Alt om MySQL-databaser

Hvad er en MySQL-database?

En MySQL er et Open Source-databasesystem, der distribueres og understøttes af Oracle Corporation. Teknisk set er databaser godt strukturerede samlinger af data, der spænder fra de mest basale til de mest komplekse data, lige fra en enkel navneliste til en samling af enorme mængder information for et stort selskab. For at have lethed og organisering i indsamling og indhentning af data skal du bruge et databasestyringssystem.


Et andet kendetegn ved MySQL er, at det er en relationel database. Relationsdatabaser er dem, der lagrer data i separate tabeller i stedet for bare at lægge dem alle i et stort lagerrum. Dette betyder, at datalagring og hentning bliver effektiv, når filer er organiseret i specifikke lagerpladser. Faktisk står udtrykket SQL for “Structure Query Language” og er siden blevet det mest almindelige standardiserede datatilgangssprog.

En anden god ting med MySQL er, at det er Open Source, hvilket betyder, at enhver, der ønsker det, kan bruge det og endda ændre det til deres behov. Og som Open Source, kommer den gratis, så enhver kan bare downloade den fra internettet uden frygt for at skulle betale for det. Og for at give det bedste, er MySQL-serveren kendt for sin hastighed, pålidelighed, skalerbarhed og let at bruge. Nogle synes måske, at det at være gratis medfører mange ulemper, men alligevel kører serveren komfortabelt hurtigt på et skrivebord eller en bærbar computer.

Sådan opretter du en MySQL-database?

Mange applikationer såsom software til e-handel, CMS-applikationer og fora bruger MySQL-databaser til at køre. For at oprette en MySQL-database skal du gennem en tretrinsproces; den første er oprettelse af en databasebruger og adgangskode, den anden proces er at tildele privilegier til en bruger til at få adgang til databasen og den tredje, selve oprettelsen af ​​databasen.

Dette lyder måske afskrækkende, men med brugen af ​​MySQL-databaseguiden, der findes i din cPanel, bliver opgaven med databasetabling hurtig, enkel og let. Du skal følge de følgende trin:

 • Først skal du logge ind på din cPanel og klikke på MySQL Database Wizard, som kan findes under overskriften “Databaser”.
 • Derefter skal du indtaste navnet på din database i “Trin 1”.
 • I “Trin 2” skal du indtaste databasens brugernavn og adgangskode.
 • I “Trin 3” skal du derefter tildele din bruger rettighederne til din database. Du kan blot klikke på “Alle privilegier”, medmindre andet er specifikt anmodet om af en udvikler.
 • “Trin 4” er faktisk en oversigt over alle de netop afsluttede opgaver. Du bemærker muligvis, at dit databases navn og databasebruger bruger cPanel-brugernavnet som præfiks. Hvis du har brug for at oprette yderligere databaser, er alt hvad du skal gøre at gentage processen, der er anført ovenfor.

Sådan eksporteres en MySQL-database i phpMyAdmin?

Nogle gange kan det være nødvendigt at oprette en sikkerhedskopi af din database, enten som en sikkerhedsforanstaltning eller for at overføre din database til en anden server. Du kan nemt eksportere din database ved hjælp af phpMyAdmin, et værktøj, der kan findes i din cPanel. For at eksportere skal du gøre følgende:

 • Alt begynder med din cPanel, så først og fremmest skal du være logget ind på din cPanel.
 • Klik på phpMyAdmin-ikonet under overskriften Databaser og vælg derefter den database, du vil eksportere, fra listen i venstre menu. Du kan vælge det ved at klikke på det.
 • Klik derefter på fanen Eksport, der kan findes i menuen øverst på siden.
 • Under overskriften “Eksport” skal du kontrollere under “Vis dump (skema) af databasen” og sørge for, at alle tabellerne samt SQL-indstillingen er valgt.
 • Under “Struktur” skal du derefter aktivere indstillingen “Tilføj DROPTABLE / VIEW.PROCEDURE / FUNCTION” og sørge for, at “Gem som fil”, der findes nederst til venstre på siden, er valgt. Vær opmærksom på, at hvis din database er ret stor, kan du vælge enten “zippet” eller “gzippet” til en meget hurtigere download.
 • Klik på knappen “Gå” nederst til højre, og klik derefter på Gem, når du bliver bedt om det. Denne handling starter downloadprocessen til din lokale computer. For flere databaser skal du blot gentage trin 3 – 7.

Sådan importeres du til en MySQL-database i phpMyAdmin?

Mens der er behov for at eksportere en database, finder du også behovet for at importere en fra en anden server til din server. For at gøre dette kan du også bruge phpMyAdmin. For at importere den skal du dog have en database-backup-fil, der normalt tager udvidelsen “.sql”, selvom .zip og tar.gz også accepteres. For at importere en fil skal du gøre følgende:

 • Igen, skal du logge ind på din cPanel.
 • Når du er logget ind, skal du klikke på phpMyAdmin-ikonet, der findes under “Databaser” på din cPanel-hjemmeskærm.
 • Vælg derefter den database, du vil importere fra listen i venstre menu.
 • Klik på fanen Importer i den øverste menu.
 • Klik derefter på “Gennemse” -knappen under “Fil til import”, og find derefter din databasebackup-fil.
 • Klik derefter på knappen “Gå” nederst til højre på din skærm for at starte importprocessen. Når importen er afsluttet, skal du se et grønt afkrydsningsfelt under fanerne og en anmeldelse, der skal sige noget lignende: “Import er afsluttet,… ..”
 • Hvis du har brug for at importere flere eller flere databaser, skal du gentage og afslutte trin 3 – 7 for hver database, du vil importere.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map