Verkkosuunnittelun trendit

Web-suunnittelutrendit muuttuvat jatkuvasti, ja vuosi 2020 ei ole poikkeus.


Tänä vuonna monet suunnittelijat ovat käynnistäneet rohkeita kokeiluja – rikkoneet sääntöjä, keksineet olemassa olevia tyylejä ja saaneet entistä enemmän inspiraatiota teollisesta ja painotuotteesta -, kun taas toiset jatkavat viime vuosien aikana suositun leikkisän typografian ja rohkean minimalismin rajoja..

Lintuperspektiivinen näkymä suunnittelumaisemaan tekee selväksi, että suunnittelutavat ovat monipuolisempia kuin koskaan.

Mutta tämän estetiikan ja taustalla olevien lähestymistapojen monimuotoisuuden takana on kasvava rako. Vaikka UX-suunnittelu ja sen keskittyminen käytettävyyteen ja toimintaan ovat tulleet yhä yleisemmäksi, suunnittelijoiden käytettävissä oleva tekninen joustavuus on johtanut toisen ryhmän keskittymään entistä enemmän web-suunnitteluun taiteellisena välineenä..

Kaikki tämä tarkoittaa, että vuosi 2020 on äärimmäisen muotoilun vuosi. Yhden lähestymistavan päivät, jotka vievät verkkoa myrskyn kautta (muistatko litteän suunnittelun vuonna 2012?) Ovat ohitse. Mikä jäljellä, on paljon vivahteikkaampaa ja paljon mielenkiintoisempaa.

Katsotaanpa vuoden 2020 huipputeknologian suuntauksia.

Esteettinen verkkosuunnittelutrendit vuodelle 2020

1. Musta on palannut

Kun Apple ja Google julkaisivat pimeän tilan asetukset melkein samanaikaisesti vuonna 2019, he aloittivat suosittujen verkkosivustojen trendi kehittää vaihtoehtoisia teemoja, jotka on suunniteltu erityisesti hämärässä tilanteissa.

Mutta tumman tilan pitkäaikainen vaikutus voi olla vielä laajempi. Yhtäkkiä vuoden 1997 Geocities-verkkosivustoilla ei enää ollut monopoleja tummilla taustailla ja neonväreillä. Ja suunnittelijat vuonna 2020 käyttävät hyväkseen.

Tuhannet suunnittelijat ovat julkaissut tumman teeman verkkosivustot jo tänä vuonna, eikä heidän suunnittelunsa ole tarkoitettu yksinomaan hämärässä käyttöön. Tumma tausta on jälleen valtavirtainen. Musta on palannut.

DevArt-tumma teema

Googlen Devart ja Kaksi simpanssin kahvia ovat kaksi hienoa esimerkkiä tyylistä.

2. Didone-kirjasintyypit

Suunnittelijat kokeilivat laajasti typografiaa 2019, ja tämä suuntaus on kiihtymässä jo vuonna 2020, kiteytyen tiettyyn alalajiin, joka tunnetaan nimellä Didones.

Didones ovat kirjasintyyppejä, joissa on pitkät, kapeat serifit, paksut pystysuorat iskut ja vastakkaiset ohuet vaakaviivat.

Tulostimet popularisoivat Didonesia 1800-luvun alkupuolella, ja nämä kirjasintyypit nauttivat elpymisestä vuonna 2020. Jotkut ovat jo nimeltään Didones ”Seuraavan vuosikymmenen typografia”, ja olemme taipuvaisia ​​sopimaan.

didone-logot

Allswellin, Voxin ja Wincin logot ovat ilmeisiä esimerkkejä tyylistä, mutta kyse ei ole pelkästään kuluttajille suunnattujen tuotemerkkien ja mediayritysten pääsemisestä trendiin. Monet tekniset aloittajat, kuten Skillshare ja punarinta, käyttävät Didonesia toissijaisena kirjasintyyppinä tuodakseen ripaus ihmiskuntaa brändeihin, jotka muuten tuntevat olevansa hieman kylmä ja robotti vuonna 2020.

Skillshare käyttää didones-typografiaa

3. Ylisuuri tyyppi

Kirjasimista puhumattakaan, Didones ei ole tämän vuoden ainoa typografinen suunnittelutrendi.

Vuoden 2020 alkupuolella on jo nähty useita sivustoja kokeilemassa dramaattisesti ylisuuria tyyppejä. Monissa tapauksissa suunnittelijat kokoavat fontit niin suuret, että yksi tai kaksi tekstiriviä vie suurimman osan tai jopa koko näyttöportin.

Cowboy Bicycle käyttää suuria fontteja

Suunnittelijat yhdistävät tämän trendin usein rohkeilla väreillä ja kuvilla, jotka liittyvät tiiviisti itse tyyppiin. Cowboy polkupyörät on upea esimerkki tyylistä.

4. Vintage-tyylit

Kirjasintyypit eivät ole ainoat paluuta tekevät relikit. Vintage-tyylit ovat palanneet suurella tavalla tänä vuonna.

60-luvun psykedeelisistä väreistä ja 70-luvun lämpimämmistä maapallon sävyistä 80-luvun arcade-herkkyyteen ja 90-luvun grungekuvioihin nostalgia on koskaan enemmän kuin muutaman napsautuksen päässä tänä vuonna.

Jotkut näistä malleista, kuten Gucci Grip rullalautapeli, ovat selvästi parodioita, kun taas toiset, kuten kymmeniä ja Nudie Jeans, ota itsensä paljon vakavammin.

Gucci's grip rullalautailupeli

Tietysti nostalgia on ollut tehokas myyntityökalu, koska siellä oli asioita, joista on syytä olla nostalgisia, ja suositut tuotemerkit, kuten Apple, Nike ja Instagram, ovat hyödyntäneet sitä onnistuneesti vuosien ajan. Silti tämä trendi kasvaa, ja näyttää todennäköiseltä, että vintage-tyylit pysyvät osana keskustelua seuraavan vuosikymmenen ajan.

5. Syvyyden omaksuminen

Vuoden 2020 alkupuolella monet merkit ovat julkaissut malleja, joissa on faux-3D-tyyli, joka käyttää kerroksia ja varjoja syvyyden luomiseen.

Toisin kuin 2000-luvun alun skeuomorfismissa tai sitä seuranneessa tasaisessa suunnittelusuunnassa, tämä tyyli ei täysin omaa toimimattomia koristeellisuuksia tai välttää sitä kokonaan. Sen sijaan suunnittelijat pyrkivät kiinnittämään huomiota keskeisiin sisältöelementteihin, kuten toimintakehotuksiin ja piirroskuviin, perspektiivin kautta.

Yksinkertaisesti sanottuna, se ei ole tasainen. Se on tasainen.

Esimerkki Fullstoryn kotisivusta

FullStoryn nykyinen kotisivu on selkeä esimerkki tyylistä, ja jokaisessa grafiikassa on sekä epäselviä että epäselviä varjoja, useita kerroksia ja sekoitus valokuvia ja kuvaavia elementtejä. Siellä on jopa Didone-esque-toissijainen kirjasintyyppi hyvää mittaa varten.

6. Lihavoitu minimalismi

Minimalismi on edelleen tänä vuonna yhtä suosittu kuin viime vuosina, ellei vielä enemmän.

Itse asiassa monet minimalistiset sivustot tuntevat olleensa rohkeampia kuin koskaan, luottaen kauneuden luomiseen melkein pelkästään raskaaseen typografiaan ja tyydyttyneisiin väreihin. Kolmas & Groven sivusto on upea esimerkki, jossa on vuorottelevat täyden näkymän väriplokit, leikkisä Didone-typografia ja runsaasti negatiivista tilaa hengityshuoneelle.

Muita esimerkkejä, kuten Innovaatio on vaikeaa, Vältä kokonaan kuvia, mutta käytä tarinaa animaation avulla.Kolmas ja lehto minimalistinen sivusto

Vaikka minimalismi ei ehkä tunnu innovatiiviselta vuonna 2020, on hienoa nähdä sen kasvavan ja kehittyvän näin. Ja jos suunnittelijat jatkavat sen käyttöä niin silmiinpistävällä vaikutuksella, minimalismi pysyy todennäköisesti trendi tulevina vuosina.

7. Futuristiset teemat (ja värimaailmat)

Tieteiskirjallisuuden muotoilu näyttää palaavan suurella tavalla vuonna 2020.

UFO-inspiroiduista malleista, kuten BrightScoutin sivusto InVisionin avaruuteen siirtämisen grafiikkaan DesignBetter-toimialaraportti, suunnittelijat käyttävät avaruutta ja sci-fi-tekniikkaa innovaatioiden standetteina samalla tavalla kuin heidän kollegansa tekivät 1950-luvulla.

Brightscout-sivuston futuristinen teema

Jopa perinteisesti poistettuja luokkia kuten rahoituspalvelut hyppäävät vankkavaunulla käyttämällä kirkkaita värimalleja kirkastamaan muuten tylsää sivustoja.

8. Tiivistelmäkuvat

Abstraktit piirrokset, jotka koostuvat usein pastellisilmäyksistä, olivat kaikkialla vuonna 2019. Jos vuoden 2020 alkupuolella on viitteitä, tämä suuntaus jatkaa kasvuaan.

Verkkosivustot kuten GitHub ja HelloSign Käytä näitä kuvia hienovaraisesti, kun taas toiset pitävät Airtable tuntea olonsa raskaaksi. Me tajuamme sen; oikeat ihmiset käyttävät abstraktia ohjelmistoa.

ilmaista kotisivua koskeva esimerkki

Hyödyllisyydestään riippumatta tämä suuntaus ei kuitenkaan näytä siltä menevän minnekään.

9. Syvä 3D

Niin kutsutut asiantuntijat ovat ennustaneet 3D-elementtien nousua nykyaikaisilla verkkosivustoilla jo vuosia, mutta vuosi 2020 voi olla vuosi, jolloin se todella tapahtuu massiivisesti.

Shopify luo interaktiivisia 3D-elementtejä

Suurin osa Google Storen tuotesivuista käyttää 3D-elementtejä kuvaamaan Googlen fyysisten tuotteiden teollista muotoilua, ja jopa SaaS-yritykset, kuten Shopify, luovat interaktiivisia 3D-elementtejä, vaikka vetävän maapalloanimaation hyödyllisyys on kyseenalainen.

10. Kokeellinen tarinankerronta

Vuosi 2020 voi olla myös kokeellisen ja interaktiivisen tarinankerronnan kukoituspäivä.

Vaikka sivustot pitävät Päihitä Boco Käytä sarjakuvakerran käyttöliittymää popularisoidaksesi käyttökokemustekniikoita, toiset pitävät TraffickWatch käsitellä painavia aiheita, kuten ihmiskauppaa, dokumenttityylillä.

liikennekello-esimerkki

Tämäntyyppinen pitkämuotoinen narratiivinen tarinankerronta oli aikoinaan suosittua painettavissa aikakauslehdissä, mutta kun keskipitkällä suosio muuttuu, on upea nähdä sen korvaavan vuorovaikutteisemmilla ja viskeelisemmillä verkkosivustoilla..

Vuoden 2020 käytettävyys- ja tuotesuunnittelutrendit

Jos kaikki yllä oleva tuntui hieman liian subjektiiviselta ja taiteelliselta, et ole yksin.

Käyttäjäkokemuksen suunnittelun suosio on kasvanut vuosien ajan, ja yhä kasvava suunnittelijakaari välittää enemmän suunnittelunsa toiminnallisesta vaikutuksesta kuin estetiikasta..

Tässä on joitain vuoden 2020 tärkeimmistä käytettävyyssuuntauksista.

1. Tietoarkkitehtuuri palaa

Tietoarkkitehtuuri, jota pidetään pitkään UX-suunnittelun kammottava setä, on voittava voitto vuonna 2020.

Suunnittelujärjestelmien ja tietopohjaisten mallikirjastojen tulon myötä GoodUI, suunnittelijat palaavat ja keksiä, tietoarkkitehtuurimalleja, joita he ovat jatkuvasti sivuuttaneet verkon alkuajoista lähtien.

2. Esteettömyys menee valtavirtaan

Edustajat ja liittolaiset ovat jo vuosien ajan ajaneet verkkosivujen saavutettavuutta, tosin sekoitettuna. Tähän päivään mennessä suunnittelijat ovat jättäneet laajasti huomiotta standardit, jos he tietävät niistä ollenkaan, ja useimmat pienet yritykset uskovat, että heillä ei ole varaa suunnitella esteettömyyttä varten..

2020 voisi olla vuosi, jolloin kaikki muutokset tapahtuvat.

Useat startup-yritykset, jotka keskittyvät pääsyä valtavirtaistamiseen, ovat saamassa suosiota. AccessiBe ja UserWay, tarjoavat esimerkiksi SaaS-alustoja, jotka automatisoivat monet haasteet, jotka liittyvät verkkosivustojen saatavuuteen.

pääsyKotisivun esimerkki

AccessiBe palvelee jo pitkää luetteloa merkittävistä asiakkaista, kuten Fiverr, Hilton ja BMW, kun taas UserWay voi ylpeillä esimerkiksi Disney, eBay ja Coca-Cola -asiakkaista. Sen jälkeen kun vuonna 2019 oli joukko kuluttajien johtamia oikeudenkäyntejä yrityksiä, joilla oli huono pääsy normeihin, molemmat startup-yritykset näyttävät kasvavan merkittävästi vuonna 2020.

3. Läpinäkyvyys nyt

Internetin kuluttajien yksityisyyttä koskevat lait, kuten GDPR ja CCPA, ovat todennäköisesti vain jäävuoren huippu. Vuonna 2020 kuluttajat vaativat entistä suurempaa avoimuutta ja tietojen hallintaa.

2000- ja 2010-luvuilla yritykset omistavat asiakkaidensa tiedot. Vuonna 2020 ja sen jälkeen näyttää siltä, ​​että käsikirjoitus kääntyy.

4. Suunnittelutiedostot katoavat

Voisiko vuosi 2019 olla viimeinen vuosi, jonka todella suunnittelit käyttämällä kannettavaan tietokoneeseen paikallisesti tallennettuja tiedostoja? Kasvava ryhmä suunnittelijoita ajattelee niin.

Figma, yhteistyössä toimiva UX-suunnittelualusta, jossa on sisäänrakennettu versiointi, saavuttanut niin suuren suosion vuonna 2019, että ei ole vaikea kuvitella maailmaa, jossa viimeisimmän version lähettäminen työtoverille on menneisyyttä.

figma-kotisivun esimerkki

Tässä rohkeassa uudessa maailmassa useat suunnittelijat voivat tehdä yhteistyötä samassa tiedostossa, asiakkaat ja sidosryhmät voivat antaa palautetta reaaliajassa, ja työkaluista on tullut niin helppoa käyttää, että lähes kuka tahansa voi antaa panoksensa.

5. Testaus, mittaus ja kokeilu

Vaikka melkein kaikki muu on muuttunut verkossa, A / B-testaus ja tuoteanalytiikka ovat olleet ajan koetta. Vuosi 2020 ei ole poikkeus.

Huolimatta siitä, mitä GDPR-tuomiopäivän ennustajat haluavat sinun uskovan, mittaus ja kokeilu ovat elossa ja hyvin. Suoravastausmarkkinointi ja analytiikkaraportointi saattavat vaikeutua vuonna 2020, mutta verkko kehittyy vastaamaan haasteeseen.

Maailmassa, jossa optimoidut muuntokurssit ja käyttäjien pidättäminen ohjaavat kaikkea, yritykset jatkavat innovaatioita.

Polku eteenpäin

Jos yli kymmenen vuoden ajan verkkosivujen suunnittelu ja kehittäminen on opettanut meille mitään, on harkittava suuntauksia skeptisella silmällä ja vältettävä takertumasta hypeen.

Varo kiiltävän esineen oireyhtymää.

Jos hoidet verkkoyritystä tai työskentelet verkkopohjaisessa ammatissa, sinun on parasta keskittyä suunnitelmaasi ja valita strategia ja taktiikat, jotka auttavat todennäköisesti tavoitteiden saavuttamisessa..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map