Bedste statiske stedgeneratorer

Bedste statiske stedgeneratorer


Processen med at opbygge et websted har to dele: du leverer indholdet, og derefter tager dit CMS – WordPress, eller hvad du end vælger at bruge – dette indhold, kombinerer det med dit valgte tema og dine valgte skabeloner og laver et websted ud fra det for dine kunder eller dine læsere at læse. Men disse to dele behøver ikke gøres sammen: de kan adskilles fra hinanden, og det er hvad en statisk stedgenerator (SSG) gør.

I denne vejledning forklarer vi, hvad statisk webstedsgenerering er, og fordelene ved det, og angiver de ti bedste statiske stedgeneratorer for at give nogle vejledninger til, hvordan man vælger mellem dem.

Hvordan fungerer en statisk stedgenerator? Og hvorfor bruge en?

De fleste CMS’er, som nævnt, gør to ting: de forvandler dit indhold til HTML ved at kombinere det med dine temaer og skabeloner, og derefter gør de den HTML tilgængelig som et websted. En statisk stedgenerator opdeler processen i to: den del, hvor dit indhold omdannes til HTML, sker på din egen computer, hvilket giver dig en mappe fuld af HTML-filer. Du uploader derefter disse HTML-filer til internettet, hvor de stilles til rådighed som et websted for alle.

Men hvorfor gør dette? Der er en række fordele.

Den første er sikkerhed. Fordi dit websted, det, som folk interagerer med, er simpel HTML, og det er meget vanskeligere for det at blive hacket. Og da den statiske stedgenerator, der indeholder al den computerkode, der udfører arbejdet, kun kører på din egen computer og overhovedet ikke er udsat for den bredere verden, kan den heller ikke hackes. Dette betyder, at sikkerhedsopdateringer stort set er unødvendige; du behøver ikke længere at være generet af regelmæssige popups, der fortæller dig at opdatere dit CMS, opdatere dine plugins, opdatere dit websted.

For nogle kan dette i sig selv være grund nok, men der er en anden vigtig fordel ved generering af statisk sted: ydeevne.

Et websted lavet af statisk HTML er i stand til at indlæse meget hurtigere end et, hvor det skal behandles ved hvert besøg. I stedet for at indholdet og temaet kombineres på ny, hver gang en besøgende ser webstedet, udføres dette arbejde én gang ad generationen på din computer og er ikke nødvendigt igen. I stedet er webstedet allerede i synlig form.

Bedre ydelse gavner dit websted på alle mulige måder. Dine kunder er mere tilbøjelige til at fortsætte med at se og afvisningsrater er lavere,  Hurtigere sideindlæsningstider er gode til SEO, fordi Google og andre søgemaskiner værdsætter hurtig ydelse og øger din placering.

Trafikstød er ikke et problem; Hvis du pludselig har en stigning i antallet af besøgende, håndteres den helt fint, og du vil aldrig se en af ​​disse “502 Bad Gateway” -meddelelser, når et websted er overbelastet, lige i det øjeblik det bliver populært.

Med alle sølvforinger, skønt der er en sky, og til generering af statisk sted, skal du unægtelig være forberedt på at være lidt mere teknisk til at bruge denne teknik til dit websted.

Denne adskillelse af “generationstrin” og “publiceringsstadiet” skal forstås, og statiske stedgeneratorer generelt antager en tendens til at være lidt mere af en teknisk videnbase end standardformen for dynamisk CMS. Især kræver de fleste statiske stedgeneratorer mindst en lille fortrolighed med kommandolinje: Disse apps tendens til at blive drevet af køre kommandoer snarere end ved at pege og klikke.

På grund af behovet for kommandolinjen er statiske stedgeneratorer muligvis ikke for alle, men hvis du er parat til at overveje at rulle ærmerne op og dykke lidt dybere end normalt, er der nogle potentielle sejre.

Lad os se på de ti bedste statiske stedgeneratorer og derefter på, hvordan vi vælger mellem dem.

De 10 bedste statiske stedgeneratorer

1. Hugo

hugo logo

Hugo er i den lettere ende af de terminalbaserede statiske stedgeneratorer at opsætte og bruge. Deres dokumentation, især om hvordan man installerer Hugo og få det til at køre, er ret omfattende, og det behøver ikke, at du først installerer en ny pakkelager og derefter installerer Hugo fra.

Det har en stor mængde forudbyggede temaer hvilket gør det lettere at vælge og vælge det udseende, du ønsker til dit websted, og en af ​​de vigtigste funktioner, som Hugo-teamet har, er dens build-speed.

Foretagelse af en ændring af dit websted ved at tilføje eller redigere indhold, eller ændre temaet, kræver, at du “genopbygger” webstedet: det vil sige køre gennem processen med at kombinere indhold med et tema til HTML for hver side. Selv en lille forskel i ydelse af buildhastighed kan gøre forskellen mellem du venter i sekunder og dine ventende minutter på at se resultatet af en ændring, du har foretaget, og Hugo arbejder hårdt på at være den hurtigste på dette.

Hvis du bygger et websted ud fra eksisterende data, er Hugo “Datadrevet indhold”-Funktion gør det relativt let at have indholdet af det websted, der leveres i CSV- eller JSON-formater. Dette kan være en nyttig måde at tage nogle af de eksisterende data, som du ønsker at udsætte for verden på en mere bekvem måde, som de kan gennemse og navigere igennem uden at skulle starte Excel eller Google Sheets.

2. Eleven eller 1111ty logo

11ty er en af ​​de nyere SSG’er, men skyder popularitetslisten op. Den fakturerer sig selv som “en enklere statisk stedgenerator”. Det kræver dog en rimelig mængde teknisk fortrolighed (og dens dokumentation afspejler dette), men for dem, der kan forstå det, gør det tingene på en elegant måde.

11ty er skrevet i JavaScript og kræver det node.js at arbejde; skal du installere det først, hvis du ikke allerede har gjort det, og derefter installere 11ty fra kommandolinjen.

11ty ser stærkt på webstedets præstation, til det punkt, hvor de stolt viser en performance leaderboard af websteder, der er bygget med det, og det er meget populært blandt web-fagfolk og dem, der sammenstiller og bygger det åbne web mere generelt.

3. Pelikanfå pelikan logo

Pelican har en temmelig afdrevet æstetik, men bruger Python som det underliggende programmeringssprog, har potentialet til at blive udvidet i næsten enhver retning, du måtte ønske dig med lidt ekstra programmering.

Det har støtte til import af webstedsdata fra WordPress, hvilket gør det lettere end nogle andre SSG’er at flytte fra et eksisterende WordPress-sted til statisk generering af websteder uden at miste din nuværende installation. Og ligesom den bedre klasse af SSG’er er den designet til at være i stand til at håndtere en hel webside og ikke primært til blogging.

Pelican har dog en lidt stejl indlæringskurve først, hvilket gør den mere velegnet til nogen, der i det mindste er lidt fortrolig med Python. Tilsvarende har du brug for en Python-installation på din computer allerede, og der gives ingen vejledning til ikke-udviklere, der ikke har dette … men hvis du er en udviklertype, der allerede bruger Python, er Pelican et godt sted at starte.

4. Nikola

nikola logo

Nikola tager en meget “batteri inkluderet” tilgang til statisk generering af websteder, der leverer meget detaljerede skabeloner til blogging og fulde websteder, men også billedgallerier og søgning blandt andet.

Det har en forholdsvis omfattende liste over plugins og temaer også. Selvom Nikola har tendens til den mere tekniske ende af markedet; skal du være temmelig fortrolig med Python-udviklingen for at gøre mere end det grundlæggende her, men hvis du er det, tilbyder Nikola mere udvidbarhed end mange af alternativerne.

Temalisten er ikke særlig omfattende, så hvis du leder efter noget smukt snarere end informativt, kan det være bedre at se andre steder. Gendannelseshastigheden er dog hurtigere end de fleste af de andre muligheder.

Ligesom Pelican antager Nikola, at du allerede har Python til rådighed og ikke forklarer, hvordan man gør det muligt, så hvis du ikke gør det og er på Windows, kan du måske se på et af de andre alternativer.

5. GatsbyGatsby logo

Gatsby kalder sig selv for en statisk PWA-generator. PWA er kunstbegrebet for Progressive webapps, som kan arbejde offline, føjes til startskærmen på mobilen osv. Det er muligt at gøre dette med ethvert websted, inklusive dem, der er genereret med andre SSG’er, men Gatsby leverer denne support ud af boksen.

For dem, der kender React, webkomponentbiblioteket, er Gatsby muligvis et godt valg, fordi det er bygget omkring det, så du kan genbruge det velkendte miljø, som du allerede kender – ja, React’s eget websted er bygget med Gatsby.

Gatsby kræver både node.js og versionskontrolsystemet git skal installeres. De har et ret detaljeret sæt af dokumentationssider om, hvordan man opretter et Gatsby-miljø, inklusive på Windows, men det er snarere en involveret proces, hvis du ikke er bekendt med kommandolinjen. Dokumentationen blander også Windows og Linux og Mac-instruktioner sammen, hvilket gør det lidt vanskeligt at følge.

6. Jekyll

Jekyll logo

Jekyll er en af ​​de ældste statiske generatorer, men er stadig under aktiv udvikling, og dens popularitet udløste stort set floden af ​​SSG-innovation, der har produceret alt andet på denne liste.

Et af kravene om berømmelse er, at det er indbygget i hosting-tjenesten Github-kode: det er muligt at gemme dit indhold i en Github opbevaringssted, et sky-drev til kode på en måde, som Github kører Jekyll-koden til dig og konverterer indholdet til et websted uden at du behøver at køre nogen kode overhovedet.

På denne måde Github-sider tjenesten kan bruges som vært for dit statiske websted gratis, og dokumentationen til, hvordan man opsætter dette, er ret klar og let at følge.

Det vil dog stadig kræve en vis fortrolighed med git kode kontrol system. Selvfølgelig er det også muligt at køre Jekyll selv på din egen computer, og de leverer et sæt Windows-installationsinstruktioner, skønt Windows ikke officielt understøttes.

7. Statiq.web

statiq logo

Statiq Web er en temmelig ny tilføjelse til SSG’s rækker og er stadig under temmelig tung udvikling. Så det er bedst egnet til dem, der er villige til at engagere sig i denne proces og tilmelde sig samfundet ved at føde tilbage, hvad der fungerer godt, og hvad der ikke gør.

Dets unikke salgsargument er, at det er bygget med .NET, så de med en vis viden om programmeringsstakken vil finde Statiq Web passe godt til deres eksisterende erfaring. Det er et eksempel på et projekt med det mere generelle Statiq Framework, så en mere erfaren programmør muligvis kan omfavne de større rammer for at bygge noget mere omfattende.

8. Publii

Publii logo

Publii er i modsætning til de fleste af de andre statiske stedgeneratorer her ikke et kommandolinjeværktøj. I stedet er det et desktop-program, der er tilgængeligt til Windows, Mac og Linux.

Du kan tænke på dette som noget, der ligner WordPress, bortset fra at det i stedet for at være et websted er et program, der kører på din computer og derefter genererer en statisk version af hjemmesiden, klar til at blive offentliggjort som de andre værktøjer gør.

Der er indbyggede publiceringsværktøjer til at skubbe det statiske websted til en række eksisterende værter, såsom Netlify og cloud hosting-placeringer. Det har et importsystem til konvertering af et eksisterende WordPress-sted til Publii og en markedsplads for betalte temaer på professionelt niveau.

Selve applikationen er gratis og open source og har et aktivt community af brugere, der hjælper hinanden på et diskussionsforum. Publii er den mindst tekniske af de statiske stedgeneratorer, der i øjeblikket tilbydes, og har stadig stort set alle deres fordele. For nogen, der ikke ønsker at komme ind i en kodnings- og kommandolinjebaseret tilgang, er det en fantastisk løsning.

9. WP2Static

wp2statisk logo

WP2Static tager en temmelig anden tilgang end andre statiske stedgeneratorer: det er ikke strengt en webstedsadministrator i sig selv. I stedet fungerer det hånd i hånd med WordPress for at lave en statisk version af et websted, der administreres af WordPress selv.

På sproget i beskrivelsen ovenfor overlader WP2Static WordPress for din redigering og omdannelse af dit indhold til HTML ved at kombinere det med dine temaer og skabeloner. Gå derefter ind i WP2Static for at tage HTML’en og offentliggøre den som almindelig HTML et sted på nettet.

Der er nogle åbenlyse fordele ved dette: kan du fortsætte med at bruge den WordPress-grænseflade, som du er bekendt med, og du har adgang til alle WordPress’s brede bibliotek med temaer og plugins.

Der er dog også ulemper med dette: det er vigtigt at flytte din WordPress-installation til et andet sted, ellers mister du et flertal af fordelene ved statisk generering af websteder.

At have dit websted statisk giver store sikkerhedsfordele, fordi du ikke bruger et dynamisk produkt som WordPress, men med denne løsning er bruger stadig WordPress. Så det er vigtigt at skjule det WordPress væk et sted, hvor det ikke kan nås af nogen undtagen dig.

Den teknisk sindede kan flytte den til en skjult server eller køre WordPress på deres lokale maskiner. En person, der ikke med det samme forstår, hvordan man gør det, kan have det vanskeligt at følge de involverede koncepter, og det kan være forvirrende at huske, at det websted, som dit (skjulte) WordPress genererer, ikke er det websted, som offentligheden ser, indtil udgivelsesknappen trykkes på.

Hvis du er meget vant til WordPress-brugergrænsefladen eller er stærkt bundet til bestemte WP-plugins eller temaer, som ville være vanskelige at finde eller gøre tilgængelige på en anden SSG, kan WP2Static muligvis være den ideelle løsning.

10. Next.js

Nextjs logo

Next.js er mindre en generator til statiske steder og mere en ramme til opbygning af statiske applikationer ved hjælp af React. Det understøtter generering af statisk websted (og opdaterede denne support for meget at forbedre den i 9.3-frigivelsen i begyndelsen af ​​2020), og hvis du ønsker at opbygge en applikation med React og vil have den bedste-i-klasse statiske site-generation, der bakker op, næste .js er et godt sted at kigge efter.

Den antager et godt kendskab til både JavaScript og React, så det er ikke for det ikke-tekniske, og dokumentationen læner sig mod et Linux- eller Mac-miljø med lip-service betalt til Windows-brugere.

Men hvad det er værd at, det er meget godt, og der er en hel del brummer omkring det, hvilket betyder, at det får en tung udvikling og bevæger sig fremad i spring og grænser.

Sådan vælges den rigtige?

Der har du det: listen over, hvad du skal vælge fra.

Men hvordan vælger du den der er bedst for dig?

Hvis du ikke er interesseret i at komme ind på kommandolinjen, så se bestemt på Publii. Hvis du er en WordPress-ekspert, der ser ud til at blive statisk, bygger WP2Static på de omfattende færdigheder, du allerede har. Hvis du er interesseret i hastighed, er 11ty eller Hugo dine steder at kigge efter.

Hvis du har erfaring med et bestemt programmeringssprog eller -miljø, skal du vælge en statisk stedgenerator skrevet med dette sprog for at udnytte dine eksisterende færdigheder bedst muligt: ​​til Python, brug Pelican eller Nikola; for Ruby, Jekyll, for .NET, Statiq, for React se på Next.js og Gatsby, og for JavaScript, 11ty.

Hvis du flytter fra et eksisterende WordPress-sted, skal du sørge for at kontrollere, at dit valgte værktøj har en importør til dit WordPress-indhold (de fleste gør), og vær opmærksom på, at eksperimentering er billig og let. Du kan opbygge et teststatisk sted med et eksempel på indhold og generere det bare på din egen computer uden at nogen anden kan se det.

Prøv de værktøjer, du kan lide lyden af ​​- de er alle gratis og open source – og derefter, når du er klar, skal du begynde at se på steder, hvor du er vært for dit statiske indhold.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map