan man skifter webhost - overfør wordpressfiler med filezilla

Bemærk, at dit websted muligvis indeholder filer, der ikke er synlige som standard (f.eks .htaccess). Sørg derfor for, at din FTP-klient også viser disse filer. I FileZilla finder du denne mulighed under Server> Kraft, der viser skjulte filer.

Når du har markeret alle filer, skal du kopiere dem til et bibliotek på din computer. Afhængig af størrelsen på dit websted kan dette tage et stykke tid, så vi kan gå videre til trin to i mellemtiden.

2. Eksporter databasen

Databasen er den anden del af dit websted. Den måde, du får adgang til, adskiller sig fra vært til vært. I de fleste tilfælde ender du i phpMyAdmin:

phpmyadmin hovedpanel

Vælg den database, du vil eksportere fra venstre. Hvis du ikke ved, hvilken der er, skal du blot kontrollere wp-config.php fil på dit nuværende websted, hvor det står:

definere ('DB_NAME', 'database_name_here');

Dette fortæller dig navnet på den database, dit websted bruger.

Gå derefter til Eksport fanen.

eksporter database til at skifte webhost

Vælge Brugerdefinerede under Eksportmetode. Foretag følgende valg i menuen:

 • Format – Forlad som SQL.
 • Borde – Marker alle de tabeller, du vil eksportere. Normalt er det dem alle. Deaktiver enhver, hvis du har en god grund til det (f.eks. Hvis du er vært for databaser for flere websteder med forskellige præfikser).
 • Produktion – Sæt Compression til zippet eller komprimerat for at gøre download hurtigere.
 • Format-specifikke indstillinger – Lad alt være som det er.
 • Oprettelsesmuligheder for objekter – Sørg for at vælge Tilføj DROP TABEL / VISNING / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER.
 • Indstillinger for oprettelse af data – Lad alt være som det er.

Når du er færdig, skal du klikke på  på bunden. Dette skulle resultere i en filoverførsel. Gem den komprimerede database på din computer, og gå videre til næste trin.

3. Opret en database på din nye vært

Nu er det tid til at oprette et nyt hjem til den database, du lige har eksporteret. Gå til din nye vært og log ind på din konto. Find det afsnit, der omhandler MySQL-databaser.

Opret følgende:

 1. En ny database
 2. En databasebruger med fulde privilegier til den database
 3. En sikker databasebrugeradgangskode

Noter alle tre ned, du har brug for dem snart. Find også ud navnet på din MySQL-server. I mange tilfælde vil dette være localhost men tjek med din hostingudbyder for at være sikker.

4. Rediger config.php

På nuværende tidspunkt skulle dine webstedsfiler være færdig med at downloade. Hvis det er tilfældet, er det tid til at gå til det bibliotek, hvor du gemte dem og finde en fil, der hedder wp-config.php.

Det er en vigtig systemfil, der blandt andet styrer kommunikationen mellem dit websteds filsystem og databasen.

Den første ting du skal gøre er at lave en kopi af den eksisterende fil og opbevare den et sikkert sted. Åbn derefter originalen med din teksteditor og find følgende afsnit:

definere ('DB_NAME', 'database_name_here');

/ ** MySQL database brugernavn * /
definere ('DB_USER', 'brugernavn_her');

/ ** MySQL database adgangskode * /
definere ('DB_PASSWORD', 'password_here');

/ ** MySQL værtnavn * /
definere ('DB_HOST', 'localhost');

Udskift hvor det står database_name_here, username_here og password_her med databasens navn, brugernavn og adgangskode, du oprettede tidligere. Bemærk, at det i dit tilfælde faktisk ikke siger database_name_here osv., men vil indeholde oplysningerne om din nuværende vært. Disse vil være i samme position.

Sørg for, at du indsætter dine MySQL-serveroplysninger på stedet for localhost (eller lad det være som hvis din hostingudbyder bruger localhost for denne indstilling). Når du er færdig, skal du gemme filen.

5. Upload dine filer til den nye vært

Når alt dette er afsluttet, kan du starte processen i omvendt retning. Det første trin er at uploade dine filer til serveren hos din nye hostingudbyder. Det vil sandsynligvis tage lang tid, så vi kan starte det og gøre andre ting, mens det kører.

I øjeblikket kender du boret. Afbryd din FTP-klient, og forbind denne gang til den nye server. En hurtig advarsel: Normalt vil du bruge webadressen til at oprette forbindelse via FTP. I dette tilfælde peger domænet stadig på din gamle server, så det fungerer ikke.

Der er en løsning, der i stedet bruger IP-adressen på din nye server. Du kan normalt finde dette på din hosting-konto. Hvis ikke, skal du kontakte support – de skal være i stand til at hjælpe dig.

Når du er færdig, skal du finde de filer, du har downloadet tidligere, og uploade dem (inklusive de ændrede) config.php fil) til rodkataloget. Når uploaden kører, skal du gå videre til næste trin.

6. Importer databasen

I mellemtiden kan vi tage os tid til at importere databasen. Til det, log ind i databaseadministrationsværktøjet på din nye server. Vi antager, at det er phpMyAdmin igen.

Vælg den database, du oprettede tidligere fra listen, og vælg Importere øverst på skærmen.

importer database til at skifte webhost

Klik på Gennemse og vælg den fil, du eksporterede tidligere. Rul derefter ned til bunden og klik på . Importen starter derefter.

Den tid det tager at afslutte afhænger af størrelsen på din database. Du modtager en succesmeddelelse, når det er gjort.

Valgfrit: Udskift den gamle URL i databasen

Hvis du ikke kun flytter dit websted til en ny webhost, men også ændrer din URL, er der et ekstra trin. I dette tilfælde skal du udskifte referencer til din gamle URL i databasen med den nye. Hvis du ikke gør det, går alle slags ting galt!

Der er flere måder at gøre dette på. Det nemmeste, jeg har fundet, er Søg Erstat DB-script. Du kan downloade den gratis (til gengæld for din e-mail-adresse). Upload det bare til dit webstedskatalog (i en hemmelig mappe) og naviger der ved hjælp af din browser.

søg erstatte database script hjælp til at skifte webhost

Indsæt blot din gamle og nye URL i felterne øverst. Alt andet skal normalt forblive som det er. Brug tør løb for at teste alt. Når alt ser godt ud, skal du gennemføre live-løbet.

Vigtigt: Du må under ingen omstændigheder forlade scriptet på serveren, når du er færdig. Det er meget magtfuldt og kan gøre reel skade på dit websted, hvis en anden finder det.

Hvis scriptet ikke fungerer for dig, kan du også udskift URL via SQL-kommandoer.

7. Skift din DNS-server

Når du er færdig med alt det ovenstående, er det tid til at placere din URL på den nye server. Det betyder, at du ændrer dine DNS-serverindstillinger.

Processen afhænger af, hvor dit domæne er registreret. For eksempel, hvis du registrerede dig hos din gamle hostingudbyder, er den bedste idé at overføre hele domænet til den nye udbyder. Tal med supporten om, hvordan du gør det.

Hvis du har købt det fra en domæneregistrator som Domain.com, skal du opdatere dine navneserverindstillinger. Du har brug for navneserveradresserne til din nye vært. De ser normalt ud som sådan:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Du bliver nødt til at forbinde disse med dit domæne. Som nævnt vil processen være lidt anderledes afhængigt af hvor du har købt den. Her er instruktioner til nogle af de mest almindelige sager:

Tal med den, der er ansvarlig, hvis du har brug for hjælp. Når det er gjort, skal du være opmærksom på, at det kan tage op til 48 timer, før ændringerne sker. Du kan bruge et værktøj som Hvad er min DNS for at se, om det er afsluttet.

Indtil da skal du sørge for ikke at foretage nogen ændringer på dit websted. Du ændrer muligvis det gamle websted i stedet for det nye sted.

Når alt er gået igennem, skal dit websted migreres uden nedetid. Da begge dine websteder har det samme indhold, vil besøgende ikke bemærke ændringen.

8. Oprydning

Når DNS-ændringen er gennemgået, kan du gå tilbage til din gamle vært og slette dine webstedsfiler og database. Det kan være nødvendigt at vente op til en uge, før du gør det for at sikre dig, at alt fungerer godt.

I alle tilfælde skal du sørge for at opbevare dine lokale kopier (inklusive originalen wp-config.php) rundt om. Der kan være behov for at rulle migreringen tilbage. I dette tilfælde vil du være glad for, at du stadig har dem.

Sådan skiftes webhosts via WordPress Plugin

Alt det ovenstående kan forkortes kraftigt ved hjælp af et plugin. Det giver dig mulighed for at automatisere dele af processen. Mens der er andre muligheder derude, anbefaler jeg stærkt Duplicator-plugin. Det er gratis og gør processen til en leg.

1. Installer duplikator

Naturligvis er det første trin at installere plugin. Dette kræver de sædvanlige trin. Log på dit WordPress-websted og naviger til Plugins> Tilføj nyt. Skriv plugin-navnet i søgefeltet for at finde det, og klik på Installer nu når den først vises på listen.

installere duplikator for at skifte webhost

Når dit websted er færdig med at downloade, skal du trykke på Aktiver for at kunne bruge plugin.

2. Eksporter det eksisterende websted

Når duplicator er installeret og aktiv, finder du et nyt menupunkt med dets navn i dit WordPress admin-område. Ved at klikke på den bringer du dig til dette:

duplikator-plugin-visning i wordpress

Plugin gemmer det såkaldte pakker. Disse er lynlåse versioner af dit websted og din database. Da du ikke har oprettet endnu, er listen tom. Tid til at ændre det. Klik Lav ny i øverste højre hjørne for at komme i gang.

eksporterer websted med duplikatoropsætning

På den næste skærm har du flere muligheder.

 • Opbevaring – Du kan konfigurere, hvor du skal gemme dit websteds sikkerhedskopi. Vær opmærksom på, at medmindre du har Pro-versionen af ​​Duplicator, din eneste mulighed er din egen server, så der er intet at gøre her.
 • Arkiv – I dette afsnit kan du ekskludere både filer og dele af databasen fra at blive migreret. Brug dette, hvis du har gode grunde.
 • installatør – Du kan udfylde databaseoplysningerne i dit nye servermiljø. Dette er også en del af den senere opsætning, så du kan ignorere det i øjeblikket.

Mest sandsynligt vil du blot klikke på Næste. Plugin udfører derefter en systemcheck for at se, om den har alt, hvad den har brug for for at køre korrekt. Du kan se fundene, når det er gjort.

duplikatorscanning komplet

Hvis alt er i orden, skal du starte byggeprocessen ved at klikke på knappen i bunden. Dette kan tage flere minutter, så luk ikke din browser. Når det er færdigt, vil du se dette:

færdig backup i duplikator

Download både installationsprogrammet og arkivet ved at klikke separat på knapperne eller med download-linket med et enkelt klik. Godt klaret!

3. Upload filerne via FTP

Det næste trin er at uploade disse filer til serveren. Du skal bruge IP-adressen i stedet for domænet for at oprette forbindelse via FTP.

Når du er tilsluttet, skal du sørge for at uploade både installationsfilen og arkivet. Anbring dem i rodkataloget, og sørg for, at det er tomt på forhånd.

4. Opret en ny MySQL-database

Med plugin-metoden har du også brug for en MySQL-database til dit nye sted. Vi har talt om det detaljeret tidligere. Gør hvad du skal gøre for at ende med en ny database, et brugernavn med fulde privilegier til databasen og databaseadgangskoden. Husk at notere den MySQL-server, som din vært giver dig til dit websted.

5. Opret forbindelse til det nye websted

For det næste trin får du muligvis et problem. For at distribuere webstedet skal du få adgang til filerne på din server via en webbrowser. Det sker normalt ved at indtaste domænenavnet.

Hvis du bruger det samme domæne som før, peger det ikke på din nye server endnu. Selvfølgelig kan du ændre det for at omgå problemet. Dette vil dog a) tage et stykke tid for faktisk at ske, og b) vil betyde nedetid for dit websted.

Heldigvis er der en vej rundt, som bruger din computers værter fil. Du kan lokalt kortlægge domænenavne til specifikke IP-adresser. På den måde kan du få adgang til filer på den nye server via det gamle domæne uden at ændre noget for dine besøgende.

(Hvis du bruger et andet domæne på din nye vært, kan du springe dette trin helt over).

Den første ting, du har brug for, er IP-adressen på din nye server. Din udbyder skal vise disse oplysninger for dig. Hvis du ikke kan finde det, så spørg!

Derefter skal du åbne din Værtens fil. Sådan gør du på forskellige platforme:

 • vinduer – Åbn menuen på proceslinjen, søg efter “notepad”. Højreklik på resultatet og vælg “kør som administrator”. Når programmet er kørt, skal du bruge programmet til at åbne C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Sørg for, at du søger efter “Alle filer” for at se den aktuelle fil.
 • Mac OS – Åbn terminalen, og indtast kommandoen sudo nano / etc / hosts. Du bliver muligvis bedt om at indtaste din administratoradgangskode.
 • Linux – For Linux kan du bruge den samme metode som med Mac OS.

Når du har adgang til filen, skal du indsætte både den IP-adresse, du har fundet tidligere, og domænenavnet. Det vil ende med at se sådan ud:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Bemærk: afstanden mellem IP-adressen og domænet er en fane. Sørg også for at udskifte adressen med din servers faktiske adresse og yoursite.com med dit rigtige domæne. Gem ændringerne, og du skal være i stand til at få adgang til den nye server ved hjælp af dit eksisterende domænenavn.

Vigtigt: Når du er færdig med overgangen, skal du sørge for at ændre din værter fil tilbage til sin oprindelige tilstand!

6. Kør migreringsprocessen

Nu er det tid til at starte migrationsprocessen for alvor. Naviger til http://yoursite.com/installer.php (indsæt dit faktiske domæne), dette skal føre dig til denne skærm:

duplikatordistribution trin 1

Sørg for, at installationsprogrammet giver dig en Passere til arkiv og validering, markér derefter betingelserne og klik på Næste på bunden. Dette vil starte installationsprocessen.

Derefter bliver du bedt om at indsætte din databasehost, navn, brugernavn og adgangskode.

duplikatordistribution trin 2

Du skal have dem til rådighed fra før. Du kan bruge Testdatabase for at sikre, at alt fungerer. Klik derefter på Næste igen. Plugin vil importere databasen.

I det næste trin har du chancen for at erstatte omtaler af din gamle URL med den nye. Sørg for, at den rigtige URL findes i feltet! Duplicator afslutter derefter processen.

duplikatordistribution trin 4

Den sidste skærm giver dig et link til at logge ind på dit websted og rapportere, hvis alt gik godt. Sørg for at logge ind og kontrollere, om alt fungerer som det skal. Glem heller ikke at følge Duplicators instruktioner om at rydde op efter dig selv.

hvordan man skifter webhost oprydning efter migrering

7. Opdater DNS-navneserveren

Med denne metode skal du stadig ændre dit domæne fra din gamle server til den nye.

Vi har allerede talt om dette detaljeret ovenfor, så du kan henvise til det afsnit. Hent navneserveradresserne fra din nye vært, og forbind dem til dit domæne. Vent derefter, indtil ændringerne er gået igennem, før du foretager ændringer på dit websted.

Derefter er du færdig – tillykke! Du har lige lært, hvordan du skifter webhost til dit WordPress-websted. Awesome sauce!

Skift webværter til WordPress-websteder i et nøddeskal

Det kan være en skræmmende opgave at skifte dit WordPress-sted fra en webhost til en anden, især for de første timere. Husk, at ligesom alt andet, der vedrører kører dit eget websted, det bliver mindre vanskeligt, når du bryder det ned til trin.

Hvis du har fulgt med ovenstående, skulle du nu have flyttet dit websted til din nye hostingudbyder. Uanset hvilken proces du har besluttet på, lad os hurtigt sammenfatte de grundlæggende trin:

 1. Sikkerhedskopiér dine webstedsfiler og database
 2. Forbered det nye hostingmiljø til kontakten
 3. Importer dine filer og database til den nye vært
 4. Skift navneserver på dit domæne

Det er dybest set det. Tillykke igen for at have gjort det så langt – godt klaret!

Har du spørgsmål eller yderligere tip til, hvordan du skifter webhost? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map