Den ultimative guide til hosting af et websted


Hvordan fungerer webhosting?

Først når du opretter et websted, eller en webudvikler gør det for dig, gemmes det kun på din computer. Verden vil ikke kende dit websted, da de ikke har adgang til din computer. Så Internettet er løsningen. Hvis dit websted skal gøres tilgængeligt over internettet, skal det placeres på en speciel computer, der kaldes som en server. Dit websted bliver hostet på en bestemt server, der tilbydes af hostingfirmaer.

Serveren og Data Center

Datacenter

Serveren er en speciel enhed eller en computer, der gemmer websteder, du gennemser på internettet for at få adgang til. Serveren er dybest set forbundet med hostingfirmaer, der lejer dem til dit websted.

Vi kan relatere en server til en lejlighed; Det er en lejlighed, hvor webstedsfiler er bosiddende.

Datacentret kan være et rum eller en dedikeret bygning, der huser flere servere, routere, switches og firewalls med ordentlig backup strømforsyning og overflødige datakommunikationsforbindelser.

Derudover kan et datacenter være privat eller delt. Da datacentret arbejder dag og dag ud, skal det have aircondition og brandbekæmpelsesfacilitet.

Hvilke typer webhosting er der?

Delt webhosting

Delt grundlæggende hosting

Delt webhosting er den grundlæggende type hosting, hvor flere webstedsejere deler serverens ressourcer. Hvert websted på den delte hosting-server deler en fælles IP, der er på serveren.

Oftest bruges denne type hosting af begyndere, der er nye inden for hostingmiljøet, Bloggere og mindre webstedsejere. Dette er billigere end de andre typer hosting. Delt grundlæggende webhosting for begyndere

VPS (Virtual Private Server) webhosting

VPS hosting

VPS Hosting, I denne type webhosting er serveren faktisk partitioneret, og hver partition fungerer som en dedikeret server til det websted, der er gemt i dem. Det er kun praktisk talt privat; virkeligheden er, at hele serveren deles mellem brugerne. Du har muligvis rodadgang til din plads på serveren, men aktiviteterne på nogle andre websteder kan påvirke dit websteds ydelse lidt.

Denne hosting har evnen til at håndtere høj trafik og trafikspidser. VPS anbefales til dem, der har brug for større kontrol på serversiden og ikke har råd til at investere på en dedikeret server.

Det er lidt dyrt end Delt webhosting, men billigere end Dedikeret webhosting.

Dedikeret webhosting

Dedikeret server-hosting

Dedikeret webhosting er en type, hvor en enkelt server lejes til en bruger. Brugeren har rodadgang til serveren. Hvis du er en dedikeret serverbruger, kan du kun gemme dit websted / websteder på serveren. Ydelsen på dit websted afhænger af, hvor godt du håndterer hostingmiljøet. Dedikeret webhosting giver maksimal kontrol og bedre serverydelse. Jo større magt, jo større er prisen; derfor er det ret dyrt.

Cloud-webhosting

Cloud server hosting

Et sæt servere er sammensat og kaldes som en Cloud; de vil være vært for en gruppe websteder. Så flere computere arbejder sammen om at håndtere høj trafik og spikes til websteder. Websiderne vil gøre brug af virtuelle ressourcer fra flere servere.

Cloud-hosting er ret dyrt, men er normalt tilgængelig pr. Anvendelse.

Typer af webhosting – hvordan man vælger en webhostingplan?

Klassificering af webhosting baseret på operativsystemet.

Baseret på serverens operativsystem er der to hovedtyper af hosting; Windows webhosting og Linux webhosting. Begge har deres unikke funktioner og begrænsninger.

Linux-webhosting

Linux er et open source-system og behøver ikke at betale licensgebyrer for at bruge Linux som serveres operativsystem, og derfor tilbyder de Linux webhostingtjenester til en billigere pris. Linux-webhosting foretrækkes, når din webapplikation bruger rammer som WordPress eller Joomla osv. Denne type hosting bruges til de websteder, der er bygget ved hjælp af PHP, MySQL og Apache. Derudover giver det dig mere kontrol og fleksibilitet til at kontrollere serveren. Det har et meget lettere og et bedre kontrolpanel som cPanel, der bruges til at administrere websteder og e-mails.

Windows webhosting

Dette er en webhosting, hvor serveren bruger Windows som operativsystem. Hvis du er bekendt med Windows-operativsystemet, har du bestemt det godt med at bruge den Windows-baserede server. Denne type hosting foretrækkes til Windows-baserede webapplikationer eller websteder. Antag, at hvis du bruger .NET framework til at udvikle en webapplikation, er Windows hosting den eneste mulighed for at være vært for det. Microsoft giver en masse opdateringer til Windows-serversoftware. Der er derfor ikke plads til bugs og vil hurtigt blive rettet, hvis der er nogen.

Hvad er dit websteds platform eller scriptingsprog? – Find den passende Web Hosting Plan

Ting, der betyder noget, mens du vælger en god webhostetjeneste

Det er altid bedre at kende dine krav, inden du vælger webhostingplanen.

Når det kommer til en Hosting-udbyder, er det bedre at undersøge dem og undersøge for alle slags anmeldelser og ligeledes et par faktorer som serverpræstationer, pris, funktioner, kundesupport, serverplaceringer og meget mere.

Du bør tjekke vores sammenligning af webhosting eller tjek vores 10 bedste valg af webhosting for at lære mere.

Hvad er forskellen mellem hosting og domænenavn?

Hvad er hosting?

Hosting er dybest set en service, der leveres til at gemme dine websteder på en enhed eller en speciel computer kaldet som en server, så den stilles til rådighed for de mennesker, der surfer over internettet.

Hvad er et domænenavn?

Det er ikke nok at gemme dit websted på en server. Der skal være et unikt navn for at identificere det. Dette unikke navn på dit websted kaldes domænenavn. Normalt tilbyder hostingudbydere denne service med domænenavnet.

Domænenavn og hosting går begge hånd i hånd for et websted. Begge er en integreret del af et websted, hvis det er tilgængeligt over internettet. Med enkle ord kan vi sige, at hosting er et sted, hvor et websted bor, og domænenavnet er det sted / adresse på dette sted. 2018’s bedste 10 domæneregistreringsudbydere

Hvordan fungerer domænenavn?

Lad os tage et ægte eksempel for at forstå, hvordan et domænenavn fungerer. Ethvert objekt, du er stødt på, vil have et navn, der kan identificeres. Du vil pludselig anerkende folk, der nærmer dig ved dit navn.

Tilsvarende skal et websted have et navn for at blive identificeret over internettet. Webstederne har imidlertid deres egen IP-adresse, ved hjælp af hvilken vi kan få adgang til det tilsvarende websted.

Domænenavnet er til menneskelig forståelse, men det hjælper ikke browseren. Så Internettet har en DNS (Domain Name System) server, der fungerer som en telefonbog. Denne server har en database, der gemmer webstedsnavne og deres tilhørende IP-adresser.

Når du anmoder om et websted, der bruger sit domænenavn i browseren, konverterer DNS navnet til dets ækvivalente IP-adresse.

Typer af domænenavn

TLD – Topniveau domæne

Disse domænenavne er på det højeste niveau i DNS-hierarkiet. .com, .co osv. er udvidelser af topdomæner.

ccTLD-landekode Topniveau domæne

Disse domænenavne har normalt to bogstavsudvidelser og er beregnet til bestemte geografiske placeringer som land. For eksempel: .us, .uk, .in osv.

gTLD-generisk topniveau domæne

Disse kan registreres af enhver og hvor som helst. De almindelige udvidelser af denne type er .net, .org, .biz osv.

Sådan registreres et domænenavn?

 1. Tænk på et godt navn, der er relevant for dit websted
 2. Der er chancer for utilgængelighed af det navn, du ønsker på dit websted. Så det er bedre at have nogle sikkerhedskopienavne.
 3. Planlæg en god og overkommelig domæneregistrator for at booke dit domænenavn.
 4. Hvis domænenavnet er tilgængeligt, skal du købe det.
 5. Efter registrering skal du ændre DNS-posten for at pege dit domænenavn med din webhosting.

Afslutter

Så det er alt, hvad vi har til de ultimative retningslinjer for hosting af et websted. Håber du fik at lære noget nyt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map