15 bedste gratis Favicon-generatorer

Gratis Favicon-generatorer


Når det kommer til dit websted, er din branding-strategi afgørende for at konvertere besøgende til kunder. Ingen små detaljer bør overses. Dette inkluderer behovet for at oprette favicon-ikoner, og en gratis favicon-generator kan hjælpe dig med at lave disse.

Favoritter er de små billedeikoner, der vises ved siden af ​​et websteds titel i fanen i et browservindue.

Fordi du også kan bruge dem som desktop-appikoner, har du brug for mindst et par forskellige størrelser, der kan inkluderes i en favorit ICO-filtype. I de fleste tilfælde kan du også indstille en PNG-fil som et favicon-ikon.

Favikoner er vigtige, fordi brugere konstant jager efter information på tværs af flere websteder ad gangen under faner. Favicons hjælper brugere med at identificere indhold og mærket hurtigere for en mere fristende brugeroplevelse.

Så her er 15 gratis online-værktøjer til favicon-generator samt flere detaljer om, hvordan man opretter favicon-ikoner, og installerer dem.

Lad os grave dig ind.

Online Favicon Generator ICO fil bedste praksis

Når du vil oprette favicon-ikoner, er det første trin at lære mere om dem, herunder deres krav og bedste praksis.

Udtrykket “favicon” er et portmanteau til “favoritikon.” Dette var ikoner, der ligesom i dag blev vist med en webstittitel øverst i en browser.

Bortset fra blev de oprindeligt vist, da en bruger føjede et websted til deres “favoritter” -mappe. Moderne browsere henviser til denne mappe som dine bogmærker.

Et favicon-ikon skal være af en bestemt størrelse. Ellers bruger browsere og enheder dem ikke.

De blotte minimale størrelser, du har brug for, er:

 • 16 × 16 pixels til browsere
 • 32 × 32 pixels til skrivebordsopgavelinjer
 • 96 × 96 pixels til desktop app-favoritikoner
 • 180 × 180 pixels til iOS- og Android-enheder

Husk, at du kunne vælge mellem 16 × 16 px og 32 × 32 px. Hvis du ikke er for bekymret for branding, bør en af ​​disse billedstørrelser være tilstrækkelig.

For detaljer, se Favicon snyderi.

Når du opretter et favicon-ikon, er det en god ide at også følge disse bedste fremgangsmåder:

 • De skal være enkle og ikke overdrevent stiliserede, så de er lette at se i små størrelser.
 • Vælg en eller to farver til farveskemaet. Højst højst tre farver.
 • Favicon-ikoner skal være i enten 8-bit eller 24-bit farver.
 • Designet af favicon-ikonerne bør ikke indeholde en masse linjer eller bogstaver.
 • Selvom du kan have en gennemsigtig baggrund, er det vigtigt at bemærke, at Apple-enheder ikke tillader det.
 • Favicon-ikoner skal svare til dit eksisterende branding og logo.

Oprettelse af et logo hurtigt, hvis du ikke har et

Som tidligere nævnt er det en god ide at få dit favoritikon bundet til dit brand og dit nuværende logo. Hvis du ikke allerede har en, kan du oprette en hurtig, f.eks. Med TailorBrand Logo Maker.

Det kan generere et logo til dig ved hjælp af en AI. Efter at have besvaret et par enkle og hurtige spørgsmål om den logo, du ønsker, herunder skrifttypen, og derefter tilmelde dig en gratis konto, genereres der flere højkvalitets-, professionelle og moderne logoer.

Et eksempel genereret logo fra TailorBrand websted.
Et eksempel på logo og alternativer lavet med TailorBrand Logo Maker.

Hvis du finder et logo, du kan lide, kan du opgradere til en premium-konto for at downloade det. Skønt du kan downloade en favoritikonversion af logoet gratis.

Vi har listet 15 gratis online logo-producenter, hvis du også vil tjekke andre muligheder.

Bedste gratis Favicon-generatorer: Online-værktøjer

Hvis du er ivrig efter at oprette favicon-ikoner, der er mere enkle, eller du bare ønsker at uploade et billede og få det passende størrelse og konverteret til en ICO-billedfil, her er flere gratis favicon-generatorer.

De er i ingen særlig rækkefølge, fordi de alle er gode muligheder, hvor du kan oprette et favicon-ikon med et par klik. Når du har lavet en favorit med nogen af ​​disse onlineindstillinger, er de gratis at downloade og bruge.

1) Favicon.io

Den Favicon.io gratis favicon generator

Med denne gratis favicon-generator kan du oprette favicon-ikoner fra en tekst, et billede eller en emoji.

Med den tekstbaserede indstilling kan du vælge baggrundsfarve og -form, skrifttypefamilie og -størrelse samt skriftfarve. Favicon-generatoren bruger Google-skrifttyper, der har 800+ tilgængelige skrifttyper.

Alternativt kan du vælge at uploade en fil til favicon-generatoren for at omdanne den til den passende størrelse. Eller du kan downloade et emoji-favicon-ikon fra en gigantisk liste over indstillinger.

Den genererede favicon fungerer for alle browsere og flere platforme.

2) Favicon-Generator.org

Favicon Generator-webstedet til at lave et favicon.

Denne gratis favicon-generator giver dig muligheden for at uploade en billedfil og vælge mellem standardstørrelsen 16 × 16 px for webbrowsere, eller en større størrelse, der er egnet til Android, Microsoft og iOS.

Du har muligheden for at bevare de aktuelle billeddimensioner i stedet for at ændre størrelsen på en firkant. Bare husk, at hvis du holder denne indstilling markeret eller ikke markeret, kan det ske det endelige resultat af din favorit.

Så det er bedst at sikre dig, at dit billede allerede er temmelig tæt på at være en firkant.

3) Ægte Favicon Generator

Real Favicon Generator-webstedet til at oprette favicon-ikoner.

Denne gratis favicon-generator er temmelig unik, fordi den er en af ​​de få på listen, der indeholder en preview-sektion for browsersimulator, så du kan se, hvordan dit favicon-ikon vil se ud, når det først er blevet størrelse og konverteret.

Du kan også få størrelser til alle browsere, platforme og de fleste teknologier.

Denne favicon-generator har dog kun muligheden for at vælge et billede til konvertering til et favicon-ikon.

4) Favicon.cc

Webstedet Favicon.cc

Med denne gratis favicon-generator kan du enten uploade et billede for at lave et favicon, eller du kan oprette et eget favicon-ikon ved at tegne et med en mus.

Du kan vælge de farver, du vil bruge med en farvevælger, samt skifte gennemsigtighed for favicon-ikonet.

Der er også en mulighed for at oprette favicon-ikoner med en animation. Der er også indstillinger som at sætte animationen i en loop, redigere og slette rammer.

Denne favicon-generator har også en preview-tilstand, så du kan se, hvordan din favicon ser ud, når den først er klar.

5) FaviconGenerator.com

En gratis favicon-generatorindstilling.

Dette er en simpel gratis favicon-generator, hvor du kan uploade et billede og derefter vælge den størrelse, du vil have det til. Det er meget grundlæggende, men en god mulighed, når du hurtigt vil oprette et favicon-ikon uden at pløse med indstillinger og indstillinger.

Med denne generator kan du også oprette retina-favoritter, der fungerer med Apple touch-enheder. Det kræver en smule ekstra arbejde, men alle instruktioner er detaljerede på deres webside.

6) Favicomatic

Favicomatic-webstedet, en gratis favicon-generator.

Favic-o-Matic genererer favoritter, både ICO og PNG (også gennemsigtige).

Du kan uploade et billede med denne gratis favicon-generator og derefter vælge, om du vil hente en 16 × 16 og 32 × 32 pixel ICO-fil eller inkludere forskellige størrelser, der er kompatible med alle enheder.

Der er også avancerede indstillinger som at kunne redigere baggrundsfarve og nogle avancerede kompatibilitetsindstillinger.

7) Ionos Favicon Generator

Sonos gratis favicon generator-websted

Ionos Favicon Generator giver dig mulighed for at tegne et favicon-ikon, bruge initialer eller uploade et billede, du vil bruge til at lave et favicon.

Resultatet er en favorit, der fungerer på tværs af alle browsere og enheder. Det har også et dejligt preview-område, hvor du hurtigt kan se, hvordan din favorit vil se ud live.

8) Hjemmeside Planet Favicon Generator

Website Planet websteds gratis favicon generator til at fremstille et favicon.

Denne gratis favicon-generator tilbyder mulighederne for at uploade et billede (enten JPG, PNG eller GIF) eller vælge fra et gratis galleri med premade favicons.

Det kan være vigtigt at bemærke, at hvis du søger at oprette favicon-ikoner til din virksomhed, vil du sandsynligvis oprette et favicon, der er dit logo eller ligner det. Når du gør dette, giver det et mere sammenhængende look, der er mere mindeværdig.

Så det er muligvis ikke en god pasning at vælge et af premade-billederne, især da andre steder kan bruge nøjagtigt det samme, som du valgte.

9) RedKetchup Favicon Generator

Red Ketchup Favicon Generator websted

For denne generator er der en mulighed for at uploade et billede eller oprette et med tekst.

Hvis du opretter favicon-ikoner med tekst, er der masser af indstillinger, herunder ændring af skrifttypefamilien, skriftstørrelse, baggrundsfarve, tekstfarve, og der er en justerbar skala til at skifte grænsen mellem en firkant og en cirkel. Så du kan skalere grænsen til at have afrundede kanter med varierende rundhed.

Der er også yderligere muligheder for kompatibilitet på tværs af enheder.

10) Genfavicon

Opret favicon-ikoner med Genfavicon-webstedets gratis favicon-generator.

Denne gratis favicon-generator er unik, fordi når du uploader et billede, har du muligheden for at beskære for at gøre det til et favicon.

Der er også et eksempelvindue for at se, hvordan dit nye favicon-ikon vil se ud live i en brugers browser.

Du kan vælge mellem størrelsesindstillinger: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 og 128 × 128 pixels.

11) FavIcon.pro

Opret favicon-ikoner med Favicon.pro webstedets gratis favicon-generator.

Her er en anden hurtig mulighed, når det kommer til en gratis favicon-generator. Når du uploader et billede for at lave et favicon, kan du vælge den billedstørrelse, du vil bruge: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 og 128 × 128 pixels.

FavIcon giver dig mulighed for at konvertere filtype JPG, GIF, PNG til ICO, og du kan bruge den til at konvertere appikoner, skrivebordsikoner og favoritter til dine websteder.

12) Faviconr

Du kan oprette et favicon-ikon med Faviconrs gratis favicon-generator.

Faviconr er en anden enkel og hurtig mulighed for en gratis favicon-generator.

Upload enten en JPG-, PNG- eller GIF-fil, og vælg, om du vil have en gennemsigtig baggrund (du kan kun oprette gennemsigtige favicons, hvis din kildefil også er en gennemsigtig PNG- eller GIF-fil). Klik på knappen, gem filen, og du er færdig.

13) ICOConvert

IcoConvert-webstedet

Denne gratis favicon-generator er temmelig unik, fordi du, når du har uploadet et billede, du vil bruge til at lave et favicon, kan beskære det og style det.

Der er muligheder for at forme grænsen til forskellige former, herunder en firkantet, hjerteform, off-center firkant, en cirkel, en vippet hjerteform eller firkant og en mulighed for at vælge en hvid kant.

Du kan også vælge at downloade favicon som en ICO- eller PNG-fil med flere størrelsesindstillinger, herunder 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 96 × 96, 128 × 128, 192 × 192 og 256 × 256 pixels. Der er også en mulighed for at oprette favoritikoner til Windows 7, 8, Vista og XP computere.

Denne gratis favicon-generator inkluderer også muligheder for komprimering og konvertering af filer fra PNG til SVG.

14) Wizlogo Favicon Generator

Wizlogo gratis favicon generator til at oprette favicon ikoner

Wizlogo er en anden enkel mulighed for en gratis favicon-generator. Alt hvad du skal gøre er at vælge et billede, der skal uploades, og vælg derefter enten en 32 × 32 ICO-fil eller et favicon-ikon til web, iOS, Windows og Android. Og du er færdig.

Wizlogo kan også bruges som en gratis logo maker.

15) FavICO

Favico-webstedet

FavICO er en sidste grundlæggende mulighed for en gratis favicon-generator. Upload et billede, du vil bruge til at oprette en favorit. Vælg derefter en størrelse på 16 × 16 eller 32 × 32 pixel og tryk på Opret. Og det er det.

Sådan installeres et Favicon-ikon

Når du har brugt en af ​​de gratis favicon-generatorer til at oprette et favicon-ikon, kan du installere det, så det kan vises på dit websted.

For regelmæssige eller ikke-WordPress-websteder skal du først uploade favicon-ikonet til roden af ​​din server.

Begynd derefter i tag i filen index.html, brug den officielle kode nedenfor fra W3C:

...


...

Bare sørg for at ændre “https://example.com/myicon.png” med det faktiske link til dit favicon-ikon.

Skift også “image / png” for at afspejle den type billedfil, du bruger til favicon.

Her er de billedtyper, der skal erstatte “image / png”, der er kompatible, når det kommer til at oprette et favorit:

 • PNG-billedfil – image / png
 • GIF-billedfil – billede / gif
 • ICO-billedfil – billede / x-ikon
 • SVG-billedfil – image / svg + xml

Glem ikke at gemme filen.

I de fleste tilfælde genererer de gratis favicon-generatorer, der er anført ovenfor, også den kode, du har brug for, der er specifik for de indstillinger, du valgte, f.eks. Til animationer eller kompatibilitet. Så hvis denne kode ikke fungerer, kan du henvise til den favicon-generator, du brugte til at lave et favicon til dit websted.

Installation af et Favicon-ikon automatisk i WordPress

På WordPress-websteder kan du oprette et favicon-ikon uden at skulle bruge en af ​​de gratis favicon-generatorer, der er anført ovenfor.

Du kan bruge ethvert billede, du ønsker, så længe det er mindst 512 px bredt.

Hvis du vil installere det automatisk, skal du logge på dit selvhostede WordPress-websted og i admin-kontrolpanelet, gå til Udseende> Tilpas.

Når Customizer er indlæst, skal du klikke på Webstedsidentitet i menuen til venstre. Derefter under Webstedsikon, klik Vælg billede.

Customizer i WordPress
Du kan automatisk oprette favicon-ikoner i WordPress.

I pop-over-vinduet skal du klikke på Upload filer fanen, derefter tændt Vælg Filer. Vælg det ønskede billede fra din computer.

Klik Vælg, beskær derefter billedet, hvis nødvendigt, og klik på Beskær billede. Eller du kan forlade billedet som det er og klikke på Spring over beskæring.

Gem derefter dine ændringer ved at klikke på Offentliggøre knappen i Customizer.

Installer manuelt et Favicon til WordPress-websteder

Hvis du manuelt vil installere dit favicon, der er en ICO-fil til WordPress, skal du først uploade favicon til roden på dit websted samt roden til dit nuværende tema.

Sørg for, at filen er navngivet som “favicon.ico”, ellers vises favicon-ikonet ikke.

Dette skulle gøre det trick, men nogle ældre browsere bemærker muligvis ikke din favorit, så der er et ekstra skridt, du kan tage for at sikre kompatibilitet.

Find din header.php-fil gennem SFTP eller din hosting-udbyders kontrolpanel.

Åbn den, og søg efter den kodelinje, der ligner eksemplet herunder:

...

...

Derefter, udskift den med koden herunder eller tilføj det, hvis det ikke er der:

...

...

Gem filen, og du er færdig.

Afslutter

Noget så lille som et favicon-ikon kan virke ubetydeligt i starten, men det hjælper med mærkegenkendelse og brugeroplevelse. Disse gratis favicon-generatorer skal gøre det trick for at oprette favicon-ikoner, som du kan føje til dit websted.

Noget vi har savnet? Efterlad en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map