Sådan bliver du en webudvikler


blive en webudvikler


Visse færdigheder vokser i efterspørgsel. Færdigheder, der næsten kan garantere dine job og muligheder i år og årtier fremover.

En af disse færdigheder er webudvikling.

Har du undret dig over, hvordan man bliver en webudvikler?

I modsætning til hvad man tror, ​​har du ikke brug for en smuk bachelorgrad i datalogi for at blive en webudvikler og oprette et funktionelt websted.

Faktisk, hvis du følger instruktionerne i denne artikel, kan du blive en webudvikler meget hurtigere end du tror (men det vil stadig kræve noget hårdt arbejde!).

Parat? Lad os gå…

Hvad / Hvem er en webudvikler?

Her er det enkle svar på dette spørgsmål: De bygger og vedligeholder websteder.

Med andre ord – de opretter bogstaveligt talt, hvordan du oplever internettet. De websteder, der vil have brugere til at nyde deres oplevelse, har brug for store webudviklere – og de er som regel villige til at gaffel over nogle alvorlige penge for at få disse fantastiske webudviklere.

Webudviklerens ansvar:

 1. Skriv websider med en kombination af markeringssprog.
 2. Opret kvalitetsmodeller og prototyper.
 3. Byg et WordPress-sted fra bunden af.
 4. Forstå HTML og CMS.
 5. Forstå brugergrænseflade og UX.
 6. Udvikle funktionelle og tiltalende websteder og webbaserede applikationer.
 7. Sørg for vedligeholdelse og forbedringer af websider.

Dette er de mest almindelige krav, men dit ansvar og dine opgaver varierer afhængigt af webudviklingsprogram og din webudviklingsspecialitet.

Apropos webudviklingsspecialiteter, der er 3, som du skal være opmærksom på:

 1. Udvikling af frontend. “Frontend” henviser til “stuff” på et websted, som du ser og interagerer med, f.eks. menuer, dropdowns osv.
 2. Udvikling af backend. “Backend” er som den del af isbjerget under overfladen. Uden det kan webstedet ikke fungere. Backend omhandler servere, applikationer, databaser osv.
 3. Udvikling i fuld stak. Dette er kombinationen af ​​både backend og frontend udvikling.

Hvorfor skal du blive en webudvikler?

Webudvikling er en branche, der ikke snart dør ud.

Faktisk har US Bureau of Labor Statistics forudsagt en 13% vækst i tilgængelige webudviklingsjob gennem 2028.

Kort sagt – hvis du kan udvikle denne færdighed, har du ikke svært ved at finde arbejde i en overskuelig fremtid.

Her er FEM store fordele / fordele ved at være webudvikler:

 1. Du kan arbejde eksternt. Nogensinde spekuleret på, hvordan det ville være at gøre arbejde hvor som helst i verden, på din egen tid? Som webudvikler har du masser af muligheder for at arbejde eksternt. Måske kan du endelig opfylde den drøm om at rejse rundt i verden og samtidig spare penge på samme tid.
 2. Du kan bruge dine evner til at opbygge dine egne websteder og webapplikationer. Vil du oprette et rentabelt websted eller en applikation? Med denne færdighed behøver du ikke betale et ton penge for at få det bygget. Du kan selv bygge det for en brøkdel af prisen.
 3. Du kan arbejde uafhængigt. Du behøver ikke længere at arbejde under en boss paraply, hvis du ikke ønsker det. Du kan freelance eller starte din egen virksomhed meget lettere, når du ved om webudvikling.
 4. Gå ind i den rentable tech-industri. Webudvikling er dybest set din billet til tech-branchen. De fleste tech-startups har noget behov for webudviklere, så dette kan være din måde at få din fod ind i døren.  
 5. Du kan bygge fantastiske ting! Den sjove del er, at du kan være så kreativ, som du vil. I stedet for at se på websteder og tænke, “Wow, det ser fantastisk ud. Jeg ville ønske, at jeg kunne oprette sådan noget, ”vil du nu kunne oprette din helt egen fantastiske look-webside.

Hvad synes du? Gør alt dette dig begejstret for ideen om at blive en webudvikler? I så fald er du på det rigtige sted – fordi du er ved at lære de trin, du skal tage for at blive en!

Sådan bliver du en webudvikler

1. Lær det grundlæggende i HTML, CSS og Javascript

Hypertext Markup Language

Dette er møtrikker og bolte i al webstedsudvikling, som du arbejder med hver dag, hvis du beslutter at oprette websteder til levevej.

 • HTML dikterer strukturen
 • CSS får det til at se pænt ud
 • Javascript får det til at fungere

Lad os diskutere hver enkelt af disse, og hvordan du kan lære dem.

HTML

HTML står for Hypertext Markup Language. Det er en af ​​hovedingredienserne på ethvert websted og et af de såkaldte frontend-sprog.

Kort sagt – det giver det grundlæggende skelet på et websted, hovedsageligt gennem en række tags.

Et tag er HTML-koden, der kontrollerer udseendet af HTML-dokumentets indhold.

Her er nogle almindelige HTML-tags, du skal blive bekendt med:

 • – Dette tag vises på begyndelsen og slutningen af ​​et HTML-dokument. Det angiver, at dokumentet er skrevet i HTML5.
 • – Titeltagget er titlen på siden. Dette er nyttigt både for søgemaskiner (når de scanner og indekserer sider) og brugere (det vises i en browsers titelbjælke) ved eksplicit at angive det primære emne på hver side
 • – Dette indeholder oplysninger om den specifikke side, inklusive titeltag, metadata og links til scripts og typografier.
 • – Dette inkluderer alt indhold, der vises for brugerne, inklusive alt, hvad de vil se og læse.

Bemærk: Alle tags starter som “”Og slutter som“”. “/” Angiver, at det specifikke tag ikke længere bruges bagefter. Det er vigtigt at sætte slutmærket i. Ellers bruger hele dokumentet det tag.

Her er nogle ressourcer til at lære HTML:

 • HTML begyndervejledning
 • HTML snyderi

CSS

CSS står for Cascading Style Sheets.

Det sætter stilen bag HTML-strukturen. Grundlæggende, uden CSS, HTML og følgelig ville hele websiden se kedelig ud.

Sådan kombineres de: I din HTML-kode refererer du til et CSS-stilark.

Her er et eksempel på, hvordan CSS ser ud i handling:

CSS-eksempel

Her er en stor ressource til at lære CSS: CSS snyderi

Javascript

Javascript er et programmeringssprog, der giver dig mulighed for at implementere elementer på websider. Det giver funktioner som interaktive kort, 2D / 3D-grafik og mere.

Her er en stor ressource til at hjælpe dig med at lære Javascript: Javascript snyderi

2. Lær det grundlæggende i WordPress

Indholds styrelses system

For at blive en webudvikler skal du blive bekendt med WordPress. Trods alt – 58% af alle websteder drives af denne gratis open source-software, som du kan installere til dybest set enhver webhost.

Når du opretter et WordPress-sted, er det temmelig let for dine klienter at tilføje indhold af dem selv (selvom de ikke har nogen webudviklingsoplevelse).

Jeg har masser af WordPress-guider på dette websted. Tjek nedenstående links:

 • Sådan oprettes et WordPress-websted
 • Sådan opretter du en WordPress-blog
 • Sådan tilpasses WordPress

3. Lær UI og UX at kende 

UI (User Interface) og UX (User Experience) er det grundlæggende i design af brugeroplevelse.

De fleste udviklere er ikke designeksperter – dette er to forskellige verdener. Du behøver ikke at være en designstjerne.

Det er stadig vigtigt at bemærke, at ved at lære grundlæggende i design af brugeroplevelse, kan du bedre forstå, hvordan et websted skal fungere. Det vil holde flere brugere på webstedet, hjælpe dem med at finde, hvad de leder efter, og i sidste ende bruge flere penge på dette websted.

For at lære byggestenene i designfærdigheder, anbefaler vi at lære Adobe Creative Suite. Photoshop skal være den første ting, du dykker ned i, da det er gået for de mest seriøse designere. Hvis du ikke kan lide Adobe, kan du også dykke ned i Skitse, som er en stigende stjerne blandt designere.

Her er nogle ressourcer til at forstå og lære UI og UX:

4. Lær SQL og PHP (valgfrit)

Vi klumper disse to sammen, fordi de er som to sider af den samme mønt.

SQL er en databaseteknologi (se SQL snyderi), der gemmer information. PHP er et ‘scripting’ sprog, der placerer eller trækker ting fra en database (se PHP snyderi).

Tænk f.eks. På WordPress.

Det bruger MySQL til at gemme og administrere information (blogindlæg, sideindhold, kommentarer, brugerinformation osv.) I en databasetabel. PHP er det, der gør et WordPress-websted dynamisk, interagerer med alle disse forskellige elementer og opdaterer databasen korrekt, mens du går.

At lære mere om, hvordan SQL og PHP fungerer sammen, kan hjælpe dig med at mestre WordPress-webstedsudvikling, som bogstaveligt talt hundreder (hvis ikke tusinder) mennesker søger hver dag på job- og projekttavler overalt på internettet.

Yderligere ressourcer til at lære PHP og SQL:

Det er ikke nemt. Du behersker ikke alle disse over en uge eller to. Men med tiden betyder det at blive fortrolig og derefter god i disse kvalifikationssæt, at du altid vil have en lønsom karriere foran dig.

5. Lær det grundlæggende ved SEO

SEO står for søgemaskineoptimering. Dette henviser til processen med at forbedre et websteds placeringer inden for en søgemaskine som Google. Det er en af ​​de vigtigste færdigheder inden for online-forretning.

Du tænker muligvis, “Hvis jeg er en udvikler, hvorfor skal jeg bekymre mig om, hvor godt et websted rangerer i søgemaskinerne? Er det ikke jobbet for bloggerne og indholdsskabere? ”

Nå ja, en stor del af et websteds SEO har at gøre med indholdet. Men selve strukturen og koden på webstedet spiller også en rolle.

F.eks. Er overskrifttags (HTML) ekstremt vigtige for SEO. De fortæller søgemaskiner, hvad der virkelig er vigtigt på et websted.

Har du brug for at være SEO-ekspert? Absolut ikke. Men du skal lære det grundlæggende i SEO og huske SEO, mens du opretter hvert websted. Dermed giver du webstedet en meget større chance for succes og gør din webudviklingsklient så meget gladere.

Her er et par SEO tip til webudviklere:

 • Få dine metatags optimeret. På søgesiden fortæller metakoden browsere, hvad dit websted handler om – jo bedre det er, jo mere sandsynligt er det at klikke igennem til webstedet.
 • Sørg for, at dine overskrifttags er i en bestemt rækkefølge. H1 skal være hovedoverskriften, og derefter skal du gå ned gennem overskrifter på lavere niveau gennem siden (dvs. H2, H3, H4 osv.). Dette gør det lettere for søgemaskiner at navigere på webstedet.
 • Sørg for, at dit titeltag beskriver websiden korrekt. Titlen skal understrege, hvad siden handler om.

Her er nogle ressourcer til at lære det grundlæggende i SEO:

Dedikere mindst 3-5 timer læsning gennem ressourcer og lære det grundlæggende. Dette vil forberede dig til at udvikle websteder med SEO i tankerne.

6. Sørg for, at dit websted er lydhør

Når du opretter dit eget websted (hvilket vil være en god ide, hvis du ønsker at få flere klienter) – skal du sørge for, at dit websted reagerer.

Responsiv betyder, at elementerne på webstedet justeres i henhold til skærmstørrelsen. Dette betyder, at dit websted vil se godt ud, uanset om besøgende er på en bærbar eller mobil enhed.

I 2018 var responsivt design afgørende. Alle dine klienter forventer det – før et eksempel og sørg for, at dit websted reagerer.

***

Okay, så når du har gennemgået disse 6 trin, har du en grundlæggende forståelse af webudvikling. Du ved hvordan man gør det (i det mindste på et basisniveau).

Tag dig tid med disse trin – efterspørgslen efter webudviklere falder ikke hurtigt, så du har tid til at lære.

Men her er det store spørgsmål: Når du først har lyst til at have den grundlæggende forståelse nede, hvordan finder du faktisk webudviklingsklienter?

Du har held – det er det, vi skal tale om næste!

Sådan finder du din første klient til webudvikling (eller bliv en FREELANCER)


Bare fordi du har færdigheden, betyder det ikke, at folk bare vil gaffe over penge til dig. Du skal arbejde lidt og sælge dig selv. Du skal også placere dig selv på de rigtige steder for at få muligheder.

Som webudvikler har du nu to valg. Du kan 1) prøve at lande et fuldtidsjob på stedet hos et firma eller 2) gå ruten for freelancing og kigge efter online-optrædener.

Vi anbefaler freelancing. Selvom det ikke har råd til den samme garanterede løncheck, som et fuldtidsjob gør, er der 3 store fordele:

 • Frihed: Ikke mere ind og ur. Du arbejder måske stadig de samme timer (eller mere), men din tidsplan, placering og leveforhold er helt op til dig. (Plus – ingen pendling, hvilket sparer dig timer hver uge!)
 • Penge: Når du bliver en god freelancer, har du et bedre skud på at tjene flere penge (end at vente på en ubetydelig stigning på 3% hvert år).
 • Prestige: Over tid har du muligheden for at opbygge dit eget personlige arbejde og brand til det punkt, der til sidst garanterer dig en konstant tilstrømning af nye klienter (uden endda at skulle kigge efter dem!).

I det følgende afsnit fokuserer vi på, hvordan du får din første freelancing-koncert som webudvikler.

1. Gå på jobbrætter

De fleste freelancere rammer jobbrætter for at finde deres første webudviklingsprogrammer. Disse kan være gode til at samle erfaringer, men du ønsker sandsynligvis ikke at bruge dem som en langsigtet strategi.

Kvalitet på klienter kan være meget hit-eller-miss. Nogle kan være gode. Andre mindre …

Mange gange tiltrækker de mennesker, som er uerfarne med at ansætte, hvilket kan skabe mange problemer, når du prøver at arbejde sammen med dem. Arbejdspladser vil ofte ofte tiltrække folk med urealistiske tidsrammer og budgetter.

Over-afhængighed af jobtavler (for længe) giver dig ikke muligheden (eller fritid) til at begynde at opbygge dit eget brand. Tiltrækning af ‘indgående’ opmærksomhed på dit arbejde vil i sidste ende lande dig de bedste (og højest betalte) klienter i slutningen af ​​dagen.

Men som vi sagde, det er ikke en dårlig mulighed at komme i gang og få erfaring.

Bare forstå, at hver spillejob du får på et jobbræt (selvom det muligvis ikke betaler sig ekstremt godt) vil hjælpe dig med at få erfaring og få mere fremtidig arbejde.

Det er også ganske nemt at komme i gang på jobtavler …

Nedenfor er et billede af resultaterne fra en hurtig søgning på UpWork:

(Som du kan se, der er mange jobmuligheder for webudviklere!)

Webudviklingsjob

Her er nogle jobbrætter, hvor du kan finde webudviklingsprogrammer:

2. Sæt sammen et porteføljewebsted

For at gøre det nemt at få flere klienter (og for at klienter finder dig), skal du oprette et portfolio-websted. Det er her du vil vise dine seneste projekter, vise vidnesbyrd fra glade klienter, give potentielle kunder en nem måde at kontakte dig på og også vise dine webudviklingsfunktioner.

Her er nogle tip til oprettelse af dit webudviklingsporteføljewebsted:

 • Brug udtalelser fra tidligere og nuværende klienter. Dette vil sikre de besøgende, at du laver godt arbejde, og at andre var glade for at arbejde sammen med dig. (Gør det til en vane at stille vidnesbyrd, når du er færdig med et projekt.)
 • Gennemfør din personlighed. Hvad er fantastisk ved at arbejde med dig, og hvad får dig til at skille dig ud? Når du tilføjer personlighed til dit portfolio-websted, skiller du dig automatisk ud.
 • Medtag de rigtige elementer. Yvores navn, den korte version af din historie om hvordan / hvorfor du blev en webudvikler, dine kontaktoplysninger, dit nylige arbejde og dine færdigheder.
 • Svar “Hvad er der i mig for?” spørgsmål. Lad dem grundlæggende fortælle den største fordel ved at arbejde med dig, dvs. hvad klienter får ved at arbejde med dig.

Mest af alt – du skal sørge for, at dit porteføljewebsted ser fantastisk ud! Du ønsker, at potentielle klienter skal se det og tænke, “Wow! Jeg vil gerne have noget lignende til min hjemmeside! ” På den måde vil de være meget mere interesserede i at arbejde sammen med dig.

Her er et par eksempler på fantastiske webudvikler-porteføljesteder, der kan bruges som inspiration:

 • MattFarley.ca
 • Caferati.me (Når han taler om at tildele personlighed, gør denne udvikler det på en stor måde på hans websted. Gå til hjemmesiden, så får du se, hvad jeg mener!)
 • Pierre.io

Her er nogle ressourcer, der hjælper dig med at opbygge dit webudviklingsporteføljewebsted:

3. Start netværk

Brug ikke bare al din tid på at skure online jobtavler. Hvis du vil have store muligheder, skal du også komme ud i den virkelige verden.

Gør det til et punkt at deltage i mindst 2-3 relevante netværksbegivenheder hver måned. Forudsat at du bor i eller inden for en time eller to fra en storby, skulle det ikke være vanskeligt at finde denne slags begivenheder.

Start med at søge efter møder på Meetup.com og Eventbrite. På disse to platforme alene skal du finde masser af relevante begivenheder.

Sigt efter begivenheder, der trækker iværksættere, da disse mennesker vil være mest sandsynligt, at de ønsker at bygge et nyt websted. Når du opretter forbindelse og netværk med flere af disse mennesker (og lader det være kendt, at du er en webudvikler), udsætter du dig for flere og bedre optrædener end dem, du ville finde på jobtavler. Du begynder også at vokse dit personlige brand.

Her er en anden stor ressource til at hjælpe dig med at finde begivenheder:

Sådan finder du netværksbegivenheder, der faktisk er værd at deltage

Fordelene ved en heltids webudvikler

Vi talte meget om freelancing som webudvikler. At have fuldtidsarbejde i en virksomhed har det dog egne fordele:

 • Du arbejder med andre udviklere – Dette giver dig fordelen ved en delt oplevelse, især hvis du er helt ny. At arbejde med andre giver dem mulighed for at dele deres oplevelse med dig, hvilket er ganske værdifuldt.
 • Kundesupport er organiseret – når du arbejder i en virksomhed, er du ikke bundet af at arbejde på forskellige tidspunkter af dagen. Dette betyder, at virksomhedsklienter ved, hvornår de skal kontakte, og forventer, at dit arbejde er afsluttet.
 • Meget mere fokuseret arbejdsbyrde – flere freelancere arbejder i dag på forskellige projekter på samme tid. Dette deler deres fokus, hvilket kan påvirke den samlede kvalitet. Som fuldtidsudvikler er det mere sandsynligt, at du arbejder på et enkelt projekt, der kræver din fulde opmærksomhed.

Konklusion

Arbejdsmarkedet bliver sværere. De mere traditionelle job udfases hver dag. Så hvorfor ikke lære en færdighed, der vil holde dig ansat (og muligvis velhavende) i en overskuelig fremtid?

Det er den store fordel ved webudvikling. Den store del er – du behøver ikke en dyre dyre grad for at komme ind i marken. Ved blot at følge de trin, vi har nævnt her, kan du starte vejen for at blive en webudvikler.

Der er også en masse IDE-softwaremuligheder (Integrated Development Environment), der gør udviklerens liv meget lettere.

For at sammenfatte, her er de grundlæggende trin for at blive en webudvikler:

 1. Lær det grundlæggende i HTML, CSS og Javascript
 2. Gå gennem WordPress-tutorials
 3. Lær det grundlæggende i UI og UX
 4. Lær SQL og PHP
 5. Lær det grundlæggende i SEO
 6. Sørg for, at dit websted er lydhør

Og her er de grundlæggende trin for at finde din første webudvikling-koncert:

 1. Gå på jobbrætter
 2. Sæt sammen et porteføljewebsted
 3. Start netværk

Nu er det tid til at gribe ind og vise verden, hvilken fantastisk webudvikler du kan være!

Hvis du har spørgsmål undervejs, er du velkommen til at kommentere nedenfor eller mail os og fortæl os det. Vi har din ryg i hele denne proces!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map