Sådan føjes CDN til WordPress-websted

Føjelse af et CDN til et WordPress-websted


I dag er websteder blevet mere dynamiske og rigere på indhold, som kan øge den indledende belastningstid for besøgende fra andre dele af verden.

Den gennemsnitlige sidestørrelse er mere end 2 MB – Dette er næsten dobbelt så meget som for 3 år siden.

Men som du måske ved, er langsommere sider et stort NEJ når det kommer til den samlede brugeroplevelse, SEO og Google placeringer.

Pr. Google er den ideelle uploadtid for et gennemsnitligt sted mindre end et sekund.

Implementeret CDN
Vores gennemsnitlige indlæsningstid gik fra ~ 700ms til ~ 200ms, da vi skiftede til Cloudflare DNS.

Langsomere sider bidrager til den mindre tilfredsstillende brugeroplevelse, som Google overhovedet ikke kan lide, og det er værre på mobile enheder. Det er her en WordPress CDN (Content Delivery Network) -tjeneste er praktisk.

I denne artikel taler vi om, hvordan en WordPress CDN-service kan hjælpe med at fremskynde dit websted og vise forskellige muligheder for at integrere en CDN-service med dit WordPress-websted. 

Sådan føjes CDN til WordPress-websted (indholdsfortegnelse):

 1. Hvad er CDN?
 2. Sådan fungerer CDN?
 3. Har jeg brug for et CDN i WordPress?
 4. Populære CDN-udbydere
 5. Fordele ved at have et CDN i WordPress

Hvad er CDN?

Content Delivery Network eller CDN bruges til at levere indhold med det samme til slutbrugeren. Det tager et stykke tid for websiden at indlæse, hvis serveren pinges for hver anmodning, især hvis serveren er placeret langt væk fra brugeren.

Dette er også kendt som latens, som CDN blev bygget til at overvinde. I stedet for at pinge en webserver for hver anmodning; CDN opbevarer en kopi af websiden og leverer den til slutbrugeren for hver efterfølgende anmodning fra dens nærmeste server.

hvad er CDN

Kilde: KeyCDN

Ovenstående billede er taget fra KeyCDN. Det demonstrerer, hvordan CDN-serveren cache den CSS-fil, der anmodes om, kun én gang fra originalserveren og leveres fra CDN-serveren ved efterfølgende anmodninger.

Hvordan fungerer CDN?

For at forstå, hvordan CDN fungerer, er det vigtigt at forstå, hvorfor CDN var nødvendigt i første omgang. Et websted er vært på en webserver, der har en enkelt fysisk placering. Hvis brugeren er placeret tæt på denne serverplacering, vil indholdet, der leveres fra webserveren, være hurtigere sammenlignet med brugeren, der gennemser fra den anden side af verden.

For eksempel, hvis webserveren er placeret i London, UK; brugere der gennemsøger fra Tyskland eller Spanien, får et hurtigere svar sammenlignet med brugeren der gennemser hele vejen fra Rusland.

CDN-servere netværk

CDN-servere, der leverer indhold til brugerne inden for deres domæne

For at undgå denne forsinkelse ved levering af indholdet; CDN fremstiller en kopi af disse websider og gemmer dem på dets servere spredt over hele verden. For at sikre en hurtigere levering til enhver bruger bruger CDN sine PoP’er (nærværspunkter) placeret flere steder i verden. Disse PoP’er indeholder flere servere, der er ansvarlige for at levere indhold til brugeren, der besøger webstedet inden for dets parametre. CDN leverer både statisk og dynamisk indhold, der inkluderer mediefiler, HTML, JavaScript og CSS-filer.

Har jeg brug for et CDN på et WordPress-sted?

CDN er afgørende for alle websteder, der har et globalt publikum. Det betyder ikke noget, om du driver en blog eller en online butik, Content Delivery Network (CDN) forbedrer brugeroplevelsen markant og øger den samlede produktivitet.

CDN-tjenester er vidt brugt og bliver populære blandt WordPress-brugere, der ønsker at tilbyde bedre oplevelser til deres brugere. Listen over virksomheder, der bruger CDN-tjenester, er enorm – Digitale agenturer; Underholdning; Sundhedspleje; E-handel; Uddannelse og reklame for at nævne nogle få.

Der er en undtagelse, hvor CDN muligvis ikke er den bedste mulighed. Hvis du driver en strengt lokaliseret virksomhed, og størstedelen af ​​dit målgruppe tilhører din lokalitet, kan det at bruge en CDN faktisk forværre tingene. Det skyldes, at det tilføjer et ekstra unødvendigt lag CDN-servere, som ikke er nødvendigt, da den faktiske webserver er inden for rækkevidde og ikke kræver en anden ressource for at levere indholdet.

Populære CDN-udbydere og installationsproces (trin for trin)

Der er mange virksomheder, der tilbyder CDN-tjenester og har forskellige pakker at vælge imellem. Vi foreslår, at du foretager din research, før du investerer i en udbyder. Du kan overveje følgende til at begynde med.

 1. CloudFlare
 2. StackPath
 3. Sucuri
 4. KeyCDN

Du kan finde mere pålidelige CDN-tjenester i denne sammenligning.

Tidligere var det tidligere en udfordring at integrere CDN til et WordPress-sted, da det krævede at blive konfigureret mange steder. Tingene er nu ændret med fremkomsten af ​​moderne plugins; tilføjelse af et CDN til WordPress-websted er kun et spørgsmål om få trin.

1) Cloudflare CDN Opsætningsproces

Den næste CDN, som vi integrerer på vores WordPress-sted, er Cloudflare. Også dette CDN er meget populært blandt WordPress-brugere på grund af dets ydeevne, sikkerhed og GRATIS abonnement.

For at komme i gang med CloudFlare skal du besøge deres websted og klikke på tilmeldingslinket i den øverste navigation. Indtast derefter din e-mail og adgangskode, og klik på knappen Opret konto.

Kom godt i gang med cloudflare

Når kontoen er oprettet, bliver du bedt om at tilføje et websted.

Tilføjelse af websted til Cloudflare

Indtast din websteds URL og klik på knappen Tilføj websted for at fortsætte.

På den næste skærm skal du vælge den abonnementsplan, du gerne vil have med Cloudflare. I denne artikel bruger vi den GRATIS version.

Valg af Cloudflare-plan

Efter at have bekræftet abonnementsplanen, scanner webstedet din DNS-post.

Klik på Fortsæt for at modtage nye navneservere.

Cloudflare DNS

Udskift dine eksisterende navneservere fra de navneservere, der leveres af Cloudflare, og klik på Fortsæt. Det kan tage omkring 24 timer at skifte, og når det er gjort, vil du se status aktiveret, og indholdet på dit websted vil blive leveret fra Cloudflare-servere.

For at integrere ethvert CDN til et WordPress-sted er processerne stort set de samme. Det er dog vigtigt at analysere, hvilken CDN-udbyder, der kan tjene dig bedre, før du investerer i den. Hovedmålet er måske det samme, men de har alle forskellige funktioner og priser.

2) StackPath CDN-installationsproces

StackPath (tidligere MaxCDN) er et af de mest kendte navne i CDN-branchen. De tilbyder CDN-planer såvel som en kombination af CDN- og websteds firewallplaner. Begge planer tilbyder en gratis månedelang prøve, som vi bruger i denne tutorial.

For at komme i gang skal du besøge webstedet og navigere til Produkter> Edge Services> CDN. Rul derefter ned på siden, indtil du ser afsnittet Kom i gang i dag, vælg kun CDN, og klik derefter på Kom igang Knap.

StackPath Kom godt i gang

Du kan indtaste en e-mail og adgangskode for at oprette din konto, eller du kan tilmelde dig en eksisterende Google-, Facebook- eller Github-konto.

Når du har oprettet din konto, skal du vælge Hjemmeside og applikationstjenester.

Valg af Stackpath Service

Vælg CDN på næste side, og konfigurer derefter din betalingsmetode, og klik på Fortsæt.

Du skal derefter oprette et websted ved at indtaste dit domænenavn.

Tilføjelse af stedets oprindelse StackPath

Klik på Fortsæt, og indtast derefter IP-adressen på din hosting-server. Du kan normalt finde disse oplysninger i din cPanel.

Føjelse af et websted til Stackpath

Det sidste trin er at opdatere dine DNS-indstillinger og pege dem til StackPath-netværket. Du skal oprette en A-post og indtaste de oplysninger, der leveres af StackPath. Det vil tage op til 24 timer, før ændringerne træder i kraft, så glem ikke at tjekke dit websted for at sikre dig, at alt fungerer.

3) Sucuri CDN-installationsproces

Sucuri er et populært sikkerhedsplugin, der vil hærde dit WordPress-websted og beskytte det mod hackere. De har en temmelig robust sikkerhedsplatform, der ikke kun vil sikre dit websted og scanne det efter malware, men det vil også give dig forskellige hastighedsoptimeringer.

De tilbyder også en selvstændig firewall, der inkluderer en indbygget CDN til dit websted. Planerne starter ved $ 9,99 / måned og leveres med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

For at komme i gang med Sucuris CDN skal du besøge deres websted og derefter vælge Website Firewall i rullemenuen Produkter. Til denne tutorial tilmelder vi os grundlæggende plan.

Tilmelding til Sucuri-konto

Opret din konto, og tilføj dine faktureringsoplysninger.

Opretter sucuri-konto

Du kan derefter tilføje dit websted ved at indtaste dit domænenavn og vælge muligheden “Jeg vil bruge Sucuris DNS-servere”.

Tilføjelse af site til sucuri

Det sidste trin er at opdatere dine DNS-oplysninger ved at tilføje en A-post og pege dem på Sucuris DNS-servere.

DNS-ændringerne kan tage op til 48 timer at formere sig, selvom Sucuri siger, at det kan ske inden for 6 timer, så sørg for at tjekke dit websted for at sikre, at alt blev konfigureret korrekt.

4) KeyCDN Opsætningsproces

Dette er en højtydende og vidt brugt CDN. Du kan prøve deres service ved at tilmelde dig deres prøveversion. Til denne artikel bruger vi også deres prøveversion.

KeyCDN-registrering

Besøg deres officielle websted og opret en konto. Når kontoen er oprettet, sendes en bekræftelses-e-mail til din e-mail-adresse. Ved at bekræfte e-mailen aktiveres din konto, og du kan få adgang til instrumentbrættet.

KeyCDN Dashboard

Naviger til zoner fra sidemenuen for at tilføje en zone til dit websted og for at generere CDN URL.

KeyCDN Zone

Klik på knappen Gem for at gemme ændringerne. Det tager et par minutter at aktivere din zone, og når den først er aktiveret, vil du se status som Aktiv. Det næste trin er at rense fra rullemenuen Administrer under Handlinger.

KeyCDN Zone URL

Kopier zonewebadressen og gem den til næste trin.

Installation af et plugin

I ovenstående trin genererede vi med succes CDN-service til vores WordPress-sted. Nu skal vi konfigurere vores WordPress-sted, så det kan fungere med CDN-service korrekt. For at gøre det skal vi kræve, at der installeres et plugin på vores WordPress-sted.

Log ind på dit WordPress-dashboard og Tilføj nyt plugin fra indstillingen Plugins. Søge efter Breeze – WordPress Cache Plugin.

Brise-plugin

Efter installation skal du aktivere plugin og gå til dens indstillinger. Klik på fanen CDN, og indsæt den zonewebadresse, du allerede har kopieret, fra KeyCDN-instrumentbrættet.

Indstillinger for brise-plugin

Klik på Gem ændringer at implementere CDN.

Det er det! Du har med succes integreret CDN til dit WordPress-sted. For at bekræfte integrationen skal du gennemse dit websted i en hvilken som helst webbrowser og få adgang til dets kildekode. Hvis integrationen var vellykket, vil du se filerne hentes via KeyCDN-servere.

KeyCDN-test

Fordele ved at have et CDN i WordPress

WordPress er et indholdsstyringssystem, der bruger en rimelig mængde af både statiske og dynamiske data. Et WordPress-sted er typisk bygget på en skabelon eller et tema og udnytter nogle af dets funktionaliteter gennem plugins. Indhold som header, sidefod, bannerbilleder og menuen ændres ikke meget ofte og kan cachelagres af CDN-service. Ud over at cache tilbyder CDN også andre fordele.

CDN fordele

Gemmer båndbredde

Da CDN cacheindholdet og leverer sin egen kopi uden faktisk at hente fra webserveren, sparer det dig meget båndbredde. Dette lyder måske ikke stort, men det kan spare store bukke i serverudgifter til websteder med høj trafik.

Sikkerhed

Sikkerhed er et af de højeste problemer for WordPress-brugere, men det kan løses ved hjælp af en CDN på et WordPress-sted. CDN hærder sikkerheden, da den er optimeret til at identificere berygtede sikkerhedstrusler som DDoS-angreb (Distribueret Denial of Service) og spamming-aktiviteter ved hjælp af bots og scripts.

Tackle høj trafik

Websteder med høj trafikmængde kan udnytte CDN-serverne. Det cachelagrede indhold er let tilgængeligt for slutbrugeren, selvom webserveren er indlæst med nye anmodninger.

Hastighed

Det forbedrer sidehastighedshastigheden markant, da det reducerer latenstidseffekten ved at levere cache-indhold, der er gemt på en af ​​de mange servere, der findes i hele verden. Dette bidrager til brugeroplevelsen og reducerer også afvisningsprocenten, da brugerne har tendens til at bruge mere tid på dit websted.

Højere SEO-placeringer

Vi nævnte tidligere, at Google favoriserer hurtige websteder. Med et CDN forbedres dit websteds ydelse dramatisk, så det er kun naturligt at forvente, at dit websted rangeres bedre i søgemaskiner.

Bedre tilgængelighed

Endelig, med et CDN, behøver du ikke at bekymre dig om, at dit websted går ned, fordi din server lider af nedetid. Da en CDN serverer cacheindhold fra flere servere, leverer CDN simpelthen dit websted fra en anden server, hvis en server ikke er tilgængelig.

Afsluttende tanker

I denne artikel diskuterede vi, hvad et CDN er, og hvordan det fungerer. Vi kiggede også på nogle af de populære CDN-udbydere og undersøgte, hvordan man integrerer et par af dem på et WordPress-sted. Vi forstod også fordelene ved, at et CDN kan give et websted, og den slags virksomheder, der allerede bruger CDN på deres websteder til bedre brugeroplevelse. Del din oplevelse med din CDN-udbyder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map