7 regler for webstedets farveskemaer

7 regler for oprettelse af webstedets farveskemaerI branding og webstedsdesign betyder farver virkelig noget.


Hvorfor?

Forskning viser det 62-90% af beslutninger om snapkøb styres rent af opfattelsen af ​​farver.

At vælge det rigtige webstedfarveskema er det, der gør det mindeværdigt, pålideligt, attraktivt og rentabelt. Det første indtryk er alt.

Når du bygger et websted, skal du nøje overveje, hvilke farver du vil føje til dit farveskema og hvorfor. Forskellige farver sender forskellige beskeder til dine besøgende og ændrer deres forståelse af dit websted, selv når det ikke var bestemt.

Uanset hvor man endda begynder? Følg disse trin for at oprette et webstedsfarveskema og undgå at begå de største designfejl.

En gennemsnitlig bruger har en opmærksomhedsspænd på 8 sekunder. Det er hvor længe du er nødt til at overbevise dem om at fortsætte med at gennemse dit websted.

Valg af det rigtige farveskema til dit webdesign hjælper dig med at engagere brugerne med farve accenter, skarpe navigationselementer og mindeværdig branding.

Så her er hvor man skal starte…

Contents

7 trin til at oprette dit eget webstedfarveskema

1. Find din primære farve

Chancen er, at du allerede har valgt din primære farve. Hvis du har et logo eller noget eksisterende branding på plads, er der sandsynligvis en hovedfarve, der dominerer designene. Dette er den farve, som dit brand bliver tilknyttet – din primære mærkefarve.

Hvis du ikke er i nærheden af ​​den endelige beslutning, tag denne quiz at finde ud af dine muligheder, udføre markedsundersøgelser og bruge steder som Dribbble eller Behance for lidt inspiration.

Du kan også gennemse denne liste over hex-kodepaletter af nogle af verdens mest kendte mærker for at udvide din pool af ideer.

Når du støder på et særligt iøjnefaldende design eller billede, skal du ikke tøve med at bruge en farvevælger til at få fat i hex-koden og føje den til din favoritliste. ColorZilla ser ud til at være et populært værktøj. Og hvis du bruger Chrome som din hovedbrowser, skal du kigge efter Eye Dropper browserudvidelse da det er et af de højest rangerede værktøjer derude.

2. Beslut om antallet af farver (anbefales: 3)

Når du har spikret den primære farve, er det næste trin at beslutte, hvor mange andre farver du vil tilføje til blandingen.

Det anbefales typisk at bruge en trefarvekombination. Et triadisk farveskema, der består af tre farver, der er jævnt fordelt omkring farvehjulet, er et godt udgangspunkt. En triadisk palet kan være ret dramatisk, hvis den har tre primære, levende farver, så designere vælger ofte en kombination af sekundære toner.

Der er også en gammel designer-regel, der kan være nyttig, når du anvender dit farveskema på webstedets design. Det er kendt som 60-30-10 regel.

Reglen 60-30-10 tilrådes ikke at bruge lige store mængder af de valgte farver, men snarere opdele dem i procentdel og anvende i overensstemmelse hermed. Et godt eksempel på denne regel i praksis er en mandsdragt: blazer og slacks tager omkring 60% af udseendet, skjorten repræsenterer yderligere 30%, og slips 10%.

3. Brug sekundære farver, når det er nødvendigt

At matche sekundærfarver til dine vigtigste mærkefarver kan være en kamp, ​​men fortvivl ikke! Der er masser af smarte gratis værktøjer tilgængelige online, der vil gøre denne opgave meget lettere. For eksempel kan du gå til farverum, indtast hex-koden for din valgte farve, og læn dig tilbage! (Flere værktøjer til farvepaletgenerator nedenfor …)

Hvad er poenget med at tilføje sekundære farver alligevel? Undertiden kræver et design mere end blot et par primærfarver. Dette gælder især for websteder, der er fyldt med indhold og destinationssider – produkter, aktiveringsmaterialer, downloadbare aktiver osv.

Mailchimp har en bred og gennemtænkt webstedsplan for alt dets brandede indhold.
For eksempel, MailChimp har en bred og gennemtænkt webstedsplan for alt dets brandede indhold.

Muligheden for visuelt at adskille overskrifter, sidebjælker, billedtekster, knapper og andre elementer øger konverteringsfrekvensen og forbedrer brugeroplevelsen.

Hvis du er i denne båd, er det værd at overveje at tilføje forskellige nuancer og farver til dine vigtigste farver i stedet for at se efter yderligere farver. Nogle gange er enkelhed den bedste strategi.

4. Glem ikke dine neutrale farver (hvid, sort grå)

Du har brug for neutrale farver til tekst, for at skabe kontrast til vigtige elementer eller som baggrundsfarver.

Funktionen af ​​neutral farve i moderne webdesign ligner den hvide plads – at give brugerne en pause og give dem tid til bedre at fordøje og prioritere information på siden.

Det er en god ide at have en mørk og en lys neutral farve til forskellige brugssager. De mest almindelige neutrale farver er hvid, sort og grå. Du kan også bruge nuancer af dine dominerende farver som neutrale, selvom det er lidt vanskeligere at harmonisere.

Retningslinjer for Spotify-branding
For eksempel, Spotify tilbyder fire mulige versioner af sit logo, med en klar instruktion om at bruge det sorte logo på lyse baggrunde og det hvide på mørkfarvede baggrunde.

Hvis du står fast efter ideer, skal du gå tilbage til Dribbble eller Designspiration og brug farvesøgningen for at se, hvad andre laver.

5. Tilføj primære, sekundære og neutrale farver de følgende steder:

Hvordan går du i at anvende webstedets farveskema? Hvilke farver går hvor, og hvorfor?

 • Primære farver gå til “hot spots” på din webside. Du skal bruge disse dristige, levende farver for at tiltrække brugernes opmærksomhed og tilskynde dem til at gribe ind. CTA-knapper, overskrifter, fordeleikoner, downloadformularer og anden vigtig information skal fremhæves ved hjælp af primærfarver.
 • Sekundære farver bruges til at fremhæve de mindre vigtige oplysninger på webstedet, såsom sekundære knapper, underoverskrifter, aktive menupunkter, baggrunde eller understøttende indhold som ofte stillede spørgsmål og udtalelser.
 • Neutrale farver bruges sandsynligvis til tekst og baggrund, men kan komme godt med i særligt farverige dele af webstedet, bare for at hjælpe med at tone det ned og refokusere øjet.

6. Gå igennem processen flere gange

Når du endelig udtænker din farvepalet, sæt den på prøve i forskellige scenarier. Fungerer det på tryk? Hvad hvis du beslutter at starte en varelinje? Har det en indflydelse på de besøgende, som du forventede at have?

Det er bedst at gennemgå denne proces et par gange og oprette et par forskellige farvepaletter. Hvis man ikke opfylder alle dine krav, har du en plan B.

7. Brainstorm, når det er nødvendigt

Smukke farveskemaer er ikke så svære at komme med, når du ved, hvor du skal kigge efter. Her er en liste over nyttige værktøjer, der kan guide dig i din søgning efter de bedste farvekombinationer på webstedet.

 1. farverum – dette websted kan generere et helt farveskema baseret på hex-koden for en valgt farve.
 2. Adobe Color – dette Adobe-værktøj er bygget op omkring konceptet med farvehjulet og giver dig mulighed for at udvikle enhver form for webstedets farveskema med få klik. Du kan også uploade et billede for at udtrække farvekoder ved at trække og slippe din fil ind i værktøjet.
 3. Paletton – Paletton er et andet brugervenligt værktøj til at generere smukke farveskemaer uden teknisk eller designviden.
 4. Coolors – dette værktøj er virkelig praktisk til at teste, hvordan forskellige farver fungerer sammen. Med dens træk-og-slip-interface kan du flytte farverne rundt og se, om de kolliderer eller fungerer pænt sammen.
 5. ColorSpire – en anden hjemmeside farveskema generator.
 6. Canvas farvehjul – dette gratis værktøj er super brugervenligt og kan hjælpe dig med at forstå, hvilke farver der ser godt ud sammen, og hvilke farvekombinationer der er et no-no. Der er desuden en masse uddannelsesmæssigt indhold til at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have om farveteorien og farvehjulet.

De fleste ofte stillede spørgsmål:

1. Hvorfor er webstedets farveskema vigtigt?

Farvepåvirkningen på den menneskelige hjerne er et reelt fænomen. Uanset om vi bevidst føler virkningerne af det eller ej, har farver en stor indflydelse på, hvordan vores hjerne behandler information og verden omkring os.

Videnskab har vist at rød kan øge cirkulationen, mens blå giver en beroligende virkning.

For eksempel i 2000, Glasgow introduceret blå gadebelysning for at forbedre byens landskab, som ved et uheld førte til et mærkbart fald i antallet af forbrydelser i områder oplyst af de blå lys. Tilsvarende, Tokyos Yamanote-jernbane linje valgte at installere blå lys i slutningen af ​​togplatforme for at reducere antallet af selvmord. Som et resultat faldt selvmordene på disse stationer med 74%.

Det forklarer sandsynligvis, hvorfor de fleste medicinske og farmaceutiske mærker vælger blå som deres primære farve.

Én ting er klar: når de bruges korrekt, kan farver have stor magt over os. Og netop derfor er det vigtigt at vælge det rigtige farveskema til dit websted.

Ved at kombinere forskellige farver og nuancer kan vi oprette farvepaletter, der bringer harmoni i designet, fremkalder ønskede følelser, påvirker brugernes humør og former deres opfattelse af mærket.

2. Hvilke følelser er forbundet med forskellige farver?

Der er et helt videnskabsområde dedikeret til at studere farveeffekter på menneskelig adfærd – det kaldes farvepsykologi. Gennem mange eksperimenter og forskning, forskere har konstateret, at farver faktisk fremkalder følelser: nogle gør os glade, opmærksomme eller afslappede, mens andre udnytter mørkere følelser og kan gøre os ængstelige eller triste.

Faktisk, 85% af kunderne har sagt de køber produkter baseret på farve alene.

Ved at vælge den rigtige farvepalet til dit websted kan du ændre den måde, folk tænker på dit brand og skabe varige følelser, der får forbrugernes købsbeslutninger til.

Men hvor man skal starte?

Her er seks vigtigste farver, der fremkalder en unik følelsesmæssig reaktion i seerne:

Rød

Rødt symboliserer betydning, lidenskab og aggression. Tænk på den røde løber, hjertet som et kærlighedssymbol eller stopskiltet. Det kræver opmærksomhed og bør, når det kommer til design, bruges sparsomt for ikke at overvælde eller trætte seeren.

Vodafone.
Billedkredit: Vodafone.

orange

Orange er forbundet med energi, legesygdom og lave priser. Brug af orange i webdesign kan hjælpe med at få mærket til at være ungdommeligt og endda fange impulskøbernes øje.

easyGroup
Billedkredit: easyGroup.

Gul

Som solens farve kan gul spille på lykke og sjove aspekter. Men det aktiverer også angstområdet i hjernen, så det bør bruges med forsigtighed og i forskellige skygger.

Larve
Billedkredit: Larve.

Grøn

Naturens farve, grøn, har en stærk tilknytning til sundhed, velstand og miljøvenlige initiativer. Det egner sig smukt til alle slags økologiske eller naturlige produkter og mærker med fokus på udendørs og natur.

Starbucks
Billedkredit: Starbucks.

Blå

Farven blå inspirerer øjeblikkeligt tillid og fremkalder en følelse af sikkerhed. Derudover har det vist sig at have en beroligende virkning på hjernen, så det kommer også til at være indbydende og venligt. At være så alsidig og levende, blå er et af de mest populære farvevalg blandt webdesignere.

NHS
Billedkredit: NHS.

Lilla

Purple er farven på royalty. Ofte forbundet med elegance, mystik og kreativitet, er det en farve til farver for mærker, der forfølger high-end eller luksus appel eller ønsker at skabe en mere sensuel lokk med deres webstedsdesign.

Cadbury
Billedkredit: Cadbury.

Når du tænker over, hvilke primære og sekundære farver du skal bruge til dit websteds farveskema, giver du mulighed for at påvirke den måde, folk føler på dit websted og dit brand..

3. Hvad skal jeg vide om køn / aldersfarveforskelle?

De bedst fungerende websteder har én ting til fælles – de kender deres målgruppe. Uanset om du gennem markedsundersøgelser eller mange års erfaring i din branche, skal du være i stand til at fortælle, hvem du vil appellere til. Hvorfor? Fordi farver, designvalg, typografi og ting som stemmetone påvirker forskellige demografier forskelligt.

Og det er ikke kun forskellige demografier, der ser farver forskelligt. Det viser sig, at mænd og kvinder også foretrækker forskellige farver.

I en undersøgelse fra 2012, næsten 2.000 mænd og kvinder blev spurgt, om de foretrækkede lilla, blå, grøn, gul, orange, rød eller lyserød.

42% af mændene sagde, at det blå var deres yndlingsfarve, efterfulgt af grøn (25%) og lilla (12%). Kvinder sagde også, at blå var deres foretrukne farve (29%), efterfulgt af lilla (27%) og grøn (19%).

Cirkeldiagram: Humanitetens yndlingsfarver
Cirkeldiagram: menneskehedens yndlingsfarver.

Selvom den er subtil, kan forskellen i farvepræferencer mellem mænd og kvinder have en betydelig indflydelse på et brands succes. Det er ikke alt. Når du opretter et webstedsfarveskema, der appellerer til begge køn, er det også vigtigt at overveje de mindst foretrukne farver.

Så hvilke farver foretrækker de forskellige køn?

Så hvilke farver foretrækker de forskellige køn? Nogle forskning er gjort i den retning.

Billig eller uekspressive farver

I henhold til denne undersøgelse, både mænd og kvinder kan ikke lide brun og orange. 17% af kvinderne sætter også gråt på deres liste over de tre mindst foretrukne farver. Interessant nok betragter begge køn disse samme farver som “billige” eller “billige.”

4. Hvilke farver griber mest opmærksomhed?

De rigtige farvekombinationer er vigtige i webdesign, da de hjælper designere etablere visuelt hierarki. Det visuelle hierarki giver på sin side brugere mulighed for at skelne mellem kerneelementerne næsten øjeblikkeligt og først se den vigtigste information.

Guggenheim Museum
F.eks Guggenheim Museum bruger farve til at fremhæve forskellige placeringer og fremhæve de vigtigste oplysninger på webstedet.

Men det er ikke kun forskellige farvekombinationer, der giver designstruktur. Farver har naturligvis deres eget hierarki, som bedst defineres af den indflydelse, hver farve har på vores følelser, sanser og opførsel.

Der er dristige farver rød, gul eller orange, der er praktisk talt ikke tilladte og kræver vores udelte opmærksomhed. Og der er svagere farver, såsom grå, hvid eller lyseblå, der hjælper med at skabe kontrast og få vigtige elementer til at poppe.

Designere elsker at bruge dristige farver for at skærpe navigationen og skabe en mere intuitiv brugeroplevelse. Derudover kan fed farver bruges til at skabe konsistens på tværs af forskellige sider og hjælpe brugerne med at finde, hvad de har brug for hurtigere. For eksempel, ved hjælp af rød farve til opkald til handling-knapper på tværs af dit websted kan øge din konverteringsfrekvens og gøre UI-designet mere intuitivt.

5. Hvilke brancher favoriserer forskellige farver?

Vi har allerede diskuteret, hvor vigtig farvepsykologi er for branding, identitet og logo design, og hvordan hver nuance har en anden psykologisk indflydelse på kunden.

Så det er slet ikke overraskende at lære, at forskellige brancher favoriserer forskellige farver, da de prøver at fremkalde bestemte følelser og skabe brantrelevante foreninger.

En undersøgelse analyserede 520 logoer i en række industrier for at bestemme, hvilken sektor favoriserer hvilken farve. Resultaterne blev samlet i et farverigt diagram, der repræsenterer de 20 største mærker i hver branche og deres dominerende farver.

6. Hvordan forbedrer jeg mærkegenkendelsen?

Farve er et af de vigtigste elementer i et mindeværdigt brand – sammen med typografi, mærkenavn og grafik.

Vi ved, at vores hjerner længes efter visuel information. Udformning af overbevisende visuelt indhold, der bruger de rigtige farver og iøjnefaldende design, bruger brugernes interesse og låser deres opmærksomhed længe inden informationen faktisk behandles. Det tager et kvart sekund for hjernen at behandle visuelle signaler, mens det gennemsnitlige forbrugers opmærksomhedsspænd er kun 8 sekunder.

Lad os lave et hurtigt eksperiment. Luk øjnene og tænk på disse tre mærker: Milka Chocolate, IKEA og Carlsberg. Så du deres mærkefarver? Jeg ved, at din hjerne straks blev oversvømmet med lilla, blå-med-gule og grønne billeder.

Milka
Billedkredit: Milka.

Forskning har vist det farve øger mærkegenkendelsen med 80%. Opbygning af bedre mærkegenkendelse hjælper på sin side virksomheder med at etablere fortrolighed. Og jo mere kendt noget er, jo mere har vi tillid til det.

Studerer farvepsykologi kan også hjælpe dig med at sikre, at dit brand er forbundet med de rigtige følelser og skabe en positiv følelse hos forbrugerne.

Dette kan virke som en masse arbejde for noget så grundlæggende som et webstedsfarveskema, men det er et vigtigt trin i webstedets designproces. For at kunne påvirke, hvordan brugere ser og føler om dit brand, er vi nødt til bedre at forstå forbindelsen mellem farver og følelser.

7. Hvad er neutrale farver?

Kan du oprette et tiltalende webdesign uden at bruge nogen farve? Svaret er ja, men det kræver en god forståelse af andre designelementer, såsom typografi, gitter og layout, for at tiltrække besøgende opmærksomhed.

Sort / hvid webdesign er kendt som et monokromatisk farveskema. Kombinationen af ​​sorte og hvide farver er en sikker satsning – det er de to farver, der aldrig kommer ud af mode. Imidlertid kan et monokromatisk farveskema være baseret på en hvilken som helst farve, så længe det er afledt af en enkelt farvetone og udvides ved hjælp af dets farver, nuancer og toner.

Et veludført monokromatisk design sikrer, at et websted fremstår som sofistikeret, klassisk og tidløst.

Special-tilbud Studio
Her er en eksempel på et monokromatisk farveskema der bruger rødt som basisfarvetone.

Nedadrettet kan det være en udfordring at få et følelsesmæssigt svar fra dine besøgende. Uden farve, monokromatisk webdesign er også blottet for personlighed og følelser. Designere skal tænke kreativt på at udvikle en overbevisende browseroplevelse, når de vælger et monokromatisk farveskema.

Forskning i minimalisme i webdesign viser at brug af en accentfarve bevidst og konsekvent på tværs af designet hjælper med at fremhæve den vigtigste information og motiverer brugerne til at gribe ind.

En undersøgelse analyserede 520 logoer
En undersøgelse analyserede 520 logoer.

Blå, rød og grøn er de tre dominerende farver, der vokser op i næsten enhver branche.

Der er dog en undtagelse, der gælder for farven blå. Ifølge fødevareforskere lærte de, når mennesker søgte efter mad, at undgå giftige eller ødelagte genstande, som ofte var blå, sort eller lilla. Når mad, der er farvet blå, serveres til at undersøge personer, mister de appetitten.

Hvis alle andre mærker i din branche bruger de samme farver, kan det synes umuligt at skille sig ud og opbygge et genkendeligt brand. Derfor er det vigtigt at udarbejde et bredere farveskema, der gælder for alt branding og markedsføringsmateriale, i stedet for kun at bruge en simpel kombination af primære og sekundære farver.

8. Er der nogen eksempler på et godt webstedets farveskemaer??

Der er! Her er 20 eksempler, der inspirerer dit websteds farveskema.

1. Lys accentfarve

Crescosa
Billedkredit: Crescosa.

Brug af en accentfarve i dit websteds farveskema er en af ​​de mest effektive måder at dirigere den besøgende opmærksomhed på de vigtigste oplysninger på siden. I eksemplet nedenfor bruges tre dristige farver – gul, lilla og rød – til at udskille kernetjenesterne og skabe et mindeværdigt koncept.

2. Et lyst, men afbalanceret farveskema

Perfekt storm
Billedkredit: Perfekt storm.

Dette webstedfarveskema afbalancerer to levende farver ved hjælp af den lyserøde som en accentfarve.

Find mere lyse accentfarveskemaer på Adobe Color.

3. Frisk og organisk udseende farveskema

Calem
Billedkredit: Calem.

Det at sige, at vi først spiser med øjnene, er spot-on. Vores hjerne modtager et signal fra øjnene, inden vores smagsløg begynder at arbejde. Farve er ofte det første element, som vores øjne bemærker om et fødevareprodukt, der forudbestemmer, hvordan vi opfatter smagen og smagen af ​​det, vi skal spise. I eksemplet nedenfor ser vi, hvordan brug af et naturligt farveskema, domineret af gule, hvide og grønne farver, skaber et organisk og friskt udseende.

4. Jordagtige toner

LaunchBuzz
Billedkredit: LaunchBuzz.

Dette websteds farveskema bruger en neutral farvebaggrund til at få frem den fersken farve på produktet.

Oplev flere friske farveskemaer på Adobe Color.

5. Rolig og minimalistisk farveskema

Arbejd ansvarligt
Billedkredit: Arbejd ansvarligt.

Denne enkle kombination af jordagtige, rolige farver skaber en afslappende atmosfære og sætter den rigtige tone til meddelelsen på webstedet – at overvinde stress og angst. Det er også et eksempel på, hvordan en begrænset farvepalet stadig kan være kraftfuld til at påvirke den besøgende’s humør og opførsel.

6. Slankt og afslappet farveskema

Recess
Billedkredit: Recess.

Parret forskellige nuancer af blå med matchende pasteller skaber dette elegante webstedfarveskema en rolig og drømmende atmosfære.

Oplev mere minimalistiske farveskemaer på Adobe Color.

7. Pastel og dæmpet farveskema

Accomplice
Billedkredit: Accomplice.

Ved hjælp af et blødt, pastelfarveskema formår dette webstedsdesign at skabe et indtryk af organisk flow og visuel struktur. Det er iøjnefaldende og velafbalanceret og lokker den besøgende til at holde sig rundt og fortsætte med at surfe.

8. Blødt og indbydende farveskema

Cédric Pereira
Billedkredit: Cédric Pereira.

Dette webstedfarveskema kombinerer flere pastelfarver for at skabe et blødt og indbydende look.

Oplev flere pastelfarveordninger på Adobe Color.

9. Levende og fed farveplan

MA ægte cannabis
Billedkredit: MA ægte cannabis.

Denne livlige farvepalette, der sprænder med farve og energi, samler lysegul og levende blå og skaber en kraftfuld kombination. Med levende farver og interessante designelementer efterlader webstedet et langvarigt indtryk og en citrusagtig smag burst.

10. Levende kontrast

Dropbox Design
Billedkredit: Dropbox Design.

I dette farveskema bruges to levende farver til at skabe en iøjnefaldende kontrast.

Oplev mere levende farveskemaer på Adobe Color.

11. Farverigt og moderne farveskema

Bekræfte
Billedkredit: Bekræfte.

Dette sted trækker et sofistikeret og moderne design ved at kombinere farverige produkter med neutral baggrund. Med en accentfarve til CTA-knapper fungerer webstedsdesignet strålende til at guide besøgende til den ønskede handling.

12. Sjovt og legende

Din plan, din planet
Billedkredit: Din plan, din planet.

Ved at kombinere mange forskellige farver og nuancer trækker dette websted et legende farveskema, der bruger farve til at oprette informationskategorier.

Oplev mere farverige farveskemaer på Adobe Color.

13. Monokromatisk farveskema

Revolve Studio
Billedkredit: Revolve Studio.

Legende med tekstur og forskellige nuancer af sort og grå hjælper denne farvepalet med at skabe et mystisk, men alligevel tilgængeligt websteddesign. Manglen på farve i dette webdesign tvinger besøgende til at fokusere på andre elementer, herunder kopi, figurer og visuals.

14. Elegant og fredelig

Mowellens
Billedkredit: Mowellens.

Med et par grønne nuancer skaber dette websteddesign dybde og bruger et roligt, rent farveskema for at holde besøgende engagerede.

Oplev flere monokrome farveskemaer på Adobe Color.

15. Levende og skarpt farveskema

Big Eye Deers
Billedkredit: Big Eye Deers.

Dette webdesign, der kanaliserer et skarpt farveskema, giver et stærkt førsteindtryk. Webstedets design, som ikke er bange for at føre med levende farver, kombinerer forskellige nuancer for at skabe en skarp kontrast og tiltrække besøgende’s øje – fra dyb pink til tealgrøn og rig blå, farveskemaet er eklektisk, men alligevel afbalanceret.

16. Ikke bange for fed farver

Farve på kode
Billedkredit: Farve på kode.

Med en høj kontrast og tre levende farver ved spillet, gør dette webstedfarveskema et fedt indtryk.

Oplev mere levende farveskemaer på Adobe Color.

17. Elegant og luksuriøst farveskema

Cher Ami
Billedkredit: Cher Ami.

Dette smukke farveskema trækker et kongeligt, elegant look ud ved at kombinere dybblå med guldfarver. Det er et klassisk farveskema med en moderne twist, der leverer en kraftig visuel oplevelse og straks positionerer mærket som en avanceret spiller.

18. Med et strejf af guld

Paola Krauze
Billedkredit: Paola Krauze.

Eksemplet nedenfor viser, hvordan man kaster en farve, der har stærke kulturelle foreninger – i dette tilfælde; guld – kan ændre dynamikken i hele designet og få det til at se mere majestætisk ud.

Oplev mere elegante farveskemaer på Adobe Color.

19. Corporate endnu energisk farveskema

Bambus skarer
Billedkredit: Bambus skarer.

Med brug af en levende, men alligevel traditionel farvepalet, formår dette websteddesign at skabe tillid, mens det skaber et indtryk af et fremadstormende, moderne brand. Med stærk kontrast og stor læsbarhed giver kombinationen af ​​rødt og blåt webstedet en dynamisk og kraftfuld stemning.

20. Traditionel, men interessant

Creddy
Billedkredit: Creddy.

Den klassiske kombination af rød og blå kommer til live i dette seje webdesign.

Oplev flere virksomhedsfarveskemaer på Adobe Color.

Nu ved du hvordan du designer et webstedets farveskema selv

Sandheden er, at du ikke behøver at være en designer for at udarbejde et smukt webstedfarveskema. Med en bred forståelse af farvepsykologi, grundlæggende i farveteorien og et arsenal af nyttige værktøjer, kan du udvikle en farvepalet, der giver dit brand en kraftig visuel identitet.

Tag dig tid til at udforske kreative eksempler, afprøve forskellige farvekombinationer og finde komplementære farver, der fungerer pænt sammen. Fantastisk design er relativt – hvis det fungerer for dit brand, skaber engagement og øger brandkendelsen, er det alt, hvad der virkelig betyder noget.

Tag nu din designer hat på og start med at eksperimentere med dine farvepaletter!

Deltag i vores nyhedsbrev

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map