Hostingtyper – Forskellen mellem delt VPS og dedikeret webhosting


Alle websteder fungerer via en webhostetjeneste, som er en tjeneste, der gør det muligt for enkeltpersoner og organisationer at gøre deres websteder offentlige via World Wide Web. En webhost er dybest set et firma, der lejer plads på en webserver for ejere at gøre deres websteder tilgængelige på Internettet. Mens ikke alle webværter ejer deres egne servere, lejer mange af dem dem fra større virksomheder med adgang til datacentre eller samlinger af servere, og lejer igen disse servere til andre virksomheder eller enkeltpersoner. Der er flere slags webhosting. Men vi vil diskutere tre af dem her: Delt webhosting, Virtual Private Server (VPS) hosting og dedikeret webhosting.

Delt webhosting

Delt hosting

En delt webhostingtjeneste kan sammenlignes med at bo i et lejlighedskompleks. Ligesom forskellige individer og familier bor i deres egne lejligheder i en bygning, i en delt webhostingstjeneste, er der mange websteder på en webserver. Forståeligt nok er dette den mest økonomiske form for hosting. Det er ideelt til enkle websteder, der ikke indeholder for mange funktioner, og dem, der sandsynligvis ikke vil se meget trafik. En delt webhostetjeneste håndteres af en systemadministrator. Egnetheden til dette afhænger af dine præferencer. Det kan være nyttigt, hvis du ikke ønsker at håndtere den tekniske side af webstedet, men det kan være besværligt, hvis du kræver mere kontrol over dit websted. Serveradministration, installation af serversoftware, sikkerhedsopdateringer og teknisk support håndteres af tjenesteudbyderen. En delt webhostingtjeneste kan også være upassende, hvis du har brug for omfattende softwareudvikling uden for, hvad hostingudbyderen understøtter. Det har brugsgrænser og skal have omfattende pålidelighedsfunktioner på plads. En anden ulempe ved denne service er, at da mange websteder deler den samme server, hvis et websted er involveret i en uetisk handling eller spamming, kan hele IP-adressen blive sortlistet.

Dedikeret webhosting

dedikeret hosting

En dedikeret webhostetjeneste kan sammenlignes med at bo i en uafhængig bolig. Dette er en type service, hvor en hel server besættes af et enkelt websted. Som et resultat har ejeren af ​​hjemmesiden fuld kontrol over serveren. Der er ingen begrænsninger på båndbredde og diskplads. I en delt webhostingtjeneste håndterer en administrator opsætning og teknisk betjening af serveren. For en dedikeret server kommer der en række tekniske færdigheder, der skal være der. Der er et ekstra behov for at opsætte, administrere og administrere serveren, men med nye og fuldt dedikerede hostingplaner kan man benytte dette til en smule højere pris. Derudover tilbyder dedikerede hostingtjenester høj ydelse, e-mailstabilitet, sikkerhed og kontrol. En sådan service er ideel til websteder, der modtager høj trafik og gør brug af omfattende funktioner. Online shoppingportaler bruger typisk dedikeret webhosting. I modsætning til at bruge en delt webhostingtjeneste er der en mindre chance for at blive sortlistet ved hjælp af en dedikeret webhostingtjeneste, da du har fuld kontrol over serveren.

Virtuel privat server (VPS) hosting

Virtuel privat server

VPS Hosting er en type hosting, der falder ind mellem delt webhosting og dedikeret webhosting. Det kan sammenlignes med at bo i et ejerlejlighed, hvor du deler ting på ejendommen, men du er i sidste ende ansvarlig for vedligeholdelse af din ejendom inde i ejerlejligheden. Det tilbyder brugen af ​​omfattende diskplads og båndbredde. En sådan hostingtjeneste bruges ideelt af et firma med ressource tunge applikationer og sikrede data. Ligesom i tilfælde af dedikeret webhosting, bruges VPS-hosting af websteder, der oplever meget trafik. Det er dog billigere end at bruge en dedikeret webhostetjeneste, da serveren stadig deles af flere brugere. Selvom du kan konfigurere serveren, som du vil, har du stadig brug for en dedikeret systemadministrator til at tage sig af din server. Følgende tabel opsummerer, hvordan hver hostingtjeneste er forskellig fra den anden:

Delt webhostingDedikeret webhostingVPS Web Hosting
En server deles af flere websteder. Den tilbyder begrænset båndbredde og diskplads. Det er relativt billigt på grund af delte omkostninger. Det kræver ikke, at webstedsejeren har meget teknisk dygtighed. Høj trafik kan bremse serveren. Den tilbyder mindst mulig kontrol blandt de tre typer.Det er den mindst sikre blandt de tre typer.En server er dedikeret til kun et enkelt websted.Det tilbyder høj båndbredde og diskplads.Det er ret dyrt på grund af ingen delte omkostninger. Webstedsejeren skal have tekniske færdigheder, da han har fuld kontrol over serveren. Serveren er designet at håndtere høj trafik.Det tilbyder høj kontrol.Det tilbyder høj sikkerhed.En server deles af flere websteder. Den tilbyder høj båndbredde og diskplads.Det er ret dyrt, men er billigere end en dedikeret webhostingtjeneste. Det kræver ikke, at ejeren af ​​webstedet har meget teknisk dygtighed, men kræver en systemadministrator. Serveren er designet til at håndtere høj trafik. Det tilbyder høj kontrol. Det giver høj sikkerhed.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map