Verkkosivun käynnistämisen tarkistuslista

Ilmainen verkkosivuston käynnistämisen tarkistuslistaVerkkosivun rakentaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa kaikilla nykyään saatavissa olevilla verkkosivustojen rakentajilla ja IDE-ohjelmistoilla. kuitenkin, käynnistäminen vahvan perustan omaava verkkosivusto, joka ei sisällä hikkauksia, on aivan eri asia. Jotta verkkosivustosi päästäisiin käynnissä, sinun on huolehdittava elementeistä, jotka ovat muutama sivun asettaminen ja kopion kirjoittaminen.


Monet sivuston omistajat luovat uuden verkkosivuston nopeasti ja viettävät paljon aikaa huolehtimalla SSL-varmenteen asentamisesta, sisällön kirjoittamisesta ja analytiikan määrittämisestä.

Ihannetapauksessa nämä ovat kaikki elementit, joihin sinun tulisi puuttua ennen sivustosi julkaiseminen, joten voit keskittyä tärkeisiin asioihin – kasvattaa yleisöäsi ja julkaista parhaan mahdollisen sisällön.

Tässä artikkelissa opastamme sinut läpi 17 pisteen tarkistusluettelon käytännöllisesti kaikista elementeistä, jotka sinun on käsiteltävä ennen julkaisupäivää.

Valmistaudutaan verkkosivustosi julkaisemiseen!

17-vaiheinen verkkosivustotarkistus

 1. SSL (HTTPS) tarkistaminen
 2. Päivitetään CMS-järjestelmäsi uusimpaan versioon
 3. Varmuuskopioiden määrittäminen
 4. Integroiva analytiikka
 5. Varmista, että kaikki sivut on lisätty
 6. Testaa sivustosi navigointia ja linkkejä
 7. Sisällön ja kopion oikoluku
 8. Varmistetaan, että sivusto on saatavilla
 9. Sivustosi tarkistaminen mobiililaitteilla
 10. Sivustosi testaaminen eri selaimilla
 11. Sivustokartan tarkistaminen
 12. Luodaan robots.txt-tiedostoa
 13. Metatietojen ja otsikoiden lisääminen
 14. Kaavamerkinnän käyttäminen
 15. Sivustojen pysyvien linkkien rakenteen määrittäminen
 16. AMP-integraation huomioon ottaminen
 17. Sosiaalisen median profiilien luominen verkkosivustollesi

1. Varmista, että SSL-varmenteesi toimii (HTTPS)

Secure Sockets Layer (SSL) -sertifikaatit vahvistavat verkkosivustosi henkilöllisyyden ja mahdollistavat HTTPS: n käytön turvallisessa tiedonsiirrossa. Se on välttämätöntä etenkin verkkokauppasivustoille, vaikka tämän vaiheen ohittamiseen ei ole mikään syy teidän markkinarakoiltasi riippumatta, etenkin koska voit luoda SSL-sertifikaatin ilmaiseksi.

Monet hyvät verkkoisäntäkoneet huolehtivat SSL-varmenteen perustamisesta sinulle.

Jos ei, voit käyttää palvelua, kuten Salatkoon luodaksesi ilmaisen sertifikaatin ja määritä se manuaalisesti.

Lets Encrypt -sertifikaatti.

Muista kuitenkin, että jotkut verkkosivustot vaativat erityyppisiä varmenteita, jolloin sinun on ehkä ostettava yksi varmenne. Kummassakin tapauksessa haluat nostaa sertifikaatin hankkimisesta.

HTTPS-liikenteen ottaminen käyttöön

Kun SSL-varmenne on paikoillaan, voit reitittää kaiken verkkosivustosi liikenteen HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) -suojausprosessin kautta. Sellaisenaan varmistat kaiken sivustolta etenevän tiedon turvallisuuden. Lisäksi useimmat selaimet näyttävät, onko sivustosi HTTPS-käytössä:

Esimerkki salatusta yhteydestä.

Jos et määritä verkkosivustoasi käyttämään HTTPS: ää, kävijät saavat varoituksen yrittäessään käyttää sitä, mikä on kauhistuttavaa yrityksille ja liikennettasollesi:

Epävarma kytkentävaroitus.

Suosittelemme seuraamaan tätä suurta ongelmallista varoitusta Googlen ohjeet HTTPS: n käyttöönotosta. Jos olet WordPress-käyttäjä, kirjoitimme myös oppaan sivustosi siirtämiseen HTTPS: ään, jota haluat tarkastella.

2. Päivitä sisällönhallintajärjestelmäsi (CMS) uusimpaan versioon

CMS: n käyttö voi yksinkertaistaa elämääsi monin tavoin. Tämäntyyppiset ohjelmistot tarjoavat sinulle yleensä laajan valikoiman työkaluja sivujen luomiseen, päivittämiseen ja hallintaan, vaikka sinulla ei olisi Web-kehitystietoa.

Kuten muutkin ohjelmistot, sinun on kuitenkin päivitettävä CMS-järjestelmäsi varmistaaksesi, että se pysyy vakaana ja tarjoaa sinulle uusimmat ominaisuudet. Katso reaalimaailman esimerkki WordPressistä. Tämä CMS julkaisee päivitykset usein ja sisältää uusia ominaisuuksia muutaman kuukauden välein.

Ennen kuin avaat verkkosivusi, haluat tarkistaa, että käytät CMS: n uusinta versiota ja toimiiko se hyvin sivustosi kanssa. Tämä varmistaa käytännössä, ettet törmää mihinkään ikäviin yllätyksiin markkinointipäivänä ja sen jälkeen.

Useimmat CMS-järjestelmät ilmoittavat sinulle, kun sinun on päivitettävä ohjelmisto, joten uusimpien julkaisujen kanssa pysymisen ei pitäisi olla ongelma. Suosittelemme, että päivität CMS: n myös aina, kun uusi verkkosivustosi tulee markkinoille, kun uusi versio otetaan käyttöön, joten pidä silmällä ilmoituksia..

3. Asenna varmuuskopiointiratkaisu

Lyhyesti sanottuna, varmuuskopiot voivat olla hengenpelastajia. Sinulla olisi oltava äskettäinen varmuuskopio verkkosivustostasi, jonka voit palauttaa, jos pahinta tapahtuu verkkosivustollesi. Harkitse varmuuskopiointia viimeisenä keinona. Se ei estä mitään, mutta siitä tulee korvaamaton, kun jokin menee pieleen.

Voit varmuuskopioida sivustosi monilla tavoilla. Voit kopioida ja ladata tiedostoja manuaalisesti, käyttää kolmannen osapuolen palvelua tai tehdä sen Web-isäntäsi kautta.

Esimerkki web-hosting-varmuuskopioratkaisusta.

Mielenrauhan vuoksi suosittelemme käyttämään verkkoisäntää, joka tarjoaa oletusarvoisesti varmuuskopioratkaisun. Sinun ei siis tarvitse huolehtia minkään määrittämisestä, ja jos jokin menee pieleen, voit palauttaa sivustosi muutamalla napsautuksella. On kuitenkin aina hyvä, että käytettävissä on kolmannen osapuolen ratkaisu, jotta saatavana lisäsuojana ulkopuolinen varmuuskopio.

4. Integroi Analytics-ratkaisu

Verkkosivun analysointi tarjoaa sinulle tietoja verkkosivustosi kävijöistä. Tähän sisältyy liikenne, käyttäytyminen, väestötiedot ja paljon muuta. Ei ole liioittelua sanoa ilman analytiikkaa, olet enimmäkseen sokea. Saatat tietää, saako verkkosivustosi liikennettä, mutta et saa ymmärrystä siitä, mitä vierailijat tekevät ja mistä he tulevat.

Antaaksesi sinulle esimerkin tutustumalla verkkosivustosi poistumisprosenttiin. Jos näkemäsi nopeus nousee liian korkeaksi, voit päätellä, että verkkosivustosi UX-ominaisuudessa tai suorituskyvyssä on ongelma, ja ryhtyä toimiin ennen kuin se pahenee..

Valittavana on paljon analytiikkaalustoja, mutta olemme suuria faneja Google Analytics. Se ei ole vain ilmainen, vaan heittää myös paljon tietoja kasvoihisi.

Katso Google Analyticsia.

Vaikka liikaa tietoa voi olla pelottava, se ei ole huono ongelma. Google Analyticsin integrointi verkkosivustoosi on helppoa, joten suosittelemme, että teet sen heti alusta alkaen.

On kuitenkin syytä korostaa, että uudet verkkosivustot eivät usein saa paljon liikennettä. Tämä tarkoittaa, että voi kulua hetki, kunnes analyysityökalusi alkaa kerätä arvokasta tietoa. Jopa niin, on parempi, että se on käynnissä alusta alkaen, joten sinun ei tarvitse pelata kiinni myöhemmin.

5. Varmista, että kaikki tarvitsemasi sivut ovat paikoillaan

Kun vierailet sivustolla, jolla on keskeneräiset sivut, kävijät todennäköisesti ajattelevat sen olevan joko hylätty tai puutteellinen. Kumpikaan verkkosivusto ei ole myöskään hieno ilme, ja se voi vaikuttaa käyttäjien luottamuksen tasoon ja ammattimaisuuden näennäisyyteen.

Yleinen ongelma verkkosivustojen rakentamisessa on, että ajattelemme usein aluksi liian kunnianhimoisesti. Sen sijaan, että ajattelisit sivustosi ydinsivuja alusta alkaen, harkitset kymmeniä vaihtoehtoja toteuttaaksesi ihanteesi päässäsi. Tämä kunnianhimo on suuri, mutta se voi (ja usein) viivästyttää sivustosi käynnistämistä.

Neuvomme on palata piirtotaululle ja hahmotella, mitkä sivut ovat kriittisiä verkkosivustosi toimivuuden kannalta. Pidä kiinni julkaisijoistasi ja varmista, että he ovat kaikki valmiita yleisölle. Kun verkkosivustosi on aktiivinen, voit alkaa miettiä sen laajentamista.

Toinen näkökohta, joka voi tehdä sivustosta näyttävän puolivalmiina, on rikki linkkejä. Saatamme antaa anteeksi rikkoutuneen ulkoisen linkin, mutta jos joudumme vialliseen navigointivalikkoon, se voi olla kaupan purku.

Ellei verkkosivustosi sivumäärä ole pieni, jokaisen linkin tarkistaminen käsin voi olla uskomattoman aikaa vievää. Onneksi online-työkaluja on paljon tee linkkitarkistus sinulle:

Katkenneen linkin tarkistimen käyttö.

Anna linkkitarkistimen tehdä asiat ja korjata kaikki sisältösi rikkoutuneet linkit, joiden pitäisi kestää vain muutama minuutti.

7. Oikolukekaa sisältösi ja kopioi

Otetaan kiinni ensimmäisestä elementistä perusasioihin. Kukaan ei halua käydä verkkosivustolla, joka on täytetty kirjoitusvirheillä tai kopiossa, joka lukee kuin kone kirjoittaisi sen. Ennen kuin verkkosivustosi tulee julkiseksi, sinun on otettava siihen hienohammasinen kammi ja muista kiinnittää seuraavat asiat:

 • Kielioppi ja kirjoitusvirheet
 • Epäjohdonmukaisuudet kopion kanssa
 • Tarpeeton sisältö

Jos tarvitset vähän apua, voit käyttää sitä verkossa kieliopin tarkistustyökalut, kuten kielioppi, joka auttaa poistamaan yleisiä virheitä:

Grammarly-editorin käyttäminen.

Parhaat kieliopin tarkistustyökalut eivät kuitenkaan pysty korvaamaan huonoa kirjoitusta. Jos epäilet, että kopiosi on heikko, kirjoita tärkeät bitit uudelleen ennen julkaisua. Muuten verkkosivustosi näyttää epäammattimaiselta.

8. Varmista, että verkkosivustollesi on pääsy

Upea verkkosivusto ei ole vain tyyli tai sisältö, sen on myös tarjottava loistava käyttäjäkokemus (UX). Tämä tarkoittaa, että on helppo olla vuorovaikutuksessa, lukea ja navigoida. Olemme jo käsittäneet useita näistä vaiheista edellisissä kohdissa. On kuitenkin joitain saavutettavuusohjeita, joita haluat noudattaa, mukaan lukien:

 • Varmistetaan, että käyttäjät voivat navigoida sivustossasi näppäimistön avulla
 • Alt-tekstin lisääminen kuviin
 • Otsikoiden käyttö oikein
 • Varmista, että lomakkeesi toimivat

Kaikki nämä pienet mukautukset yhdistävät helposti saatavilla olevan verkkosivuston. Tämä tarkoittaa, että lähes 100 prosenttia kävijöistä voi nauttia sivustostasi, ja tarjoat paremman monipuolisen kokemuksen myös vammaisille..

9. Tarkista verkkosivustosi mobiililaitteilla

Suurin osa maailmasta on vuorovaikutuksessa verkon kanssa lähinnä mobiililaitteiden kautta. Kaikkia verkkosivustoja ei kuitenkaan ole rakennettu mobiililaitteita ajatellen. Joitakin ongelmia, joita verkkosivustosi saattaa kohdata, ovat:

 • On vaikea olla vuorovaikutuksessa (esim. Liian iso tai pieni teksti, vaikeasti napsautettavat elementit jne.)
 • Materiaalin käyttäminen, jota ei ole optimoitu pienille näytöille

Lyhyesti sanottuna haluat verkkosivustosi olla mobiiliystävällinen ensimmäisestä päivästä. Helpoin tapa testata tämä on tarttumalla omaan mobiililaitteeseen, tarkistamalla onko navigointi yksinkertainen, ja tekemällä vuorovaikutusta sivuston kanssa ongelmien ratkaisemiseksi:

Testataan reagoiva verkkosivusto.

Siellä on myös paljon työkaluja ja palveluita, joiden avulla voit testata sivustosi mobiilivalmiutta. Esimerkiksi Google tarjoaa Mobiiliystävällinen testi voit ajaa sivustossasi ilmaiseksi. Testi tuottaa perusteellisen raportin, joka kertoo mitä teet oikein, väärin ja kuinka korjaat sen. On täydellistä mitata nopeasti pienen näytön soveltuvuus.

10. Testaa eri selainten ongelmia

Olet todennäköisesti törmännyt verkkosivustoon, joka toimii yhdellä selaimella, mutta ei toisella (etenkin jos olet 90-vuotias lapsi). Sanomattakin on selvää, että et halua, että tämän tapahtuu teidän verkkosivustolle, joten on välttämätöntä testata sitä eri selaimilla ennen julkaisua.

Siellä on sadat selaimista, joita voit testata, mutta olkaamme rehellisiä, useimmat ihmiset käyttävät suurta viittä. Nämä ovat Chrome, Safari, Internet Explorer / Edge, Firefox ja Opera. Se on tarpeeksi helppo asentaa ne kaikki ja testaa verkkosivustosi manuaalisesti.

Jos haluat saavuttaa ylimääräisen mailin, on olemassa myös verkkopalveluita, jotka tarjoavat sinulle monia hämäriä selainvaihtoehtoja sivustosi testaamiseksi. Joidenkin nopeiden sisäisten testien, joissa on iso viisi, pitäisi kuitenkin olla riittäviä useimmissa tapauksissa.

11. Tarkista XML-sivustokarttasi

XML-sivustokartat ovat tiedostoja, jotka sisältävät kaikki URL-osoitteet, jotka hakukoneiden tulisi indeksoida sivustossasi. Voit esimerkiksi käyttää sivustokarttoja varmistaaksesi, että Google ei menetä yhtään avainsivua, joten ne näkyvät SERP: issä odotetulla tavalla:

Esimerkki XML-sivustokartasta.

Toisin sanoen sivustokartat ovat yksinkertaisia ​​kokoelmia URL-osoitteita. Voit helposti käyttää verkkopalvelua indeksoi verkkosivustosi ja auttaa sinua laittamaan sivustokartan automaattisesti. Kun se on valmis, voit lähettää sen hakukoneille.

12. Luo a robots.txt tiedosto

Vaikka he eivät ole täysin samoja, robots.txt tiedostot ovat tietyllä tavalla samanlaisia ​​sivustokarttoihin. Tämä tiedosto kertoo hakukoneille, mitkä sivut sen pitäisi ja ei pitäisi indeksoida. Tämän tiedoston avulla voit myös kertoa indeksoijalle, kuinka käsitellä ulkoisia linkkejä, estää tiettyjä agentteja ja paljon muuta. Tässä on miten a robots.txt tiedosto näyttää:

Esimerkki robots.txt-tiedostosta.

Tämän tyyppiset tiedostot voivat olla uskomattoman monimutkaisia, joten suosittelemme tutustu Googlen ohjeisiin mitä sisällyttää ja miten muotoilla omasi.

13. Lisää metatiedot kaikkiin viesteihisi ja sivuisi

Tahattomalle metatiedot ovat tietokokonaisuus, jota hakukoneet käyttävät määrittääkseen, onko sisältösi asiaankuuluvaa. Viesteihisi ja sivuillesi voidaan lisätä laaja valikoima metatietoelementtejä, mutta kaksi tärkeintä ovat:

 1. Otsikkotunnisteet: Tämä otsikko näkyy hakukoneiden tulossivuilla (SERP)
 2. Metakuvaukset: Nämä ovat lyhyitä kuvauksia otsikkotunnisteidesi alla.

Tavoitteena on luoda otsikko- ja metakuvausyhdistelmiä, jotka houkuttelevat käyttäjiä napsauttamaan sivustoasi, kun se näkyy SERP: ssä.

Esimerkki SERP-sivulta.

Muista, että sinun on lisättävä metatiedot kaikille verkkosivustosi sivuille. Sama koskee mitä tahansa uutta sisältöä, jonka julkaiset myöhemmin. Mitä enemmän metatietosi ovat ”kohta”, sitä suurempi on mahdollisuus, että orgaaninen liikenne tulee tiellesi.

14. Käytä skeeman merkintää aina kun mahdollista

Voit lisätä sivuillesi paljon enemmän tietoja, jotta hakukoneet saavat vielä paremman kuvan siitä, minkä tyyppisestä sisällöstä he käsittelevät. Esimerkiksi, Kaavion merkintä on tyyppinen koodi, jonka voit sisällyttää sivuillesi, ja se voi auttaa parantamaan dramaattisesti napsautussuhdetta (CTR) SERP: issä.

Kaavion avulla sivusi voivat näkyä rikkaina katkelmina. Nämä ovat tuloksia, jotka tarjoavat enemmän asiayhteyteen liittyviä tietoja, joista käyttäjät saattavat olla kiinnostuneita. Jos esimerkiksi julkaiset reseptin verkossa, voit käyttää kaavion merkintää luoda katkelman, joka näyttää valokuvan, kaloritiedot, kypsennysajan ja muut:Kaksi omenapiirakkareseptiä.

Siellä on satoja tyyppejä elementtejä voit käyttää Schema-merkintää, joten on syytä tutustua koodiin ennen julkaisua. Se voi olla ero hitaan ja onnistuneen käynnistyksen välillä.

Jossain vaiheessa olet todennäköisesti joutunut verkkosivustoille, jotka käyttävät monimutkaisia ​​URL-rakenteita, kuten yourwebsite.com/public/2018/post=3463452

Nopea vilkaisu voi kertoa millaisesta sisällöstä olet tekemisissä, mutta tämän lisäksi URL ei kerro sinulle paljon. Vielä tärkeämpää on, että tällaiset URL-osoitteet voivat olla hiukan hankalia ja mielettömiä. Ihannetapauksessa sinulla olisi pysyvä linkki, kuten yourwebsite.com/blog/classic-carbonara-recipe

“Kaunis” URL-rakenne ei ole vain mieleenpainuvampi, vaan se tarjoaa myös vierailijoille paljon enemmän tietoa. Ihannetapauksessa haluat ottaa käyttöön pysyvän linkin rakenteen, joka toimii tarpeitasi varten. Tällä tavoin sinun ei tarvitse siirtyä tielle, kun olet jo julkaissut laajan sisältökirjaston.

Kuten monissa muissa WordPress-asetuksissa, pysyvän linkin rakenteen muuttaminen on helppoa. Itse asiassa WordPressillä on koko artikkeli aiheesta, ja sinun pitäisi pystyä saavuttamaan se muutamassa minuutissa.

16. Harkitse AMP-integraatiota

Googlen nopeutetut mobiilisivut (AMP) on kehys, jolla pyritään parantamaan verkon suorituskykyä ohjeiden avulla, jotka heidän mielestään tekevät “paremmiksi” verkkosivustoiksi. Kuten nimestä odottaa, keskitytään voimakkaasti pienempiin näytöihin, vaikka voit nähdä nämä sivut missä tahansa koossa.

Hankkeessa on ollut paljon kiistanalaisia ​​sen alusta lähtien, koska se voi vaikuttaa monien verkkosivustojen tyyliin ja kokemukseen. Sitä vastoin AMP: n käyttäminen saattaa nettouttaa sivusi SERP: iin lisääntymällä näkymällä orgaanisen sisällön yläpuolella.

Siitä huolimatta, AMP ei sovellu hyvin kaikenlaisiin verkkosivustoihin, joten haluat miettiä huolellisesti, käyttääkö sitä vai ei. Jos puhumme blogeista tai tekstiä sisältävistä sisältösivuista, AMP voi olla hyvä sopivuus. Kaiken kaikkiaan se ei ole vaatimus (toisin kuin useimmat tämän tarkistusluettelon elementit), mutta se on harkitsemisen arvoinen, jos et ole jo.

17. Luo sosiaalisen median profiileja verkkosivustollesi

Suurimmalla osalla menestyneitä verkkosivustoja esiintyy terveellisesti myös sosiaalisessa mediassa. Toisin sanoen heillä on aktiivisia profiileja, jotka julkaisevat usein uutta sisältöä, ovat yhteydessä seuraajiin ja luovat ”buzzia”.

Paras aika aloittaa sivustosi sosiaalisen median läsnäolon rakentaminen on ensimmäisestä päivästä. Ennen kuin aloitat, haluat kuitenkin selvittää, mitkä alustat sopivat parhaiten sisältöösi.

Ota esimerkiksi ravintola. Et ehkä halua Twitter-tiliä, mutta läsnäolo Instagramissa on ehdottomasti hyvä idea.

Ruokaan liittyvä Instagram-syöte.

Keskittyminen alustoille, joilla yleisösi todennäköisesti on, säästää paljon aikaa ja vaivaa. Jopa niin, seuraajien rakentaminen voi viedä hetken. Vaikka et ehkä näe paljon hyötyä alusta, se kannattaa pitkällä aikavälillä, koska voit ohjata kyseiset käyttäjät takaisin sivustoosi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map