Finde webdesignkunder (7 trin)

Finde webdesignkunder


At starte en freelance webdesign eller udviklingsvirksomhed er ikke let.

Da du arbejdede på fuld tid, fokuserede du på dit håndværk; nu skal du bekymre dig om alt. Pludselig er du nødt til at balancere bøgerne, styre kontrakter og passe på alle de små ting, som en anden plejede at gøre for dig. De første par måneder kan føles temmelig overvældende.

Den største udfordring med freelancing er måske at finde nye kunder og sælge dit arbejde. Hvis du aldrig har gjort det før, kan salget være utroligt skræmmende. Men det behøver ikke være det.

I denne vejledning viser vi dig en enkel proces til landing af webdesign og udviklingsklienter.

Lad os dykke ind!

1. Byg et fundament

Før du begynder med klientudvikling, er det vigtigt at opbygge en online tilstedeværelse, der demonstrerer dine evner, viser dit bedste arbejde og skaber tillid.

Kunder vil se på dit online fodaftryk, når de evaluerer, om de skal ansætte dig, så det at gøre et godt indtryk er nøglen. Som minimum anbefaler vi følgende trin:

Køb et domæne, og opret en e-mail-konto

Ved at sende e-mails fra dit eget domænenavn demonstrerer du legitimitet over for potentielle kunder. 

Dit første skridt skulle være registrering af et domænenavn der viser korrekt din virksomhed. Vi anbefaler at vælge noget enkelt; Hvis du er i tvivl, skal du bruge dit navn eller en kombination af dit navn og nøgleord som “design”, “kode” eller “studio”, og tjek vores guide til Sådan vælges et domænenavn. Hvis det er muligt, få et .com- eller .org-domæne.

Byg et porteføljewebsted

Dit næste trin er at opbygge et portfolio-websted. Du bruger dette websted til at vise dit arbejde.

Dit websted kan være enkelt at starte med. Vælg et par af dine yndlingsprojekter, ideelt set projekter, hvor du var i stand til at give en betydelig værdi. Hvis du ikke har tidligere arbejdserfaring, er demo-projekter også okay. WordPress er perfekt til dette, men du kan bruge enhver webstedsbygger såvel.

Ny WordPress-installation

Kunder søger designere og udviklere, der demonstrerer kritisk tænkning og kreativ problemløsning, og som sætter virksomhedens mål over æstetik. Så sørg for at vise dit arbejde, når du beskriver hvert projekt. Vi anbefaler at dække projektets baggrund og forretningsmæssige mål, din rolle i teamet, din tilgang til problemet og resultaterne af dit arbejde.

Polér dine sociale mediaprofiler

Som et sidste trin er det vigtigt at polere dine LinkedIn-, Twitter- og Facebook-profiler.

Vi foreslår, at du tilføjer et link til din virksomhedswebsted på hver konto og skriver en klar og kort oversigt over dine tjenester på LinkedIn. Sørg bestemt for, at ingen af ​​dine konti viser noget, som klienter kan betragte som upassende eller stødende.

2. Find potentielle kunder

Nu hvor du har opbygget en solid online tilstedeværelse, er det tid til at opbygge en pipeline med potentielle kunder. 

Der er mange måder at finde potentielle kunder på, men nogle er mere effektive end andre. Her er de mest almindelige kanaler, og hvordan man får mest muligt ud af hver.

Freelance markedspladser

Freelance markedspladser som oDesk og Freelancer.com er utroligt populære. Hver dag bruger tusinder af virksomheder disse sider til at finde og ansætte freelancere.

Når det er sagt, er disse markedspladser også ekstremt konkurrencedygtige. Hvis du vælger at bruge disse markedspladser, konkurrerer du mest om prisen. Husk, det er et talespil. Når du først starter, kan du forvente at vinde mindre end 5% af de projekter, du foreslår.

Koldkontakt

Koldkontakt er ikke glamorøst, men hvis det gøres korrekt, kan det være utroligt effektivt, især hvis du har valgt en bestemt niche. For eksempel, hvis du bygger websteder til lokale restauranter, er det en god måde at tromme forretninger ud til potentielle kunder metodisk på LinkedIn.

Som med enhver opsøgning, skal du sørge for at være positiv, høflig og vedvarende, mens du undgår at krydse linjen til at blive gener. Hvis dit kunde ikke har svaret efter 3-5 beskeder, er de sandsynligvis ikke interesseret, og det er tid til at gå videre.

Job bestyrelser

Mange jobbestyrelser viser freelance muligheder ud over fuldtidsarbejde. Hvis du bruger jobbræt, kan du forvente at gennemgå en lignende ansøgningsproces som for et fuldtidsjob.

AngelLists Freelance Job Board

AngelList og Vi arbejder eksternt er populære jobbrætter, der ofte har freelance design og udviklingsmuligheder.

Sociale medier

Sociale medier er et ekstremt undervurderet medium til at finde freelance roller, især da du kan bruge det som både en indgående og udgående kanal.

For at starte med, skal du skrive indlæg om din nye freelance-forretning på LinkedIn, Twitter og Facebook. Hold dine indlæg enkle; annoncer din virksomhed og de tjenester, du tilbyder, og lad folk vide, hvordan de kontakter dig.

Du kan også bruge sociale medier som en udgående kanal ved at søge efter mennesker, der har brug for dine tjenester og kontakte dem direkte. For eksempel giver søgning på Twitter efter “freelance designer” tusindvis af muligheder, der blev lagt ud i den sidste dag alene.

Dit netværk

Glem ikke dit netværk! Selv hvis du ikke tror, ​​at du kender nogen potentielle kunder, vil du blive overrasket over, hvor nyttigt dit netværk kan være.

Kontakt de tidligere kolleger, venner og familie for at fortælle dem om din nye virksomhed og spørg, om de kender nogen, du skal kontakte. Spørg også, om de kender freelancere, der tilbyder komplementære tjenester; for eksempel, hvis du er en designer, så spørg om udviklere og marketingfolk. Disse freelancere får ofte anmodninger om den type arbejde, du udfører, så at opbygge relationer med dem kan være en fantastisk kilde til arbejde.

Professionelle grupper

Professionelle grupper er en anden fantastisk kilde til freelance kundeemner. Se efter freelance grupper⁠ — både i dit eget felt og komplementære felter⁠ — såvel som enhver branche eller nichegrupper, hvor dine potentielle kunder hænger ud. Offentlige slappe grupper og lokale møder kan være gode steder at netværk, og virksomheder, der leder efter freelance-hjælp, er ofte medlemmer.

Agenturets underentreprise

Store agenturer får ofte anmodninger fra kunder, der er for små til dem. Opbygning af et forhold til et af disse agenturer er en fantastisk kilde til nye kundeemner. Kig efter agenturer i dit netværk, og række ud til at planlægge kaffe. Spørg om overflow arbejde, og når som helst kan du være hjælpsom.

Content Marketing & Open Source Arbejde

Content marketing og open source-arbejde er gode måder at demonstrere dine evner til potentielle kunder. Når det er sagt, tager disse kanaler tid, så det er kun værd at investere i dem, hvis du faktisk er interesseret i selve arbejdet og er villig til at være tålmodig.

3. Nå ud

Når du har identificeret potentielle kunder, skal du kontakte dem. Uanset om du når ud via e-mail, LinkedIn eller et andet medium, vil du strukturere din besked, så det er mest sandsynligt at få et svar.

De bedste opsøgende meddelelser deler et par ting til fælles:

God outreach er personlig

Ingen kan lide at få formular breve. Så når du når ud til klienter, skal du sørge for, at din kommunikation ikke føles hermetisk.

Ja, det er okay at genbruge et par fælles linjer, men tag dig tid til at tilpasse din besked til din potentielle kundes forretning. 

God opsøgende er kort 

Folk har travlt. Præsenter dig selv, forklar, hvorfor du tror, ​​at du kunne hjælpe deres forretning med bestemte vilkår, og still spørgsmålet. Tre til fire sætninger er masser.

Freelance Outreach på LinkedIn

God outreach anvender socialt bevis

Så snart du kan, skal du inkorporere socialt bevis—I form af kundenavne eller attester – i din opsøgende. Det er sandsynligt, at udsigterne reagerer, når de føler sig godt tilpas, at de taler med en person, der har arbejdet med klienter som dem.

God outreach er direkte

Luk din besked med en direkte beder om en opfølgende samtale. Gør det næste trin klart og nemt at tage. ”Har du 15 minutter senere i denne uge til at diskutere denne mulighed?” er enkel og effektiv.

4. Kvalificer dine kundeemner

Ikke alle klienter oprettes lige. Nogle bliver lønnsomme kunder, andre lukker aldrig, og andre blæser dig stadig tør, prøver konstant at ændre omfanget af et projekt, forlænge tidslinjen eller forsinke betaling.

For at maksimere rentabiliteten og reducere fremtidige hovedpine er det vigtigt at kvalificere dine kundeemner på forhånd. I din første samtale vil du lære et par centrale oplysninger.

Hvad er deres forretningsmæssige mål?

I løbet af dine indledende samtaler vil din klient sandsynligvis fokusere på det vildige i deres særlige projekt. Måske vil de have dig til at designe en webside eller bygge et Shopify-tema. Uanset hvad de er sandsynligt, vil de sandsynligvis fokusere på funktioner.

Det er naturligt at starte med at stille spørgsmål til de forskellige krav, de skitserer. Hvilken funktionalitet har de brug for? Hvordan skal navigationen se ud?

Modstå denne fristelse.

Selvom det er vigtigt at forstå projektomfanget, skal du forstå det motivering bag projektet først. Vil de øge salget? Håber de at sænke driftsomkostningerne? Hvor meget?

Denne information er en af ​​nøglerne til at udarbejde et vellykket forslag, og det vil også hjælpe med at informere din diskussion om rækkevidde og funktioner. Hvis en klients underliggende mål er at øge salget, er det usandsynligt, at funktioner, der ikke driver salg, motiverer dem.

Lige så vigtigt er det klienter, hvis motivation er vage, typisk dem, der ofte skifter omfang, fokuserer på pris over kvalitet og generelt er smertefulde at arbejde med. Hvis en klient ikke klart kan formulere eller kvantificere deres forretningsmæssige mål, kan det være bedst at afvise projektet.

Hvad er klientens vigtigste forretningsmetrik?

Når du forstår klientens mål, er det vigtigt at dykke ned i nuancen.

Hvis en klient vil have dig til at redesigne deres websted for at øge salget og derefter få en forståelse af de målinger, der driver disse salg – den gennemsnitlige værdi af et salg er i dag, webstedets aktuelle konverteringsfrekvens, hvor mange besøgende webstedet får pr. Måned – er afgørende.

Ved at bede om disse detaljer på forhånd demonstrerer du for kunden, at du er fokuseret på forretningsresultater, ikke kun æstetik, og du kan værdifulde oplysninger, der hjælper dig med at skabe en overbevisende tonele.

Hvad er tidslinjen?

Bare fordi en klient synes begejstret for noget, betyder det ikke, at de er klar til at købe. 

Kvalificer dine kundeemner ved at spørge dem, hvad deres tidslinje er. Hvis de ikke planlægger at komme i gang inden for de næste par uger, skal du justere dine forventninger – og din indsats – i overensstemmelse hermed. Nogle af disse klienter lukker i sidste ende, andre er blot vinduskøb.

Hvem er beslutningstageren?

Ofte er den person, du møder først, ikke den person, der faktisk kan skrive dig en check. Det er bedst at vide på forhånd, hvem der har den endelige beslutningsmyndighed, så du kan få deres input og feedback tidligt. Vær opmærksom på situationer, hvor der ikke er nogen klar beslutningstager, eller hvor du er tvunget til at arbejde med en fuldmagt.

Kan de have råd til dig?

At sammensætte et forslag tager tid og kræfter. Spild det ikke ved at gætte på pris. I stedet for at prøve at måle budgettet på forhånd. 

Du kan gøre dette på et par forskellige måder, men den bedste mulighed er normalt at spørge direkte. Prøv noget som:

Jeg har set projekter som dette gå for så lidt som $ 2.000, og jeg har set dem gå for så meget som $ 20.000. Det afhænger virkelig af de funktioner, du leder efter, og den underliggende værdi, de driver for din virksomhed. Har du en fornemmelse af, hvad dit budget er, så jeg kan skræddersy mit forslag i overensstemmelse hermed?

Nogle klienter er forståeligt nok opmærksomme på frivilligt arbejde med disse oplysninger; de tror, ​​at ved at dele deres budget med dig, giver de op til at forhandle gearing.

Hvis du støder på denne bekymring, skal du blot forklare igen, at du kan skræddersy projektet til deres behov ved at udvide eller indsnævre omfanget, men at det sidste, du vil gøre, er at udarbejde et forslag, der ikke fungerer af budgetmæssige årsager. Typisk får du i det mindste et interval, du kan løse.

5. Perfekt din pitch

Du er besat af dit håndværk, og med rette. Men din klient bryder sig om deres forretning. De ønsker mere end bare et smukt websted, en godt designet app eller et godt kodet projekt. 

At skrive en perfekt tonehøjde betyder at tale med deres forretningsbehov, så de bedste pladser følger en enkel struktur, der sætter kundens behov snarere end projektomfanget først:

Beskriv smerten

Det smerte hvorfor din klient er her i dag. Beskriv den forretningsudfordring, de står overfor, hvordan det skader deres forretning, og hvorfor den skal rettes.

For eksempel:

Acmes widget-forretning vokser hurtigt, og virksomheden har brug for en moderne salgsplatform for at håndtere denne efterspørgsel. Det nuværende Acme-websted har en række design- og ydelsesproblemer, der får Acme til at miste salget til konkurrenterne. I øjeblikket er Acmes konverteringsfrekvens mindre end halvdelen af ​​branchens gennemsnit. Hjemmesiden skaber også et antal operationelle hovedpine relateret til indsamling af nøgleinformation til kundeordrer, og tvinger Acme-driftspersonale til at dobbelttjekke hver ordre manuelt, hvilket resulterer i over 400 mandstimer med mistet produktivitet pr. Måned.

Dette afsnit minder dine udsigter til det forretningsproblem, de står overfor, og viser, at du forstår, hvor vigtig det er at løse denne udfordring.

Beskriv drømmen

Det drøm er hvor din klient ønsker at være; det er den fremtidige tilstand, hvor deres smerter er fast, og alt fungerer godt. Beskriv den fremtidige status for virksomheden ved hjælp af de målinger, du har samlet i kvalifikationsfasen:

Acme overvejer at redesigne sit websted i håb om at tackle disse problemer og øge salget. Da den gennemsnitlige levetid for en Acme-kunde er over $ 500, ville selv en lille stigning i konverteringsfrekvens på 10% være værd over $ 250.000 pr. Måned for virksomheden. Ved at strømline dataindsamling kan det nye websted helt eliminere produktivitetsproblemerne, der er forbundet med dobbeltkontrol af ordrer, så salgspersonalet kan fokusere på dets største og vigtigste kunder.

Beskrivelsen af ​​virksomhedens fremtidige tilstand forstærker yderligere, at du forstår den egentlige grund til projektet. Ved at beskrive denne fremtid i monetære termer sikrer du, at du har opmærksomheden på dine udsigter.

Beskriv rettelsen

Det rette op er kødet fra projektet. Det er de funktioner, du opretter, og den løsning, du leverer. Beskriv både de vigtigste leverancer og den metode, du vil tage for at sikre, at disse leverancer genererer den succes, din klient har brug for.

Med det endelige mål at hjælpe Acme med at øge salget og reducere driftsomkostningerne foreslår jeg følgende aktiviteter …

Forklar din pasform

Dette afsnit er nøglen. Forklar, hvorfor du er bedst egnet til dette projekt ved hjælp af eksempler på tidligere arbejde, kundeudtalelser eller noget andet, du kan tænke på. Du ønsker, at dine kundeemner tænker, “wow, vi er nødt til at få denne fyr!”

I løbet af min karriere har jeg arbejdet med hundreder af webdesign- og marketingprojekter som denne; nuværende og tidligere klienter inkluderer Apple, Microsoft og Netflix

Lav spørg

I det sidste afsnit skal du skitsere prisfastsættelse og tidslinje og bede om salg. Hvis du har flere projektindstillinger, skal du forklare dem detaljeret.

Baseret på ovenstående detaljer, har jeg sammensat tre muligheder til din overvejelse …

Ved at følge denne struktur kan du oprette et overbevisende forslag, der markant øger dine odds for at vinde din klients forretning.

6. Luk aftalen

Du har sendt dit forslag, men forvent ikke, at din aftale lukker øjeblikkeligt. Der er et par skridt, du skal tage for at flytte dit salg over målstregen.

Hvornår og hvordan man følger op

Hvis din klient ikke svarer inden for tre til fire dage efter modtagelse af dit forslag, er det okay at følge op. Tilbyd at tale i telefonen for at besvare eventuelle spørgsmål eller diskutere rækkevidde. Hvis du kan sige det på en troværdig måde, skal du nævne, at din tidsplan er fyldt op med andre projekter, og du vil sikre dig, at du reserverer en plads til dem. 

Dette får normalt svar inden for en dag eller to, men hvis du stadig ikke har hørt tilbage efter yderligere 3-5 dage, skal du række ud igen. Du vil næsten altid høre tilbage på en eller anden måde på dette tidspunkt.

Forslag til opfølgning i Gmail

Håndtering af forhandling og pushback

Nogle kunder kan lide at forhandle, så det er bedst at være forberedt. 

Generelt anbefaler vi først at forhandle om rækkevidde. Hvis en klient ønsker, at du nedsætter dit gebyr, har et par funktioner eller stykke arbejde, du kan fjerne fra projektet for at imødekomme denne anmodning.

Som en sidste udvej kan du overveje at sænke din sats, mens du forlader omfanget intakt, men sørg for at gå ind i samtalen med en pris, som du absolut ikke vil gå under. Der er ikke meget mening i at påtage sig et projekt, som du ikke kan levere med profit.

Dokumentering af aftalen

Når du har accepteret de brede vilkår for projektet, skal du forberede et par dokumenter for at forsegle aftalen. Vi anbefaler, at du opretter en Master Services-aftale at bruge med hver klient og forberede en Erklæring om arbejde for hvert specifikt projekt.

7. Opbyg en bæredygtig virksomhed

Når du har lukket aftalen, bør din forretningsudviklingsindsats ikke stoppe. Eksisterende klienter er langt den bedste kilde til fremtidig arbejde. Henvisninger og beholdere er to gode måder at udnytte eksisterende forhold til at opbygge en bæredygtig virksomhed.

Få henvisninger

Når du er færdig med projektet – eller et par uger inden, hvis det er et langsigtet projekt – skal du bede din klient om feedback. Hvordan har de det med projektet? Er de tilfredse med output og din arbejdsstil?

Hvis vi antager, at klienten er tilfreds, skal du bede om en henvisning. Dette er typisk mest effektivt, hvis du spejder fremad på LinkedIn og vælger et par specifikke personer, som din klient kender, og hvem de kan introducere dig for. Alternativt kan du overveje at bede om en skriftlig anbefaling på LinkedIn.

Sælger tilbageholdere

For mange kunder er et komplet projekt bare starten på rejsen. 

Websteder har brug for nyt indhold, optimering af konverteringsfrekvens, vedligeholdelse og løbende sikkerhedskopiering. Mobilapps skal understøtte de nyeste enheder. Og stort set ethvert projekt under solen har brug for en slags opdatering hver gang imellem.

Bevarere kan være en fremragende måde for freelancere at tjene penge på disse behov. For et månedligt gebyr kan du levere løbende opdateringer, forsikre dig om vedligeholdelsesproblemer med en supportplan eller give analytics og performance rådgivning.

Mens der er mange måder at strukturere holderne på, de mest rentable indeholdelsesaftaler tilbyde produktiserede tjenester i stedet for din tids bidder.

Bare kom i gang

Som vi har set, behøver det ikke at være vanskeligt at sælge webdesign og udviklingsprojekter. Den virkelige nøgle er bare at komme i gang og fortsætte med at øve.

Hvis du følger ovenstående trin, får du fat på det på kort tid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map