InMotion MySQL-databasevejledning

Hvad er en MySQL-database?

En MySQL-database er et open source-databasesystem, der bruges og tilbydes af de fleste webhostingtjenester. Per definition er en database en velstruktureret samling af data, der spænder fra de mest basale til de mest komplekse, såsom fra en simpel navneliste til en samling af enorme mængder information. Ligesom en fysisk databank bruges databaser til at skabe lethed og organisering i indsamling og indhentning af data.


MySQL-databaser er relationelle databaser, hvilket betyder, at de gemmer data i butiksdata i separate tabeller i stedet for bare at lægge dem alle i et stort lagerrum. Fordelen ved denne type database er, at datalagring og hentning er meget effektive, da filer er organiseret i specifikke lagerpladser. Faktisk står udtrykket SQL for “Structure Query Language” og er siden blevet det mest efterspurgte sprog til datatilgang.

Hvordan kan jeg oprette en MySQL-database?

At køre en masse applikationer såsom software til e-handel, CMS-applikationer og fora kræver ofte en MySQL-database. Som sådan er det vigtigt at oprette en i dit system.
Oprettelse af MySQL-database er en tretrinsproces; den første er oprettelse af en databasebruger og adgangskode, den anden proces tildeler privilegier til en bruger til at få adgang til databasen og den tredje, selve oprettelsen af ​​databasen. Dette lyder måske en smule skræmmende, men med brugen af ​​MySQL-databaseguiden, der findes i din cPanel, bliver opgaven med databasetabling hurtig, enkel og let. Følg blot de efterfølgende trin:

 •  Først skal du logge ind på din cPanel;
 •  Klik derefter på “MySQL Database Wizard”, som kan findes under overskriften “Databaser”.
 •  Derefter ved siden af ​​”Ny database”, skal du indtaste navnet på din database;
 •  Klik derefter på knappen “Næste trin”;
 •  Du bliver bedt om at indtaste dit brugernavn ved siden af ​​fanen “Brugernavn”;
 •  Derefter skal du også indtaste en adgangskode ved siden af ​​fanen “Adgangskode”. Du skal indtaste adgangskoden to gange og derefter klikke på “Opret bruger”;
 •  Dernæst skal du tildele din bruger rettighederne til din database. Du kan blot klikke på “Alle privilegier”, medmindre andet er specifikt anmodet om af en udvikler.
 •  Efter at du har indstillet privilegierne, skal du klikke på fanen “Næste trin”, som faktisk skal afslutte installationsprocessen. Bemærk, at din databases navn og databasebruger bruger cPanel-brugernavnet som præfiks. Hvis du har brug for at oprette yderligere databaser, er alt hvad du skal gøre at gentage processen, der er anført ovenfor.

Kan jeg eksportere en MySQL-database i phpMyAdmin?

Der er tidspunkter, hvor du finder behovet for at lave en sikkerhedskopi af din database, enten som en sikkerhedsforanstaltning eller som et krav under overførselsprocessen af ​​dit websted til en anden server. Faktisk gøres databasekopiering let ved at eksportere den ved hjælp af phpMyAdmin, et værktøj, der kan findes i din cPanel. For at eksportere skal du blot gøre følgende:

 •  Log ind på din cPanel.
 •  Under overskriften “Databaser” skal du klikke på phpMyAdmin-ikonet og derefter vælge den database, du vil eksportere, fra listen i venstre menu ved at klikke på den.
 •  Klik derefter på fanen “Eksporter”, der kan findes i menuen øverst på siden.
 •  Under overskriften “Eksport” skal du kontrollere under “Vis dump (skema) af databasen” og sørge for, at alle tabellerne samt SQL-indstillingen er valgt.
 •  Under “Struktur” skal du derefter aktivere indstillingen “Tilføj DROPTABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION” og sørge for, at “Gem som fil”, der findes nederst til venstre på siden, er valgt. Vær opmærksom på, at hvis din database er ret stor, kan du vælge enten “zippet” eller “gzippet” til en meget hurtigere download.
 •  Klik på knappen “Gå” nederst til højre, og klik derefter på “Gem”, når du bliver bedt om det. Denne handling starter downloadprocessen til din lokale computer.

Sådan importeres du til en MySQL-database i phpMyAdmin?

Mens der er behov for at eksportere en database, finder du også behovet for at importere en fra en anden server til din server. For at gøre dette kan du også bruge phpMyAdmin. For at importere den skal du dog have en database-backup-fil, der normalt tager udvidelsen “.sql”, selvom .zip og tar.gz også accepteres. For at importere en fil skal du gøre følgende:

 •  Log ind på din cPanel.
 •  Når du er logget ind, skal du klikke på phpMyAdmin-ikonet, der skal findes under “Databaser” på din cPanel-startskærm.
 •  Vælg derefter den database, du vil importere fra listen i venstre menu.
 •  Klik på fanen “Importer” i den øverste menu.
 •  Klik derefter på “Gennemse” -knappen under “Fil til import”, og find derefter din databasebackup-fil.
 •  Klik derefter på knappen “Gå” nederst til højre på din skærm for at starte importprocessen. Når importen er afsluttet, skal du se et grønt markering under fanerne og en anmeldelse, der skal sige noget lignende: “Importen er afsluttet.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map