Contents
- 0.1 “Haluan rakentaa verkkokaupan … mutta pitäisikö minun käyttää Shopifea tai WordPressiä?”
- 0.2 Onko WordPress kaikelle, mukaan lukien verkkokauppasivusto?
- 0.3 Tärkein ero Shopifyn ja WordPressin välillä
- 1 Shopify – mikä se on?
- 2 WordPress (WooCommerce) – mikä se on?
- 3 WordPress tai Shopify? Vielä lyhyempi vastaus.
“Haluan rakentaa verkkokaupan … mutta pitäisikö minun käyttää Shopifea tai WordPressiä?”
Se on itse asiassa melko yleinen kysymys, jonka saamme tänne verkkosivustoetup.org. Itse asiassa saamme niitä enemmän kuin 2-3 kertaa päivässä.
Syy? Joka päivä yhä useammat ihmiset päättävät perustaa omat verkkokaupat, mutta melkein heidät kohtataan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia:
Mitä alustaa minun tulisi käyttää?
Pitääkö minun maksaa palkkiot??
Voinko myydä e-kirjoja ja latauksia tai vain fyysisiä tuotteita?
Voinko “pudota”?
Mitkä ovat Shopify vs. WordPressin edut ja haitat?
jne…
Kuten useimmissa asioissa elämässä, lyhyt vastaus siihen, pitäisikö sinun mennä Shopifyn tai WordPressin kanssa, on seuraava: Se riippuu…
Tiedämme, että vihaat vastausta yhtä paljon kuin me, mutta pidämme kiinni – lyhyen vastauksen ollessa poissa käytöstä voimme nyt keskittyä hyödylliseen vastaukseen. Sukellaan aiheeseen ja katsotaan kun on parempi käyttää Shopifea WordPressin kautta, joille se tulee olemaan parempi ratkaisu, ja miksi edes harkitset edes Shopifea (tai WordPressiä).
Onko WordPress kaikelle, mukaan lukien verkkokauppasivusto?
Olemme aina olleet innokas WordPress-fani ja neuvomme aina, kun joku tarvitsi verkkosivustoa mihin tahansa tarkoitukseen – mihin tahansa tarkoitukseen! – oli: “Hei, miksi ei WordPress?”
Tarkastellaan mitä Shopififilla on mahdollista ja kuinka helppoa se kaikki on, jopa aloimme ajatella toista.
Tarkoitamme, että WordPress on varmasti mahtava verkkosivustoalusta. Se pystyy helposti selviytymään mistä tahansa heittämästäsi sivusta ja tekemästä sivustosi käytettäväksi ja koko maailman nähtävissä.
Samanaikaisesti verkkokauppa on hyvin erityinen eläinlaji, ja se on todella todella erilainen kuin tavallinen blogi tai uutissivusto.
WordPress on rakennettu sisällön ympärille – sisältöön, joka on tarkoitettu käytettäväksi ilmaiseksi, enemmän tai vähemmän. Voit julkaista blogiviestejä, videoita, kuvia ja jne., Mutta pääperiaatteena on, että se on kaikkien saatavissa kaikille, jotka kompastuvat URL-osoitteeseen.
Verkkokauppojen todellisuus on erilainen.
Se, mitä he tarjoavat, istuu palkkaseinän takana. Koko sivuston on oltava varovainen käsitellessään asiakkaan tärkeitä tietoja (kuten luottokortteja, henkilökohtaisia tietoja). Sen on oltava turvallinen. Kaiken kaikkiaan, sen on myös kyettävä käsittelemään saapuvia tilauksia, käsittelemään niitä ja varmistamalla, että mikään ei putoa halkeamien läpi matkan varrella.
Toisin sanoen verkkokaupoista on paljon erilaista kuin tavallisissa julkaisualustoissa.
Tuolloin meidän on jopa oltava valmiita hyväksymään se tosiseikka, että WordPress ei ole täydellinen kaikkeen. Joskus tarvitset vain alustan, joka on rakennettu verkkokaupan käsittelemistä varten.
Tärkein ero Shopifyn ja WordPressin välillä
Lauseessa tärkein ero Shopifyn ja WordPressin välillä on se Shopify on online-työkalu / -palvelu, kun taas WordPress on itsenäinen ohjelmisto että sinun täytyy asentaa itse.
Jotta voit käyttää Shopififia, sinun tarvitsee vain siirtyä Shopify.com-sivulle ja rekisteröityä luoda tili. Kun olet valmis, sinun täytyy vain käydä läpi pika-asennus, ja verkkokauppasi on valmis.
Toisaalta WordPressin käyttäminen sähköisen kaupankäynnin alustana vaatii paljon enemmän:
- Ensinnäkin sinun on ostettava verkkotunnus ja web-hosting-tili, johon voi olla asennettuna WordPressin oletusversio.
- Sinun on valittava teema (suunnittelu) verkkosivustollesi ja kourallinen laajennuksia huolehtiaksesi SEO: sta, sosiaalisen median integroinnista ja muusta.
- Sen jälkeen tarvitset laajennuksen, kuten WooCommerce, tarjotaksesi sinulle kaikki verkkokaupan ominaisuudet (niitä ei ole sisällytetty WordPressiin).
- Lopuksi sinun on käydä läpi verkkokaupan kokoonpanoprosessi (myymälän tiedot, maksuyhdyskäytävän integroinnit, tuotteet ja niin edelleen). Nekin voivat viedä hetken omakseen.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Shopifyn avulla saat myös tukea, mikä tarkoittaa, että jos sinulla on ongelmia alustan kanssa, voit ottaa yhteyttä tukitiimiin ja he (todennäköisesti) ratkaisevat sen.
WordPressillä ei sinänsä ole tukea.
Ajattele sitä tällä tavalla, Shopify on kuin menisi IKEAan, ostaisi pöydän hyllyltä ja kokoaa sitten vain kotona. WordPress on kuin meneminen rautakauppaan, ostamalla lankut, kynnet, liimat, työkalut ja tullessasi sitten kotiin ja rakentamalla pöydän itse.
Täydellinen paljastaminen: WebsiteSetup ansaitsee palkkion, jos ostat shopify tai bluehost + woocommerce tässä vertailussa olevien viitelinkkien kautta. Kiitos tuestasi!
Shopify – mikä se on?
Tässä ovat tosiasiat:
- All-in-one-verkkokauppa liuos / työkalu. Sen avulla voit rakentaa toimivan verkkokaupan tyhjästä, ilman suunnittelijan tai kehittäjän apua.
- Shopififyn käyttämiseen ei vaadita koodaustaitoja.
- Se on maksettu työkalu – 29–299 dollaria kuukaudessa.
- Sen avulla voit myydä mitä haluat (tavarat, palvelut, tuotteet, sekä digitaaliset että fyysiset, sekä tippalaivat).
- Käytä sitä offline-tilassa ja verkossa (voit käyttää sitä verkkokauppana, mutta myös käyttää jotain nimeltään Myyntipiste Shopifyn kanssa, joka on heidän vähittäiskauppojen järjestelmä, jonka avulla voit integroida paikan päällä sijaitsevan myymälän Shopify-asetusten kanssa).
- Yli 100 verkkokauppamallia, joista valita (osa niistä maksettu).
- Jokainen uusi sivusto saa ilmaisen mukautetun aliverkkotunnuksen – esimerkiksi YOURSTORE.shopify.com.
- Tukea on ympäri vuorokauden.
WordPress (WooCommerce) – mikä se on?
Ensinnäkin WordPress on paljon asioita, mutta tämän resurssin tarkoituksessa keskitymme lähinnä spektrin sähköiseen kaupankäyntiin ja jäimme pois suuren osan WordPressin ominaisuuksista ja kyvyistä.
- All-in-one-verkkosivusto ohjelmisto. Sen avulla voit rakentaa minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja, edellyttäen että pystyt käsittelemään vähän teknisiä asennuksia – mukaan lukien itse ohjelmiston asentaminen, lisäosien asentaminen, teeman asentaminen ja sitten verkkokaupan laajennuksen asentaminen myymälän toimintojen hoitamiseksi..
- Jotkut verkkosivustojen rakentamistaitot vaaditaan. Riippuen mukautuksista, jotka haluat suorittaa, saatat tarvita myös koodaus- tai suunnittelutaitoja.
- WordPress-ohjelmisto on ilmainen. Jotta voit käyttää sitä, sinun on kirjauduttava sisään verkkopalvelimeen ja ostettava verkkotunnus. Kun kaikki on koottu, voit aloittaa WordPressin käytön noin 5 dollaria kuukaudessa.
- Upeat sisällönhallintaominaisuudet.
- Tuhannet teemat / mallit, joista valita, sekä ilmaisia että maksettuja.
- Poikkeukselliset laajennusmahdollisuudet laajennusten kautta.
- Ei suoraa tukea, mutta erittäin hyödyllinen tukiyhteisö.
Milloin sinun pitäisi käyttää Shopifya WordPressin kautta?
Shopify erottuu räätälöitynä verkkokaupan ratkaisuna kaikille. Jonka mukaan jokainen, tarkoitamme ihmisiä, joilla ei ehkä ole verkkosivustojen rakentamista tai koodaustaitoja, mutta haluavat silti pystyä luomaan mahtavaa verkkokaupan yksin.
Shopififin kanssa työskentelemisen tärkein etu on, että voit aloittaa muutamassa minuutissa ja alkaa palvella ensimmäisiä asiakkaitasi melkein heti.
Edes koodaamisen ja verkkosivustojen rakentamistaitojen sivuuttaminen – mitä et tarvitse – sinun ei myöskään tarvitse olla täysin perehtynyt itse verkkokaupan erilaisiin todellisuuksiin. Shopify auttaa sinua asettamaan asioita, kuten varastot, verot, lähetysasetukset ja niin edelleen. Toisin sanoen – se ratkaisee kaikki liiketoiminnan viimeiset tylsät näkökohdat.
Toiseksi Shopify on myös todella edullinen ratkaisu. Aloittamiseksi tarvitset vain 9 dollaria kuukaudessa. Tästä hinnasta saat pääsyn enemmän kuin tarpeeksi sivustosuunnitteluun ja mukautusvaihtoehtoihin.
minän-a-pähkinänkuoreinen vastaus kysymykseen “milloin Shopifea käytetään?”:
- Vaihtoehto a): Käytä sitä, jos sinulla ei ole minkäänlaista verkkosivustoa ja haluat avata laadukkaan verkkokaupan nopeasti.
- Vaihtoehto b): Käytä sitä, jos sinulla ei ole suunnittelutaitoa, koodausta tai verkkosivustojen rakentamistaitoa etkä halua palkata ketään perustamaan sinulle verkkokauppaa.
- Vaihtoehto c): Käytä sitä, jos haluat integroida verkkokauppasi offline-sijaintikauppaan.
- Vaihtoehto d): Käytä sitä, jos tarvitset hienoa verkkokauppaalustaa, jolla on pääsy asiakastukeen… joka tapauksessa.
Jos jokin yllä olevista kuvaa sinua, siirry Shopifyn.
Sillä ei ole myöskään merkitystä, haluatko myydä fyysisiä tuotteita, digitaalisia latauksia, palveluita vai edes tehdä tippalaivaa. Shopify pystyy käsittelemään mitä tahansa. Tarjoamiesi tuotteiden lukumäärä ei ole myöskään tekijä (onko kyseessä 1 tai 1 000).
Milloin WordPressiä käytetään Shopifyn yli?
WordPress on voimanpesä. Se on melkein täydellinen verkkosivustoalusta, joka pystyy käyttämään kaikenlaisia verkkosivustoja.
Mutta siellä on saalis. Tai pikemminkin pari saalista.
- WordPress on pala ohjelmistoa = voit hankkia sen ilmaiseksi, mutta sitten sinun on asennettava se itse web-isäntään, määritettävä se ja lopulta käynnistettävä verkkosivusto sen mukana..
- WordPress on pääosin blogging-alusta. Se ei tarjoa ollenkaan verkkokaupan ominaisuuksia. Ne, jotka voit hankkia laajennuksien kautta. Kuten suosittu WooCommerce.
- Verkkokaupan liitännäisen lisäksi tarvitset joukon muita laajennuksia käsittelemään joitain vakiovaihtoehtoja, kuten SEO ja sosiaalinen media. Tarvitset myös hyvännäköisen ja brandable teema (muotoilu) – tehdä verkkokaupastasi ainutlaatuinen ja omaperäinen.
Se kaikki tarkoittaa, että WordPress on ehkä ratkaisu vähän tajuisammalle käyttäjälle. Sinun on oltava mukava muokata PHP-tiedostoja käsin, muodostaa yhteys palvelimellesi FTP: n kautta ja viettää iltapäivä jollain asetuspaneelilla.
Tästä huolimatta, edellä mainitut WooCommerce on hieno verkkokaupan laajennus. Se antaa sinulle kaikki ominaisuudet, joita saatat kysyä, esim. ostoskärryt, tuoteluettelot, online-maksut, kupongit ja niin edelleen. Tärkeintä on, että laajennus on ilmainen!
Voit löytää vaihtoehtoiset WordPress-ostoskärryt täällä.
minän-pähkinänkuoreinen vastaus kysymykseen “milloin WordPressiä käytetään verkkokauppaan?”:
- Vaihtoehto a): Käytä sitä, jos sinulla on jo WordPress-sivusto ja olet perehtynyt käyttöliittymään. Esimerkiksi WooCommerce käyttää samaa järjestelmänvalvojan paneeliorganisaatiota tuotteisiin ja tilauksiin, joten ylimääräistä oppimiskäyrää ei ole.
- Vaihtoehto b): Käytä sitä, jos sinulla on jo WordPress-sivusto ja haluat minimoida kustannukset joutumatta investoimaan lisää varoja uuteen verkkokauppapaikkaan.
- Vaihtoehto c): Käytä sitä, jos haluat kokeilla lähdekoodia satunnaisesti.
- Vaihtoehto d): Käytä sitä, jos selviät ilman nopean reagoinnin asiakastukea.
Viimeisimmästä osasta: Tällä hetkellä saatat tuntea, että asiakastuki ei ole niin iso juttu. Mutta muista, että kyse on yrityksestäsi, josta puhumme täällä. Jos esimerkiksi tapahtuu jotain, joka aiheuttaa sivustosi menemisen, sen puuttuminen koko päivän ajan voi ja tarkoittaa vakavaa osumaa yrityksesi tuloihin. Lisäksi paljon stressiä, kun olemme siinä.
Aikoina meillä on tapana arvostaa asiakastukea, joka toimii ympäri vuorokauden!
WordPress tai Shopify? Vielä lyhyempi vastaus.
Jos yllä olevat vaihtoehdot eivät tyydy makuasi, meillä on sinulle vielä lyhyempi vastaus.
Muista vain, että se on a valtava yksinkertaistava. Monissa tilanteissa sinun on parempi noudattaa yhtä yllä olevista vaihtoehdoista. Mutta jos haluat erittäin lyhyen vastauksen, tässä se on:
- Jos sinulla on jo WordPress-verkkosivusto, asenna vain WooCommerce ja käynnistä verkkokauppa osana nykyistä verkkosivustoa..
- Jos sinulla ei vielä ole verkkosivustoa, käynnistä verkkokauppasi Shopifyn avulla.
Minun motiivini tässä asiassa ovat kaksi: Säästän sekä aikaa että rahaa.
Yksinkertaisesti – jos sinulla on jo WordPress-verkkosivusto käynnissä, se tulee aina olemaan nopeampaa ja halvempaa, kun lisäät verkkokaupan komponentin kyseiseen verkkosivustoon sen sijaan, että rakentaisit jotain uutta. Toisaalta, jos sinulla ei vielä ole verkkosivustoa, niin on nopeampaa ja helpompaa siirtyä toiselle reitille ja käynnistää verkkokauppa, jolla on erikoistunut alusta, kuten Shopify. Siinä kaikki!
Lisätietoja:
- Kuinka asentaa ja käyttää Shopifea
- Kuinka asentaa ja käyttää WordPress / WooCommerce -sovellusta