Sådan rettes “Fejl ved etablering af en databaseforbindelse” i WordPress

Ser den frygtede,


Fejl ved etablering af databaseforbindelse

… er definitionen på en dårlig dag, hvis du er en WordPress-webstedsejer.

Indrøm det, denne fejlmeddelelse ser ret alvorlig ud. Der er ikke noget design, ingen kendte WordPress-stedselementer, bare tekst:

Fejl ved etablering af databaseforbindelse

Først skal du stoppe med at få panik!

Vi ved, at du sandsynligvis er lidt bange lige nu, men lad os forsikre dig om det dette problem kan rettes og enhver permanent skade kan forhindres. Fejlen ved etablering af en databaseforbindelse er faktisk ganske almindelig.

Forstå problemet

Så meget som vi ikke ønsker at spille Kaptajne er åbenlyst her er fejlen karakteren selvforklarende – det er en fejl at etablere en databaseforbindelse.

Her er hvad det betyder nøjagtigt:

WordPress bruger to hovedstykker teknologi til at give dig alle dens fantastiske evner: PHP og MySQL.

 • PHP er et programmeringssprog. WordPress – de centrale WordPress-filer – er skrevet i PHP. Kedeligt, ked af det.
 • MySQL er en databaseteknologi. WordPress bruger en MySQL-database til at gemme alt dit websteds indhold. Dette inkluderer dine indlæg, sider, men også de mindre elementer, som f.eks. Titlen på dit websted, layoutet på dine widgets, farveindstillingerne osv. Dybest set er MySQL-databasen hvor hver, selv det mindste stykke information om din hjemmeside, holdes.

For at sammensætte de to bruger WordPress PHP-kommandoer til at oprette forbindelse til MySQL-databasen, få de nødvendige oplysninger og derefter vise alt på skærmen.

Det er her fejlen kommer i spil. Fejlen opstår, når WordPress uanset årsag ikke kan få adgang til oplysningerne i databasen via PHP-kommandoer. Når det sker, ved WordPress grundlæggende ikke, hvad de skal gøre næste, så det eneste, det kan sige, er, “Fejl ved oprettelse af en databaseforbindelse.”

Når det er sagt, kan der være en håndfuld årsager til, at fejlen opstår. Nogle af de mere almindelige:

 • ✅ Forkerte loginoplysninger. WordPress har brug for et specifikt login og adgangskode for at få adgang til databasen. Hvis disse er ændret af en eller anden grund, vil WordPress ikke længere kunne hente noget fra databasen.
 • ✅ Korrupte WordPress-filer. De centrale WordPress-filer kan blive ødelagt som følge af en mislykket opdatering, blandt andre. Dette kan omfatte ting som mislykkede opdateringer af plugins, temaer og endda de vigtigste WordPress-softwareopdateringer.
 • ✅ Korrupt database. Dette kan være et resultat af, at en useriøs plugin messer databasen internt, et hackerangreb, et tema mislykkes og mange flere.
 • Database Databaseserveren er nede. I nogle tilfælde køres webserveren – den server, der gemmer dine webstedsfiler – på en anden maskine end databasen. Og den separate databaseserver kan simpelthen være nede uanset grund.
 • Oo For meget trafik. Selvom dette er et godt problem at have, er det stadig et problem. Specifikt kan din database muligvis ikke svare på grund af en høj stigning i trafikken. For eksempel, et af dine indlæg gik viralt, og nu prøver alle og deres hund at få adgang til dit websted? Serveren er derfor ikke i stand til at håndtere en del af disse besøg.

Sådan rettes “Fejl ved etablering af en databaseforbindelse”

Da vi værdsætter din tid, vil vi først anbefale en sti, der mest sandsynligt løser problemet for dig hurtigt. Derefter graver vi os dybere og viser dig, hvordan du laver alle rettelser manuelt.

Trin 1: Kom i kontakt med din webhostudbyder

Kontakt hosting support
Det er altid en god ide at kontakte din webhost-support …

Det er sikkert at antage, at hvis dit websted fungerede for kun et minut siden (eller for en dag siden), og nu er det ikke det, kan fejlen være på din webhosts ende.

Alle kvalitetsværter i disse dage tilbyder en form for hurtigreagerende support, normalt gennem live chat.

Start med at kontakte denne live chat, sige, at du oplever en “fejl med at oprette en databaseforbindelse” (indsæt sætningen), og spørg:

 • hvis databaseserveren kører uden problemer, og
 • hvis der ikke er nogen stigning i aktivitet eller trafik på serveren lige nu.

I de fleste tilfælde, hvis du fortæller dem, hvilken slags fejl du har, vil de enten fortælle dig, hvad årsagen er nøjagtigt, eller de vil endda rette den for dig.

Vigtigst af alt giver de dig besked, om din database er i orden, og om der er mistænkelig aktivitet på serveren eller ej.

Hvis fejlen ikke er ved deres ende (serveren er i drift, og der ikke er nogen pigge i trafikken), og de ikke ønsker at hjælpe dig, skal du fortsætte til trin 2:

Trin 2: Kontroller, om dit plugin eller temafiler ikke er blevet ødelagt

Dine WordPress-filer kan blive ødelagt som et resultat af et par uheldige begivenheder.

For eksempel har du måske det opdateret et plugin eller et tema, og det hele kollapsede? Måske har du tilsluttet webstedet til en ekstern service? Måske har du redigeret nogle af filerne hånd?

Hvis en af ​​ovenstående ringer på en klokke, har du sandsynligvis din skyldige. Hvis du ikke har gjort noget af det, skal du springe over dette trin.

Her er hvad du kan gøre:

 • Først: opret forbindelse til din vært via FTP. Du kan gøre dette med et gratis værktøj kaldet FileZilla.

For at oprette forbindelse skal du bruge et login og en adgangskode til din FTP-konto. Hvis du ikke ved, hvad / hvor disse er, er den nemmeste måde at få dem til at søge gennem de første e-mails, som du fik fra din webhost, da du først tilmeldte dig. Alternativt kan du bede livechatsupportrepræsentanten om at give dig disse detaljer.

Når du har dem, skal du oprette forbindelse til serveren og navigere til WordPress-rodmappen. Det kaldes normalt “public_html” eller “www”, eller du er måske allerede i den, når du opretter FTP-forbindelsen.

Tommelfingerreglen er, at hvis du kan se undermapper som “wp-indhold” og “wp-admin”, så er du i WordPress-rod. Eksempel:

WordPress rod

 • Anden: Gå ind i “wp-content” og omdøb mappen “plugins” til noget andet (alt efter hvad andre navne, så længe det ikke er “plugins”):

omdøbe plugins

 • Tredje: Gå tilbage til dit websted og se, om fejlen stadig er der.

Hvis ikke, ved du nu, at det er forårsaget af noget plugin. Gå tilbage til FTP, omdøb mappen tilbage til “plugins”. Gå ind i det, og skift mappenavne på de individuelle plugins en efter en. Den nemmeste måde at gøre dette på er at tilføje en understregning i slutningen: “_”

navn ændret

Bliv ved med at vende tilbage til dit websted for at se, når fejlen bliver udløst eller forsvinder. Når du har indsnævret det til et specifikt plugin, har du fundet fejlen. Slet det enten, eller gå online for at se, om løsningen er blevet dokumenteret.

 • Hvis fejlen stadig er der, selv efter at omdøbe mappen “plugins”, skal du gennemgå nøjagtig den samme proces med mappen “temaer”.
 • Hvis det ikke hjælper, skal du omdøbe begge mapper tilbage til “plugins” og “temaer”. Fejlen er forårsaget af noget andet.

Trin 3: Kontroller, om din database ikke er blevet ødelagt

WordPress-databasen er en temmelig kompliceret ting, og der er mange små tandhjul, der er nødt til at blive sammen med at arbejde sammen for at undgå problemer. Nogle gange går noget ude af sin plads, og det er når du ser fejlen med at oprette en databaseforbindelse.

 •  Den første ting at kontrollere er at gå til dit WordPress-dashboard – YOURSITE.com/wp-admin

Hvis du ser den samme hovedfejl: “fejl ved oprettelse af en databaseforbindelse”, spring dette trin over.

 • For det andet, hvis du ser noget andet, skal du være opmærksom på, hvad WordPress foreslår, at du skal gøre. I de nylige versioner har WordPress udvidet sine problemløsningsløsninger, så du kan se nogle gode råd der. En af mulighederne:

admin fejl

En anden mulighed er, at du får vist en meddelelse, der starter med “En eller flere databasetabeller er ikke tilgængelige […]” Dette betyder, at det er dig, der har brug for at “reparere” databasen.

Dette er faktisk ganske enkelt. Forbind først til dit websted via FTP igen. Gå til WordPress root, og download filen “wp-config.php” til dit skrivebord.

Rediger denne fil i notepad, tilføj en ekstra linje i slutningen (lige før ”Det er alt, stop med at redigere”):

definere ('WP_ALLOW_REPAIR', sandt);

Upload nu filen tilbage til dit websted (via FTP) og overskriver den gamle version.

Gå til YOURSITE.com/wp-admin/maint/repair.php

Dette skal du se:

database reparation

Klik på en af ​​knapperne. Når den automatiske reparation er afsluttet, skal du gå tilbage til dit websted og se, om fejlen stadig er der.

Hvis ingen fejl, stor! Men du skal stadig vende din “wp-config.php” -fil tilbage til sin tidligere tilstand. Fjern den nye linje, du lige har tilføjet, og upload filen igen.

Hvis fejlen stadig er der, er det næste trin:

Trin 4: Kontroller legitimationsoplysninger om din database

Som nævnt bruger WordPress et specifikt brugernavn og adgangskode til at oprette forbindelse til databasen. Normalt ændres disse adgangsoplysninger ikke af sig selv. Du kan dog opleve nogle underlige scenarier, når du har foretaget ændringer i dine webstedsfiler, hostingmiljøet eller andet. Med andre ord, selvom det ikke skulle ske, ændres adgangsoplysninger nogle gange. Og med dårlige adgangsoplysninger – ”der opstår en fejl ved etablering af en databaseforbindelse”!

Rettelsen udføres i filen “wp-config.php”. Vi taler specifikt om disse linjer:

definere ('DB_NAME', 'nogle_db');
definere ('DB_USER', 'nogle_brugernavn');
definere ('DB_PASSWORD', 'some_pass');
definere ('DB_HOST', 'localhost');

De har alle de detaljer, som WordPress har brug for for at oprette forbindelse til databasen. Hvis noget af dette er forkert, oprettes ingen forbindelse.

Bemærk, at der er en manuel måde at løse dette problem på, men det kræver ærligt flere trin og kan være virkelig forvirrende baseret på den webhost, du bruger, og det interface, de bruger. Med andre ord, alt, hvad vi ville sige, at der stadig kun kan anvendes på et lille udvalg af brugere, der bare tilfældigvis bruger den samme vært som vi, så vi har en meget mere universel løsning til dig:

Tag de fire linjer fra filen “wp-config.php”, kopier dem blot til udklipsholderen, kontakt din webhost-support igen, indsæt disse linjer i chatvinduet og spørg om oplysningerne er korrekte for at du kan oprette forbindelse til din database.

Repræsentanten vil tjekke alt og vende tilbage til dig med nogle feedback. Oftest giver de dig de rigtige detaljer, hvis noget er blevet ændret.

Alt hvad du skal gøre er at tage de nye legitimationsoplysninger og sætte dem i din “wp-config.php” fil, hvor de gamle plejede at være.

definere ('DB_NAME', 'nogle_db'); / * dette er navnet på din WordPress-database * /
definere ('DB_USER', 'nogle_brugernavn');
definere ('DB_PASSWORD', 'some_pass');
definere ('DB_HOST', 'localhost'); / * dette er webadressen til din databaseserver * /

Endelig, uploade filen igen via FTP.

På dette tidspunkt kan du gå tilbage til dit websted og se, om fejlen er rettet.

Hvis ikke, har vi et sidste trin til dig:

Trin 5: Gendan standard WordPress-filer

Som vi nævnte før, kan de centrale WordPress-filer blive ødelagt af flere årsager. Der har måske været et hackingforsøg på dit websted, måske har du ændret nogle filer ved et uheld, måske et rogue plugin gjorde ændringen.

Uanset hvad det måtte være, kan du stadig gendanne standardindfødte WordPress-filer. Den nemmeste måde at gøre det på er bare at downloade en ren version af WordPress fra WordPress.org og kopiere den over den, du har lige nu.

Gå her, og download den nyeste pakke til dit skrivebord. Pakker ud. Gennemse det udpakket arkiv, og slet mappen “wp-indhold”.

Dernæst skal du oprette forbindelse til dit websted via FTP, gå til den vigtigste WordPress-rod, uploade dine nye WordPress-filer. Overskriv alle de tidligere filer.

upload nye WordPress-filer

Når uploaden er færdig, skal du gå tilbage til dit websted og se effekten.

Dette er en sidste udvej slags rettelse. Hvis dette ikke hjælper, har du intet andet valg end at vende tilbage til din webhost supportlinje, fortæl dem alt hvad du har gjort og bedt om hjælp. På dette tidspunkt har du dybest set udtømt alt hvad du kan gøre for at løse problemet selv, og det er værten sin tur til at løse det. Du betaler trods alt dine hosting-regninger, er du ikke?

Sådan undgår du denne fejl i fremtiden?

Selvom der ikke er en 100% fejlsikker måde at beskytte dit websted mod fejl i forbindelse med oprettelse af en databaseforbindelse, er der to hovedelementer, du skal have i dit forsikringspuslespil for at være mindst 90% sikkert:

 • Kvalitetshosting. Arbejd kun med værter, der har optimeret deres platforme til at arbejde med WordPress. På den måde kan du altid stole på kyndig support og hurtig hjælp. For ikke at nævne, at du også vil undgå mange almindelige WordPress-problemer. Her er vores anbefalinger.
 • Har sikkerhedskopier. Installer et simpelt backup-plugin som UpdraftPlus (det fungerer automatisk), og du skal altid have en arbejder WordPress backup som du kan gendanne, hvis alt andet mislykkes.

Vi håber, at denne guide hjælper! Og som altid, er du velkommen til at kontakte os, hvis du har det svært ved at oprette en databaseforbindelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map