WebHostingHub FTP -opas

Tiedostonsiirtoprotokolla tai FTP on useiden verkkosuunnittelijoiden suosima menetelmä, kun ladataan, ladataan tiedostoja isännöintitililtäsi ja hallitaan verkkosivustoasi.


Mitkä ovat FTP: n perusteet?

 •  FTP-isäntä – se on tiedostojesi tallennustila
 •  Muistutus: Jos Web Hosting Hub -alueesi oli osoitettu heidän nimipalvelimilleen, sen pitäisi olla FTP-isäntäsi.
 •  FTP-käyttäjänimi – se koostuu cPanel-käyttäjänimesi tai mikä tahansa muu käyttäjätunnus toiselta tililtä
 • FTP-salasana – se voi olla erityinen salasana, joka on tehty yksinomaan FTP-tilillesi, tai cPanel-salasanasi, jos FTP-salasanaasi ei ole vielä käsitelty.

On myös vaihtoehtoisia asetuksia, ja nämä ovat:

 • Passiivinen tila: Jos sinulla on ongelmia tai ongelmia FTP-yhteyden kautta, ota passiivinen tila käyttöön. Tämä on tietoturvaan liittyvä asetus, ja jos olet palomuurin takana, joudut ehkä käyttämään sitä.
 • Portti: FTP-liikenteelle on oletusportti. Useimmissa FTP-ohjelmissa portti 21 on oletusasetus, eikä sinun tarvitse määrittää sitä. Syötä joka tapauksessa portin numero 21.
 • Kuinka sivusto voidaan yhdistää FTP: hen?
 • FTP-ohjelmisto – esimerkkejä ovat FileZilla, iWeb, SmartFTP ja Dreamweaver
 • FTP-asiakkaat – esimerkkejä ovat FTPclient ja CuteFTP

Mihin ladattu tiedosto menee?

Kun sinulla on File Transfer Protocol, olet valmis lähettämään verkkosivustosi ja kaikki tiedostosi. Mutta minne ladatut tiedostot menevät?

 • Päätoimialueelle – jos sinulla on vain yksi verkkotunnus, tiedostot siirretään tai ladataan suoraan pääverkkotunnuksen asiakirjajuuriin. Asiakirjan juuri on välttämätön, siksi kaikilla verkkotunnuksilla on yksi. Mutta jos sinulla on useita verkkotunnuksia, tiedostosi ladataan oletuspään verkkotunnukseen. Ensimmäinen ladattu kuva on verkkosivustojesi hakemistosivu, joka korvaa WebHostingHubin “Hello there” oletuskuvan.
 • Lisä- ja aliverkkotunnuksiin – kun siellä on vasta lisättyjä verkkotunnuksia, kyseiselle verkkotunnukselle luodaan automaattisesti kansiot. Näiden uusien verkkotunnusten kansioiden nimet ovat täsmälleen samat kuin viimeisen verkkotunnuksen. Sinulla on kuitenkin oikeus muuttaa kansion nimi helpottaa, kätevämpää ja järjestäytyneempää tiedostojen lähettämistä.

Vaiheet FTP-tilin luomiseen

Oman tiedostonsiirtoprotokollatilin luomiseen on vain 3 helppoa vaihetta:

 • Ensin: Kirjaudu sisään cPaneliin, siirry sitten ”Files” ja napsauta “FTP Accounts”.
 • Seuraava: Sinut yhdistetään sitten FTP-tiliisi. Siirry ”Hakemisto” -vaihtoehtoon ja kirjoita sitten yksi eteenpäinviiva, jotta joku saa täyden pääsyn FTP-tiliisi. Mutta jos haluat vain myöntää pääsyn vain tietyille tiedostoille tai verkkotunnuksille, käytä hakemistoon ”public_html”.
 • Viimeksi: Napsauta Luo FTP-tili.

Kun olet jo luonut FTP-tilisi ja viimeistelyt sen, ladatut tiedostosi käyvät ensin asiakirjahakemistossa asiakirjajuurina, joka vastaanottaa ladatut tiedostot. Hakemistohakemisto on muutettava tai muokattava oletusasetukseksi, jotta tiedostojen lataaminen eri verkkosivustoille voidaan sallia.

FTP-pääsyn myöntäminen muille käyttäjille

Saatat joutua jakamaan FTP-tilisi tai myöntämään muille käyttäjille pääsy siihen. Esimerkiksi, sinulla on verkkosivustojen suunnittelija, joka tarvitsee FTP-käyttöoikeuden tiedostojen tai tilisi lataamiseen, tai asiakas, joka saattaa tarvita FTP-käyttöoikeutta suurten asiakirjojen tai tietojen lähettämiseen. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa eikä koskaan viisasta antaa cPanel-käyttäjänimeäsi ja -salasanaasi, koska se antaa heille täyden pääsyn FTP-tiliisi, jolloin he voivat vahvistaa sen Web Hosting Hubilla ja teeskennellä ikään kuin hän olisi tilinomistaja. . Sen sijaan voit luoda toisen FTP-tilin, jolla on pääsy vain asiakkaan tai web-suunnittelijan määrittelemään kansioon.
Muiden FTP-tilien luominen on hieno idea, koska se auttaa tilisi turvassa. Tällä äskettäin lisätyllä FTP-tilillä asiakkaat tai muut käyttäjät voivat käyttää vain tiettyjä tai pyydettyjä kansioita, eivät riski muista tärkeistä tiedostoista ja asiakirjoista tai jopa koko FTP-päätilistäsi. Voit esimerkiksi myöntää verkkosuunnittelijallesi pääsyn public_html-tiedostoosi (missä kaikki verkkosivustosi tiedostot sijaitsevat tai tallennetaan), mutta et halua hänelle täydellistä pääsyä koko tiliisi tai verkkosivustoosi. Asiakkaasi voivat virheellisesti poistaa tärkeitä asiakirjoja tai löytää yksityisiä määritystiedostoja, joita heidän ei pitäisi tehdä. Sen sijaan voit antaa näille muille käyttäjille CompanyX: n pääsyn public_html / CompanyX: ään, jossa he voivat lähettää tiedostojaan ja asiakirjojaan käyttämättä tiliäsi ja estääksesi nykyisen verkkosivustosi vaurioitumisen..
Voit myös katsella, tehdä muutoksia tai jopa poistaa jo luomia FTP-tilejä. Tämä on hyödyllistä, jos et enää muista käyttäjätunnusta, joudut vaihtamaan salasanan tai poistamaan FTP-tilin, jos sitä ei enää tarvita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map