9 Idéer til webdesign + steder til inspiration

WebstedsdesignideerDet kan være vanskeligt at komme med et fantastisk webdesign.


Når du ikke kan få de kreative juice til at flyde på efterspørgsel, er det let at føle sig fast og blive frustreret.

Hvis det er sådan, du har det lige nu (eller nogle gange), er dette indlæg her for at hjælpe dig.

I det følgende giver vi dig handlingsbare måder at komme over designerens på blok når ideerne bare ikke flyder.

Parat? Lad os komme igang…

9 Tips til webdesign til, når du føler dig fast

For at hjælpe dig med at komme med gode ideer starter vi med tip til webdesign, som du straks kan bruge til at forbedre det, du arbejder på.

1. Brug Pinterest-humørsæt

Pinterest er et godt værktøj til at oprette humør boards. Du kan indsamle visuelt materiale, som du mener ville være nyttigt i dit projekt eller vil give en retning. Dette kan være billeder, farveskemaer, layout, eksisterende websteder med mere.

Pinterest-humørbræt

Stemningspladen fungerer som et centralt knudepunkt for din designinspiration. Du er også i stand til at dele det med klienter eller samarbejdspartnere, så de kan bidrage til deres eget materiale.

2. Opret en trinvis plan

Lav en planDu ved hvad de siger: At ikke planlægge planlægger at mislykkes. Dette gælder også inden for webdesign. Hvis ideerne til webstedsdesign ikke kommer rundt, er det måske fordi du ikke har behandlet de grundlæggende endnu. Først når det grundlæggende er på plads, vil du være i stand til at sætte kreative præg ovenpå. Sådan ser planlægning ud:

 1. Definer webstedets mål – Du er nødt til at vide, hvad webstedet faktisk skal udrette. Hvis du ikke gør det, hvad i helvede designer du så mod? Gode ​​mål er SMART: SÆRLIGE, Measurable, ENttainable, Relevant, og Timely. Mere om det her.
 2. Skitse køberens rejse – Ud over det overordnede mål, skal du også finde ud af, hvilken vej du vil have besøgende til at tage. Fra når de rammer dit websted helt til det mål, du har i tankerne. På den måde kan du oprette en struktur, der leder dem undervejs. Hubspot har en god artikel på det.
 3. Kom med en stilguide – Oprettelse af en stilguide hjælper dig med at forblive konsekvent i dit design. Det definerer skrifttyper, farver og andre designelementer. Brug af en fremmer ensartethed, især når du arbejder med andre. Google er et godt eksempel.
 4. Planlæg din SEO – Planlægning er også vigtig for SEO. Opret et webstedskort for at forstå, hvordan du strukturerer dine oplysninger til både besøgende og søgemaskiner.

3. Fokus først på strukturen

Ligesom at lave en plan, hjælper du først med at koncentrere dig om dit websteds struktur, gå væk fra processen og få mere af en fugleperspektiv.

Det kan hjælpe med at arbejde med et andet medium end din computer. For eksempel ved at lave skitser på papir med en enkelt pen, kan du glemme farver og andre detaljer i øjeblikket. Hvis du bruger flipcharts eller et tavle, kan du endda gøre det hele samarbejdet.

En god øvelse kan også være at tegne hjemmesiden på en post-it-note. Dette vil tvinge dig til at holde dig til det væsentlige. En variation af dette er at oprette dit design i nuancer til grå først og kun tilføje farve senere. På denne måde bliver du tvunget til at etablere et visuelt hierarki uden at stole på farve.

Start med gråtoner
Laura Elizabeth / Smashing Magazine

Hvis du er helvede på at bruge din computer til at designe, kan du bruge “skvaltetest”. Det betyder, at du bevæger dig væk fra skærmen og skyer dine øjne. Det uskarpe billede viser dig, hvad der er mest synligt på dit websted, og hvad de første besøgende sandsynligvis vil bemærke først.

4. Stick med webstandarder

Det ligger i form af designere at ønske at være kreativ. Det er generelt en god ting. Husk, at det er nødvendigt at sætte nogle grænser, inden for hvilke man skal være kreativ.

F.eks. Inden for webdesign er der en række etablerede standarder. Besøgende er vant til bestemte design tropes og website elementer. Når du bryder disse regler for meget, kan det muligvis forvirre dem og slå dem fra.

Blandt de etablerede standarder er:

 • Konsistens i branding og design på tværs af alle sider
 • Webstedets logo i øverste venstre hjørne
 • Kontaktoplysninger øverst til højre eller centrum
 • Hovednavigation over toppen af ​​skærmen
 • Hovedoverskrift / værdiproposition og opfordring til handling højt oppe på hjemmesiden
 • Søgefunktionen i overskriften
 • Sociale medieikoner i websidefoden

Vi er sikre på, at du som en ivrig internetbruger allerede er opmærksom på flere standarder, som websteder overholder. Hvis ikke, kan du finde flere af dem her.

5. Fokuser på minimalisme og CTA-knapper

Når du kender målet med dit websted og dine sider, giver dette dig også mulighed for at slippe af med alt, hvad der ikke tjener dette formål. Dette strømline dit design og gør det mere behageligt at se på.

Igen er der forskning for at sikkerhedskopiere dette. I den samme undersøgelse, der er nævnt ovenfor, har Google fundet, at visuel kompleksitet er negativt korreleret med webstedets appel. Kort sagt – folk ønsker ikke at blive overvældet! Forenkling af dit design er godt for andre funktioner, f.eks. Webstedshastighed.

Her er et par ting, som du sikkert kan fjerne:

 • Menupunkter – Selvfølgelig vil du have, at andre skal udforske mere af dit websted. En overbelastet menu kan imidlertid være superforvirrende og have negative effekter. Igen – hold dig fast ved det væsentlige!
 • sidebars – Flere og flere websteder udfaser sidebjælken. Hvad har du i din sidebjælke? Er det virkelig vigtigt?
 • Mudret jargon – Det samme, der gælder for stock fotos, gælder for sprog. Overanvendte sætninger, klichier og hule ord får folk til at stemme ud. Stop med at bruge dem, injicér en vis personlighed i din skrivning, lær noget magt ord og lære at kopiere.

6. Start med mobil

Mobile enheder har taget verden med storm. I øjeblikket surfer flere mennesker på internettet via telefoner og tablets end på stationære computere.

Derudover, Google annoncerede at de rullerer deres nye mobile-first indeks. Det betyder, at når søgemaskinen fuldt ud er i bedømmelse først hvert websted på deres mobile tilstedeværelse. Hvis det ikke gør sit job ordentligt, vil du tage et hit i søgerangeringer.

Af denne grund, når man designer et websted, ville det være en god ide at starte med den mobile tilstedeværelse først. Fra nu af vil mobilbrugere være dine primære kunder. Derfor skal du bedre sikre dig, at de føler sig tilgodeset.

Samtidig er det god praksis at komme med idéer til webstedsdesign. Igen, starter med mobil tvinger dig til at koncentrere dig om det væsentlige og tænke gennem formålet med dit design. Du kan derefter yderligere udfolde og tilføje elementer, når skærmstørrelsen bliver større.

7. Vær opmærksom på indholdsformatering

Indholdsformatering er et undervurderet værktøj til webdesignere. Indhold er det vigtigste element på dit websted, det være sig i form af blogindlæg eller en salgskopi. I sidste ende er det, hvad du vil have besøgende til at forbruge. Dit design har til formål at præsentere det på en måde, som de gør.

Desværre er folk i øjeblikket så mættede, at få af dem læser alt på din side. I stedet scanner de fleste besøgende. Desuden har de en tendens til gør det i et F-formet mønster.

Det betyder, at du skal få dit indhold til at passe til deres forbrugsvaner for at gøre det mere virkningsfuldt.

Sådan gør du:

 • Medtag overskrifter – Overskrifter er en fantastisk måde at opdele indhold på. Mange læsere bruger dem også som ankerpunkter til scanning og kun læse de dele under overskrifter, der synes interessante for dem. Sørg derfor for at bruge overskrifter og gøre dem beskrivende.
 • Brug afsnit og lister – Ingen ønsker at læse en stor klods tekst. Afsnit opdeler indholdet i små bidder. Åbn en ny, når du åbner et nyt punkt. Lister har en lignende funktion og gør information mere tilgængelig. Brug dem også.
 • Gå ikke med på medier og visuals – Visuel information er meget mere tilgængelig for den menneskelige hjerne end tekst. Af den grund er det en god ide at bruge billeder og andre medier til at understrege de punkter, der er lavet i din kopi. Det er også, igen, en fantastisk måde at opbryde længere tekststykker på.
 • Optimer dine skrifttyper – Din brug af skrifttyper har også stor indflydelse på læsbarheden. De vigtigste værktøjer, du har her, er størrelse og linjehøjde. Gå efter mindst 16 px og sørg for at tilføje mere linjehøjde, jo mindre den skrifttype, du bruger.

Hvis du undersøger denne artikel, kan du se alt ovenstående i kraft.

8. Prøv en-sides design

Tilbage i dag handlede webdesign om folden. Alt vigtigt måtte være over grænsen, hvorfra brugerne ville begynde at rulle. Der er stadig noget at sige om det, da det stadig er hvor brugere bruger det meste af deres tid.

Besøgende visningstid - folden

Det betyder ikke, at folden er alt fra alt til din side. Folk vil faktisk rulle. Faktisk vil de rulle ned over hele siden, hvis du giver dem en grund til.

Crazy Egg prøvede det, da de erstattet deres originale salgsside med en 20 gange længere.

Én sides design

Resultatet: konverteringsfrekvensen steg med 30 procent! Hvis din nuværende købers rejse går over flere sider, skal du overveje at konsolidere dem alle ét sted i stedet. Dette er muligvis en af ​​disse webdesignideer, der gør hele forskellen.

Begrav ikke indhold i diasshows / karruseller eller faner / trekkspil, de fungerer ikke!

9. Anvend A / B-test

Undertiden når man evaluerer forskellige webstedsdesignideer, kan det være svært at beslutte, hvilken er den rigtige vej at gå. Du tænker frem og tilbage, lav tweaks, og alligevel forbliver usikker på din beslutning. På et tidspunkt vil tankegangen ikke længere skære det. Du bliver nødt til at lade brugerne beslutte det.

A / B-test kan være en god måde at se, hvad der gør dit websted bedre. Det betyder, at der serveres forskellige versioner af dit design op til besøgende tilfældigt, og kontroller derefter, hvordan de reagerer. Du kan tage beslutninger baseret på resultaterne.

Du kan teste stort set alt. Fra hele sidedesign over farveændringer, opfordringer til handling til billeder, artikeltitler og skrifttyper. Alle disse kan gøre en enorm forskel i ydelsen på en side. Men hvis du ikke tester det, ved du det aldrig!

Disse værktøjer og plugins vil hjælpe dig med at udføre testene.

6 Inspirerende websteder til at generere nye ideer om webdesign

Hvis du stadig føler dig fastlåst, vil vi i denne sidste del gennemgå et antal websteder, der er fulde af webdesigninspiration.

1. Awwwards.com

Awwwards

Dette websted giver priser til webdesignere, udviklere og agenturer over hele verden. De har et enormt og søgbart arkiv med eksempler på webdesign. Derudover er der en blog hvor de introducerer design i detaljer og et afsnit, hvor du kan stem på stedet for de nominerede måneder. Det hele er af høj kvalitet og virkelig inspirerende!

2. WebDesign-Inspiration.com

Inspiration til webdesign

Det er et galleri med færdige webdesignprojekter. Du kan filtrere det på mange forskellige måder for at finde det, du leder efter – f.eks. Efter branche, type, farvepaletter eller stilarter. Deres arkiv er så stort, at det ofte er den eneste side, du har brug for for at komme med dine egne websteddesignideer.

3. SiteInspire.com

siteInspire

Dette websted viser både web og interaktivt design. Som det foregående eksempel er du i stand til at filtrere posterne på forskellige måder, herunder stil, type, emne og endda platform. Hvis du opretter en konto, kan du også konfigurere samlinger af dine yndlingsdesign.

4. OnePageLove.com

En side kærlighed

Dette eksempel er et webdesigninspirationssite, der er specifikt lavet til en-sides design. Vi nævnte idéen tidligere i artiklen. Du kan gennemse galleriet eller søge specifikt efter ting, du leder efter. Sørg for at svinge forbi, når du bygger dit eget websted med én side.

5. Dribbble.com

dribler til inspiration til webstedets designideer

Hos Dribbble viser designere deres arbejde. Dette kan være alt fra apps til ikoner, illustrationer og andre eksempler. Du kan bruge det til generel inspiration eller bruge tags at finde det, du er mest interesseret i, f.eks webdesign.

6. Behance.net

Behance

Dette websted ligner meget Dribbble. Det er også et sted for designere at oprette forbindelse og vise deres portefølje. Du har masser af eksempler på webdesign og kan bruge søgefunktionen til at søge efter dem.

Afslutter

Webdesignideer vokser ikke på træer. Nogle gange har du brug for lidt hjælp til at komme med noget godt. Heldigvis er der indlæg som disse, der hjælper dig med at komme tilbage på sporet!

Forhåbentlig har webdesign tip, værktøjer og ressourcer, der er nævnt i indlægget ovenfor, skubbet dig tilbage i kreativitetsland. Naturligvis er der masser af mere nyttige ting derude, og det er grunden til, at vi vil høre fra dig!

Kender du flere tip, værktøjer eller inspiration til at generere idéer til webdesign? I så fald skal du dele det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map