OpenCart-tutorial

En detaljeret OpenCart-tutorial Denne OpenCart-tutorial introducerer dig til endnu et værktøj til at oprette en online shop. Selvom det ofte var vanskeligt og teknisk at sælge ting online, har du i disse dage masser af muligheder, hvis du vil åbne en online butik.


Vi har allerede skrevet guider om fremragende valg som WooCommerce, Shopify, Prestashop og Magento. Med OpenCart har du endnu en mulighed.

Nedenfor lærer du, hvad OpenCart er, og hvordan du bruger det til at oprette en online butik fra bunden af.

Klar til at komme i gang? Lad os gøre dette.

Hvad er OpenCart?

Lad os først undersøge, hvad vi taler om, før vi taler om, hvordan det bruges.

En gratis e-handelsplatform

Som andre e-handelsløsninger, der er nævnt på dette websted, er OpenCart en self-hosted open source-platform.

Den første del betyder, at du installerer den på din egen server og tager dig af den helt selv: hosting, vedligeholdelse, styring, sikkerhed. Dette er imod SaaS (Software as a Service) løsninger som Shopify, der leverer meget af dette som en del af deres service, men også tilbyder mindre fleksibilitet og kontrol.

Open source betyder på den anden side, at platformen er arbejdet for et samfund af mennesker, der donerer deres tid til at opbygge og forbedre den, i stedet for et produkt, der hører til et firma.

Den behagelige bivirkning af open source-produkter er, at de normalt er helt gratis at bruge. Et af de mest berømte eksempler er WordPress, verdens mest succesrige content management system.

På samme måde kan enhver bruge OpenCart til at bygge en online butik uden at betale en krone for det.

OpenCart-funktioner

På funktionsfronten tilbyder OpenCart følgende:

 • Evnen til at oprette og administrere ubegrænsede produkter, både fysiske og virtuelle, fra en let at bruge interface
 • En overflod af betalings- og forsendelsesmuligheder
 • Høj udvidelsesevne gennem gratis og betalte plugins
 • En måde at styre flere butikker fra samme backend
 • Muligheder i flere valutaer og på flere sprog
 • Detaljerede SEO muligheder og lydhørhed ude af kassen
 • En bred vifte af marketingværktøjer

Ikke dårligt for et gratis stykke software, ikke?

Sådan installeres OpenCart

Okay, nu når det er afgjort, lad os komme til hoveddelen af ​​denne OpenCart-tutorial: hvordan man bruger programmet, startende med dets installation. Som nævnt er dette en self-hostet løsning, så du har brug for en webhost og et domæne, som det er tilgængeligt under. Alternativt kan du også installere det lokalt for at prøvekørsel OpenCart.

1. Download OpenCart, og forbered installationen

Den første ting du skal gøre er at gå videre til OpenCart-downloadsiden og ramte det store Hent nu knap.

download opencart for at starte tutorial

Når det er gjort, skal du finde en zip-fil på din harddisk, som du straks skal pakke ud. I den finder du et antal filer samt et kaldet bibliotek upload. Dette vil være den vigtigste del, så hold den praktisk.

Nu er det tid til at oprette forbindelse til din hostingudbyder via FTP. Til det har du brug for en FTP-klient som FileZilla. En FTP-klient er et meget vigtigt værktøj for webdesignere, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en server eksternt.

Alt hvad du behøver er et værtsnavn, FTP-brugernavn og adgangskode. Du får normalt dem fra styringspanelet for din hostingudbyder. Kontakt support, hvis du ikke kan finde den.

Når du er tilsluttet serveren, skal du navigere til det bibliotek, dit domæne peger på. Det er her du skal uploade alle filerne fra inde i upload mappe, som vi talte om tidligere.

Du kan gøre det enten ved at navigere til deres placering i din FTP-klient, markere dem og vælge upload eller åbne din filudforsker og trække og slippe filerne til FTP-klienten.

upload opencart-filer via ftp

2. Opret databasen

Mens upload foregår, er det tid til at tage sig af den anden del af dit eCommerce-websted: MySQL-databasen.

Her vil OpenCart gemme alt dit indhold, dets forhold til hinanden, brugernavne, adgangskoder og andre oplysninger. Det er dybest set hjertet i din online butik, hvor OpenCart er det værktøj, der får adgang til og viser den.

Hvordan du opretter en database afhænger virkelig af din udbyder. Mange af dem lader dig gøre det via phpMyAdmin, som du kan kontrollere instruktioner. Hvis du er på cPanel, skal du bruge disse trin. Mange udbydere har også simpelthen en menu, der kaldes MySQL-databaser eller lignende, hvor du kan administrere disse indstillinger.

Du kan bruge phpMyAdmin til at oprette en database til opencart

Hvad du har brug for at ende med er:

 • Hosting af din database
 • Databasens navn
 • Et brugernavn med fuld adgangsrettigheder til det
 • Denne brugers adgangskode

Forstået? Lad os så fortsætte.

3. Kør installationen

Nu har du alt hvad du har brug for for at begynde at installere OpenCart. For at gøre det, skal du blot gå til URL’en der peger på det bibliotek, hvor du uploadede filerne. Hvis du konfigurerede alt korrekt, skal du lande det på denne skærm:

opencart installation

Dette er begyndelsen på installationsguiden, der guider dig gennem opsætningen. Den første side er simpelthen licensaftalen til OpenCart, som du kan acceptere ved at klikke på Blive ved.

I det næste trin kører OpenCart en kontrol for at se, om dit miljø er kompatibelt til at fungere i.

opencart installation trin 2

En ting, du helt sikkert vil støde på her, er en advarsel under det fjerde punkt om to opkaldte filer config.php.

opencart config php konfiguration

Du kan løse dette let ved at omdøbe de kaldte filer config-dist.php inde i din installations rodmappe og admin mappe til config.php.

Genlæs installationssiden, og den skal være grøn. Hit Blive ved igen.

Nu er det tid til at indtaste oplysningerne til din database, som du oprettede tidligere.

opencart installation trin 3

Indtast værtsnavnet, brugernavnet, adgangskoden, databasenavnet i de respektive felter. Af sikkerhedsmæssige årsager giver det også mening at ændre databasepræfikset til noget andet end standarden oc_, for eksempel en tilfældig streng som xyz555p_.

Tilføj endelig et brugernavn, adgangskode og e-mail-adresse til administratorbrugeren af ​​din butik. Undgå dog standarden admin navn, dette vil kun gøre det meget let for hackere at gætte dit login.

Når det er gjort, skal du klikke på den blå knap igen. Og det er det, hvis du ser skærmen nedenfor, har du installeret OpenCart, lykønskninger!

installation af opencart afsluttet

Bare en ting mere: Som linjen øverst antyder, skal du gå tilbage til din server og fjerne installationsmappen for at holde din butik i sikkerhed. Dette betyder simpelthen at bruge din FTP-klient endnu en gang til at finde den kaldte mappe installere og slet den. Det er det.

OpenCart – Første trin

På den sidste side af opsætningen kan du se to knapper, der fører dig til din online shop og giver dig mulighed for at logge ind på administrationsområdet.

Hvis du klikker på det første, lander du på din butiks frontend komplet med noget dummyindhold for at give dig et indtryk af, hvad OpenCart kan gøre.

opencart frontend med dummy indhold

Det Log ind på din administration -knappen fører dig til denne login-side, hvor du har brug for at indtaste de administratoroplysninger, du oprettede under installationsprocessen.

opencart admin login

Det giver også mening at bogmærke denne side, så du kan finde den igen senere.

Når du logger ind, lander du på det vigtigste OpenCart-betjeningspanel, muligvis med en popup, der beder dig om at flytte opbevaring katalog uden for dit offentligt tilgængelige webområde.

flytte lagringsmappe

Du kan normalt løse dette automatisk ved at vælge stien, hvor du vil have den til at gå i nederste venstre hjørne (OpenCart fortæller dig, hvilke stier der er en god ide) og rammer Bevæge sig.

Hvis det ikke fungerer, skal du vælge Flyt manuelt fra rullemenuen for at modtage instruktioner om, hvordan du flytter kataloget manuelt.

OpenCart Backend Oversigt

Derefter ser du endelig hoveddashboardet for første gang.

opencart hovedpanel

Det er ret let at forstå. På venstre side har du hovednavigationen, der giver dig adgang til alle de vigtigste dele af din online shop:

 • instrumentbræt – Bringer dig tilbage til hovedpanelet, som du ser lige nu.
 • Katalog – Det er her du gør alt, der er relateret til produkter, såsom at oprette dem, tildele dem til kategorier og tilføje yderligere oplysninger.
 • Udvidelser – Stedet for at installere udvidelser, der tilføjer mere funktionalitet til din butik.
 • Design – Skift sidelayout, rediger dit tema, sprog, bannere og SEO URL’er her.
 • Salg – Administrer dit salg, returnerer, gavekort og mere.
 • kunder – Her skal du passe på alt, der er relateret til kunder, inklusive gruppering af dem.
 • Marketing – Find marketingværktøjer som kampagnesporing, kuponer og e-mail-marketing på dette sted.
 • System – Shopindstillinger, brugeradministration, lokaliseringsmuligheder og vedligeholdelse.
 • Rapporter – Detaljerede rapporter om, hvordan din butik klarer sig, og hvad der i øjeblikket sker på den.

Vi kommer nærmere ind på alle disse nedenfor.

Lær Dashboard at kende

I øverste højre hjørne kan du konfigurere din profil ved at klikke på det midlertidige navn og derefter Din profil. Rullemenuen indeholder også nogle nyttige links til OpenCart-startsiden, dokumentationen og supportforum.

indstillinger for opencart-profilmenu

Den vigtigste del er dog butiksoversigt dead centre. Når du aktivt sælger, er her, hvor du kan se dine ordrer, salg, kunder og aktuelle besøgende. Et klik på Se mere… fører dig til en mere detaljeret rapport for hver af dem.

Der er også et verdenskort, der viser, hvor ordrer kommer fra, salgsanalyse (ændre tidsrammen via kalenderikonet), kundernes nylige aktivitet i din butik og de seneste ordrer.

Kort sagt, denne side holder dig informeret om status for din OpenCart-butik med et øjeblik, hver gang du logger ind.

Oprettelse af produkter med OpenCart

For en online shop er selvfølgelig den mest centrale funktionalitet at skabe produkter. Derfor er det, hvad vi vil se på næste i vores OpenCart-tutorial.

1. Opret et nyt produkt

Du finder alle produkterne på dit websted under Katalog> Produkter. Når du går der nu, kan du se, at butikken allerede har nogle eksempler på listen.

produkter liste

Brug filterindstillingerne til højre for at finde en bestemt (eller flere). For at fjerne enhver, skal du blot markere det lille felt til venstre og klikke på den røde knap med papirkurvsikonet i øverste højre hjørne. Det er også her vi kan kopiere eksisterende produkter.

I dette tilfælde vil vi dog oprette et nyt produkt, som vi kan gøre ved at klikke på den blå knap med plussymbolet. Dette lander os på skærmen herunder:

oprette nyt produkt i opencart

Hvis du nogensinde har arbejdet med et CMS før, skulle alt dette se temmelig velkendt ud. Start med at indtaste et produktnavn og en beskrivelse. Du kan bruge formateringsindstillinger til sidstnævnte og endda indtaste multimedier som billeder og videoer.

Nedenfor er SEO-indstillingerne. Her kan du indstille en separat titel, der vises i søgemaskiner, samt en metabeskrivelse, der vises under den.

Et eksempel på en SERPs-side.

Du kan glemme meta-nøgleord, disse er ikke længere i brug.

Længere nede er produktkoder nøgleord, der når produkter indtaster dem i butikens søgelinje, får produkter til at dukke op. Derfor er det nyttigt at medtage nogle for at gøre det nemmere at finde produkter.

2. Konfigurer produktdata

Derefter er det tid til at klikke på dig selv gennem de andre faner. I Data sektion, konfigurerer du alle de oplysninger, kunderne vil se på produktsiden.

produktdataindstillinger

Her er hvad det hele betyder:

 • Model – Indsæt et modelnummer for produktet. Det skal bestå af bogstaver og tal og er påkrævet.
 • SKU, UPC, EAN, JAN, ISBN, MPN – Dette er forskellige trackingnumre for produkter, som du muligvis ikke har eller har brug for.
 • Beliggenhed – Hvor dit produkt er placeret (i tilfælde af at du har flere butiksplaceringer).
 • Skatteklasse – Konfigurerer produktets skatteklasse.
 • Mængde, mindste mængde, trække lager, ude af lagerstatus – Her indstiller du hvor mange af disse produkter, du har til rådighed, hvor mange en kunde skal købe mindst, om OpenCart skal tælle deres antal ned, og hvilken besked, der skal vises til varer, der ikke er på lager.
 • Forsendelse – Om dette produkt har brug for forsendelse såvel som dets dimensioner og vægt for at beregne forsendelsesomkostninger.
 • Dato tilgængelig – Hvornår produktet vil være tilgængeligt.
 • status – Aktivér og deaktiver produktet fra at vises på butikens frontend.
 • Sorteringsrækkefølge – Prioritet for produktet, når det vises på en liste.

3. Opsæt links

produkt links

Alt her bestemmer, hvor i din butik dette produkt skal vises, og giver også besøgende måder at filtrere, hvad du sælger:

 • Fabrikant – Hvis du sælger produkter fra bestemte producenter (f.eks. Apple eller Samsung), inklusive dem her giver kunderne mulighed for at kigge efter dem efter mærke.
 • Kategorier – Tilføjelse af kategorier gør produkter filtrerbare og lettere at sortere og finde.
 • filtre – Filtre kan være ting som farver eller størrelser, der giver brugerne mulighed for for eksempel kun at se efter røde produkter.
 • butikker – Hvis du har flere butikker, kan du her bestemme, hvor placering produktet er tilgængeligt.
 • Downloads – Hvis det er et produkt, der kan downloades, her tilføjer du den fil, som kunderne vil modtage efter køb.
 • Relaterede produkter – Tilføj relaterede produkter her, så de vises på produktsiden.

4. Tilføj attributter

produktattributter

Denne menu er som standard tom, men lader dig oprette produktattributter. Dette kan være noget som skærmstørrelse, processor type eller operativsystem. Dog ikke ting som tøjstørrelse eller -farve. Kontroller det næste punkt for det.

Klik på plus-ikonet for at tilføje nogle. Du kan også kontrollere dette under Katalog> Attributter. Mere information her.

5. Lav flere muligheder

produktindstillinger

Her er hvor du tilføj produktindstillinger såsom forskellige størrelser eller farver. Du kan også konfigurere disse under Katalog> Indstillinger og tildel dem derefter her.

6. Konfigurer tilbagevendende betalinger

tilbagevendende profiler

Hvis et produkt leveres med tilbagevendende betaling (f.eks. Et abonnement), er det her du opretter det. Klik på plus-ikonet, vælg derefter en eksisterende tilbagevendende profil og kundegruppe i rullemenuen. Flere oplysninger om, hvordan man opsætter gentagne profiler på denne side.

7. Tillad rabatter og tilbud

rabat

I de næste menuer kan du indstille prisreduktioner for kunder. Dette kan enten være i form af rabatter (for eksempel for en gruppe som abonnenter på nyhedsbrev) eller tilbud (f.eks. Et ferieudsalg). Du kan definere, hvilken kundegruppe disse skal gælde for, hvor mange produkter, start- og slutdato og mere.

8. Glem ikke billeder

Billede er en vigtig indstilling, fordi du her definerer det visuelle, dine kunder vil se på produktet.

produktbilleder

Øverst ser du hovedbilledet, der vises i butikken. I øjeblikket er det bare en pladsholder. Klik på det, og vælg pennesymbolet, der skal redigeres. Du kan derefter vælge fra dit billedbibliotek eller uploade et nyt.

image manager

I bunden kan du tilføje flere billeder, der vises yderligere nedenfor på produktsiden. Når du inkluderer dem, skal du indstille numre til Sorteringsrækkefølge for at bestemme den rækkefølge, de vises i.

9. Overvej belønningspunkter

belønning point

OpenCart har en funktion, der giver dig mulighed for at tildele loyalitetspoint til kunder. Hvis du vil bruge det, her definerer du hvor mange point en køber får for at købe netop dette produkt.

10. Handle med SEO og design

Under SEO, du finder kun én mulighed kaldet Søgeord.

produkt seo

Det er dog vigtigt, fordi hvis du aktiverer SEO-URL-adresser i indstillingerne, vil det, du indtaster her, være slutningen på din produkt-URL.

Så hvis du indtaster noget i retning af Apple-iphone-11, linket til produktet vil være yourshop.com/apple-iphone-11. Naturligvis er dette meget bedre for søgemaskiner end en permalink, der slutter med tilsyneladende tilfældige tal og parametre.

Afhængigt af dit tema kan du endelig have andre layouts til dine sider. Hvis det er tilfældet, kan du tilsidesætte produktlayouten under Design.

produktdesignindstillinger

11. Gem og offentliggør

Når du er færdig med din konfiguration, skal du bruge gem-symbolet i øverste højre hjørne for at gemme produktet. Hvis du har indstillet sin status til aktiveret i Data sektion, kan du derefter gå til frontend i din butik og finde produktet der.

færdig opencart-produkt

For at redigere den skal du vende tilbage til produktlisten og klikke på den blå knap til højre. Du kan også deaktivere den ved at ændre dens status og gemme. Godt klaret, du har lige oprettet dit første produkt!

Andre katalogindstillinger

Her er de andre menupunkter, du finder under Katalog og hvad de indeholder:

 • Kategorier – Bestil produkter i kategorier for bedre filterindstillinger. Dette påvirker også menupunkter. Mere om det nedenfor.
 • Tilbagevendende profiler – Som allerede nævnt er det her du konfigurerer tilbagevendende betalinger som abonnementer.
 • filtre – Skab brugerdefinerede filtre dine kunder kan bruge til at forfine søgningen.
 • Egenskaber – Administrer produktattributter på dit websted.
 • Muligheder – Samme men for indstillinger.
 • producenter – Samme men for producenterne.
 • Downloads – Administrer downloadede produkter og filer på dit websted.
 • Anmeldelser – OpenCart giver dig mulighed for at samle og vise kunde anmeldelser. Du finder alle muligheder for det her.
 • Information – Konfigurer, hvad der vises under Information i din sidefod.

Ændring af design af din OpenCart-butik

Efter produkter er designet sandsynligvis den næste vigtigste del af enhver webshop. Så lad os tale om det.

1. Download nye temaer

Som mange andre indholdsstyringssystemer kontrollerer OpenCart designet til din butik med temaer. Du kan finde flere i OpenCart-markedet.

opencart udvidelseslager

Dette indeholder alle mulige extensions til OpenCart, som vi vil tale om senere i denne tutorial. Det har også et stort antal gratis temaer, som du kan finde ved at vælge Temaer som kategori og derefter Gratis på toppen.

Brug de andre filtreringsindstillinger til yderligere at indsnævre valgene. Klik på et hvilket som helst tema for at lære mere om det, se live demoer og kontrollere kompatibiliteten med din version af OpenCart. Når du har besluttet en, skal du downloade den til din computer via den grønne knap (du skal oprette en konto for at gøre det).

dowload opencart-tema

Dette giver dig en zip-fil på din harddisk, som du kan pakke ud med det samme.

2a. Installer temaer automatisk

Desværre er installation af temaer i OpenCart lidt kompliceret, da der er flere forskellige måder at gøre det afhængigt af temaet.

Det nemmeste er, hvis det giver dig en installationsfil. Du vil genkende, hvis det er tilfældet, hvis det ender i _theme.ocmod.zip. I så fald skal du bare gå til Udvidelser> Installationsprogram og brug Upload knappen for at uploade filen til din OpenCart online shop.

installationsprogram til opencart-udvidelser til temaer

Det er det, nu skal du kun aktivere temaet som beskrevet nedenfor.

2b. Installer temaer manuelt

Hvis du ikke har en installationsfil, skal du installere temaet manuelt. Til dette skal du logge tilbage på din server via FTP og navigere til det bibliotek, som du installerede din online shop-software i.

Derefter skal du i din udpakkede temafil finde det, du har brug for at uploade. Dette er typisk to opkald, der kaldes admin og / eller katalog men kan være mere afhængigt af dit tema, så sørg for at kontrollere dokumentationen.

opencart-temafiler

Hvis din skabelon indeholder filer til forskellige versioner af OpenCart, skal du sørge for at vælge den korrekte. Upload derefter filer og mapper til din OpenCart-installation og overskriv de eksisterende mapper. Det er det for installationen, nu til aktivering.

3. Aktivér dit OpenCart-tema

Gå til OpenCart-backend Udvidelser> Udvidelser. I rullemenuen øverst skal du vælge Temaer. Se på listen, der dukker op, om du finder det tema, du lige har uploadet. Klik i så fald på den grønne knap for at installere den.

installer opencart-tema fra udvidelseslisten

Når det er sket, skal du klikke på det blå Redigere knap. I de temaindstillinger, der vises, skal du indstille status til Aktiveret og gem øverst til højre.

aktiver tema i temaindstillinger

Alternativt, hvis dit tema ikke vises på listen, skal du muligvis klikke på redigeringsknappen til Din butik. På den følgende side under Temakatalog, vælg navnet på det nyligt installerede tema, og gem derefter.

redigere opencart standard butik tema

Hvis du har gjort alting rigtigt, når du nu går til din butiks frontend (f.eks. Via dit profilbillede og Din butik), kan du se det nye tema i aktion.

ændret opencart-tema i frontend

5. Skift dine layout

Et andet vigtigt designelement i OpenCart er såkaldte layouts. Disse bruges til at tildele forskellige indholdsmoduler til sider på dit eCommerce-websted. Du finder de tilgængelige indstillinger under Design> Layouts.

opencart-layouts-menu

Så lad os sige ønsket at ændre designet på hjemmesiden. For det ville du klikke på den blå knap i den kolonne, der siger Hjem. I det næste skærmbillede finder du muligheden for at tildele moduler til positioner i bunden.

moduler i layout

Når du klikker på rullemenuerne, kan du se det Indhold Top har i øjeblikket et lysbilledshow, fremhævede produkter og en karrusel tildelt det. En ting du kan gøre her er at ændre rækkefølgen af ​​modulerne ved at tildele forskellige dem til de eksisterende positioner.

Du kan også tildele yderligere moduler ved hjælp af den tomme rullemenu, vælge det modul, du vil bruge, og derefter klikke på den blå plus-knap for at tildele det.

tilføj yderligere modul

Gem dine ændringer for at se dem oversat til hjemmesiden.

nyt modul i frontend

Du kan gøre det samme med andre sider såsom checkout, kontakt osv.

6. Skift menu

En central ting at gøre med ethvert websted / eCommerce-butik er at ændre navigationsmenuen. Som standard viser OpenCart de øverste kategorier i din butik i den. Lad os gå over et eksempel, så du forstår, hvad vi taler om.

Her er den aktuelle menu i demobutikken:

nuværende butiknavigationsmenu

Lad os sige, at vi ville ændre os Telefoner og PDA’er til Smartphones (fordi hvem bruger PDA’er længere?), flyt kameraer forfra og fjern MP3-afspillere fuldstændig. Alle disse ting sker under Katalog> Kategorier.

kategori liste

Her finder du en liste over produktkategorier i din butik. Find først Telefoner og PDA’er og klik på den blå redigeringsknap til højre. Herunder Generel, ændre begge Kategorienavn og Metatagttitel til bare Smartphones, derefter gem.

ændre kategorinavn

Næste op, rediger kameraer kategori, gå til Data> Sorteringsordre, ændre det til 1 eller 0, og gem dette også.

kategori sorteringsrækkefølge

Endelig redigerer du MP3-afspillere kategori, gå til Data> Top, fjern markeringen i afkrydsningsfeltet, og gem det derefter.

ekskluder kategori fra topkategorier

Alternativt, hvis du er sikker på, at du aldrig nogensinde vil sælge denne type produkt igen, kan du også kontrollere den i kategorilisten (plus dens efterkommere) og derefter slette den med den røde knap i øverste højre hjørne.

Uanset hvad, efter alle disse trin, når du nu genindlæser shop frontend, vil du se den ændrede hovedmenu.

ændret butiksmenu

Desværre skal du til mere komplicerede ændringer, såsom brugerdefinerede links eller links til sider, redigere temafilen eller bruge en udvidelse.

Arbejde med udvidelser

Okay, det er tid til at tale om udvidelser. Udvidelser, som navnet antyder, giver dig mulighed for at udvide funktionerne i din OpenCart-butik. Dette kan være alt fra at oprette forbindelse til Google Analytics over tilføjelse af backend-elementer til betalings- og forsendelsesudbydere. Lad os se, hvordan det hjælper os.

Ændring af moduler

Den første ting, vi vil tale om for dette, er de ovennævnte moduler. OpenCart leveres med et antal kernemoduler.

Gå til. For at få adgang til dem på dit websted Udvidelser> Udvidelser og vælg moduler fra rullemenuen.

liste over opencart-moduler

Her finder du alle de tilgængelige indstillinger i din butik, samt om de er aktiverede eller deaktiverede.

Du kan også ændre dem her. For eksempel, hvis du går til Fremhævet> Startside og klik på redigeringsknappen, kommer du til denne skærm.

rediger featured modul

Her kan du nemt se, at du er i stand til at ændre indholdet af modulet fra startsidens layout. Tilføj flere produkter, ændr antallet af viste produkter eller modulets bredde og højde. Gem eventuelle ændringer, og de oversættes til hjemmesiden.

Ikke så svært at forstå, ikke? Det samme gælder for alle andre moduler, hvad enten det er diasshows, de nyeste produkter, checkout-knapper osv.

Installation / afinstallation af udvidelser

Hvis du ser dig omkring udvidelsesmenuen, vil du se, at du allerede har mange udvidelser på dit websted. Imidlertid er ikke alle af dem aktive eller tilgængelige, medmindre du installerer dem.

Det er meget let at gøre det. Hvis du f.eks. Bruger rullemenuen i Udvidelser> Udvidelser at tage til Analytics, finder du Google Analytics-udvidelsen, men den er ikke tændt.

installer Google Analytics-udvidelse

Intet lettere end det, blot klikke på det grønne Installere knap. Derefter er den tilgængelig, men stadig ikke aktiv. For at ændre det, skal du klikke på Redigere knap som før.

opencart Google Analytics-modul

I det følgende skærmbillede kan du ikke kun tilføje analysekoden for faktisk at bruge den, men også ændre dens status til Aktiveret. Gem, og du er færdig.

Hvis du ikke længere vil bruge Google Analytics, kan du altid klikke på det røde Afinstaller for at gå tilbage til begyndelsen.

Tilføjelse af udvidelser fra OpenCart Marketplace

Du har muligheden for at udvide antallet af udvidelser på dit websted ved at installere mere fra markedet. Dette fungerer stort set på samme måde som kun at installere temaer, som du kan bruge installationsprogrammet som beskrevet.

Find en udvidelse på markedet, download den, gå til Udvidelser> Installationsprogram, upload, og du er færdig og kan bruge den nye tilføjelse.

Det bliver imidlertid endnu lettere med markedsintegrationen lige inde i din OpenCart-backend (under Udvidelser> Markedsplads).

opencart-udvidelsesmarked i bagenden

Brug knappen til at filtrere og betalte udvidelser, rullemenuen øverst for at filtrere efter en kategori eller indtaste et navn.

For at downloade udvidelser er den første ting, du skal gøre, at registrere din butik. Du kan gøre det på OpenCart-startsiden Konto> Dine butikker.

registrer butik på opencart

Klik her Tilføj butik, indtast din URL, og indsend. Dette giver dig adgang til API-oplysningerne gennem øjeikonet til højre.

opencart api information

Når det er åbent i din browser, skal du gå tilbage til markedet i backend og klikke på ikonet i øverste højre hjørne for at åbne denne menu:

indsæt opencart api-information

Indtast dit API-brugernavn og den hemmelige nøgle, og gem derefter. Når du har gjort det, kan du åbne enhver udvidelse på backend-markedet, gå til Hent fanen nederst og klik Installere bare at få det på dit websted.

installer opencart-udvidelse i bagenden

Brug det derefter som før.

Brug af OpenCart-rapporter

For at vide, hvordan din butik fungerer, tilbyder OpenCart en masse rapporter. Du finder den første under Salg> ordrer.

menuen med opencart-ordrer

Her kan du se alle ordrer, der er foretaget på dit websted, inklusive kundenavn, status og mere. Du kan også filtrere dit salg til højre for at finde individuelle ordrer, dem med en bestemt status eller foretaget i løbet af en bestemt periode.

Derudover er du i stand til at ændre eller opdater ordrer manuelt om nødvendigt for at ændre betaling, forsendelse og andet. Det det samme for regelmæssigt fakturerede produkter under Gentagne ordrer.

Den reelle rapportering sker dog under Rapporter> Rapporter.

opencart rapporter

Her har du adgang til et væld af oplysninger via rullemenuen. Fra transaktioner, ordrer, skatter til forsendelse, retur og produkter, der er set eller købt – der er meget lidt, du ikke kan finde ud af om din butik her.

Kontroller desuden livestatistikker for, hvem der besøger dit websted lige nu via Rapporter> Hvem er online.

Det kunder Menu

Du kan finde oplysningerne om dine kunder under menupunktet med samme navn.

kundemenu

Her kan du se oplysningerne fra alle, der nogensinde har bestilt fra din butik. Listen kan søges, hvis du har brug for at finde nogen specifik. Du kan også se deres transaktionshistorik, give belønningspoeng, administrere transaktioner og mere.

Under Kunder> Kundegrupper Du kan også bestille dine klienter i grupper. Dette er nyttigt til markedsføringsformål, såsom at sende rabatter eller tilbud til visse underafsnit i dit kundegrundlag. Læs mere om det i dokumentation.

OpenCart Marketing Options

OpenCart leveres med en masse muligheder for at markedsføre din butik og tiltrække købere. Lad os gå over dem nu.

Spor marketingkampagner

Et af de mest interessante marketingværktøjer i OpenCart ligger under Marketing> Marketing.

Her er du i stand til at oprette sporingskoder til marketingkampagner. For eksempel kan du knytte disse til links til bannere for at vide, hvor mange klik der kommer ind fra hvilken af ​​dine kampagner.

Klik blot på plus-ikonet øverst til højre og udfyld formularen.

marketing sporingsmenu i opencart

Sporingskoden oprettes automatisk, men du kan også ændre den til noget andet.

Kuponer

Som en eCommerce-løsning giver OpenCart naturligvis dig mulighed for at oprette kuponer for at give kunderne rabatter. Ligesom naturligt finder du dem under Marketing> Kuponer.

kuponer menu

Her finder du en liste over alle kuponer, der findes på dit websted, samt den rabat, de tilbyder, gyldighed og om de i øjeblikket er aktive. Hvis du opretter en ny eller klikker på Redigere til en eksisterende kupon, kommer du til denne side.

oprette kupon i opencart

Alt er ret selvforklarende. Tilføj et kuponnavn, og den kode, som kunderne skal indtaste for at bruge det, vælge en fast eller procentvis rabat, og hvor meget det tager af prisen.

Derefter bestemme, hvor meget en kunde skal købe for at bruge den, om han skal logge ind eller kan bruge rabatten som gæst. Indstilling Gratis fragt til Ja giver kunderne gratis forsendelse til brug af kuponen.

Tilføj de produkter, som det gælder for, en start- og slutdato, hvor mange samlede anvendelser af kuponen er tilladt, og hvor mange pr. Kunde.

Når alt er efter dine ønsker, skal du indstille det til Aktiveret og gem. Let peasy. Mere information her.

Ud over kuponer kan du også oprette engangsbrug gavekort under Salg> Gavekort og send dem lige inde i din butik. De kommer endda med konfigurerbare temaer!

E-mail-marketing

Ud over ovenstående leveres OpenCart også indbygget e-mail-marketing, som du finder under Marketing> Mail.

opencart marketingmuligheder for e-mail

Du kan definere grupper af modtagere i ovennævnte menu med kundegrupper. Vælg hvem du vil sende din besked til, tilføj en emnelinje og indhold i redaktøren herunder. Sørg for at gøre brug af formateringsindstillingerne og multimedia!

Når du er klar, skal du sende den med den blå knap i øverste højre hjørne.

System konfiguration

Som den sidste del af denne OpenCart-tutorial vil vi se på indstillingerne. ECommerce-platformen tilbyder et væld af muligheder for at konfigurere din butik.

Indstillinger

Under System> Indstillinger Du kan konfigurere grundlæggende oplysninger om din butik. For at ændre det skal du klikke på redigeringsknappen bag din butiks navn på listen.

Dette ekstra trin er nødvendigt, fordi OpenCart som nævnt kan køre flere butikker fra en installation. Når du klikker på det, kommer du her:

indstillinger for opencart

Her er hvad de forskellige faner indeholder:

 • Generel – Indstil en metatitel og beskrivelse (afgørende for søgemaskinens udseende), nøgleord (glem dette), ændre skabelonen og vælg dit standardlayout.
 • butik – Opsæt navnet på butikken og dens ejer samt adresse, e-mail, telefon- og faxnummer, billede, åbningstider og kommentarer til kunden. Alt dette vises på Kontakt os side og bruges som afsender til e-mails sendt fra butikken.
 • Lokal – Her konfigurerer du alt, hvad der sker med din butiks lokalitet, som f.eks. Bopælsland, butiks- og admin-sprog, valuta og målinger.
 • Mulighed – Masser af displayindstillinger her for produkter, anmeldelser, værdikuponer, skatter, konto, kasse og meget mere. Spring ikke over dette!
 • Billede – Opret et butikslogo og favicon.
 • Post – Konfigurer, hvordan e-mail håndteres i din butik såvel som e-mail-advarsler, du vil modtage.
 • Server – Det er her du kan indstille din butik til vedligeholdelsestilstand, konfigurere smukke permalinks, webcrawler-tilladelser, brug af Gzip-komprimering, sikkerhedsindstillinger (SSL, adgangskoder osv.), Tilladte uploadformater og størrelse samt fejlhåndtering. Dette er også meget vigtigt!

Brugere

Som du kan forestille dig, konfigurerer du her alt, hvad der skal gøres med brugere på dit websted. Du kan oprette nye såvel som at oprette brugergrupper og tilladelser.

brugermenu

På den måde kan du kontrollere, hvem på dit websted kan gøre hvad, så du ikke behøver at bekymre dig om, at folk klarer sig med indstillinger, de ikke skal. Det indeholder også indstillinger til opsætning API-adgang til din butik.

Lokalisering

Denne del handler om yderligere butikker, sprog, valutaer og andre ting ved at tilbyde din butik til kunder fra hele verden.

 • Gem lokaliteter – Hvis du har fysiske placeringer sammen med din online butik, er her, hvor du kan kontrollere alt, hvad du skal gøre med dem.
 • Sprog – Føj nye sprog til dit websted (inkl. Frontend). Dette gøres lettere ved sprogpakker. Nye indstillinger vises øverst på butiksskærmen.
 • valutaer – Du kan tilbyde produkter i flere valutaer. Konfigurer dem her. Disse vises også i øverste bjælke i butikken.
 • Aktiestatus – Konfigurer status, som kunderne vil se for produkter, der er udsolgt.
 • Ordrestatuer – Samme men for ordrestatus, der vises til kunderne.
 • Vender tilbage – Samme som ovenfor, men for returstatus, returhandlinger og årsager, som kunderne kan vælge for at sende varer tilbage.
 • Lande – Konfigurer lande, der er tilgængelige til forsendelse, adresseformat og mere.
 • zoner – Konfigurer zoner i lande til forsendelse og skattemæssige formål.
 • Geozoner – Samme men for geologiske zoner, der kan indeholde flere lande eller områder (f.eks. USAs vestkyst).
 • Skatter – Konfigurer skatteklasser og skattesatser for dine produkter.
 • Længde klasser – Tilgængelige længdemålinger i din butik.
 • Vægtklasser – Samme men for vægt.

Vedligeholdelse

Endelig har du Vedligeholdelse menu:

 • Sikkerhedskopiering / gendannelse – Sikkerhedskopier og gendan butiksdatabasen.
 • uploads – Filer uploadet til OpenCart (billeder, PDF osv.), Søg og filtrer efter behov.
 • Fejllogfiler – Eventuelle fejl i din butik vil blive dokumenteret her.

OpenCart: En kompleks, men kraftig e-handelsløsning

OpenCart er en funktionsrig mulighed for at oprette online butikker. Det har en bred vifte af konfigurationsindstillinger og tilbyder alt hvad du har brug for for at bygge en butik. Det er også gratis at bruge og bredt udvides.

I form af en brugergruppe er det sandsynligvis bedst for mellemliggende brugere med nogle tekniske færdigheder som HTML og PHP. Brugen er ikke super ligetil og kan være lettere mange steder. Det er også sandsynligt, at du vil løbe ind i behovet for at foretage ændringer i filer og kode, hvilket er ud over evnerne for absolutte begyndere.

Dokumentationen kunne også være bedre. Det er undertiden ufuldstændig eller forkert, hvilket betyder, at du er nødt til at bruge fora fra tid til anden.

Bortset fra det er OpenCart imidlertid en god løsning til at få din online butik i gang hurtigt. Brug denne tutorial, hvis du vil gøre det.

Har du brugt OpenCart før? Hvad er dit indtryk? Nogle fordele og ulemper? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map