Sådan føjes Google Analytics til WordPress

Sådan tilføjes Google Analytics til WordPressAt lære at tilføje Google Analytics til WordPress er en meget vigtig del af at køre dit eget websted. Softwaren kan give dig værdifulde oplysninger om, hvad der er og ikke fungerer på dit websted, og giver dig mulighed for at tage informerede beslutninger om dets fremtid.


I denne tutorial vil vi svare på flere spørgsmål om Google Analytics, herunder:

 • Hvad er Google Analytics, og hvorfor har du brug for det?
 • Sådan tilmelder du dig Google Analytics?
 • Sådan føjes Google Analytics til WordPress?
 • Sådan installeres Google Analytics med et WordPress-plugin?

Lad os komme igang.

Hvad er Google Analytics, og hvorfor har du brug for det?

Lad os først tale om indholdet af dette indlæg, inden vi kommer ind på det tekniske – Google Analytics. Hvis du er en komplet nybegynder, er du måske ikke engang klar over, hvad det er, og hvorfor det er en god ide at oprette forbindelse til dit WordPress-websted. Så lad os dække det først.

1. Google Analytics hjælper dig med at lære din publikum at kende

Google Analytics er en webanalysesuite, der hjælper dig med at forstå og analysere din webtrafik. Det er til stede på over 50 millioner websteder rundt om i verden.

Den måde, det fungerer, er, at du tilføjer et stykke JavaScript-kode til din side (mere om det nedenfor), der giver Google mulighed for at spore aktiviteterne for besøgende, der kommer til dit websted. Derefter vil de indsamle disse aktiviteter og præsentere dem i form af statistikker på din Google Analytics-konto.

Eksempel på Google Analytics

Her er, hvad du kan lære af statistikken:

 • Hvem besøger dit websted? – Geografiske og tekniske oplysninger om, hvor dit publikum er fra, og de enheder, de bruger til at få adgang til dit websted.
 • Hvad gør dine besøgende?? – Find ud af, hvilke sider de ser på, din afvisningsfrekvens (hvilket betyder andelen besøgende, der forlader efter kun en side), hvor længe de bliver på dit websted og mere.
 • Hvornår kommer de forbi? – Google Analytics viser dig også, hvornår nøjagtigt folk kommer til dit sted i timen, dagen, ugen eller måneden.
 • Hvordan finder de dit websted? – Du får også oplysninger om, hvorvidt dit publikum finder dit websted i søgemaskiner (og hvilke af dem), sociale medier, links på andre websteder, eller om de indtaster din webstedsadresse direkte.
 • Hvordan interagerer de med dit indhold? – Fra Google Analytics kan du også forstå, hvordan folk interagerer med dit WordPress-sted, for eksempel de links, de klikker på. Hvis du definerer bestemte mål (som at konvertere besøgende til e-mail-abonnenter), kan du også spore det.

2. Brug oplysningerne til at optimere dit websted

Hvad kan du gøre med disse oplysninger? Hvordan er det nyttigt for dig? At kende ovenstående giver dig mulighed for at gøre mange ting.

 • Juster dit websted for at betjene dit publikum bedre. For eksempel ved at forbedre tekniske aspekter eller tilføje et sprog.
 • Optimer trafikkilder – invester mere i dem, der fungerer særlig godt, eller øg din indsats på dem, der ikke gør det.
 • Forbedre dit indhold og din indholdsstrategi for at give besøgende mere af det, de er interesseret i.
 • Spor marketingkampagner og se, om de fungerer.
 • Find dine sider med dårligst resultat og tag skridt for at gøre dem bedre.

Kort sagt – webanalyse giver dig mulighed for at eliminere gæt og tage beslutninger om dit websted baseret på fakta og hårde data i stedet for en magefølelse. Google Analytics er helt gratis at bruge, så det bidrager ikke til webstedets omkostninger.

Trin 1. Tilmeld dig med Google Analytics

Før du kan forbinde softwaren til dit websted, skal du først tilmelde dig. Det gør vi først ved at gå videre til Google Analytics-startside.

Opret Google Analytics-konto

Hvis du allerede har en Google-konto, skal du blot bruge den til at logge på. Hvis ikke, skal du klikke på knappen for at tilmelde dig og oprette en helt ny konto. Når du er færdig med begge sider, ser du skærmen nedenfor.

Opret Google Analytics-konto

Det viser stort set allerede den proces, vi vil gennemgå. Hit Tilmelde at komme i gang. Når du får et valg mellem en mobilapp og et websted, skal du sørge for at vælge en på den næste skærm internet side. Derefter skal du indsætte dine detaljer.

Angiv kontooplysninger

Bemærk, at din konto kan indeholde flere websteder, du sporer. Derfor kan et passende kontonavn være noget lignende Forretningswebsteder. Hjemmesiden navn, adresse, erhvervskategori, land og tidszone skal være selvforklarende. Under Indstillinger for datadeling, du kan vælge, hvad du finder passende.

Når det er gjort, skal du klikke på Få sporings-ID at fortsætte. Det kan være nødvendigt, at du accepterer Google Analytics ‘vilkår og betingelser i det næste trin. Derefter vil du se siden med din sporingskode og sporings-id.

Google Analytics-sporingskode og ID

For nu er det alt, hvad vi ønskede at opnå.

I det næste trin tilføjer vi sporingskoden til dit WordPress-sted. For at gøre det har du muligvis enten brug for koden eller sporings-ID’et, så det giver mening at lade browserfanen være åben. Hvis du lukker det og bliver nødt til at komme derpå senere, kan du altid finde din sporingskode under Administrator> Sporingsinfo> Sporingskode.

Trin 2. Lær det grundlæggende i Google Analytics

Inden vi finder ud af, hvordan du tilføjer koden til dit websted, lad os benytte lejligheden til at kigge hurtigt rundt i den vigtigste Google Analytics-grænseflade. På den måde får du en bedre forståelse af den type information, du kan finde der. Du kan komme dertil ved at klikke på Hjem knap.

Google Analytics-konto

Til højre vil du altid se statistikken for dit websted, mens du til venstre kan vælge, hvilke data du vil se på. Den del af programmet, hvor du vil tilbringe din mest tid, er Rapporter fane. Du finder et antal forskellige sektioner, der, hvis der klikkes på, indeholder andre undermenuer og indeholder følgende information:

 • Realtid – Viser hvad der foregår på dit websted i øjeblikket af observationen. Hvor mange besøgende der i øjeblikket er på, hvor de er fra, hvad de ser på og mere.
 • Publikum – Indeholder oplysninger, der hjælper dig med at lære mere om dine brugere, fx antallet af besøgende i en periode, hvor længe de blev i gennemsnit og den demografiske såvel som den tekniske information om dem.
 • Erhvervelse – Viser, hvilke kilder, der sender brugere til dit websted, og oplysninger om dine marketingkanaler.
 • Opførsel – Alt om, hvad dine brugere gør, når de kommer til dit websted, det indhold, de ser på og mere.
 • Konvertering – Hvis du har oprettet mål i Google Analytics, her kan du forstå, hvor godt du har det med at nå dem.

Alt godt indtil videre? Lad os derefter undersøge, hvordan du tilføjer Google Analytics til dit WordPress-sted nu.

Trin 3. Føj Google Analytics til WordPress

For at Google Analytics skal begynde at spore dine besøgende, skal koden ovenfor være til stede på hver side på dit websted, du vil gøre det på. Normalt er det dem alle. Sådan kan du opnå det manuelt.

Valg A: Indsæt koden i header.php

En af de vigtigste måder at tilføje sporingskoden til dit websted er at indsætte den i din header. På denne måde indlæses det på hver side.

Takket være den måde WordPress er opsat på, er dette meget let at opnå. De fleste standardtemaer har en header.php fil, der er ansvarlig for outputs afsnittet om webstedshoved Så du kan blot indtaste Google Analytics-koden her.

Når du foretager ændringer i temafiler, skal du dog være opmærksom på, at det altid er bedst at gøre det i en barn tema. Ellers vil de gå tabt, når du opdaterer dit hovedtema. Børnetemaer er generelt nyttige, og du bør bestemt læse mere om dem.

Når du har oprettet dit barn-tema, skal du bare kopiere header.php fra hovedtemaet ind i det og begynde at redigere det. Kopier og indsæt derefter sporingskoden fra Google Analytics i den lige før lukningen beslag.

Føj Google Analytics-sporingskode til WordPress-headerfil

Sørg også for, at koden er indpakket

Gem, upload og fra det øjeblik bør Google Analytics begynde at spore.

Valgmulighed C: Brug et brugerdefineret plugin

En tredje mulighed for manuelt at tilføje sporingskoden til dit websted er at oprette dit eget plugin. Dette giver dig også muligheden for at tænde og slukke for spor fra WordPress-bagenden. Plus, det sørger for, at Google Analytics-sporingskoden forbliver på dit websted, selvom du ændrer temaer.

Hvis du aldrig har oprettet et plugin før, skal du ikke bekymre dig - det er virkelig let! Før vi kommer til det bare en hurtig note: for at nedenunder fungerer, skal dit aktive tema have wp_head krog indeni header.php. Det implementeres normalt som standard, men det er værd at kontrollere!

Når du er færdig, skal du bare oprette en ny PHP-fil. Tag den teksteditor, du vælger, lav en ny fil, og gem den som noget, der ligner nick-google-analytics.php. Derefter føjes følgende kode til det (tip: det er den samme funktion som før plus et header, der lader WordPress vide, at dette er et plugin).

  

Sørg for at udskifte prøvesporingskoden (alt imellem ) med dine egne. Ellers fungerer det ikke. Juster også overskriften til det, du vil.

Når det er gjort, skal du gemme filen og uploade den til dit websteds plugin-mappe (wp-indhold> plugins). Du kan også give den sin egen undermappe, hvis du vil. Når du er færdig, skal du aktivere det fra WordPress-backend som ethvert andet plugin.

Aktivér brugerdefineret WordPress-plugin til Google Analytics-sporingskode

Selvom ovenstående ikke er særlig kompliceret, og endnu lettere måde er at bruge en af ​​de mange tilgængelige plugins. Vi vil gennemgå processen med et eksempel nu og senere se på et par flere plugins, der kan gøre det samme.

Sådan installeres Google Analytics med et WordPress-plugin

Til denne tutorial vil vi bruge Google Analytics til WordPress af MonsterInsights. Det er det mest populære plugin i biblioteket til dette formål med mere end to millioner installationer. Det er også rigtig nemt at bruge og leveres med et modul, der hjælper med at gøre det GDPR-kompatibelt (desværre kun i premium-versionen).

Lad os gå!

1. Installer pluginet

Hver gang du vil bruge et plugin på dit WordPress-sted, er det naturligvis det første trin at installere det. For det skal du bare gå til Plugins> Tilføj nyt. Søg efter det ved navn (på udkig efter google analytics burde være nok).

Google Analytics WordPress-plugin

Når du finder det på listen, skal du trykke på Installer nu for at begynde at downloade det til dit websted. Aktivér, når det er gjort.

2. Opret forbindelse til Google Analytics

Når plugin er aktivt, finder du et nyt menupunkt kaldet Insights i dit websteds betjeningspanel. Klik på det for at gå til Indstillinger menu.

Autentificer MonsterInsights med Google Analytics-konto

Klik på Autentificer med din Google-konto. Dette vil omdirigere dig til Google Analytics-siden. Du bliver bedt om at logge ind eller, hvis du allerede er, at vælge den konto, du vil bruge til sporing.

Log ind på Google-konto

Når du er logget ind, beder Google Analytics dig om at give tilladelse til, at WordPress-plugin får adgang til dine data.

Lad plugin tilføje Google Analytics til WordPress

Dette er nødvendigt for, at det fungerer, og sørg for, at du tillader det. Derefter skal du stadig vælge den profil, du vil spore. Vælg den, du oprettede tidligere, og udfør godkendelsen, når du har gjort det.

Det er det! Du bliver sendt tilbage til dit websted. Vi sagde, at det ville være let!

2.1 Alternativ metode

Dette er ikke den eneste måde at tilføje Google Analytics til dit WordPress-sted med dette plugin. Du kan også indtaste din tracking UA-kode manuelt. For det skal du blot klikke på Klik her for at autentificere manuelt.

Indtast manuelt Google Analytics sporings-id i WordPress

Du finder din UA-kode som sporings-ID på din Google Analytics-konto.

Google Analytics sporings-id

Kopier og indsæt det i feltet i plugin-indstillingerne. Gem derefter dine ændringer. Færdig!

Bare vær opmærksom på, at du ikke er i stand til at bruge MonsterInsights-rapporterne i din WordPress-back-end på denne måde.

3. Juster sporingsindstillinger

Når du er tilsluttet, kan du klikke på Sporing fanen øverst for at foretage ændringer for, hvordan appen sporer dine besøgende.

MonsterInsights sporingsindstillinger

Lad os dække det vigtigste hurtigt:

 • Engagement - Valgmuligheder for at lade dig ignorere webstedsbrugere efter brugerrolle og aktivere sporing af begivenheder (hvilket betyder klik på linkene)
 • Demografi - Tænd for demografi og interesserapporter. Mere vigtigt - det er her du kan tænde IP-anonymisering.
 • Tilladelser - Lad os kontrollere, hvem på dit websted kan se rapporterne og ændre indstillingerne, uanset om du vil, at plugin skal opdateres automatisk, spore brugsstatistikker og vise meddelelser.

Der er et par mindre ting, du kan ændre, f.eks. Håndtering af tilknyttede links og mere. Desværre er hovedparten af ​​indstillinger en del af premium-versionen af ​​plugin.

4. Kontroller rapporterne

Den seje ting ved MonsterInsights er ikke kun, at det er let at bruge, men også at det trækker Google Analytics-data direkte ind i WordPress-instrumentbrættet. Du kan se det under Indblik> Rapporter.

MonsterInsights rapportering

Vær opmærksom på, at det tager et stykke tid for Google at vise data. Derfor er denne del muligvis tom i øjeblikket ligesom på din Google Analytics-konto. Generelt tager det 12-24 timer, før dataene begynder at vises, skal du blot se tilbage senere.

Google Analytics og WordPress i et nøddeskal

Google Analytics er et vigtigt værktøj til forbedring af dit WordPress-sted. Det kan give dig uvurderlige oplysninger om dit publikum, så du kan tjene dem bedre.

I indlægget ovenfor talte vi om alt hvad du har brug for at vide om denne webanalysesuite, inklusive hvad du har brug for at tænke på med hensyn til databeskyttelseslove.

Bortset fra det, som du har set, er det ikke kompliceret at tilføje analysen til dit websted. I det væsentlige skal du bare tilmelde dig og tilføje sporingskoden til dit websted.

Det sidstnævnte kan du gøre manuelt enten ved at tilføje det til skabelonfiler, herunder det i en funktion eller et brugerdefineret plugin. Plugins tilbyder en endnu mere bekvem måde, som du har set. Der er også mange forskellige muligheder for det.

I øjeblikket er du klar til at tilføje Google Analytics til dit WordPress-sted. Vi håber, det vil hjælpe dig med at gøre dit websted endnu mere vellykket!

Har du nogen tanker om Google Analytics og WordPress? I så fald skal du dele det i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map