cPanel øgede priser – Da cPanel besluttede at chokere webhostingsfællesskabet


cPanel

Det mest anvendte og mest populære webhosting-kontrolpanel, cPanel Inc., chokerede webhostingbranchen den 27. juni 2019. Stødet kom i form af stigningen i deres licensgebyrer. Ændringen var ikke kun begrænset til licensafgiften, men hele forretningsmodellen havde gennemgået en ændring. Og folk er stadig meget forvirrede over disse ændringer og prisstigningen på cPanel. Lad os vide mere om både den gamle prismodel og den nye, så du klart kan forstå alle de ændringer, der har fundet sted, og hvad er indvirkningen på dig.

cPanel Old Pricing v / s cPanel New Pricing

Sådan ser cPanel-prissætningen ud før ændringen i prissætningen.

cPanel-prisstigning

Som du kan se, før stigningen i prisfastsættelse, var det bare cPanel VPS og cPanel dedikeret. Når du først fik licensen, var der ingen begrænsninger på antallet af brugere eller e-mail-konto osv.

Man kunne købe cPanel VPS eller den dedikerede licens for henholdsvis $ 20 og $ 45 for ubegrænsede konti.

Mange webhostudbydere, især dem, der tilbød forhandlerhosting plejede normalt at have et ubegrænset antal konti. Men dette har ændret sig i forhold til den nye prisfastsættelse.

Følgende billede beskriver den nye prisfastsættelse af cPanel-licens. Og du kan se, under navnet på hver plan, der er en grænse nævnt for et antal cPanel-konti under den plan. Når serveren har overskredet denne grænse, debiteres hver cPanel-konto, der oprettes efter at have krydset den nævnte grænse, $ 0,02 pr. Konto.

cPanel-prisstigningsopdatering

Hvis du køber admin tier, skal du betale $ 20 månedligt og have tilladelse til at have 5 cPanel-konti på din server.
Hvis du men admin planen, vil du være i stand til at have 30 cPanel-konti på din server og bliver nødt til at betale $ 30 månedligt.

Hvis du køber Premier-planen, vil du kunne have 100 cPanel-konti på din server, og den månedlige pris er fastsat til $ 45 for denne pakke.

Men hvad nu hvis du har mere end 100 konti på din server? Du bliver nødt til at betale $ 0,2 hver tilføjet konto efter at have overskredet grænsen.

Vi gjorde matematikken. Og her er hvad vi indså.

Hvis du har 150 konti, bliver du nødt til at betale $ 45 + $ 10 = $ 50 månedligt. Hvis du har 200 konti, skal du betale $ 45 + $ 20 = $ 65 hver måned. Og hvis du har 300 konti, koster din månedlige cPanel-regning dig $ 45 + $ 40 = $ 85.

Og selvom værterne i små skalaer også påvirkes af denne prisstigning, vil virkningen på dem ikke være særlig alvorlig. Forestil dig, at en forhandler-hostingudbyder har kastet tusinder af cPanel-konti på en server. De bliver nødt til at betale $ 0,2 månedligt for hver konto, når grænsen på 100 konti er overskredet.

Dette har skabt en masse tanker at gøre. Webhotelleverandører skal enten ændre prisfastsættelsen for de planer, de tilbyder, eller skifte til et alternativ til cPanel.

Hvad er alternativerne til cPanel?

Mens der er mange gratis og betalte kontrolpaneler for webhosting, har cPanel været kongen. Kun et andet kontrolpanel, der kan stå lidt op for cPanel, er Plesk. Og hvis du ikke er klar, ejes både cPanel og Plesk af det samme firma, der hedder Oakley. Mens Plesk allerede har set en prisstigning, er det ikke cPanel, hvis priser er blevet forhøjet.

Følgende er nogle af alternativerne til cPanel

 • DirectAdmin
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Webuzo
 • VestaCP

Opdatering: Revideret cPanel-prisfastsættelse (efter enorm tilbageslag fra webhosting-samfundet)

cPanels skridt til massivt at øge prisfastsættelsen af ​​sin licens blev stærkt kritiseret af webhostingssamfundet over hele verden. Dette skridt blev tydeligt set som kun grådighed. Og mange webhotelleverandører var allerede begyndt at droppe cPanel fra deres kitty. Og tilbageslagets varme har fået cPanel-team til at tænke over prisfastsættelsen.

Og bestemt var det tid for konkurrenterne af cPanel at slå guld i denne situation. Men cPanel var hurtigt opmærksom på, at stigningen i pris vil gøre mere skade end overskud. Derfor er de kommet med en revideret prisfastsættelse for cPanel-licens.

Følgende priser er for partnere

cPanel-priser for partnere

Og hvis du overskrider grænsen for 250 konti, vil du blive opkrævet yderligere $ 5 af de månedlige licensgebyrer for hver yderligere 50 konti.

Hvis du ikke er en partner og ønsker at fortsætte som en direkte kunde, skal du vide, at Solo-licenser ikke kan konverteres til admin planer.

Du kan tilmelde dig partnerprogrammet, da de har gjort processen med at blive partner meget let og også sænket kravene til at blive partner, hvis du hører til et udviklingsland.

Selvom dette ser ud som en foranstaltning til at feje alt under tæppet, er webhotellets samfund stadig splittet, når det gælder accept af prisrevisioner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map